07.03.13
10:58
Някой пил ли го е ? Вчера пристигна (шоколад) изключително гаден на вкус :( ...
Мислех, че са доста приятни на вкус? Какъв друг протеин си пил с вкус на шоколад?
07.03.13
16:31
Пил съм вкус ягода с прясно мляко и мога да твърдя, че вкусът е доста добър.
07.03.13
21:10
Аз съм пил ON Gold Standard , PHD Pharma Whey , BSN Syntha 6 , Gaspari , DYMATIZE , Weider , Universal , Amix от всичко което съм пил някога това е с най - твратителния вкус. Дори на DYMATIZE казеина е 5 пъти по - добър от този. Някой пил ли е конкретно Шоколад да каже как е или ?
Ще пробвам Ягодата явно не уцелих вкуса му или след PHD просто няма как да го сравня :) ... но все пак...
09.03.13
11:38
казано от Цветан Радуевш на 07.03.13, 21:10:
Аз съм пил ON Gold Standard , PHD Pharma Whey , BSN Syntha 6 , Gaspari , DYMATIZE , Weider , Universal , Amix от всичко което съм пил някога това е с най - твратителния вкус. Дори на DYMATIZE казеина е 5 пъти по - добър от този. Някой пил ли е конкретно Шоколад да каже как е или ?
Ще пробвам Ягодата явно не уцелих вкуса му или след PHD просто няма как да го сравня :) ... но все пак...
Ти имаш уникални вкусови рецептори, щом на Dymatize Casein-a не ти е харесал на вкус.
Пробвал съм ягодата и е много добра особено с мляко е чук отвсякъде.
09.03.13
11:54
Мисля ,че не се разбрахме. Сравнявам казеин със суроватка и казвам , че казеина (който по принцип е по смотан на вкус) е 10 пъти по хубаво от този суроватъчен. Пил ли си шоколад на MEX мисля , че не е само мойто мнение :-) Дано поне е качествен .. на фона на PHD то което пих до преди седмица е направо несравнимо гаден като вкус дано поне качеството му е на ниво :-)
10.03.13
12:04
Казеините на Дайматайз наистина не са цвете за мирисане!
10.03.13
17:58
10 пъти по - вкусни са ми от новия ми МЕКС суроватъчен шоколад :) даже казеина на даймантайз последния е двоен шоколад много е хубав с кеф си го пия.
За вкуса му ли дебатирате или за качеството му като протеин ? Вкуса е една стотна от всички останали черти, които може да изтъкнете. Начинаещи ли сте, деца ли сте, какви сте ?
Аз съм доволен от към качество и ефективност от матрицата на МЕX , но вкус ванилия е отврътителен.
Аз вече съм готов да дам оценка за протеина и сигурно ще разочаровам децата тук като пиша за достойствата и лошите му черти, а не за вкуса му /гаден или не/. :)
Първо искам да кажа, че въпреки, че познавам повечето марки на пазара, MEX винаги съм ги подминавал, заради по-ниската цена и оттук предполагаемото по-ниско белтъчно съдържание, и заради широко развятото американско знаме върху плика на протеина (защото суроватката им не се продава в кутия, а в плик), което винаги ме е дразнило.
Освен това мое мнение е базирано на 1 изпит плик от протеина, което не е особена гаранция за това, което ще напиша и как би се отразил на вас. Разликата в усвояемостта за един протеин в един атлет е една, в друг - друга.
По препоръка на човека, от който го купих си взех вкус ягода..
Първото нещо, което ми направи хубаво впечатление е белтъчното съдържание в една доза и ниското съдържание на въглехидрати. Мазнините са 2.5 гр/д. Еднократната доза е 29 гр., а белтъчното съдържание в нея - 21.8 гр., което прави над 75% протеин при еднократен прием, което съвсем малко отстъпва на Протеин НОМЕР 1 за 2012 г. - Голд Стандарт на Оптимум (при Голд Стандарта белтъчините в доза са малко над 78%). Второто нещо, което също ми направи изключително впечатление (но чак когато протеина беше у мен) е, че за подсладител не е използван нито Аспартам, нито Сукралоза, нито Ацесулфам-К, а натуралното растение СТЕВИЯ, заместителя на захар. Досега не бях чувал за марка протеини, която да използва стевията като подсладител (единствено шампионите от NOW FOODS го ползват в протеините си), защото дори ON ползват Сукралоза и ацесулфам..
Опитах се да разбера нещо и за аминокиселинния профил, но никъде не пишеше какви аминокиселини се дъръжат в тези 75% проитен, които приемам.. Единственото, което намерих е, че пудрата съдържа всички 18 незаминими аминокиселини с повишено съдържание на BCAA аминокиселините + повишено съдържание на L-Glutamine.
Впечателнията..
Ето, дойде любимата тема за децата на ББ-тийм
- ВКУСА.
Вкуса му беше не много сладък и с не много наситен цвят (не бяха прекалили с розовата боя, като при Whay Shake-a).. даже в началото ненатрапчивия вкус ме дразнеше и ми напомняше, че съм си взел някаква “аскетска” пудра, лишена от сладост и характерен ягодов вкус. След 3-тото, 4-тото приемане, обаче, започна да ми харесва.... МНОГО !! Пиех го предимно с мляко, изстудено в камерата, а в жегите това ми беше като РАЙСКИ НЕКТАР.. Случвало се е вечер, като чатя до късно, да ми се дояде нещо сладко.. Тогава си правех от Райския Нектар и ми минаваха мераците за шоколад/сладолед и т.н. Вкуса е 5 звезди , от 6 :) Забравих да добавя: във вода също е страхотен вкуса и почти не отстъпва на млякото..
Консистенция и разтворимост...
4 от 6 звезди. Когато съм вкъщи с пасатора е К, но след тренировка, когато се налагаше да го разбирам с лъжица (нямам и не ми трябва шейкър) във вода - оставаха доста “островчета” неразбит протеин, които обаче после без проблем изпивах.
Възстановяване..
Нарочно изчаках да привърша плика, за да мога да кажа нещо повече за това. Сега спокойно заявявам, че възстановяването ми беше нормално, без спазми и преумора от тренировките и имах необходимата сила за следващата тренировка. Мускулите ми се подхранвана добре и смело ще кажа, че в този мой период на редуциране на мазнините и релеф, спокойно можах да си съхраня мускулите, за сметка на интензивното горенене на мазнини. По отношение на интензивността по вр. на тренировка, притока на енергия и някакви особени сили - не бих казал, че усещах подобно нещо от Американ Стандарта. Но определено Протеина ЗАСИЩАШЕ ! :)
Лоши страни...
Не, че съм се разочаровал от нещо, но на първо място бих сложил тоталната липса на витамини и фибри, както и минималното съдържание на минерали. Друго = не много добрата разстворимост, както по-горе казах. Чесно казано, гледайки профила му бих разкритикувал и микроскопичното съдържание на наситени мастни киселини, но то е толкова минимално, че АЗ, който в момента съм в период на изчистване, въобще не съм забелязал фалове по плановете ми. Друго просто няма ! ;)))
Финални думи...
Марката МЕКС не е много разпространена на българския пазар, нито на световния. Въпреки гръмкото си име “Американ стандарт”, всъщност марката е английска, а МЕX е малка компания, базирана на Острова. Макар и суроватка, пудрата представлява бленда м/у изолат и концентрат. Цената е изключителна за качеството, което получавате. От този ценови клас единствено СИНТРАКС - WHAY SHAKE конкурират този протеин, но за мен МЕКС са по-добри !!! Всичко това ни навежда на идеята, че е чудесен избор и аз се присъединявам налълно към това мнение и то за Вас, колеги, които НЕ робувате на определени марки и искате да пробвате нещо различно, което да атакува мускулатурата ви от различен ъгъл. Усвоява се добре от организна, както “бързите”, така и “бавните” протеинови съставки. Държи постоянно ниво на аминокиселини в кръвта за часове наред.
Благодаря ви за вниманието, колеги! И успехи в спорта ни през летните и ваканционни месеци !
Ревюто състави - Борислав.
Мнението беше редактирано от ЂÒÞЄто на 01.08.13 17:03.
:) Не са американска марка, въпреки името си “American standart”. Английска са, това е сериозно ;)
По същата логика, има две марки, едната е Biotech USA, а другата Scitech Nutrition… Познай колко са американски! ;)
Взех си и шоколадовия вкус, хубав е, въпреки че не е типичния вкус на шоколад.. Но знайте, че това е втора генерация на този модел протеин и когато авторът на темата е писал, че му е гаден шоколадов вкус преди време, може би е имал от първата суроватка. Все пак вкуса е нещо, което трябва да гледаме допълнително.. Диматайз е хубава, качествена и доказала се марка, без значиние, че на мен ми харесва вкуса, а на теб не.
Мнението беше редактирано от ЂÒÞЄто на 10.08.13 20:37.
казано от bicepcurl на 11.08.13, 16:20:
А от къде имаш тази информация? Питам, защото на етикета отзад пише USA поне, докато примерно на Biotech пише Made in European Union.
То и на други марки пише, че са Американска фирма и са произведени в САЩ, ама са доста далеч от там :D :D
11.08.13
17:33
казано от ЂÒÞЄто на 10.08.13, 20:33:
Диматайз е хубава, качествена и доказала се марка, без значиние, че на мен ми харесва вкуса, а на теб не.
На Дайматайз ми направи един път лошо впечатление, че отзад на етикета на казеина им пишеше, че има използвани генни модификации. Да не говорим, че имаше скандал с техни продукти преди година-две, в който ги обвиниха в неверни данни, представени на етикета на един от протеините им, ако не се лъжа. Иначе за Mex… мога да кажа само добро. Не са кой знае какво, но добавките им работят и са на прилични цени.
Мнението беше редактирано от Севастократор Стрез на 11.08.13 17:34.
EDIT за да съм коректен с колегите..
МАРКАТА е ПОЛСКА ! :) Категорично НЕ са американска марка, а че са английска ме заблуди един БЛОГ в нета. Днес подробно се порових в търговските регистри и в WIPO и се оказа, че MUSCLE EXCELLENCE е търговска марка на Iwona Egner Worldwide Holding and Trading, Полша. Имат регистрация и в Чехия. Но както знаете, една малка полска компания няма производствени мощтности, така че пудрите им се произвеждат от друга компания. И факта, че са Поляци е без значение..
Но все пак са качествени.
Поздрави! :)
Мнението беше редактирано от ЂÒÞЄто на 15.08.13 16:51.
Как така тази марка е Полска или по важно продуктите са произведени в Полша след като баркода си показва точно къде е произведен продукта и това е САЩ !
Баркод (първите 3 цифри) “034” си е US и то точно това е най-важното да се гледа, а не друго !
За справка - http://www.gs1.org/barcodes/support/prefix_list
Марката Amix която е представяна като английска се знае, че е се произвежда в Чехия, но за разлика от Mex при Amix баркода си чешки - “859”
Не знам какво сте чели, но няма как да е полска марка, а пък да се произвежда в САЩ !
Това, че се правят в щатите не значи ,че собственика не е поляк и че пазара им не е ориентиран по-скоро за EU и Азия. Последния път, когато някой вадеше регистрации от търговските регистри, той не правеше разлика между ексклузивен вносител и търговец за конкретна държава и собственик, та да не би и тук историята да е същата.
Относно Амикс факт е ,че имат повече от един логистичен център и производствен комплекс. Това не значи ,че не се правят в Англия и Чехия едновременно. Основите на марката се държат от Large Life , които винаги са си били англичани.
*Конспирация. Конспирация everywhere !
17.07.14
23:19
Така, регистрирах се само за да се включа в “дебата” - Относно спора от къде е марката МЕКС - не знам, но относно пича, който провери баркода че бил от САЩ - само ще му кажа - успех да са американци, НО напълно е възможно самата марка да получава пликовете произведени от САЩ и на самият плик да си пише MADE IN USA (важи за плика) с маркетингова цел - това би обяснило и американският флаг така видно (маркетинг) - същото е и при кутиите на KFC (100% chicken), а в съшност на KFC им е отнето правото да се наричат Centucky Fried Chicken (просто щото толкова им е пилешко месото), както и на ON пакетите пише MADE IN USA, но дефакто тези, които са в европа са от завода в Ирландия (поне пудрата).
Така - сега казеинът - нормално е да има по-плътен вкус и най-вече ........... наистина имаш странни вкусови рецептори пич, за тоя израз “Дори шоколадовият казеин на Диматайз е 5 пъти по-добър (само? и 10 да е - само?) :D
Накрая за самият протеин. - Опитах от всеки един вкус, с изключение на банана (продадох го преди да му дойде реда) - бих казал, че на вкус и разтворимост спрямо всички протеини които съм пил - са абсолютна БОЗА С ЛИМОНТОЗУ - въпреки това - шоколада дето толкова го тровеха по коментарите на SILA, ми се овкуси много повече от онуй дет трябваше да бъде с ванилов вкус - на мен лично, не ми харесаха как се разбиват във шейкъра, но пък когато ги взех на промоция 180 кинта - 3 торби - за тази цена с чиста съвест казвам, че не мога да се оплача какво получавам.
Малко излъгах - единственият вкус, който ставаше беше Капучино.
Пил съм протеини на: Bodybuilding Science, ON, Scitec, Dymatize (казеините само - обожавам ги), MEX, PHD, BSN Syntha, MP Arnold, Muscletech Phase 8, Biotech USA, и некъв млечен протеин в торба от 20 кг (на партия го взехме), и още 2-3 дето ми обягват сега, така че база за сравнение имам - и не се сещам за по-гаден вкус от МЕКС - но ако го намерите на добра цена (наистина добра цена) - бих казал, че ще ви свърши добра работа ;)
Относно Стевията - на доста места се обсъжда в момента, че не е по-безопасна от аспартама и т.н ...... А за пича, който не можа да види аминокиселинният профил на протеина, ето линк към сайта и там опцията Supplement Facts, ще му свърши работа.
http://muscleexcellence.com/products/american-standard-whey#facts
П.С. Моите торби, които взех и опита ми бяха с първата генерация на този протеин - разбрах, че после са добавили малко и телешки протеин вътре - не знам дали е така.
19.07.14
14:10
Аз възнамерявам да дам шанс на Bulk Powders и да видя какви резултати ще ми дадат ;)
Напълно подкрепям Калин Кожухаров. Слаба разтворимост,вкусът,който пробвах беше ягода и беше меко казано блудкав.Издуваше ме супер много и пърдях ,като английски булдог :Д Лично не бих повторил с този протеин ,има къде къде по-добри варианти на пазара.