21.06.13
14:25
Кое според вас е по-продуктивното решение? С коя диета се качва по-чиста и повече мускулна маса ? Коя диета е по-лесно приложима и е възможно да си позволите повече волности? Какви храни си позволявате по време на ВВД или РБД, хапвате ли прости въглехидрати (сладко) ? Какви добавки използвате като съчетание с хранителния ви режим? Ако някой има време може да напише своя хранителен режим за покачване на чиста мускулна маса :)
За мен ВВД-то е най-добре за качване, лично аз не мога да понасям мазнини особено наситени, ям ли повече от 60-70 гр. на ден и то ненаситени, не мога да мръдна и грам надолу, дори и при 0 въгл. А за мазнините според мен при ВВД грешката на повечето, които я прилагат е че си нагъват и “джънк” въглехидрати в големи количества или пък по-голяма част от въглехидратите за деня са бързи, също и забравят зеленчуците. При един добре изчислен режим със качествени сложни въглехидрати, разпределени както трябва през деня, мисля че омазняването ще е минимално. РБД лично на мен не ми допада, мазнини и въглехидрати в големи количества... Въглехидратната ротация е може би най-добра откъм чисто покачване, но трябва доста повече ангажиране. А с тези мазнини вече смешно почна да става :D във форумите всеки втори нагъва масло и сланина и се хвали колко добре му било и едва ли не вече всички доказани режими на хранене са митове както и порциите, излиза че може да ядем 2-3 пъти на ден по-много въгл. и солидно количество мазнини и въпреки това да сме “нацепени и релефни”, да ама не, някои оправдават мързела си с това. Пак казвам това си е лично мое мнение и не ангажирам никой с него ;).
21.06.13
20:09
Благодаря :) .. До колкото разбирам когато качваш можеш да си позволяваш повечко волности :D ..
Пак зависи от натоварване, калории. Ако не се страхуваш от мазнини няма проблем :D, но ако си вманиачен и искаш всичко да е перфектно ще трябва повече занимавка, според мен по-лесно е да чистиш отколкото да качваш чисто. А иначе повечето ми приятели зимата ядат всичко, омзняват и пролетта изчистват, но дали това е по-работеща схема от чистото покачване не знам, все пак всичко е индивидуално и си зависи от ген, тренировки, възможности...
Трети вариант - ротация
Мнението беше редактирано от Fallen на 21.06.13 21:12.
казано от gips на 21.06.13, 21:11:
Трети вариант - ротация
Да, това е възможно на-добрия вариант.
24.06.13
11:52
Относно омазняването зимата и изчистването лятото : Лично аз направих така и се получи. Бях 62кг, качих до 79 и изчистих на 71 и резултата беше 8-9кг чиста мускулна маса. Проблема обаче е, че на 79кг бях доста мазен, а все пак не съм културист и целта ми не е да изчистя за състезание, а да съм с приятен външен вид през по-голямата част от годината :).
Относно въглехидратната ротация : Освен факта, че има твърде много сметки и занимавки понякога тренирам двуразово тъй като се занимавам и с друг спорт освен фитнеса и немога да нагаждам тренировката спрямо режима - нещо което е неизбежно при въглехидратна ротация. Освен това при ротацията трябва да си по-стриктен откъм въглехидратите, не можеш да си хапнеш едно парче торта когато си в ниско въглехидратен ден, докато при ВВД и РБД тортата отново няма да е нещо много хубаво, но можеш да си я приемеш като “чийт” който няма да ти навреди особено :).
26.06.13
11:08
казано от Georgi Ivanov на 24.06.13, 11:52:
Относно омазняването зимата и изчистването лятото : Лично аз направих така и се получи. Бях 62кг, качих до 79 и изчистих на 71 и резултата беше 8-9кг чиста мускулна маса. Проблема обаче е, че на 79кг бях доста мазен, а все пак не съм културист и целта ми не е да изчистя за състезание, а да съм с приятен външен вид през по-голямата част от годината :).
Относно въглехидратната ротация : Освен факта, че има твърде много сметки и занимавки понякога тренирам двуразово тъй като се занимавам и с друг спорт освен фитнеса и немога да нагаждам тренировката спрямо режима - нещо което е неизбежно при въглехидратна ротация. Освен това при ротацията трябва да си по-стриктен откъм въглехидратите, не можеш да си хапнеш едно парче торта когато си в ниско въглехидратен ден, докато при ВВД и РБД тортата отново няма да е нещо много хубаво, но можеш да си я приемеш като “чийт” който няма да ти навреди особено :).
На какъвто и режим да си тортата ще ти навреди и то далеч не заради въглехидратите и калориите, а състава, защо просто вътре може да е цялата менделеева таблица.
Те тортите били биологични оръжия, не знаех....
Сериозно, човек не бива да се втелява чак толкова. Едно е да се тъпчеш с боклуци, друго е да ядеш 1 път седмично 1 парче с кафе някъде.
То може и през ден да си хапваш по една тортичка.Това
На какъвто и режим да си тортата ще ти навреди
са някакви екстремистки изказвания :D
27.06.13
15:56
Далеч съм от професионалистите, че да се старая чак толкова :D .. Да не говорим за факта, че съм виждал снимки на културисти които зареждат с най-различни сладкиши, а някои просто си дават почивка от всички тези диети и въпреки всичко изглеждат много добре.. Иначе имам още 1 въпрос който доста ме мъчи - тренирам бокс и тренировките не са особено леки, а приключват към 21:00ч, проблем ли е да изключа въглехидратите вечер, а да разчитам само на БЦАА под формата на добавка и на белтъчини + мазнини да предпазват мускула ?
Те почивки от диети си дават, ама от химията не :D
П.П. Не се сравнявай с културисти, поне докато не стигнеш тяхното ниво във всичко ;)
Мнението беше редактирано от Петко К на 27.06.13 20:08.
27.06.13
20:08
казано от Петко К на 27.06.13, 20:06:
Те почивки от диети си дават, ама от химията не :D
Важно е баницата да расте! :D
01.07.13
20:52
Аз пък като качвам(ВВД) и си имам 2 дни, в които тичам и там не 1 парче, ами 1 тава торта хапвам и не се омазнявам кой знае колко.
Ммой приятел, с който ходя на фитнес и се знаем откак съм проходил както се казва, също като качва между яденията се сцепва да яде. Бисквити, торти, десерти, не си поплюва изобщо. Той и не тича(дори когато сваля), но във фитнеса се смазва.
Братото дори и на състезание се пусна тая година:
Ето с какво тяло беше там:
Има още и от състезанието, ама ще стане флуд, който иска на лични.
Добър вечер реших да не пускам нова тема а да питам направо тук.Въпроса ми е колко е грешно и защо ако нямам точно определен режим да речем “ВВД” или “РБД” висок съм 172см, 61кг. и съм изчислил,че за да качвам долу горе чиста ММ ми трябват около 3122 калории на ден.Та въпроса, какво ще стане ако всеки ден си набавям тези калории и то с качествени храни,а не въглехидрати и мазнини от сортовете на чипсове и сладкиши,но не под точен режим отново ще имам 5 ядения на ден,но не под определен режим,като ВВД РБД и т.н.
Такова нещо като качване на чиста ММ не съществува, не го ли разбрахте вече. Професионален културист да сте виждали да качва чисто? Дори и със суплементация пак не е “чиста’‘. Да си 1.8м, 60кг и да качиш до 70-75 не е качване на чиста ММ, ами по-скоро заприличване на човек.
П.П. Ако все пак мислите, че греша нека някой ми отвори очите как точно се качва “чиста ММ’‘. Не съм билдър, но ако съществува такъв иновативен метод ще го пробвам, трябва да сме в крак с новостите.
Под чиста ММ,имах предвид възможно най-чиста,не съм казал,че ако кача 10 килограма и 10-те ще е мускул. Колкото до височината ми и килограмите ми нито съм 180 нито нищо,а и дори да съм 2 метра и 60 килограма това какво значение има,ако кача 5 килограма под формата на мускули това няма ли пак да е качване на ММ.А и аз попитах за различно нещо.Благодаря все пак. :)