Стак за мускулна маса

27.06.13
11:35

Здравейте от септември месец почвам да качвам и съм се спрял на тези добавки ще ви бъда благодарен ако ги коментирате.

Мултивитамините: NOW Foods Adam men’s vitamins
Протеин: Optimum Nutrition 100% Whey Gold Standard
Протеин Казеин : Pure Nutrition Pure Casein
Креатин: Pure Nutrition 100% Pure Creatine
Азотен буустер: Pure Nutrition Black Jack
БЦАА: Scitec BCAA X-Press
Глутамин: Pure Nutrition 100% Pure Glutamine
И още един аминокиселини ще ми подари едно приятелче Pure Nutrition Pure Amino 2000

Ще съм благодарен ако си кажете мнението.

Знам за храненето диетата е направена.

Не мога да разбера идеята в това да комбинираш мощна аминокиселинна суплементация с приемане на суроватъчен протеин. Казеинът пък лесно, удобно и изгодно се заменя с храна.

27.06.13
11:45

Защото не всеки ден мога да си набавям 150,160 грама протеин от храна.

...което автоматично означава, че хранителният режим е доста компромисен, а това поставя под въпрос суплементацията като цяло. Това количество белтъчини се съдържа в около 500 g месо (2 едри пържоли, например), 6 едри яйца и 50-100 g кашкавал (което е едно сравнително малко парче).

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 27.06.13 11:52.

27.06.13
11:56

Студент съм нямам възможност всеки ден да ям месо затова са тези протеини а добавките ще ми ги дадат евтино и ще изкарам с тях към 2 месеца затова е всичко това.

Ами... ОК, ти си знаеш най-добре.
Моето мнение е, че заместването на храна с добавки не е ефективен подход.

В този ред на мисли не знам какви коментари по стака може да има - пиеш си добавките и толкова.
Няма нищо специфично в приемането на изброените продукти.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 27.06.13 12:14.

27.06.13
12:15

Не не съм казал че ще пия по 2,3 шейка а няма да ям.Просто когато примерно не мога да си пия шейка.
А фирмите на продуктите добри ли са ?
И колко грама бцаа да пия 25грама стигат ли 65кг съм.

Whey Gold Standart не е върха на сладоледа, но става.
Има по-качествени ВСАА продукти от този на Scitec.
Останалото е ОК за мен...

20-25 g ВСАА дневно са добра доза, да.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 27.06.13 12:24.

Лично според мен добавките са именно, за да ти попълват пропуските в режима, ако имаш добре изграден такъв то приема им до голяма степен се обезсмисля, особено този на протеин. Аз примерно единствените случаи, в които съм склонен да пия протеинова пудра е когато ми куца храненето, по простата причина, че в останалите случаи е безсмислено.

казано от Владимир Димитров на 27.06.13, 14:46:

Лично според мен добавките са именно, за да ти попълват пропуските в режима...

И да, и не. :) Когато половината от необходимите белтъчини идват от добавки, това трудно може да се нарече “пропуск в хранителния режим”... така си мисля аз, разбира се. :) Ясно е, че да се приема протеин може да оптимизира храненето, то в това му е идеята. Просто моят опит и поглед върху нещата показват, че резултатите при прием на достатъчно белтъчини чрез храна превъзхождат значително тези при голям дял на протеиновата пудра. Склонен съм да приема, че е ОК от протеинова пудра да идват до около 25% от белтъчините за деня. Ако трябва да са повече, аз бих препоръчал преразглеждане на вариантите за оптимизация на храненето. Финансовият фактор е важен, в това съмнение няма... но има и достатъчно евтини храни, които са източници на качествени белтъчини.

Както и да е... всичко това е мое виждане, не ангажирам никой с него и не задължавам никой да го приема за единствена истина. :) Просто малко впечатления и разсъждения по темата. :)

27.06.13
18:59

Избора на добавки ми допада.Опитвал съм от всичко. Но те съветвам да се ограничиш до първите 4. Няма нужда от останалите.Като през месец сменяш креатина с азотен бустер. Аз поне така правя и има ефект. Но ако си културист и се готвиш за състезание , ДА . продължавай така

а за Голд-а...ДА ! Това е върхът! Ако има по-добро....даже не искам да слушам... Пил съм какво ли не и само от голда има релна полза.

Мнението беше редактирано от Gergi_81 на 27.06.13 19:01.

27.06.13
21:24

Благодаря на всички.

28.06.13
00:58

Аз бих те посъветвал да махнеш казеина, защото с парите, които ще дадеш за него можеш да си купих например доооста извара, която е на същия принцип.

Аз лично бих разкарал следните 2 неща от схемата:
Протеин Казеин : Pure Nutrition Pure Casein
Азотен буустер: Pure Nutrition Black Jack
Казеина е бавно усвояващ се протеинов източник, напоследък има много изследвания който го отричат и му преписват доста нежелани реакции в тялото. Отделно водна задръжка в следствие на евентуална лактозна непоносимост. По-умния избор би бил да си вземеш по-голямо количество суроватачен протеин и да му забавиш усвояването като го вземаш с фъстъчено, кокосово масло или сурови ядки по избор.
Относно Азотния бустер избора според мен е неподходящ от гледна точка на съдържанието на 1.3 DMAA. Тази съставка е синтетичен дериват на масло от здравец и има сходно с амфетамините действие (не случайно е в допинг листата на МОК). Това което го прави неподходящо за твоята цел е че този стимулант много силно подтиска апетита и стимулира симпатиковия дял на нервната система, което казано по-просто значи - завишен кортизол, некачествен сън и всичко това в приятната компания на липса на апетит. Идеална рецепта за изгаряне на мазнини, но не и за изграждане на мускулна маса.
Добра алтернатива която ще има полза за преди тренировка е да използваш нещо съдоразширяващо като - AAKG, Citruline Malate и Agmatine. Prima Force ги имат всичките по отделно и са доста потентни, дават страшно напомпване.
Също така за да бъде завършен докрай подобен стак трябва да има нещо което да повиши усвояването на всичките тези аминокиселини който ще приемаш с диетата и под формата на добавки на хормонално ниво (говоря за тестостеронови стимулатори).
Има много добри и потентни стимулатори на билкова основа. Нещо което съм изпробвал и работи на 100% като комбинация.
Amix - TribuZMA - 2таб.  вечер преди сън.
Haya Labs - Horny Goat Weed - 3капс. 30мин. преди тренировка.
Now - Saw Palmetto - 3 гела на ден по един след всяко от основните хранения.
Prima Force - D-Aspartic Acid - по една мерителна лъжичка сутрин след първото хранене за 12 дни подред и после се прави 12 дни почивка и повтаряш.
Успех!

09.07.13
11:57

Спокойно може да си спестиш казеина. Както Мартин Йорданов каза, по-добре си вземи AAKG за преди тренировка и остави Black Jack-a настрана. Вариант е да добавиш и някакви екдистерони, които ще ти покачат протеиновия синтез и чрез добро хранене и тренировки ще успееш да качиш мускулна маса. Пил съм на Vemoherb екдистероните и останах много доволен. Повишават апетита и качваш максимално чисто.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1