Въглехидрати вечер

26.06.13
19:19

Здравейте ,
интересува ме ако през целия ден не съм ял никакви въглехидрати ,а ги приемам късно вечер има ли вероятност те да се натрупат като мазнини и да не бъдат усвоени???

26.06.13
19:22

Общият прием на калории е важен. Няма значение кое по кое време.

26.06.13
19:28

Срещал съм на места ,че диатолози казват на хора който желаят да намалят % подкожни мазнини да направят приема на въглехидрат до обяд ?Това колко е истина и за какво е не мога да кажа.

26.06.13
19:47

Има значение, да! Метаболизма през деня, е различен от този през ноща. Принципно при липса на физическа активност, вероятността въглехидратите да се превърнат в мазнини е по-голяма. Все пак има значение от вида на въглехидратите които приемаш, количеството, и не на-последно място с какво ги комбинираш. Ако приемаш въглехидрати съвместно с белтъчини, времето за усвояване и на двата типа хран вещества се забавя, тъй като те си имат специфични изисквания по-отношение на средата в която се усвояват. И все пак, не е добре да приемаш някакъв вид хранителни вещества наведнъж, първо защото затормозяваш организма си, и второ защото той има нужда от градивни елементи и енергия, които да постъпват постоянно през деня.

26.06.13
19:51

казано от summertime на 26.06.13, 19:47:

Има значение, да! Метаболизма през деня, е различен от този през ноща. Принципно при липса на физическа активност, вероятността въглехидратите да се превърнат в мазнини е по-голяма. Все пак има значение от вида на въглехидратите които приемаш, количеството, и не на-последно място с какво ги комбинираш. Ако приемаш въглехидрати съвместно с белтъчини, времето за усвояване и на двата типа хран вещества се забавя, тъй като те си имат специфични изисквания по-отношение на средата в която се усвояват. И все пак, не е добре да приемаш някакъв вид хранителни вещества наведнъж, първо защото затормозяваш организма си, и второ защото той има нужда от градивни елементи и енергия, които да постъпват постоянно през деня.

Дрън дрън дрън! Метаболизма да не са гащи, че да си го сменяш сутрин и вечер! :D Въглехидратът си е въглехидрат, ако ще и през носа да го шмъркаш ;)! Иначе тия дето са на циклично тряа са е*ахи и затормозените и изтормозени индивиди :D :D

26.06.13
19:59

Еми гащи са, ако трябва да използвам твоята терминология! Чиста физиология, и не само. Има по умни от мен и теб хора, които цял живот с това се занимават, и са стигнали до този извод. Е да, ако си някакво хилаво момченце, което се напъва да наедрее, може и да няма значение (привидно) но ако си човек, който сваля пача - повярвай ми всяка подробност има значение! А това че едно може да стане, не означава че е правилно, и че е здравословно, нали?

26.06.13
20:03

Те ще бъдат усвоени, но ще станат на мазнинки :D Въглехидратите няма да се усвоят кат мазнини само ако тялото има недостиг на гликоген. Това става след тренирвока или цял ден глад ( при ЦХ); не се сещам за друг пример. В противен случай отиват на задника и корема :) Разбира се говоря за физ.здрав човек

26.06.13
20:22

казано от Петър Вътов на 26.06.13, 20:03:

Те ще бъдат усвоени, но ще станат на мазнинки :D Въглехидратите няма да се усвоят кат мазнини само ако тялото има недостиг на гликоген. Това става след тренирвока или цял ден глад ( при ЦХ); не се сещам за друг пример. В противен случай отиват на задника и корема :) Разбира се говоря за физ.здрав човек

Отиват ,ама друг път.Ако си под дневния прием на калории ще си отидат за енергия.

Мнението беше редактирано от Гената на 26.06.13 20:23.

26.06.13
20:28

Ще отидат, ама друг път. Както го е казал Петър - ако са ти пълни гликогеновите депа поради липса на постоянни и тежки тренировки, както и преобладаващо високо вългехидратно ядене, допълнителните въглехидрати с храната директно отиват за подкожна мазнина, дори и да си под ОКБ-то си. Затова “диетите” на всяка втора бг мама не работят.

26.06.13
20:47

Благодаря за бързите отговори от всички.

26.06.13
21:00

казано от Желязото на 26.06.13, 20:28:

Ще отидат, ама друг път. Както го е казал Петър - ако са ти пълни гликогеновите депа поради липса на постоянни и тежки тренировки, както и преобладаващо високо вългехидратно ядене, допълнителните въглехидрати с храната директно отиват за подкожна мазнина, дори и да си под ОКБ-то си. Затова “диетите” на всяка втора бг мама не работят.

А енергията ,от която тялото има нужда ,за да живее ще идва от влажността на въздуха сигурно.

26.06.13
21:25

Може би затова повечето хора огладняват ако не са яли нещо през 2-3 часа. И все пак има много влияещи фактори, за да се обобщи метаболизма на човека в 2 изречения. Идеята ми беше, че това с калорийния баланс не е абсолютната истина и канон за храненето и фитнеса

26.06.13
21:54

Хехе, явно понятието - Хомеостаза е екзотично за вас!

27.06.13
14:02

казано от spook на 26.06.13, 21:00:

А енергията ,от която тялото има нужда ,за да живее ще идва от влажността на въздуха сигурно.

ах, че ме ядоса :D както каза ти А енергията ,от която тялото има нужда ,за да живее ще идва от влажността на въздуха сигурно.. идва от кръвната захар, а тя се поддържа от няколко биохимични процеса в телцето. Виж това http://bg.wikipedia.org/wiki/Глюконеогенеза , и това https://www.google.com/webhp?hl=bg&tab=ww#hl=bg&sclient=psy-ab&q=гликогенолиза+&oq;=гликогенолиза+&gs_l=hp.3..35i39j0i5i30l3.8353.8353.8.9689.1.1.0.0.0.0.147.147.0j1.1.0…0.0…1c.1.18.psy-ab.SwIb274yhMQ&pbx=1&bav=on.2,or.r_cp.r_qf.&bvm=bv.48340889,d.d2k&fp=82d5056476d44429&biw=1360&bih=579 , ако се сетя за още нещо щи пратя :)

BTW това е един мой колега :) Това е закона, момче

Мнението беше редактирано от Дока на 27.06.13 14:04.

СК

27.06.13
22:01

ХАХХААХХААХАХХ, СЛАВЧО :д най лудия :Д болният мозък на сандански, ахаххахаах

28.06.13
14:31

казано от Стоил Калугеров на 27.06.13, 22:01:

Познаваш ли го :D Болен мозък, но красив мозък. За мен е чест, че го познавам :D

28.06.13
15:19

казано от SprateXtream на 26.06.13, 19:19:

Здравейте ,
интересува ме ако през целия ден не съм ял никакви въглехидрати ,а ги приемам късно вечер има ли вероятност те да се натрупат като мазнини и да не бъдат усвоени???

28.06.13
15:41

Въпроса тук не е толкова дали ще се натрупат, а какъв ще е ефекта от приема им вечер.
През нощта приоритетния енергиен източник за тялото са мазнините - през деня въглехидратите.
Ако цял ден не приемаш въглени - ще си отпаднал. Ако ги приемаш вечер ще вдигнат инсулина.
Комбинацията от липсата им през деня и наличието им вечер не ми звучи добре.

28.06.13
15:46

При все че, тялото в крайна сметка е една перфектно настроена “машина”, няма как да се случат случайни неща. В крайна сметка, глюкоза е необходима за поддържане функциите на жизнено важните органи - сърце, мозък, черен дроб и т.н. Това дали вкарваме в тялото си източник на глюкоза или не, принципно няма значение за тялото, защото то си намира начин да си я достави, дори да е поставено под стрес! Защото лично за мен, хранене което лишава дори временно организма от необходимите му хран вещества, е стрес - независимо дали има козметичен ефект от това или не! В крайна сметка, явно малко хора разсъждават в перспектива, и си дават сметка за дългосрочните последици от подобни акробатики с метаболизма. Та в крайна сметка, организма посяга на муксулите, и си извлича от там необходимите аминокиселини за синтеза на глюкоза. Както прочетохме в линка пуснат от Петър - при животните не е установен синтез на глюкоза от масти! Освен това, приемането наведнъж на цялото количество необходим въглехидрат затормозява излишно храносмилателната система. Аз лично не мога да си представя, как ще издумкам целия въглехидрат за деня, без да повърна или да не ми стане лошо! Камо ли пък вечер, защото вероятността да не мигна цяла нощ е 100%. Освен това, приема на въглехидрати има т.нар.”засищащ ефект” - който, като цяло е психологически обусловен, но за хората които са на режим за отслабване това е изключително важно. Хапвайки често, по-малко, създаваш усещането за ситост (чисто психологически) и по-този начин стреса от диетата, а и изкушението да “съгрешиш” са далеч по-малки!

28.06.13
15:48

Яж си спокойно въглехидратите вечер.

28.06.13
17:41

да, прибираш се вечер в къщи и имаш макарони.. “мм колко са вкуснички, но неее няма да ги ям, защото метаболизма ми ще ги трантсформира в мазнина господи не мога да си го позволя.. я чакай да си извадя краставичка от хладилника тя няма да ми се лепне и да си изпия една чашка вода .. после да изтичам до денонощния фитнес да ги изгоря ” СТИГА ПРОСТОТИИ.. тия максимум 700 в най-лошия случай калории ДОРИ И ЕВЕНТУАЛНО да се лепнат  без да се усетиш ще си ги изгорил на следващите 1-2 дни..

28.06.13
18:07

казано от Jeni Ivanova на 28.06.13, 17:41:

да, прибираш се вечер в къщи и имаш макарони.. “мм колко са вкуснички, но неее няма да ги ям, защото метаболизма ми ще ги трантсформира в мазнина господи не мога да си го позволя.. я чакай да си извадя краставичка от хладилника тя няма да ми се лепне и да си изпия една чашка вода .. после да изтичам до денонощния фитнес да ги изгоря ” СТИГА ПРОСТОТИИ.. тия максимум 700 в най-лошия случай калории ДОРИ И ЕВЕНТУАЛНО да се лепнат  без да се усетиш ще си ги изгорил на следващите 1-2 дни..

Права си. Почвам да ям всяка вечер само въглени. Те ще се изгорят. А диетолозите да си гледат работата!

28.06.13
18:14

Е чак макарони.

28.06.13
18:51

казано от Петър Вътов на 28.06.13, 18:07:

Права си. Почвам да ям всяка вечер само въглени. Те ще се изгорят. А диетолозите да си гледат работата!

И дървените философи също

28.06.13
18:56

казано от spook на 28.06.13, 18:51:

казано от Петър Вътов на 28.06.13, 18:07:

И дървените философи също

казано от spook на 26.06.13, 21:00:

Ах, какво нефилософско изказване

Мнението беше редактирано от Дока на 28.06.13 19:19.

28.06.13
19:09

Никой не е карал никого да не яде каквото и да било, само си разсъждаваме. Пък вие си се радвайте на живота с макаронките, все пак за кво живеем, ако не да си угаждаме?

28.06.13
20:57

Аз ям въглехидрати вечер и нищо не се случва,освен да се чистя малко повечко от цикличното принципно..Нормално е към 300-400 въглен вечер и баш 100+ преди да легна,но то да е само въглена.. :))

СК

28.06.13
21:33

казано от Петър Вътов на 28.06.13, 14:31:

казано от Стоил Калугеров на 27.06.13, 22:01:

Познаваш ли го :D Болен мозък, но красив мозък. За мен е чест, че го познавам :D

“Бате, да се напушиш е като да се напиеш, само дето не се напиваш”
Питай го за хамстера му Мишо, дето си правеше болни експерименти с него :Д
Славчо е супер смахнат, ама главата му прелива от акъл..

28.06.13
22:58

Какви въглехидрати? С нисък или висок ГИ.

28.06.13
23:40

Първо се научете да пишете правилно! Второ от позицията на каква си позволявате да правите квалификации? Дали са “простотии” или не, очевидно не сте човека който може да го определи. Това че сте заложник на стомаха си, не означава че и другите трябва да следват същия принцип. Какво и е лошото на краставичката? Въпрос на принципи, разбирания и много други неща, които явно не се проумяват. Тези 700 калории, вие можете и да ги изгорите “лесно и бързо”, но не всички имат вашия метаболизъм. В крайна сметка, всеки има право да се гаври с тялото си както си иска - негово си е!

Мнението беше редактирано от summertime на 28.06.13 23:41.

28.06.13
23:56

Кат’ не тренираш както трябва и си някакъв слабак без мускулна маса нормално метаболизма ти няма да е най-най. Повече мускулна маса = по-голям енергоразход . А храната си е храна,тялото разчита протеин въглехидрати и мазнини,само ние гледаме овес кафяв ориз пълнозърнест хляб вместо мюсли бял ориз и бял хляб.Това си е наш дерт и психологически проблем.

29.06.13
13:09

Ще отидат, ама друг път. Както го е казал Петър - ако са ти пълни гликогеновите депа поради липса на постоянни и тежки тренировки, както и преобладаващо високо вългехидратно ядене, допълнителните въглехидрати с храната директно отиват за подкожна мазнина, дори и да си под ОКБ-то си...

Ся ако вземеш да обясниш как точно шъ стане таз работа, да са ти пълни гликогеновите депа при хранене с отрицателен КБ, цена нЕма да имаш... (wasntme)

казано от Петър Вътов на 27.06.13, 14:02:

ах, че ме ядоса :D както каза ти А енергията ,от която тялото има нужда ,за да живее ще идва от влажността на въздуха сигурно.. идва от кръвната захар, а тя се поддържа от няколко биохимични процеса в телцето. Виж това http://bg.wikipedia.org/wiki/Глюконеогенеза , и това https://www.google.com/webhp?hl=bg&tab=ww#hl=bg&sclient=psy-ab&q=гликогенолиза+&oq;=гликогенолиза+&gs_l=hp.3..35i39j0i5i30l3.8353.8353.8.9689.1.1.0.0.0.0.147.147.0j1.1.0…0.0…1c.1.18.psy-ab.SwIb274yhMQ&pbx=1&bav=on.2,or.r_cp.r_qf.&bvm=bv.48340889,d.d2k&fp=82d5056476d44429&biw=1360&bih=579 , ако се сетя за още нещо щи пратя :)

Петре, абсолютно прав си за глюконеогенезата, само дето пропускаш факта, че за нея е нужен ресурс. Откъде идва този ресурс и какво се случва, когато външния източник (храната) е недостатъчен, както е при отрицателен КБ???
На кратко моето мнение към автора: яж си въглените вечер и не го мисли толкова. Докато не минеш в калориен излишък няма как да качиш мазно. Разбира се говорим за здрав човек, без хормонални проблеми.

Мнението беше редактирано от Veso Pervazov на 29.06.13 13:46.

29.06.13
17:10

казано от summertime на 28.06.13, 23:40:

Първо се научете да пишете правилно! Второ от позицията на каква си позволявате да правите квалификации? Дали са “простотии” или не, очевидно не сте човека който може да го определи. Това че сте заложник на стомаха си, не означава че и другите трябва да следват същия принцип. Какво и е лошото на краставичката? Въпрос на принципи, разбирания и много други неща, които явно не се проумяват. Тези 700 калории, вие можете и да ги изгорите “лесно и бързо”, но не всички имат вашия метаболизъм. В крайна сметка, всеки има право да се гаври с тялото си както си иска - негово си е!

от позицията на човек със собствена гледна точка говоря! Какво значи да се гавриш с тялото си- да го нахраниш с макарони ли.. о боже ами аз онзи ден на закуска ядох кроасан значи направо съм му направила опит за убийство атентат.. Ако четем в интернет и слушаме диетолози трябва да закусваме с черен хляб и овесени ядки до края на живота си и ако хапнем бисквита направо да си копаем гроба .. той сигурно прадядо ми затова е на 90 години, защото е ял само обезмаслено мляко (доил го от кравата и там през 40 50 години го е обезмаслявал с най-модерната техника) .. Дядо ми закусва сутрин с две филии БЯЛ хляб намазан обилно с домашна МАС и през живота си в болница не е стъпвал и с наднормено тегло не е бил .. нека си ядем овеса и да чакаме да живеем дълго и най-вече ЩАСТЛИВО

казано от Jeni Ivanova на 29.06.13, 17:10:

от позицията на човек със собствена гледна точка говоря!

...това е чудесно. Собствена - да, но това определено не я прави компетентна.

о боже ами аз онзи ден на закуска ядох кроасан значи направо съм му направила опит за убийство атентат..

Опит за убийство не... но и със сигурност не си дала на тялото си нищо смислено и полезно, включително като енергиен източник или градивен материал. Факт.

Ако четем в интернет и слушаме диетолози трябва да закусваме с черен хляб и овесени ядки до края на живота си и ако хапнем бисквита направо да си копаем гроба ..

Може да се чете и в интернет.
Вълшебството е да внимаваме къде четем и да мислим с главите си.
Останалото е щипка обща култура... и нещата се получават.

той сигурно прадядо ми затова е на 90 години, защото е ял само обезмаслено мляко (доил го от кравата и там през 40 50 години го е обезмаслявал с най-модерната техника) .. Дядо ми закусва сутрин с две филии БЯЛ хляб намазан обилно с домашна МАС и през живота си в болница не е стъпвал и с наднормено тегло не е бил ..

Дядо ти да е жив и здрав още много години, но е стигнал до тук по други причини.

Ти кога за последно яде мас?
Когато разбра, че от ролерите ще направиш мега-мощни мускОляци на краката ли? :)

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 29.06.13 17:28.

29.06.13
22:44

казано от Veso Pervazov на 29.06.13, 13:09:

Ще отидат, ама друг път. Както го е казал Петър - ако са ти пълни гликогеновите депа поради липса на постоянни и тежки тренировки, както и преобладаващо високо вългехидратно ядене, допълнителните въглехидрати с храната директно отиват за подкожна мазнина, дори и да си под ОКБ-то си...
Ся ако вземеш да обясниш как точно шъ стане таз работа, да са ти пълни гликогеновите депа при хранене с отрицателен КБ, цена нЕма да имаш... (wasntme)

То си е написано - ще ти избоде очите

Мнението беше редактирано от Желязото на 29.06.13 22:46.

29.06.13
22:45

от позицията на човек със собствена гледна точка говоря! Какво значи да се гавриш с тялото си- да го нахраниш с макарони ли.. о боже ами аз онзи ден на закуска ядох кроасан значи направо съм му направила опит за убийство атентат.. Ако четем в интернет и слушаме диетолози трябва да закусваме с черен хляб и овесени ядки до края на живота си и ако хапнем бисквита направо да си копаем гроба .. той сигурно прадядо ми затова е на 90 години, защото е ял само обезмаслено мляко (доил го от кравата и там през 40 50 години го е обезмаслявал с най-модерната техника) .. Дядо ми закусва сутрин с две филии БЯЛ хляб намазан обилно с домашна МАС и през живота си в болница не е стъпвал и с наднормено тегло не е бил .. нека си ядем овеса и да чакаме да живеем дълго и най-вече ЩАСТЛИВО

Ти самата мислиш, че в тези кроасани, които се продават опаковани в хипермаркетите има нещо добро ?

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 30.06.13 00:28.

29.06.13
22:56

казано от Желязото на 29.06.13, 22:44:

То си е написано - ще ти избоде очите

Ще задам въпроса по друг начин:

...Както го е казал Петър - ако са ти пълни гликогеновите депа ...  допълнителните въглехидрати с храната директно отиват за подкожна мазнина, дори и да си под ОКБ-то си...

Как точно ще се случат едновременно тези двете работи, написани с червено? Или още по просто казано, откъде ще се напълнят тези гликогенови депа като си с отрицателен баланс??? Говорим все пак за нормално и умно изградено хранене в съответствие с целите при здрав човек, с достатъчно протеин и мазнини в дневното меню, не за простотии от сорта на на две ябълки и три лъжички кисело мляко дневно и подобни извращения ала Космополитън.

Мнението беше редактирано от Veso Pervazov на 29.06.13 23:57.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1