Тренировка за паласки и предмишници

Малко хора наблягат на тези мускули, тъй като предмишниците се натоварват от почти всяка тренировка, а паласките се изграждат с хранителен режим. Но споделете своето мнение и тренировка ( ако ги тренирате разбирасе), т.е. по колко упражнения правите, колко серии и може би това което най-много ме интерисува - ПО КОЛКО ПОВТОРЕНИЯ. Тъй като навсякаде има разногласия за повторенията при предмишници и паласки - 10 - 20 - 30 - 40 ... по колко ? :)

28.06.13
18:26

Паласки? Корем ли трябва да е това?

казано от Julianwas на 28.06.13, 18:26:

Паласки? Корем ли трябва да е това?

Коси коремни мускули ;)

28.06.13
19:25

Мускул като мускул...

28.06.13
19:26

предмишницата си е ген, даже и да не я тренираш може да ти е голяма, ако я тренираш няма да ти порасне кой знае колко.. :Д
А за корем коремни преси с тежест и повдигане на краката от вис, друго не ти трябва

казано от umad brah на 28.06.13, 19:26:

предмишницата си е ген, даже и да не я тренираш може да ти е голяма, ако я тренираш няма да ти порасне кой знае колко.. :Д
А за корем коремни преси с тежест и повдигане на краката от вис, друго не ти трябва

Това е за горна и долна част на корема, а косите коремни мускули с по колко повторения да се правят ?

28.06.13
20:01

Той корема няма долна и горна част... А упражнения за паласки са чиста загуба на време. Дори и упражненията за корем и да ги правиш, и да не ги правиш - разлика едва ли ще има.

28.06.13
20:02

ей забравих да кажа, планк с тежест + долните
http://www.youtube.com/watch?v=O50rSCJdZS8
http://www.youtube.com/watch?v=TY2szkuCM1s

28.06.13
20:09

За предмишницата донякъде си е вярно за гена, но предпочитам да ги тренирам до изтощение отколкото да не правя нищо за тях.
Аз самият имам някаква фикс идея за големи предмишници. За мен големите предмишници са един от знаците за мъжественост, а и респектират околните до известна степен. Особено ако си навлякан и не може баш да ти се види големият гръб, рамена, трапец и тн. Не че тренирам за да се пъча пред околните и тн.
Може да се каже, че ги тренирам по следният начин:
Тежка мъртва тяга в деня за гръб.
В деня за ръце правя и отделно упражнение за предмишницата- това с щангата или с дъмбел в седнало положение, когато дланта ти е опряна до коляното. Примерно с щангата правя три серии до отказ.
Отделно вкъщи си имам едни гумени топчета и ги стискам от време на време.
Може и да не тренирам предмишницата толкова, все пак се натоварва малко или много от другите упражнения- при мен особено от тягата и бицепсовото сгъване с дъмбели, но всеки си избира все пак.

28.06.13
21:35

за коси коремни аз правя наклон встрани с дъмбел 3 работни серии по 10 повторения,а за предмишница правя 2 упражнения - сгъване на китки с над и с под хват- и 2те с 3 серии до отказ

казано от `~1! на 28.06.13, 21:35:

за коси коремни аз правя наклон встрани с дъмбел 3 работни серии по 10 повторения,а за предмишница правя 2 упражнения - сгъване на китки с над и с под хват- и 2те с 3 серии до отказ

Аз за косите правя по 3-4 работни с по 20 - 25 повторения. 10 повторения ще е доста тежка серия според мене.

28.06.13
23:16

И аз задължително тренирам предмишница,след тренировкита за ръце.Имах проблем с тягата,затова я отказах 1 месец и наблягах в голяма степен на предмишниците,за да може хвата да върви заедно с тягата.
Косите мускули ги тренирам с извиване с дъмбел до коляното с раменнен разкрач-4 серии по 10-12 повторения,пробвал съм и с 20-30 повторения-файда йок..

казано от Кинкенофрен на 28.06.13, 23:16:

И аз задължително тренирам предмишница,след тренировкита за ръце.Имах проблем с тягата,затова я отказах 1 месец и наблягах в голяма степен на предмишниците,за да може хвата да върви заедно с тягата.
Косите мускули ги тренирам с извиване с дъмбел до коляното с раменнен разкрач-4 серии по 10-12 повторения,пробвал съм и с 20-30 повторения-файда йок..

Втори човек казва 10-12 повторения. Мисля да пробвам и аз с толкова :)

29.06.13
00:57

Пробвай и навиване/развиване за предмишница.
http://www.mma-bulgaria.com/files/image/articles/training/hand-training/hand-training-wristroller.jpg

29.06.13
13:47

На мен прасеца и предмишницата ми изостават доста и се чудя, тъй като са “издръжливи мускули” т.е доста трудно се претренират дали ще е добре да ги тренирам 2 пъти седмично заедно с корема ? .. Изглежда малко странно като идея, но ...

казано от Georgi Ivanov на 29.06.13, 13:47:

На мен прасеца и предмишницата ми изостават доста и се чудя, тъй като са “издръжливи мускули” т.е доста трудно се претренират дали ще е добре да ги тренирам 2 пъти седмично заедно с корема ? .. Изглежда малко странно като идея, но ...

Защо пък да не :)

29.06.13
17:01

няма проблем,ако ги тренираш по 2 пъти.дори може и трапеца (горната част) ДА го правиш 2 пъти,но може би ще е по-добре да го правиш към тренировката за гръб веднъж седмично

29.06.13
17:09

За предмишници се набираш на по-дебел лост и готово. :)

30.06.13
18:06

аз също се кефя на упр.за предмишница навиване на тежест ( показаното по горе)...но честно казано в деня за гръб,предмишниците ми отказват и дори правя последната серия тяга с едната ръка подхват другата надхват.с гърба според мене се правят предмишниците.също и в деня за бицепс.отделни упр не правя последно време пък разни познати ми казват,че са ми наедрели предмишките.обаче и на мен ми е се струва,че гена играе важна роля.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1