Промяна

Темата е заключена.

Здравейте

Темата беше редактирана от Надя Димитрова на 27.11.13 23:33.

26.06.13
21:58

Щом с този режим се чувстваш отпаднала и не се засищаш, защо не го промениш. Направи така, че да се чувстваш добре. Режимът ти от професионалист ли е направен или е твое дело? Добре е да вкараш силови тренировки. :)

Мнението беше редактирано от Cvetomira Giaurova на 26.06.13 21:59.

Режима е направен по препоръки от по - запознат със спорта човек с малко промени от мен. Проблемът е че не знам каква е причината за отпадналостта и мисля че може да е липса на въглехидрати.

26.06.13
22:06

Причината е елементарна: Малко храна! Протеина е малко, въглехидратите са малко, мазниите са малко.

27.06.13
00:02

Здрасти. От понеделник до петък (освен четвъртък) кардио не е ли малко много? Можеш ли да включиш малко силова тренировка тук-там?
А за яденето: смени”или” с “и” :D Някоя друга ядка, ако вмъкнеш в междинните яденета, също мисля, че няма да е зле. Обезмаслено кисело мляко с мюсли за обяд.... Обезмаслено кисело мляко... не смея да коментирам много-много храната, защото и на мен това ми е слабото място, но не мисля, че това е добър избор.

Teddy

27.06.13
00:10

Ще те следя с интерес понеже и аз съм на 18год., дори съм с 1-2 см. по-нисичка от теб и съм малко кг., но вече имам доста мазнини за сваляне(особено в коремната област). Аз се боря и с още неща, но това е друга тема. Желая ти успех ! :)

Мнението беше редактирано от Teddy на 27.06.13 12:26.

27.06.13
09:17

Ако обядът ти е мюсли го размени със закуската

Мнението беше редактирано от petar pashov на 27.06.13 09:21.

Днешният режим :

8:30 - 3 бъркани яйца с капка зехтин
9:00 - ябълка
12:00 - купичка фитнес с плодове и обезмаслено кисело мляко
14:30 - около 100гр. пилешко филе + салата от краставици + бучка сирене
19:30 - печена пъстърва + скариди с домати и чушки + 100 - 200гр. череши
21:30 - искуших се да опитам няколко хапки от банановото парфе, което приготвих.

Днес ми е ден за почивка. освен това съм напълно съгласна че трябва да сменя закуската с обяда си :) приемам всякакви критики и съвети относно менюто ми. Все пак дневника е с цел изгаряне на мазнините, а с неправилен режим няма да го постигна..

27.06.13
22:13

Според мен недей да се измъчваш с такива програми. Мога да ти дам като съвет това: пий повече вода, яж повече протеини (пилешко месо, яйца, бяла риба ...), вместо сладко яж плодове (гледай да не ядеш плодове след 16 часа, ако ще държиш протеинова диета)а и някъде съм чел че от грейпфрут се отслабва, пий зелен чай (от него също се отлсабва), яж плодове (повечко домати), това може да ти звучи малко лудо, ама съм чел че дъвченето на дъвка (без захар) продължително време забързва метаболизма, а и най вече избягвай тестеното, пържено, консервантите и така... Също ходи често на зумба и на танци, тичай
Успех!

Мнението беше редактирано от Simone на 27.06.13 22:15.

Благодаря за съветите, мисля че сладкото е най - големият ми проблем с водата и танците нямам пречки.
Ще се постарая ако все пак много ми се дояде сладко да е преди 16 часа, същото и с плодовете.
    Имам допълнителен въпрос, силовите тренировки преди или след кардиото (танците) е по - добре да правя и във всички 4 дни в които тренирам ли да ги включвам?!

27.06.13
23:00

Не знам попринцип как е по правилно, аз докато тренирах баскетбол първо правехме кардио (тичане), после тренировките, но зависи как си разпределиш деня и гледай да не претренираш :D. А иначе за сладкото, аз вчера попаднах на един сладолед, който беше без захар и се оказа доста вкусен и сладък, така че и върху това може да помислиш.

28.06.13
15:41

Ако яде сладолед, по-добре да е нормален, не без захар. Една идея по-полезен е, защото за да направят другия сладък, слагат аспартам. Според мен обаче, най-добре е да ядеш черен шоколад - 70/75% какао.

Мнението беше редактирано от Cvetomira Giaurova на 28.06.13 15:43.

28.06.13
15:57

На сладоледа освен че пишеше без захар, пишеше и без консерванти което също ме учуди, но не прочетох съдържанието на сладоледа. Днеска пак ще си купя, за да прочета. Черния шоколад също става, стига да е качествен, а не от онези “черни шоколади”.

8:30 купичка фитнес с плоове и обезмаслено кисело мляко
10: 00 ябълка
13:00 печена чушка с домати и малко сирене
14:00 около 80 гр. фъстъци
21:30 овчарска салата и пилешки дробчета с лук

Около 20:00 отново хапнах малко от тортата. Определено волята ми е минимална, но за да не се случват такива неща реших  че  решението е в това да не правя десерти вкъщи. Между 18:30 и 19:30 имах тренировка по зумба. Прекарах вечерта по заведенията и съответно танцувах много, с което се надявам поне малко да компенсирам сладките ми изкушения.

29.06.13
07:24

Защо не замениш фитнес-а с овесени ядки. :)

По принцип са овесени ядки, но  аз си ги прготвям от предната вечер за да набъбнат, защото ги ям с кисело мляко. И когато съм забравила сутрин си правя фитнес защото  омеква по - бързо.

29.06.13
10:58

Съвет: замени фъстъците с бадеми или орехи

29.06.13
18:59

Още един съвет от мен: не яж след 20:00 метаболизма става бавен.

29.06.13
19:01

казано от Simone на 29.06.13, 18:59:

Интересно , ако може да се обосновеш?

29.06.13
19:08

казано от Simone на 29.06.13, 18:59:

Глупости.

Така... изчетох много дневници и теми. Да кажем 1 - ви юли “ново начало”.
Седмичният ми режим предвиждам да бъде:
  Хранителен режим
- закуска - купичка мюсли или овесени ядки с обезмаслено кисело мляко
- междинна - 1/2 ябълки или изцеден сок от цитрус
- обяд -  пилешко, риба или яйца със различни зеленчуци според сезона и настроението (обичам да готвя за това ще експериментирам с храната - миш - маш, омлет)
- междинна - кофичка кисело мляко
- вечеря - подобно на обяда
      веднъж в седмицата сурови ядки (бадеми, лешници, орехи) също така и cheat day в който ще си хапвам нещо сладко, тъй като не съм готова да го откажа напълно, а не ми се и налага, но говоря за 1 сладолед или парче торта, не нещо прекалено. Веднъж дневно по 1 купче черен шоколад над 50%, с което ще залъжа останалото ми желание за сладко.

Тренировъчен режим
- понеделник - 18:00 - 19:00 народни танци
- вторник - сутрин на гладно 10 мин. загрявка, 15 - 20 мин. силови упражнения за цялото тяло (спряла съм се на тренировките на Синди Крауфорд, които ми изглеждат добри) + 30 мин. интензивно или HIIT кардио - 18:30 - 19:30 - зумба
- сряда -  18:00 - 19:00 народни танци
- четвъртък - почивка
- петък - сутрин на гладно 10 мин. загрявка, 15 - 20 мин. силови упражнения за цялото тяло + 30 мин. интензивно или HIIT кардио - 18:30 - 19:30 - зумба
- събота сутрин на гладно 10 мин. загрявка, 15 - 20 мин. силови упражнения за цялото тяло+ 30 мин. интензивно или HIIT кардио
- неделя  - почивка

Не пропускам да добавя дневния прием на вода ще е не по - малък от 2 литра.
  Като преди да ми се скара някой, че претренирам включила съм 3те дни силовите с кардио, защото зумбата е по - скоро нещо, което правя, защото е нещо което правя с майка си и 1. не искам да развалям нещото, което си е “наше” 2. тренировката не е много интензивна за мен и не чувствам никакво натоварване. Също така заради работата ми или други случващи се събития, не ходя всяка седмица на всички  тренировки по танци, случва се да пропускам. Освен всичко е възможно да пропускам и съботната тренировка, така че всичко написано е образно казано на режима ми, за това приемете че може да имам пропуски.

Целта ми е просто да стегна тялото си и да изгоря това от което нямам нужда. Благодаря на всички за съветите помогнахте ми  изключително много. Както винаги съм отворена за дискусии, съвети и критики. Поздрави :))

30.06.13
17:43

Във закуската нямаш протеин

Не мисля че е нужно да слагам предвид голямото количество  което ще приема през остатъка от деня. Мускулна маса си имам, не и трябва много развитие, но може и да си прав, благодаря  ти че обърна внимание.

Първи ден.

- 8:00 купичка обезмаслено кисело мляко с мюсли
- 10:00 2 малки ябълки
- 12:00 омлет от 4 белтъка и 1 жълтък + 1 домат и плочка сирене
- 14:30 кофичка кисело мляко 2 %
- 16:00 блокче черен шоколад
- 18:00 - 19:00 народни танци
- 19:30 - 20:30 около 80гр. пилешко месо + голямо количество шопска салата

Чувствам се добре, ям когато огладнея и за деня съм изпила около 4 литра вода.

02.07.13
00:24

Яж чйцата цели и качи мазнините!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1