30.06.13
21:07
Ще започна с малко предистория...Преди 3 месеца започнах да пия л-картнитин, с цел сваляне на кг.(тогава бях 140кг). Сега след 3 месеца съм 122кг. Комбинирам л-карнитина и с подходящ хранителен режим, и програма за отслабване.Но въпроса ми е след като сваля още 20 кг (висок съм 190cm и предполагам, че идеалното тегло за мен е 90-100кг) мога ли да сменя л-карнитина с протейнова напитка или пък креатин ? Как точно трябва да стане този преход от отслабване към трупане на мусколна маса или ще е по-добре да продължа с тренировки само за релеф ?
Накрая искам да искажа благодарности на BBTeam, и на работата на всички от екипа, защото сайта найстина промени мен и живота ми. Сега се чувствам много по-добре !
Ще се радвам, ако отделите малко време и отговорите на въпросите ми !
Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 30.06.13 21:09.
После си решаваш какво искаш занапреде - дали да сваляш или да качваш , намираш си подходяща програма ( в сайта има предостатъчно) , намираш си и подходящ хранителен режим и се въоражаваш с търпение за да качиш мускУл
Протеина както и креатина , не биха ти навредили . Успех ! ;)
Мнението беше редактирано от rory на 30.06.13 22:29.
Че ти и докато отслабваш (тренираш и с тежести предполагам) пак градиш някаква мускулна маса. Така че не виждам лошо ако прибавиш и един протеин.
01.07.13
20:31
И аз това си мислех - да добавя протейн към хранителния си режим и тренировките, но не знам дали ще има някакво влияние върху теглото.
Всичко си зависи от диетата ти, спазваш ли я ще отслабваш. Независимо дали ще взимаш протеин или не.
02.07.13
13:27
Ами щом успях да сваля 20 кг предполагам, че я спазвам. Благодаря за отговорите !
08.07.13
12:48
След като отслабваш предполагам, че си на калоричен дефицит. Аз ти предлагам като приключиш периода на сваляне да прекараш следващите две седмици в наблюдение върху метаболизма. Калкулаторите в интернет са безполезни, защото всеки организъм е различен, а когато cut-ваш метаболизма се забавя. Намери си базовия метаболизъм. Колкото до това кога трябва да минеш от изгаряне на мазнини към качване на мускулна маса важното е процента на подкожните мазнини, а не колко тежиш. Като цяло консенсуса е, че трябва да си под 15% body fat. L-carnitine, протеина на прах и креатина са три коренно различни суплемента и се ползват за различни неща т.е. не са взаимозаменяеми.