25.06.13
13:51
Здравейте, чета ви от известно време и сега реших и аз да направя своя дневник. Не съм от най-стриктните откъм храната, имам си прегрешения. но се старая като цяло да се храня здравословно. Висока съм 165см. , преди бях 72 кг., карах 90 дневната диета и стигнах до 65кг. след нея.
От 1-2месеца не спазвам някакъв строг режим и ходя на фитнес.
В момента съм 165см., 59 кг., 24год.
Целта ми е да стигна до към 55кг., защото не мисля, че по-малко ще ми отиват.
От месец ходя на фитнес 4-5 пъти седмично по 1.30мин., пия много вода, с това нямам проблем
Вчерашното ми меню беше малко кофти, тъй като нямах никакво време, но все пак:
Всяка сутрин пия чаша топла вода на гладно.
08.00 - 2 кайсии + кафе + 1 бонбон “Мерси”
12.00 - 3 праскови, 2 кайсии
15.00 - пакет солети “Хрус, хрус” - 60гр.
19.30 - домат, краставица + 3 белтъка
От 17.30 - 19.00 - фитнес
фитнеса ми се изразява в около 40-50мин. кардио и след това натоварвам различни части от тялото чрез силови упражнения.
Ще Ви бъда много благодарна да изказвате мнения, за да може да изчезнат тези гадни 3-4 кг.
Темата беше редактирана от Ani Petkova на 25.06.13 13:55.
Привет, храната ти е...как да кажа...некачествена и недостатъчна, и каисии не се пише с Й. ;) Дано само вчерашното меню, както казваш да е такова. :)
Какво разбираш под “силови тренировки”?
25.06.13
14:19
Под силови разбирам тренировки с гири, напъни, клекове, лег преса, упражнения на земя за дупе и крака, консултирам се с фитнес инструкторите какво да правя и на кои уреди.
Иначе мога да си напиша менюто за миналия ден
08.00h - 2 праскови
12.00 - салата зеле с царевица + 1 кебапче
19.30 - салата домати, краставици, маслини и сирене фета + една филия хляб “Вита Силует”
казано от Ani Petkova на 25.06.13, 14:19:
напъни
(wasntme) не го знам това упражнение. Можеш да пробваш, обаче, с напади.
Относно храната...неща като Вита силует, кебапче, активия, обезмаслено мляко и др подобни - най-добре ги заобикаляй в магазина и се насочвай към продукти с поне някакво хранително съдържание в тях.
Мнението беше редактирано от Мари А. на 25.06.13 14:34.
25.06.13
14:37
Съжалявам, но определено с имената на упражненията са ми трудни, едно че не съм питала, а и не си правя труда, тъй като ми показват и аз просто си го правя (wasntme)
А добре хляб да консумирам ли и какъв тогава, нали този Вита е пълнозърнест.
казано от Маргарита Манева на 25.06.13, 13:54:
Привет, храната ти е...как да кажа...некачествена и недостатъчна, и каисии не се пише с Й. ;) Дано само вчерашното меню, както казваш да е такова. :)
Какво разбираш под “силови тренировки”?
ти си в грешка...Пише се каЙсия! ;)
:D Да, имах предвид последното Й: каЙсиИ. :) Авторката междувременно си е поправила грешките. :)
25.06.13
14:41
Аз пък мисля, че “кайсии” си се пише с Й и си е правилно написано.
Иначе описвай си и тренировките. Тук определено има хора, които ще ти помогнат :) , защото с тези 40-50мин кардио на всяка тренировка, няма да стигнеш много далече.
Успех и бъди редовна!
п.с Марги, съжалявам! Видях поправеното вече :)
Мнението беше редактирано от Danniii :) на 25.06.13 14:42.
25.06.13
14:51
Даа, поправих грешката, но не мисля, че там беше смисъла :)
Иначе какво и има на 40мин. кардио, 5 пъти в седмицата.
А примерно снощи тренировката ми беше 15 мин. загрявка с тези спининг байк, след това 40 мин. пътечка, основно бързо ходене, защото от няколко дни ме боли единия крак. След това правих коремни преси, на земя и на лежанка, после напади и клекове. Проблема ми е, че май не знам как да си обяснявам тренировката (blush)
казано от Ani Petkova на 25.06.13, 14:37:
А добре хляб да консумирам ли и какъв тогава, нали този Вита е пълнозърнест.
Такъв, на който изрично пише Пълнозърнест или Ръжен, би било по-добре. В хранителните вериги гаранция за качество, обаче, и в този случай няма. Най-добре да си правиш сама в къщи като си купуваш нужните продукти, ако ти се занимава, разбира се. Друг удачен вариант са био магазините и пекарните.
Мнението беше редактирано от Мари А. на 25.06.13 14:57.
Разгледай тук - http://www.bb-team.org/fitness/exercises за да научиш имената на упражненията.
П.П. Хапвай яйцата цели :)
26.06.13
08:35
Не ги хапвам цели, защото по принцип не обичам жълтък.
Да докладвам и вчерашното ми меню:
08.00 - чаша топла вода+кафе+ 1 праскова
12.00 - 150гр. моркови с лимон + 200 гр. картофи на фурна
13.30 - зелен чай
20.00 - салата домати + краставици, 2яйца + малко сирене(бъркани на тефлонов тиган)
От 17.30 до 19.00 - фитнес - 50мин. кардио + упражнения за крака
Сега почвам да уча имената на упражненията да може да съм по описателна :D
Мнението беше редактирано от Ani Petkova на 26.06.13 08:35.
По груби сметки храненето за деня излиза не повече от 800 калории. Това си е чисто мъчение. Всичката тази храна бих я сложил само в закуската. В първото хранене нямаш източник на белтъчини и на мазнини. Въглехидрати също - някаква праскова... На обяд пак липсват белтъчини и мазнини. Като цяло това хранене не е достатъчно и за 10 годишно момиче.
26.06.13
10:52
Трябва да увелича храненето, така ли? А така дали ще имам добри резултати с отслабването? Какви въглехидрати тогава да вкарам? В интерес на истината ме засища това количество, особено когато наблягам на салатите, но след като е необходимо ще наблегна на повече храна, просто винаги храненето ми е било трудно и съм се старала да се ограничавам и да не ям, което може би ми е грешка.
Разгледай тук http://www.bb-team.org/hranene/hranitelni-rezhimi и тук http://www.bb-team.org/forums/viewthread/49744
26.06.13
20:28
Да си докладвам и днешния ден:
07,30 - топла вода, кафе - чаша мюсли с кисело мляко
12,00 - салата домати и краставици + 1 кюфте на скара
16,00 - зелен чай
19,30 - салата маруля, домати, краставици с риба тон и лимон
фитнес - 10 мин. спининг байк
40мин - пътечка
3х20 сгъване/ разгъване на аддуктор машина
4х10 клекове с дъмбели
4х10 напади с дъмбели
4х20 - 45градуса лег преса
коремни преси
Тази храна би трябвало да ти стигне от 07:30 до 10:00, разделена на две хранения.
26.06.13
22:06
Ами колко още да увелича храната, страх ме е че като цяло съм много податлива към напълняване и почна да ям повече ще почна пак да качвам..:(
В по-горен коментар съм ти дал два линка, които ще са ти от полза при съставянето на хранителен режим. :)
27.06.13
10:31
казано от Иво Савов на 26.06.13, 22:09:
В по-горен коментар съм ти дал два линка, които ще са ти от полза при съставянето на хранителен режим. :)
Даа, разгледах ги, за което благодаря много, просто наистина не знам дали мога още повече храна да консумирам. Правила съм си експерименти и примерно като увелича храната малко повече и на другия ден кантара вече е нагоре :( , затова наблягам много на салатите, тъй като наистина изпитвам страх да не кача пак.
А може ли да ми препоръчате някакви здравословни закуски, с цел отслабване,много ми е трудно да реша какво да закусвам, а и липсата на време още повече затруднения ми създава.
И примерно да добавя ли някакъв плод като следобедна закуска?
Съвсем нормално е кантара да показва различни стойности от предишния ден. Това може да се дължи например на задържане на вода. Нормално е като си хапнала повечко и на следващия ден да покаже повече, защото организма още не е изхвърлил излишното. Не се вманиачавай, някой хора се мерят веднъж в месеца, други на две седмици. Мери се през две седмици, сутрин на гладно след посещение на тоалетната.
Нямам представа твоят организъм от колко калории дневно се нуждае, нито кой хранителен режим би бил най-подходящ за теб, затова ти давам само ориентировъчно меню. Като го разгледаш, прочетеш пак онези два линка и спреш да се претегляш на кантара всеки ден би трябвало да успееш да си съставиш някакво читаво меню.
Закуска: овесени ядки, кофичка кисело мляко и 2-3 яйца
Обяд: плешко месо, салата
Следобедна закуска: 2-3 яйца, филийка пълнозърнест хляб
Тренировка поне два часа след хранене
След тренировка: пилешко месо и смятам, че тук е най-удачното място за плодът
Около два часа по-късно: риба, салата, шепа ядки
Това е само примерно и не се ангажирам с това дали ще има ефект при теб. Храненето трябва да бъде съобразено индивидуално с твоите нужди :)
27.06.13
16:00
казано от Иво Савов на 27.06.13, 11:46:
Съвсем нормално е кантара да показва различни стойности от предишния ден. Това може да се дължи например на задържане на вода. Нормално е като си хапнала повечко и на следващия ден да покаже повече, защото организма още не е изхвърлил излишното. Не се вманиачавай, някой хора се мерят веднъж в месеца, други на две седмици. Мери се през две седмици, сутрин на гладно след посещение на тоалетната.
Нямам представа твоят организъм от колко калории дневно се нуждае, нито кой хранителен режим би бил най-подходящ за теб, затова ти давам само ориентировъчно меню. Като го разгледаш, прочетеш пак онези два линка и спреш да се претегляш на кантара всеки ден би трябвало да успееш да си съставиш някакво читаво меню.
Закуска: овесени ядки, кофичка кисело мляко и 2-3 яйца
Обяд: плешко месо, салата
Следобедна закуска: 2-3 яйца, филийка пълнозърнест хляб
Тренировка поне два часа след хранене
След тренировка: пилешко месо и смятам, че тук е най-удачното място за плодът
Около два часа по-късно: риба, салата, шепа ядки
Това е само примерно и не се ангажирам с това дали ще има ефект при теб. Храненето трябва да бъде съобразено индивидуално с твоите нужди :)
Много благодаря за съветите и примерния режим, определено ще се пробвам да го следвам, ама определено храната ми е много, няма да успея да поема всичкото това количество изведнъж.
Иначе за днес менюто е следното:
07.30 - топла вода, кафе, мюсли с кисело мляко
12.00 - салата домати и краставици + 1кюфте и 1 кебапче (салатите мисля, че са ми доста големи, а пил.филе беше свършило там откъдето си купувам храна на обяд :( )
14.00 - 2 кайсии (изкушиха ме :) )
15.30 - бяло фрапе, но без захар
и смятам към 19.30 да вечерям домати, краставици, сирене, кашкавал (няма да имам време да си направя нещо) и ще си взема пълнозърнест хляб , само не знам 1 или 2 филии ???
А към 17.30 ще направя и един фитнес, сигурно около 40 мин. кардио и после не съм решила коя група мускули да тренирам днес.
Също така мога ли на обяд да ям бял ориз с грах, царевица и моркови (Мястото, от където си купувам за обяд го правят наистина много вкусен) или да го избягвам???
Както и картофи на фурна примерно - да ям или да ги избягвам?
Другия ми въпрос е за сладкото, тъй като си го обичам, какво сладко мога да си позволявам от време на време, например черен шоколад и в коя част от деня?
Ориз с грах, царевица и моркови и аз много обичам. Там от където аз го купувам се казва ризи-бизи :D. На обяд можеш да го хапнеш с месо. Но не прекалявай с ориза и картофите. Натурален шоколад сутрин бих ти препоръчал да го хапваш. В случай, че на закуска ядеш мюсли и шоколад и на обяд картофи или ориз, смятам, че в останалата част на деня трябва да внимаваш с въглехидратите. 1-2 филии хляб в ранната вечеря, която се пада и следтренировъчно хранене, все пак не смятам, че ще ти навредят.
П.П. Не прекалявай със сиренето - съдържа сол, която е виновник за задържането на вода в организма.
27.06.13
16:29
Добре, мерси отново! Радвам се да чуя, че ориза не ми е изцяло забранен, а иначе за хляба, като цяло не съм от най-големите любители на хляб, ама нали казвате, че ми е малко храната и затова реших да добавя 1-2 филии, тъй като няма да имам време за друго и това е по-набързо. А и с риск да стана много нахална, но този вита силует добър ли е? Или просто да си взема обикновен пълнозърнест хляб?
На този въпрос мисля, че дамите могат да ти отговорят. Аз си купувам пълнозърнест Симид, който не знам доколко е пълнозърнест, но ми харесва :D.
28.06.13
09:07
Да си докладвам и фитнеса от вчера
10 мин. велоаргометър
40мин. пътечка - 15мин. ходене по наклон и 30 мин. много бързо ходене. Напоследък много ме боли мускула на единия прасец и не тичам изобщо
5х10 - бицепсово сгъване с дъмбели , още една серия пак с дъмбели, но не знам как се казва упражнението
4х 10 - придърпване на вертикален скрипец
и няколко серии на една машина, където се сяда, пред гурдите е упората и се придърпа - мисля, че не мога всъщност да я обясня, но не намерих информация за нея и не знам как се казва.
За съжаление до тук ми привърши тренировката, защото не разполагах с повече време.
28.06.13
13:40
Здравей и от мен, успех с начинанието! Между другото можеш да заместиш сиренцето с нискомаслена извара. Аз бях свикнала на всяко ядене да хапвам и десерт, но го замених с пасирана извара с лъж. кисело мляко, канела и подсладител- пасираш го и имаш страхотен крем който можеш да хапваш през целия ден в малки порцийки. Прочети в сайта за плодовете и най-добре или ги намали или ги хапвай до обяд. Успех и на теб и на мен :D
28.06.13
15:24
Ох с изварата едва ли ще се разбера.. много ми е гадна, чудя се дали да не го заместя с крема сирене просто, не знам дали има някаква разлика де. А плодовете, вече избягвам да ги ям вечер, но определено си похапвам, обожавам почти всички видове плодове. Сега ще се постарая да не се тегля 10-на дни, колкото и да ме изкушава кантара, и дано да се изненадам приятно, че тези 3-4 кг. накрая май ще са най-трудните.
казано от Ani Petkova на 27.06.13, 16:29:
Добре, мерси отново! Радвам се да чуя, че ориза не ми е изцяло забранен, а иначе за хляба, като цяло не съм от най-големите любители на хляб, ама нали казвате, че ми е малко храната и затова реших да добавя 1-2 филии, тъй като няма да имам време за друго и това е по-набързо. А и с риск да стана много нахална, но този вита силует добър ли е? Или просто да си взема обикновен пълнозърнест хляб?
Уж е наистина пълнозърнест, не знам. Плюсът му за мен е, че в сравнение с другите видове хляб, които обикновено са ...как да кажаа...рехави, той си прилича на филия хляб, приготвен в домашна пекарна, доста по-плътен и твърд. Но пък имай предвид, че до момента друг човек, с който съм живяла (имала съм 13 съквартиранта до момента), никой не го е харесал на вкус, казват, че им киселее. На мен ми е много вкусен, но може би е въпрос на свикване. Аз бял хляб не съм яла от минимум 5 години.
казано от Ani Petkova на 28.06.13, 15:24:
Ох с изварата едва ли ще се разбера.. много ми е гадна, чудя се дали да не го заместя с крема сирене просто, не знам дали има някаква разлика де. А плодовете, вече избягвам да ги ям вечер, но определено си похапвам, обожавам почти всички видове плодове. Сега ще се постарая да не се тегля 10-на дни, колкото и да ме изкушава кантара, и дано да се изненадам приятно, че тези 3-4 кг. накрая май ще са най-трудните.
Крема сиренето е много по-калорично от изварата, не знам точно с каква идея искаш да ги заместиш двете.
Мнението беше редактирано от ivetass на 28.06.13 19:13.
28.06.13
20:54
Ами и аз не знам каква ми е идеята за крема сиренето, ама отпада явно.
Да си докладвам и храната днес, която май е зле, особено на вечера мисля, че попрекалих с количеството наведнъж
07,30 - 1/2кофичка кис. мляко(2%) с мюсли
12,00 - пърленка, която е с малко сирене вътре, не е много голяма, но засища
14,00 - зелен чай, този път с лъжица мед
16,00 - мляко с кафе (без захар)
20,00 - домат, краставица, бъркани яйца - 3 яйца с около 50 гр. сирене и кашкавал
и нещото, на което много се изкуших - 1 активия праскова с мюсли
От 17,30 до 19,30 бях на фитнес - 10мин. кростренажор и 40мин. пътечка(интензивно ходене)
и много коремни преси + упражнения за крака и седалище - лег преса, напади, клекове и др.
Май храната наистина ми е кофти днеска, а ??? Така като го написах сякаш още повече го осъзнах
казано от Ani Petkova на 28.06.13, 09:07:
и няколко серии на една машина, където се сяда, пред гурдите е упората и се придърпа - мисля, че не мога всъщност да я обясня, но не намерих информация за нея и не знам как се казва.
Гребане? Двустранно хоризонтално гребане на машина от седеж? Префасонирах това заглавие (http://www.bb-team.org/exercise/4608_ednostranno-horizontalno-grebane-na-skripec-ot-sedezh) :D Но машината е товапредполагам (извинявам се за глупавата картинка)
29.06.13
19:52
Да се отчета и днес, че да може и някои евентуално да ми се скара.
Днес почивам от тренировки, но повървях повече пеша, а храната ми е много зле ... И днес
09,00 - 1/2 кофичка(0,1% на Верея) + мюсли
и после цял ден имах толкова много ангажименти навън и нещо ми беше много гадно и тежко на стомаха, че пропуснах като цяло храненето и без да се оправдавам, но тъй като нямах отново време, а хладилника ми беше празен и не успях да ида до магазина, та... деня продължи така:
16,00 - шепа ядки бадеми и кашу, но печени (само такива имах у нас) със резен пъпеш
19,30 - два резена пъпеш с малко мед, и така като гледам май ще ми е последното хранене за днес
а сега съм и на имен ден и ще пия и алкохол
дано да не съм объркала много всичките усилия с тези два дни
01.07.13
14:20
Здравейте, след именния ден събота и гостите вчера от днес влизам в ритъм отново. СЪбота , освен че пих алкохол си похапнах и доста сладко, по-точно шоколад.
Вчера имах гости и нещо пак не ми се получиха нещата, но все пак ще си докладвам храната:
10.00 - 1/2 кисело мляко с мюсли
13.00 - ориз с моркови, не знам колко е като грамаж, но една нормална чиния
19.00 - ориз с моркови, домати, краставици, малко бял хляб(1/2 филия) и накрая малко сладолед
Според вас много ли съм прецакала режима с последните дни???
Днеска вече съм на салата и месо, а и ще ида на фитнес
01.07.13
15:33
казано от Ani Petkova на 01.07.13, 14:20:
Здравейте, след именния ден събота и гостите вчера от днес влизам в ритъм отново. СЪбота , освен че пих алкохол си похапнах и доста сладко, по-точно шоколад.
Вчера имах гости и нещо пак не ми се получиха нещата, но все пак ще си докладвам храната:
19.00 - ориз с моркови, домати, краставици, малко бял хляб(1/2 филия) и накрая малко сладоледСпоред вас много ли съм прецакала режима с последните дни???
С подобна храна дори да си в калориен излишък може и да не сваляш.
01.07.13
17:07
казано от Petq Pavlova на 01.07.13, 15:33:
казано от Ani Petkova на 01.07.13, 14:20:
19.00 - ориз с моркови, домати, краставици, малко бял хляб(1/2 филия) и накрая малко сладоледСпоред вас много ли съм прецакала режима с последните дни???
С подобна храна дори да си в калориен излишък може и да не сваляш.
В смисъл? Знам, че е кофти храната, ама все пак ако може по-точно да ми кажеш какво имаш предвид ще съм ти благодарна :)
01.07.13
18:59
А къде са ти белтъчините, като гледам имаш само въглехидрат+въглехидрат+въглехидрат+ захари. Наблегни на протеините и никога не комбинирай хляб с ориз и сладолед, дори и да са по 50 грама, особено вечер.
02.07.13
09:19
Имам още един - два въпроса:
Мога ли да ям фасул ( с много малко зърна, основно “чорбичката”) примерно с пълнозърнест хляб?
И сутрин с какво мога да намажа (без извара) една филийка пълнозърнест хляб за закуска?
Да консумирам ли маслини? Или заради солта не е препоръчително?
Благодаря ви много предварително за отговорите!
02.07.13
15:46
Да си отчета деня до тук, че нямам много работа днеска и ми е скучно :)
08.00 - кафе, топла вода, 200гр. кис. мляко с мюсли
12.00 - салата от домати и краставици + 100-150гр. пушено свинско фиел
15.00 - 5 бадема, ама печени и със сол :(
като план ми е да вечерям боб чорба, по-скоро само чорба с много малко зърна, пълнозърнест хляб и доматки
но все пак се надявам някой да даде мнение за бобеца, че това имам готвено в нас, а не съм сигурна да ям ли.. да не ям ли
След края на работния ден пак съм на фитнес, плана за днес ми около 40 мин. пътечка, бързо ходене(7-7.5км/ч) , евентуално малко кростренажор, ако имам време накрая, и мисля днес да наблегна повече на корем и ръце + гръб, гърди, тъй като вчера правих много напади и клекове и днес имам мускулна треска.
Яж, бе! Не се втилясвай! :)
Фасула не е лоша храна, ще те държи по-дълго сита и няма да те натовари, а маслините са хубаво нещо и това, че са солени не трябва да те притеснява, можеш просто да не солиш яденето си, а да хапваш маслини, аз като хапвам сирене никога не ползвам допълнително сол.
И бадемите че имат сол и веднага физиономия, ако толкова те е страх от тая сол си взимай сурови.
Всичко идва от количеството и честотата, не от вида на храната.
03.07.13
08:43
Притеснявам се за солта, защото по принцип ям много солено, а сега се старая, колкото и да ми е трудно, да я ограничавам. Но иначе за вчера всичко беше ок, хапнах от боб чорбата, само чорба, тъй като зърната бяха отишли на салата, която не успях да опитам и може би по-добре :) Но.. всичко се обърка, когато излезнах на заведение, обърка се с пъпеш и сладолед, поне беше без алкохол всичко. Не знам защо така волята ми е много зле тези дни, с фитнеса не правя компромис, но много прегрешения имам с храната :(
Затова , не знам дали е добра идея, но реших днес да си направя един разтоварваш ден, само на вода, зелен чай(чист) и кафе(пак чисто) и така да е цял ден.. евентуално утре до сутринта да приключа с мюсли с прясно мляко. Но днес ще пропусна фитнеса, че сигурно няма да имам сили, а имам работа привечер, но ще си направя една дълга разходка.
03.07.13
11:32
Много си ми сладка като кажеш ‘прегрешения’! Като цяло гледай да си в калориен дефицит, наблягай на пълноценна храна. Разнообразявай! Защото, ако ти е все едно и също менюто ще ти се хапват още повече ‘забранени’ храни.