Трицепс и проблем с китката.

10.10.05
15:21

Здравейте.
Напоследък започна да ме боли много лявата китка. Не съм я контузвал, по скоро се е получила нещо като хронична травма.  Мисля че причината е в упражнението бутане от лежанка в тесен хват, тъй като го правя с доста големи за скромните ми възможности тежести (90кг. при положение че лежанка правя със 100). Когато го правя, си слагам палеца отдолу заедно с другите пръсти (чувал съм че това по-малко натоварвало китката). От какво ли е проблема с болката - трябва ли да преместя палеца от другата страна или да правя с по-малки тежести, или изобщо да не правя това упражнение?

Какви други добри упражнения за маса на трицепса мога да правя без да си натоварвам китката твърде много. Правя малко френско на края на тренировката, но гледам да не слагам твърде много, защото започва да ме боли лакета, а и китката се товари.
Някакви идеи?

10.10.05
15:27

Колко ти е широк хвата? Разшири го до 30 - 40 см някъде (около ширината на раменете или малко по - малко, в зависимост от дължината на ръцете ти), иначе китките се кривят много неприятно.
Също така, палеца трябва да е срещу другите пръсти, а ръцете да се движат покрай тялото, а не да разтваряш лактите настрани.
Така не трябва да имаш проблеми с китката ;)
А за маса пробвай и кофичките :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1