04.07.13
02:19
Здравейте,от една година(може да е и повече) постоянно ми е запушен носът,ходих на лекар казва,че е алергия можело да от всичко,като цяло нищо не каза.Въпросът ми е дали е проблем да си карам така или ще има усложнения,когато тренирам си дишам нормално,четох,че може да има някакви изкривявания и прочие,нито се събуждам през нощта,понякога е запушена само едната ноздра а пък другата си диша горе долу нормално,та ако някой може да каже,че няма нищо и всичко е добре или “ша са мре”. (dull)
П.П. Ако някой има подобен проблем и си живее живота,моля да сподели. :)
Потърси в интернет “Джала нети”.
п.с. намерих видео на бг - как се прави цък
Мнението беше редактирано от Sunny на 04.07.13 04:38.
04.07.13
08:10
Със същия проблем съм вече около 3 години и постоянно съм на капки 24/7 в денонощието. В началото със 1 спрей изкарвах месец, а до преди 2 месеца не ми стигаха по 3-4 спрея.. ходил съм по лекари и на мен все алергия от това..алергия от всичко един вид. Преди 2 месеца ходих на лекар в Пирогов и се оказа, че това нещо се оперира.. първия път ми даде хапчета и спрей за 1 месец... след това втори спрей за 14 дни ( в момента съм с него ) - това са против възпаляване на лигавиците. Та мисълта ми е, че ако си със същия проблем като моя може да се оперира. Мен ще ме оперира ей сега в понеделник.. на 08.07.2013..
Спреят и капките в никакъв случай не са ти от помощ. Един от най-уважаваните УНГ лекари във Варна преди години ми беше забранил категорично да ги използвам в каквито и да е ситуации (защото бях със синузит и често посягах към тях, когато се обостри). Няма да се впускам в подробности да ти обяснявам защо. Намери причината за запушения нос. Това може да се окаже - ежедневното седене в помещение с климатик, алергия към химическа субстанция за ежедневна употреба, определен вид храна, обща интоксикация на организма (отново от “храна”), или съвкупност от горните.
04.07.13
08:29
Имам хроничен заден ринит, имах проблем подобен на твоя когато живеех на 250 метра от бетонен възел - прахоляка в нас беше нереален.
04.07.13
08:30
от детската градина още,.... ми казаха лекарите, че имам хроничен синузит и тогава един лекар ни посъветва щом жимеем на море, гмуркане)). Ако лятото го правя, например, поне една седмица подред, то до другото лято проблеми нямам почти. Няма да ви описвам след гмуркането какво излица от носа ))) и цяла нощ излиза вода от самосебеси).....
Маргарита е права - трябва да разбереш от какво е причинен проблемът, преди да го лекуваш. Иначе ще си “лекуваш” само симптомите и нещата ще се влошават с времето. Капките и спрейовете за нос в дългосрочен план увреждат лигавицата и водят до хронични възпаления и още по-големи главоболия.
Най-вероятно имаш алергичен ринит, но докато не знаеш към какво си алергичен, няма как да вземеш и конкретни мерки. Тестовете за алергии са сравнително скъпи и не се поемат от касата, но е в твой интерес да отидеш на алерголог и да си направиш поне за основните неща. След като знаеш с какво си имаш работа, може да си говорим за еветнуални варианти.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 04.07.13 08:40.
04.07.13
08:50
казано от Boby_ на 04.07.13, 08:40:
Маргарита е права - трябва да разбереш от какво е причинен проблемът, преди да го лекуваш. Иначе ще си “лекуваш” само симптомите и нещата ще се влошават с времето. Капките и спрейовете за нос в дългосрочен план увреждат лигавицата и водят до хронични възпаления и още по-големи главоболия.
Най-вероятно имаш алергичен ринит, но докато не знаеш към какво си алергичен, няма как да вземеш и конкретни мерки. Тестовете за алергии са сравнително скъпи и не се поемат от касата, но е в твой интерес да отидеш на алерголог и да си направиш поне за основните неща. След като знаеш с какво си имаш работа, може да си говорим за еветнуални варианти.
Във Варна има една добра алерголожка, водих дъщеря ми, правише някакви тестове със въпроси и т.н. излекуваха я де, разбраха причината...
04.07.13
09:52
И на мен в Пирогов ми забраниха категорични никакви капки повече.. освен тези които ми предписаха там ( за успокояване на лигавиците, за да видят къде по-точно е проблема.. ) в направлението ми пише диагноза “Девиация на носната преграда”.. та да видим какво ще стане.. next week.. d;
04.07.13
12:17
казано от Иван Чолаков на 04.07.13, 09:52:
“Девиация на носната преграда”;
Аз от както се помня имам изместена преграда и хроничен синузит,чудо голямо.
Ако наистина искаш да я оправиш,бягай в пловдив-там има специализирана клиника,познавам няколко човека(включително сестра ми)които са останали доволни.Но не мисля ,че е нужно да ти чупят носа за едната глупост.
Мнението беше редактирано от Кинкенофрен на 04.07.13 12:18.
04.07.13
13:32
вече съм с час.. ще видим какво ще стана..
04.07.13
19:16
Прави са тези,които ти казват да разбереш от къде се появява проблемът ти.Аз имах същия симотом,алерголог ми откри алергия,назначи ми лечение(продължително-в моя случай около 4 години) и сега се чуствам доста по-добре.
05.07.13
01:11
Намери си няколко кестена, е такива - http://www.hobyto.com/data/image/HapkaPiika/Hraneneto/Chestnut159.jpg
и ги разпръсни из помещенията, където седиш. Сложи и под леглото. Аз така си облекчавам синузита.
05.07.13
13:35
Здравей!Аз имах подобен проблем преди 1-2 год. ,но засега се оправих ,само зимата ми прави проблем,но не е така гадно ,а и то май е ,защото настивам .Ходих на снимки-нямах синузит.Ходих на уши-нос-гърло в Плевен при някакъв доктор дето не е към здравната каса ,той викаше ,че е от 3та сливица(или нещо подобно)и искаш да ми ги маха ама и аз и родителите ми не искахме .Даде ми Бактробан-гел за кожа,обаче на листовката изрично пишеше да не се използва за нос ... (dull) :D И майка ми купи и гел за нос ..Честно казано ,мисля че ми помогна . Малко след като ходих при първия ,отидох и при 2ри лекар в болницата в Плевен (още не се бях оправил ) там той ми каза ,че УЖ имам алергия ,което не е вярно.Предписа ми някво лекарство за алергии ,което се пръска в носа,но дори и личния ми лекар каза ,че това е глупост ... (dull) Аз се пръсках 2 пъти и го оставих,защото то беше ясно ,че нямам алергия... Интересното ,което ми каза този лекар е ,че съм имал изкривен носен канал ,което може би наистина е вярно ,защото с едната ноздра не съм имал такива проблеми ...Мазах се с този бактробан и вече нямам оплаквания (да чукна на дърво).Успех и дано се оправиш по-бързо !
П.С. Ако имаш синузит,съвета на Васил за гмуркането е много правилен- това съм го чувал и друг път и то от хора страдАЛИ от синузит :) .
Мнението беше редактирано от S Simeonov на 05.07.13 13:41.