02.07.13
15:20
Реших и аз да си направя дневник. Но по-важното е, че съм решила да спортувам през цялата година, а не само в началото на лятото, когато трябва да ходя на море и по средата на зимата, когато трябва да ходя на ски.
За сега тичам (колкото мога), карам колело или правя гимнастика, която съм си свалила от Интернет, всеки ден.
Гледам да се ограничавам с яденето и да ям плодове всеки път, когато ми се прияде. Трудна работа е това отслабването - трябва почти нищо да не ям, за да мога да започна да свалям.
Но съм се амбицирала и няма да се отказвам!
Според ИТМ съм в графата наднормено тегло. Можете ли да ме посъветвате как да стана с нормално тегло и да го запазя, като в същото време се храня, защото ако не ям нищо ефектът е временен. Благодаря!
02.07.13
15:49
казано от glow ‘n’ show на 02.07.13, 15:20:
защото ако не ям нищо ефектът е временен. Благодаря!
Ако нищо не ядеш, ефектът ще е траен, повярвай ми-просто ще те няма . Затова започни да се образоваш от сайта и форума-ако си изчела всички статии за храненето, няма да питаш така на сляпо. Щом си започнала упражнения-добре-следвай някаква програма, която има ЦЕЛ, а не да отбиеш номера. Записвай си храненето тук и ще получиш насоки от по-опитните.
Пожелавам ти успех и дано не се откажеш.
Хмм,не е правилно да се сваля със глад,може да свалиш,но тялото ти няма да е в най-доброто си здравословно състояние,както те посъветваха прочети във форума графа “хранене” има различни диети там пише храните за определената цел и прочие...
Мнението беше редактирано от F.T.W на 02.07.13 23:34.
цък
Поздравления за това решение. Първата стъпка винаги е най-трудна.
Опиши по-подробно какво ядеш, какви са тези упражнения.
04.07.13
08:54
Не съм на диета, просто се ограничавам. Гледам да се храня с повече зеленчуци, ям много плодове (пъпеши, дини,праскови...) и да компенсирам с тях моментите, когато съм гладна по никое време. Също така ориз, картофи, месо, салата от домати и сирене...Избягвам хляба, филиите, спагетите колкото и да са ми вкусни.Наистина трябва да започна някаква диета, че се храня малко хаотично.(dull) Спазвала съм диетата на доктор Байкова.
Упражненията си ги свалих от един руски торен сайт: rutracker.org. Едните са на английски -Ballet Body. Другите са на Юлия Барсукова. А имам и едни много добри на Tracey Andreson - то е цяла програма и има ефект.
Иначе ходя да тичам в парка, макар и да съм начинаеща и да не издържам по много, пък и не съм слаба. (sweat)И карам колелото.
04.07.13
12:19
казано от glow ‘n’ show на 04.07.13, 08:54:
Не съм на диета, просто се ограничавам.
Няма нужда от диета или поне не в общоприетия смисъл - хората свързват диетата с нещо, което е обвързано със срок. Най-доброто, което можеш да направиш, е да промениш някои неща завинаги.
казано от glow ‘n’ show на 04.07.13, 08:54:
ям много плодове (пъпеши, дини,праскови...) и да компенсирам с тях моментите, когато съм гладна по никое време.
Избягваш хляб и паста, но ако достатъчно старателно компенсираш с плодовете, това ограничаване е безсмислено. Да си гладна по никое време значи само едно - не си яла каквото трябва преди това.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 04.07.13 12:20.