27.07.11
14:30
Такааа... хайде и аз да пусна една темичка за избор на добавка, гледам, че е модерно напоследък! :D
На кратко - понеже бета аланинът сработва много добре при мен и скоро ми предстои да си взема отново, реших да посъбера впечатления и препоръки от форума. Имам 2 години опит с тази добавка - веднъж с продукта на InterActive Nutrition и веднъж с този на PrimaForce. Някой да има впечатления от бета аланина на друг производител? Както обикновено прахообразната форма е по-изгодна от капсулите, затова вероятно ще я предпочета.
Гледам, че продуктът на iForce е на прилична цена в България. Други идеи?
Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 27.07.11 14:30.
iherb.com/Now-Foods-Beta-Alanine-100-Pure-Powder-500-g-17-6-oz/10940?at=0
500гр. в най-лошия случай (dако се наложи да платиш ДДС) се връзват около 48лв. с доставката, доставка до София 8-9 дни. пределено бих заложил на NOW пред Primаforce. Сега остава да ни кажеш, какви ползи ти носи бета-аланина като дългосрочно и моментно въздействие.
27.07.11
14:54
Не те ли дразни гъделичкането - то вярно, че по време на тренировка по-малко се усеща, но ако не правя нищо малко ме дразни - чак ме присърбява едно такова.
Kaто човек които не е ползвал тази добака кое е за предпочитане креатинът или бета аланинът ?
27.07.11
15:25
Valdis, ставам по-издържлив, по-лесно понасям системни натоварвания и по-добре възстановявам. Не съм опитвал как би повлиял на силовите постижения във фитнеса, защото го използвам по време на подготовка и състезания по волейбол, а в този период фитнесът ми е ограничен и тежестите са малки. При мен ефектът започва след 3-4 седмици ежедневен прием, но определено се усеща разлика в тренировките - по-трудно губя мощност и си почивам по-ефективно. Това е добавка за търпеливи и последователни хора, тъй като няма моментален ефект (като този при азотните продукти, например). За плажни билдъри не става, защото те нямат толкова време за подготовка. :D Мисля си, че ще има полза и при силови натоварвания. Буферирането на киселинността в мускулите е предимство във всеки спорт. Според “документите” се комбинира страхотно с креатин. Миналата година опитах с кре-алкалин, но не мога да бъда категоричен колко по-добър е ефекта от комбинацията и до колко разликата се дължи точно на добавянето на креатина.
entwickler, параестезията (колко тежкарски звучи само!) не ме притеснява. Усещам я само когато приемам по повече от 2 g наведнъж - появява се около 10-15 минутки след приема и след още толкова вече е преминала. Леко боцкане и леко присърбяване усещам, но не ме тормози. Ако приемам количеството бавно (с интра-тренировъчна напитка) изобщо не я усещам. Другият начин да я намалиш е да приемаш бета аланина на не много празен стомах.
adivnas, твърде скромен опит имам с креатин (и то само с кре-алкалин), не се наемам да правя сериозни заключения.
P.S. Май изплува един вариант за бета аланин от BulkPowders, та колебанието ми скоро ще приключи... :)
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 27.07.11 16:23.
Без доставка ще ти излезне около 42лв. половинката, защо би избрал Bulkpowders пред Now при почти еднакви цени, да не кажа, че Now може да излиза и по-евтино?
27.07.11
17:32
Имайте впредвид, че на NOW е CarnoSyn*, патентован микронизиран бета аланин, на Bulk Powders не знам какъв е, но между този на NOW и този на Iforce, при мен имаше огромна разлика.
Мнението беше редактирано от Десимир Петров на 27.07.11 17:34.
казано от Десо на 27.07.11, 17:32:
Имайте впредвид, че на NOW е CarnoSyn*, патентован микронизиран бета аланин, на Bulk Powders не знам какъв е, но между този на NOW и този на Iforce, при мен имаше огромна разлика.
Но не каза кой е работил по-добре за теб и какво точно ти е станало :D :D :D
Мнението беше редактирано от Valdis на 27.07.11 18:29.
27.07.11
18:48
Ами тоя на Iforce, беше все едно си сипвам брашно, макар че го пиех в дози от почти 10 грама на ден. Нищо общо по отношение на игличките и реалните резултати при издръжливостта. Дори бета аланина в продуктите на CL го усещах що се отнася до игличките.
Мнението беше редактирано от Десимир Петров на 27.07.11 18:49.
27.07.11
19:19
OK, значи iForce отпада като вариант. :)
Аз от бълкапаудърса съм доволен, но пък нямам база за сравнение и наистина, би легнала цената доста, ако не намериш комбина за доставката или пък с някоя от посредническите фирми...
Пил съм два вида бета аланинa - единият на Cheap Supplements, другият беше GMP сертифициран, отново bulk продукт. И двата бяха на ниво, останах доволен, всичко което се очакваше беше на място. Да не споменавам и цената - 10$ за 250гр. На Now може също да е качествен, но едва ли това че е мирконизиран и с патентована матрица го прави супер хипер дупер по-ефикасен, разликите ще са от порядъка на незначителното.
Мнението беше редактирано от Vlado89 на 27.07.11 19:40.
казано от Vlado89 на 27.07.11, 19:38:
Пил съм два вида бета аланинa - единият на Cheap Supplements, другият беше GMP сертифициран, отново bulk продукт. И двата бяха на ниво, останах доволен, всичко което се очакваше беше на място. Да не споменавам и цената - 10$ за 250гр. На Now може също да е качествен, но едва ли това че е мирконизиран и с патентована матрица го прави супер хипер дупер по-ефикасен, разликите ще са от порядъка на незначителното.
Така е, това по-скоро е рекламен трик, но и цената му съвсем не е висока в сравнение с другите “наливни” продукти.
10.08.11
00:09
За да не пускам нова тема искам да попитам в тази тема няколко въпроса.За марката вече съм я избрал,но относно начина на прием малко съм объркан. iherb.com/Now-Foods-Beta-Alanine-100-Pure-Powder-500-g-17-6-oz/10940?at=0 тука препоръчителната доза е от 6 до 8 грама на ден,а в тази статия стига до 12 гр http://www.bb-team.org/articles/3853_beta-alanin#axzz1UZGy55b2 .Друг въпрос,на който не можах да намеря смислен отговор в гугъл е колко продължително трябва да приемам бета-аланин(1-2 месеца или повече),и необходимо ли е да правя зареждаща фаза ?
Мнението беше редактирано от krali_marko на 10.08.11 00:10.
10.08.11
07:54
Информацията за дозировката на бета аланина наистина е разнопосочна. Според личния ми опит работещата доза е поне 5 g дневно, количеството може да бъде разделено на 2 приема. При мен добри резултати имаше при 6-7 g дневно, разделени на две части - половината около 60-90 минути преди тренировка, другата половина - по време на самата тренировка. Аз също съм учуден от дозировката, препоръчана в статията и дори попитах там... 12 g дневно ми се виждат излишно много. Срещал съм информация, че приемането на повече от 6 g дневно не води до постигане на по-добър ефект. Колкото до продължителността на приема - в моите очи е препоръчително да предвидиш 3-4 месеца прием. При мен ефективност започва да се забелязва около края на първия месец от началото на употребата. Около средата на втория вече е по-осезаемо. Зареждаща фаза - също спорен момент, според мен няма нужда - просто карай с една и съща доза през целия период.
10.08.11
09:04
Аз никъде не мога да открия статия или проучване, в което да се взимат повече от 6.4гр. бета-аланин. На няколко места се споменава, че резултатите при дози от 5гр. дневно и 6.4гр. дневно са идентични, та вероятно това е горната граница, която е оптимална. Вече ако си 120кг. чист мускул, може би ще са ти от полза малко повечко. :)
Интересно е, Кольо, че при теб доста се бави ефекта. Навсякъде се споменава, че към втората седмица вече трябва да има ефект. При теб ми се струва доста забавено...4-6 седмици.
10.08.11
11:37
казано от Тихомир Велев на 10.08.11, 09:04:
Аз никъде не мога да открия статия или проучване, в което да се взимат повече от 6.4гр. бета-аланин. На няколко места се споменава, че резултатите при дози от 5гр. дневно и 6.4гр. дневно са идентични, та вероятно това е горната граница, която е оптимална.
Точно така, вероятно сме попаднали с теб на едни и същи източници. Данните са, че дози над 6-6.5 g дневно не водят до по-добър ефект.
казано от Тихомир Велев на 10.08.11, 09:04:
Интересно е, Кольо, че при теб доста се бави ефекта. Навсякъде се споменава, че към втората седмица вече трябва да има ефект. При теб ми се струва доста забавено...4-6 седмици.
Да, сравнително бавно усещам, не знам защо е така. Теглото ми е малко под 90 kg, но преди четвъртата седмица не мога да отчета по себе си някаква промяна във физическата работоспособност.
Здравейте всички, понеже се интересувам много от бета-аланин, а пък гледам тук разбирате повечко.Взел съм си 500г.на примафорс и се чудех колко време трябва да го приемам(разбрах че е повече от месец,но дали 2 или 3 не разбрах)по колко грама да е дозата(дали ще има разлика ако е 5 или 6 грама) и има ли значение за това дали ще действа, ако я приемам на веднъж или на няколко пъти през деня.
Знам, че темата е стара, но ще съм много благодарен ако се намери някой да ми отговори :)
Аз съм на 17год., 68кг,187см. тренирам от 6 до 8/9 пъти в седмицата, доста интензивно, мисля да комбинирам бета аланина с кре-алкалин,инозин,л-карнитин,цитрулин малат,БЦАА и някакви силни витамини(още не съм решил какви)
Бета аланин = 3 пъти по 2 грама разпределени на що годе равни интервали, докато ти свърши кутията. ;)
21.10.11
12:55
Съветът на Vlado89 е напълно подходящ. Опитай се да направиш организацията така, че да приемаш бета аланина на гладно. В момента аз приемам бета аланин точно по тази схема - 2 g сутрин веднага след ставане от сън, 2 g преди да обядвам и 2 g по време на тренировка (тренирам от 19 до 21 часа). Комбинацията бета аланин и кре-алкалин е много добра!
На мен от бета-аланина в Jack3d усещах иглички и изтръпване всеки път на различни места от тялото - гърба, ръцете, задника, лицето, много странно :)
23.10.11
13:52
казано от Cabron на 23.10.11, 13:50:
На мен от бета-аланина в Jack3d усещах иглички и изтръпване всеки път на различни места от тялото - гърба, ръцете, задника, лицето, много странно :)
Изобщо не е странно... а напълно нормално... и безопасно.
На мене даже ми харесва :Д отклонява ми вниманието от уморителното бягане
17.01.12
14:00
Здравейте!Смятам да си взема бета аланин но се чудя каква марка.Някой хвалят много този на iForce Nutrition ,но виждам ,че тук няма добри отзиви за него препоръчайте ми нещо добрно ,което със сигурност ще действа.
Поздрави :)
17.01.12
14:07
казано от Любомир Агов на 17.01.12, 14:00:
...препоръчайте ми нещо добрно, което със сигурност ще действа.
Мисля, че няма да сбъркаш, ако заложиш на бета аланина на Now Foods.
Аз лично имам добри впечатления и от PrimaForce.
Здравейте колеги :)
Днес си поръчах бета-аланин прочетох доста мнения и статии за това в какви дози да се приема на места пише по 12гр дневно :O в други теми прочетох че тавана на ден е между 5-6,4 гр :) да кажем ,че аз искам да вземам тавана 6 гр . Как да ги разпределя на 3 приема по 2 гр. или на 2 приема по 3гр. ? И как го пия в не тренировъчни .Примерно в тренировъчни да го пия :
Сутрин със закуската -2гр
преди обяд 2гр.
преди тренировка/към 16:00/ -2гр ?
Ще го приемам със глутамин,протеин,трибулус,аминокиселини,монохидрат и витамини :)
04.07.13
15:06
Моите впечатления са, че 6 g дневно са достатъчни.
Аз не намерих особена разлика между 3 приема по 2 g и 2 приема по 3 g.
Приемай го на гладно между (или преди) храненията.
Благодаря много за бързия отговор.Само ако може да кажеш в не тренировъчните дни отново ли да си приемам по 6гр ?
04.07.13
16:33
Разбира се - бета аланин се приема всеки ден.
Подобно на креатина, ефективността му е свързана с общо повишаване на нивата в организма.
Това е добавка за опитни, дисциплинирани и търпеливи хора.
Просто споменавам... ;)
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 04.07.13 16:34.
казано от Кольо Пияндето на 04.07.13, 16:33:
Разбира се - бета аланин се приема всеки ден.
Подобно на креатина, ефективността му е свързана с общо повишаване на нивата в организма.Това е добавка за опитни, дисциплинирани и търпеливи хора.
Просто споменавам... ;)
Ами аз съм търпелив не бързам и за момента съм педантно стриктен във храненето :) под точен грамаж и час ям :) даже приятелите в залата ми се смеят :) имам огромно желание да постигна нещо във този спорт /не професионално а любителско/
Само да те попитам във не тренировъчен ден 1 доза /2гр/ достатъчна ли е като подържаща и във тренировъчни по 6гр или 2 гр са малко
примерно в не трен:2гр бета + 5 гр монохидрат
във трен:6гр бета + 10гр монохидрат
4-дни в седмицата тренирам.
04.07.13
20:11
Не виждам нито една причина да приемаш различни количества бета аланин в зависимост от това дали тренираш в даден ден или не. Всеки ден по 6 g… това е. За креатина важи същото - 5 g дневно, всеки ден...
казано от Кольо Пияндето на 04.07.13, 20:11:
Не виждам нито една причина да приемаш различни количества бета аланин в зависимост от това дали тренираш в даден ден или не. Всеки ден по 6 g… това е. За креатина важи същото - 5 g дневно, всеки ден...
Много ти благодаря за помощта.Жив и здрав ;)
Здравейте,
Спрял съм се на 3 марки Бета Аланин. Някой който ги е ползвал да се оплаче или да препоръча силно някоя от изброените?:
Pure Nutrition
Peak
AMIX - CARNOSYN
Общо взето съм ги подредил и по реда в който аз ги оценявам. Но понеже не съм ги ползвал, сравнявам просто производителите, тъй като съм ползвал техни продукти.
16.10.13
11:30
Бета аланинът на Pure Nutrition ме разочарова (вкус и ефективност).
Горе съм споменал двете марки, за които мога да дам препоръки.
BulkPowders също е добър избор. Peak и Amix не съм пробвал.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 16.10.13 11:59.
19.10.13
17:54
казано от Kuncavia на 16.10.13, 11:14:
Здравейте,
Спрял съм се на 3 марки Бета Аланин. Някой който ги е ползвал да се оплаче или да препоръча силно някоя от изброените?:
Pure Nutrition
Peak
AMIX - CARNOSYNОбщо взето съм ги подредил и по реда в който аз ги оценявам. Но понеже не съм ги ползвал, сравнявам просто производителите, тъй като съм ползвал техни продукти.
В момента пия Carnosyn на Amix,защото просто пия прекалено много продукти на прах и ми е писнало.За момента просто нямах нужда от още един продукт на прах и за това се спрях на този,който се оказа доста добър.Ползвал съм бета аланин на now,pure nutrition и primaforce.Този на амикс го усещам по същият начин като тези на now и prima,тоест работи добре,парастесията е на лице,издръжливостта и силата се покачват,само този на pure не ми хареса въобще,все едно пих брашно,никакъв ефект.
19.10.13
20:13
Не си давай парите за бета аланина на Pure Nutrition.Нещо не е наред с този продукт.Лекото боцкане го имаше само през първата седмица а цялостен ефект не усетих.Не съм пил друг бета аланин така,че не мога да коментирам.Един познат каза,че е доволен от този на НАУ ФУУДС,но в комбинация с креатин.Остава облекчението,че не съм го плащал.Беше в промоционален пакет към две 7 килограмови кофи PRO MIX на SCITEC.И все пак можеха да ми подарят нещо полезно...мрън...мрън.. :)
Нека и аз се включа в темата с въпрос :
Искам да попитам дали комбинацията Kre-Alkalyn + Beta-Alanine e добра ? Като се има в предвид , че целите ми са : повишаване на издържливостта , покачване на силата , по-продължителни и тежки тренировки.
Относно бета-аланина съм се спрял на NOW Foods. Какво ще ме посъветвате за Kre-Alkalyn ? Пак да бъде на NOW Foods или на PureNutrition (или по-добър) ? Или въобще да не си взимам креатин ?
Благодаря предварително !
10.10.14
15:23
И аз си купих бета аланин. Взех 500 грама на now. Прочетох, че приема му с храна е най-оптималния вариант.
Supplementation of β-alanine (at 4,800mg) over five weeks in otherwise healthy persons taking said supplement either at meals or in between meals noted that coingestion with meals reached a higher muscle saturation of carnosine (64% enhancemnet) than did in between meals (41% enhancement), suggesting benefit with ingestion of β-alanine with food.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23439427
10.10.14
15:39
При прием с храна се намалява и интензивността на параестезията.
И аз в момента пия от този на Now,но го пия на гладно,да започна ли с храна ?