Хранителен режим и стягане

Н. К.

07.07.13
10:56

Здравейте ! :) От скоро започнах да спортувам по-сериозно и тепърва си изграждам хранителния режим. На 17 години съм, висока съм 1,69 и тежа 50кг. Целта ми е стягане. Правя тренировките си 5 пъти в седмицата, като 3 от тях тренирам за конкретна част от тялото, а останалите 2 правя тренировка за цялото тяло. В дните, в които почивам правя само 30 мин. сутрешно кардио.

Ето и едно примерно меню :
07:00 -  пия чай и изяждам една ябълка ( после към 7:30 ходя да бягам )
08:30 - две яйца
10:00 - омлет със сирене и гарнитура от домати
13:00 - 150 гр пилешка пържола + гарнитура грах и 2 филийки пълнозърнест хляб
15:00 - салата + 2 яйца
17:00 - банан и няколко бадема
19:30 - 150 гр пилешко с гарнитура ориз и 2 филийки пълнозърнест хляб

..правя тренировката си към 14:00

Бих искала да ми дадете съвети относно менюто : )) Имам и конкретен въпрос относно хляба.. трябва ли да го премахна ?
Може да кажете и нещо относно разпределението на тренировките ми : )

На мен менюто ми допада долу горе ... само, че  тренировките ти идват доста... няма почивен ден само с 30мин. кардио... това си е тренировъчен ден като се има в предвид, че една кардио тренировка е около 30-50минути с встъпващите и разпускащите минути в началото и края....според мен е добре да имаш 2дена наистина почивка... Кардиото можеш да го правиш или в 2 отделни тренировки или след всяка силова тренировка в рамките на 15на минути...

Защо се храниш през 90-120минути... по принцип чак такова малко време между храненията не е много удачно... тези 2яйца самотните може да отидат при омлета :) Добави овес или мюсли сутринта... няма да е зле

Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 07.07.13 12:31.

07.07.13
15:04

Придържам се към горното мнение само ще добавя относно хляба -> яж пълнозърнест,а не бял! :) Успех!

Н. К.

09.07.13
07:03

Благодаря за съветите :) Тази сутрин ще закусвам мюсли, а за хляба аз си ям пълнозърнест. Относно яденето през 90-120 мин.. ям толкова често, защото бързо огладнявам. Все още не съм свикнала напълно с този режим, а преди да го започна си похапвах доста ;д

Може ли да ми кажете нещо относно сладкото.. трябва ли да го спра изцяло ? ( нямам за цел отслабване, а само стягане, ако това има значение изобщо )

09.07.13
13:53

Като цяло, стягането ще дойде от тренировките, не толкова от яденето.Щом целта ти е стягане, а не сваляне на килограми не е нужно да спазваш кой знае какви строги хранителни режими.И друго, щом огладняваш толкова често, може да увеличиш малко грамажите при някои храни
.Примерно: от 150г месо да го направиш 200г.Салатите също може да ги направиш малко по-големи.

11.07.13
19:07

Няма точна формула, както нямаш и точни цели, но такава не ти и трябва. Всичко се донаглася в движение, така че просто се наблюдавай и коригирай режима си. Експериментирай с това-онова и така.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1