07.07.13
12:23
Здравейте.
Имам си диск върху който се въртя, но не съм сигурна дали изпълнявам правилно упражнението.
Ето двата възможни варианта:
1. Държа се за ръкохватките, старая се торсът да е неподвижен и долната част се завърта с помоща на седалищните и тазовите мускули;
2. Държа се за ръкохватките и тялото /торс и долна част/ се завъртат с помоща на мускулите на ръцете и раменния пояс.
Кой от двата начина е правилен?
07.07.13
12:24
Може ли да ни покажеш снимка на този диск, че аз поне не успявам да се сетя за какво става дума?
Това е една машина, стъпва се на една платформа , която се върти и се държиш с ръце за две дръжки. Безсмислено упражнение, според мен
Мнението беше редактирано от Владислав на 07.07.13 12:31.
В нашата зала има подобна простотия.
Конкретно на въпроса ти - идеята е въртиш с коремните мускули, т.е., нито един от двата начина не е правилен.
Иначе, все едно как се връткаш, аз не виждам какъв ефект очакваш от това упражнение?
Това упражнение е за косите коремните мускули.Когато въртиш краката на дясно трябва да въртиш раменете на ляво.Иначе т’ва упражнение е пълен bullshit.
Ама то и уред ли се водело това? И в нашата зала има, но го използвам, за да си изпуквам гърба преди да загрея, докато гледам телевизора :D
Мнението беше редактирано от Мирослав на 07.07.13 13:42.
казано от Миsh0 на 07.07.13, 13:41:
Ама то и уред ли се водело това? И в нашата зала има, но го използвам, за да си изпуквам гърба преди да загрея, докато гледам телевизора :D
Аз пък съм се връткал на него да видя колко скорост мога да набера преди да излетя :D :D
07.07.13
17:52
Много хубаво упражнение....Правете го,има ефект :)
Тези уреди стават за раздвижване , след тежки контузии например или след прекомерно стоене вкъщи пред телевизора и гледане на ФерХУНде . В нашия град в парка сложиха такъв - старите хора ходят на него и то доста често (за тях и това е нещо).
07.07.13
19:38
Благодаря за отговорите.
В прикрепения файл има снимка на диска.
Е, поне може да се ползва за загряване :-)
16.01.14
17:52
Хубав уред ако се ползва правилно. Тия които само се раздвижват с него явно си нямат идея какво да правят или какво целят.