Помощ за програма

06.07.13
23:35

здравейте,
Имам въпрос аз съм на 25 висока съм 165см и съм 80 кг.  искам да попитам каква програма от упражнения и хранене мога да правя варем отслабна сега ходя на фитнес обаче идея нямам какво да правя за сега правя 30 мин на колелото и 15 мин на степера моля за помощ

Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 07.07.13 07:46.

07.07.13
00:38

Здравей,
храненето да опишеш ?

07.07.13
22:30

Да ви кажа откровенно съм доста лакома, но определено когато виждам резултат много се  мотивирам и това не е проблем.преди година правих режима на дюкан и имаше страхотен ефект, но много боледувах и от тогава ме е страх да го почна пак.Иначе сега гледам да хапвам салатки с варено месо а и сутрим мюсли с мляко, за да не освирепявам 
Както и не хапеам след 8.

ББ

12.07.13
13:23

Много е сложно на база оскъдната информация да се изготви цялостна стратегия, за да постигнеш целите си. Ако наистина сериозно си решила може да ми пишеш и ще ти помогна. Лошото е, че в момента помагам на около 40 човека и малко се бавя, но пък имам желание и когато имам време гледам да отделям внимание на всеки. Пари не взимам и го правя за лично удовлетворение. Успех!

ББ

12.07.13
22:08

Преди всичко обърни внимание на храната. Изгради си хранителен режим, който да е съобразен с нуждите ти от калории и съответните цели. Старай се да ядеш храни, които забързват метаболизма ти и карат тялото ти да гори повече (мазнини). Сигурно много хора ще поспорят с мен, но не съм много убеден, че овесените ядки са оптималния вариант за максимални резултати. Не че не стават, но има по-добри алтернативи на въглехидрати и фибри като варивата, които обаче много по-бавно навлизат в кръвта ни и намаляват вероятността от складиране на мазнини (освен ако не ядем повече, отколкото трябва, какъвто обаче не е случая при теб.). Подбирай органична храна (израснала в естествен среда) и колкото се може да е по-необработена. Зеленчуци + варива + чисто месо и яйца са един добър старт. Ако си съставиш добре хр. режим няма да имаш проблем с апетита и доста умело можеш да го контролираш. Може да започнеш с нещо просто. Направи си 3-4 разновидности на хранения и ги върти само тях докато свикнеш и изградиш навици. Не е чак толкова голям проблема с еднообразието за няколко седмици. Храни се по-често (3-4 часа) и по по-малко като гледай да не пропускаш хранения.

Също така избягвай да пиеш калории, но увеличи водата. Аз лично предпочитам вода с малко лимон.

Може преди да започнеш да направиш една детоксикация на организма, за да оптимизираш работата на черния дроб.
Не забравяй и за стресът. Знам, че е лесно да се каже, но трудно за реализация, но колкото се може избягвай стреса и напрежението.

За тренировките, ако нямаш тренинг, започни с нещо по-малко и леко. Бързо ходене, ходене на пътека, велоаргометър или просто каране на колело са едно добро начало. 3-4 пъти на седмица по 30 мин. мисля е добър старт. С времето увеличавай или времетраенето или интензивностт на тренировките (аз редувам ниско интензивно кардио с високо интензивно), но не прави повече от 45-60 мин кардио макс.

Ако имаш желание и време може да правиш и по 2 силови тренировки като в Интернет е пълно с детайлно описание на силови тренировки на начинаещи жени.

Някъде четох тук във форума много хубави статии за тренировки и изграждане на хр. режим, но не мога да ги намеря. Разтърси се. Има наистина много добри съвети от хора, които разбират и имат опит.

Вече, нещо конкретно ако те интересува, питай, за да отговаряме.

Успех!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1