10.10.05
22:00
????
колко време го пиете и колко сте качили за товва време
ми аз почнах с Про голд преди 3 дни и пия по 50 гр преди лягане с кисело мляко.а иначе е още рано за изводи и резултати но само положителни мнения съм чувал за него
Аз почнах Про Голд преди 2 дена .Пия по 35-40г вечер в не тренировачен ден и 2 пъти по 40 в тренировачен.45 мин.преди тренировка и преди лягане.Надявам се да има ефект!Приятно е за пиене с прясно мляко!
[quote author=“select”]????
колко време го пиете и колко сте качили за товва време
Какъв ефект точно очакваш от протеин?! Все едно да питаш - “ям по 10 яйца и 2 литра мляко дневно, ще има ли ефект”? Айде мислете малко - протеините са хранителни добавки, те ви доставят определени хранителни вещества. Маса се качва с правилни тренировки, хранене и възстановяване, за което протеините може и да помогнат, като допълнят храненето, но само до там.
Не може да се каже от еди кой си протеин се качва еди колко си! Ако разчиташ на протеините на прах, за да качиш маса, на грешен път си. Прегледай си храненето, после програмата, после възстановяването (почивните дни, времето за сън, физическата активност), и накрая, ако имаш нужда от още протеини в храната (тоест, не можеш с нормалната храна да си набавиш нужните 2 гр/кг), чак тогава помисли какъв протеин да си купиш, за да си ги набавиш.
Иначе ПроГолд изглежда добре, не е скъп и на вкус става (не че съм пил други последните години), така че, вземи си, ако ти трябва.
10.10.05
23:44
аз го имам е съм доволен от него за това искам да чуя и други мнения
щото едни мои приятел не вярва че е добър и го е страйх да си го вземе става въпрос за 3 кг разфасофка
11.10.05
11:04
На мен не ми подейства добре...Сега ползвам суроватката на нутрим и съм сравнително доволен !
11.10.05
12:57
суроватката е по добър ма немам финанси за суроватка иначе с удоволствие ще си взема суровадка :D
11.10.05
17:25
Петко К. го каза съвсем ясно - това е просто храна! Можеш да преценяваш един протеин по това дали има добър баланс на аминок-ните, дали има добър вкус, дали се разтваря добре, дали го усвоява добре стомаха ти и нямаш газове, дали има добро качество като цяло, а и не на последно място - каква цена има. По всички тези показатели съм напълно доволен от ProGold 90 на Нутрим. Цяло лято съм на него и съм много доволен - Привърших една кофа (5 кг) и сега си отива и втората ... Дали през това време съм имал резултати? Да, и то доста добри, и на сила и на маса, но не ги отдавам само на протеина, а основно на тренировката ми и на храненето ми като цяло.
Преди 7-8 г. се беше пуснал слух за една българска фирма, че продава протеин със стрит в него бионабол. Пиеш го и викаш: “Страхотен протеин! Пих го един месец и качих 10 кг!”. Май такъв протеин търсите, а момчета?
11.10.05
18:38
NikolaBULL а ти как точно си го приемал,защото според мене след тренировка не е много удачно защото той е бавно усвояем протеин(млечно-яйчен)?Питам защото и на мене ми харесва протеина,пил съм утре ще ходя пак да си взимам и затова след тренировка удачен ли е?
Ми за след трен Спаркито според мен всеки ще ти каже че не е много удачен защото е млечно яичен и се усвоя доста по бавно от суроватката както ти сам знаеш предполагам затова по добре суроватка след трен или геинерче Жуниор на нутрим гледам си пуснал една тема за геинера мисля че е перфектно Жуниор след трена пък млечно яечния преди лягане !!!
Аз правя така след трен хапвам 3-4 чаени лъжици мед (които се равняват на 2 супени предполагам) след 10-15мин пия малко кисело мляко ! и след около 20-30мин. ям една пилешка пържола(с някаф зеленчук) около 150-200гр. тва до 21:30 ми сваршва яденето и към 23:30 пия 2лъжички (супени) про голд 90 нутрим в 150-200мл. прясно мляко !
какво мислите за това след трен добре ли е начинаещ съм и гоня маса ??
Аз лично имам ефект и то голям.Пил ссъм доста неща и от про 90 голд мога да кажа че съм най доволен :wink:
14.10.05
03:47
Sparkito, sorry,мой човек, не бях чукнал темата за да я следя и чак сега видях поста ти.
Аз ProGold90 го вземам само преди лягане и през нощта по 50 г. точно защото е бавен.
Веднага след тренировка вземам 10 г креатин + 100 г декстроза +200 мг алфа-липоева к-на (но аз съм 102 кг), защото това, което съм чел аз е, че след тренировка се отваря т. нар. “въглехидратен прозорец” и тялото първо и преди всичко се стреми да възстанови изразходвания гликоген, а аз нямам намерение скъпия протеин да го използвам да запълвам гликогеновите ми запаси. А и четох, че протеина, ако се приеме заедно с декстрозата, я забавя и оттам тя зпочва да ферментира в стомаха, което води до стомашни неразположения.
Около 60-90 мин. след тренировка се отваря втори прозорец, т. нар. “белтъчен прозорец” и тогава първо пия една доза 25 г суроватъчен протеин и 30 мин. след това пилешки гърди със салата, ориз, черен хляб.
За мен храненето след тренировка е най-важното! Но аз си признавам - аз съм манияк на темата “културизъм” и знам, че не всеки е готов да спазва всички тънкости на правилното хранене и трениране. Трудно е, но пък това е единствения начин да се расте натурално - всичко трябва да е перфектно, без пропуски и компромиси!
14.10.05
09:23
nikolaBULL
Адски си прав доколкото и аз сам чел след тренировка(веднага) се отваря въглехидратен прозорец и е добре да се вземе или някакав геинер или мед,декстроза или някакав барз ваглехидрат,и 45мин до 1 час след тожа 30-40-50кг суроватачен протеин в зависимоет от твоите килограми и дали можеш да си позволиш повече(финансожата страна на нещата)
14.10.05
14:43
Селект суруваТъчен не знам на коя фирма си пил, но на Нутрим сега нещо са я развалили.
За Про голд 90 мога да кажа че е най-доброто нещо правено от Българска фирма.
Другия протеин от който съм много доволен е на Нутрим Джунир съдържа 53% суруватъчен протеин и си го взимам на 14 лв. кг.