Помощ на напълно начинаещ

Здравейте (wave) , казвам се Благовест, на 14 години съм. Висок съм 1.70м и тежа 63кг. От доста време искам да започна да тренирам, но нямах време и достатъчно воля. От една седмица ходя да тичам сутрин с един приятел, предимно с цел отслабване и издръжливост. Ходим всеки ден. Преди въпросите искам да спомена с какво разполагам: лост за врата, уред за коремни преси и чифт дъмбели по 7.5кг. Четох, че с дъмбели може да се правят упражнения за всички мускулни групи. Дори си извадих упражненията, които мога да правя с тях и със собствено тегло. Главната ми цел е постигането на релеф. Та искам да питам, мога ли да постигна релеф в домашни условия? Аз лично мисля, че е възможно, но... Искам съвети за храненето, примерно меню за цялата седмица. Откакто тичам, започнах и да внимавам с храненето. Само сутрин ям хляб, а вечер гледам да ям само салата.  Спрял съм газираното  от повече от половин година. Сега се опитвам да спра напълно и сладкото. Как мога да преценя с какви тежести да започна? По колко серий, колко минути почивка м/у всяка серия? От изчетеното в нета (главно тук), разбрах също, че за всеки ден от седмицата се работи по определени мускулни групи и между дните има почивка за да расте мускулът. Освен тренировките вкъщи, мога да ходя по лостовете. Спирам с писането... Ще съм много благодарен на отзовалите се!!! (bow)

07.07.13
21:43

Релеф можеш да постигнеш,релеф се прави с хранене а не с повторения.Повторенията варират от 6 до 12,сериите за начинаещ 3 са достатъчни,почивката между сериите и повторенията зависи от самото упражнения,но най-добре ти си прецени почивката пo принцип при средно натоварване е от 30 сек. до 1.30сек. или 2мин.За храненето,отгоре има лента ако не си забелязал избери графа хранене > хранителни режими и си избери според целите ти.Също и програми има...фитнес > фитнес програми.

П.П. На лостове,защо не ходиш ? :)

Здравей!
Радвам се, че отдели време на темата ми. Помогна ми със сериите и повторенията, също с времето м/у всяка серия, за което съм ти благодарен. За хранителния режим си избрах НВД,а за Тренировъчни програми от Бил Пърл (II част) не съм много сигурен. Ако ще тя ще е с доста изменения, но мисля, че ще се получи. Ако има по-добри варианти споделете. :)

П.П. На лостове ходя. Там където тичаме има и се набирам. Вчера почти научих коремно (blush)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1