Стабилна закуска

08.07.13
11:59

Здравеите реших да споделя с вас каква закуска започнах да си правя от известно време.
В една кана изсипвам 200грама  овес , 4 сурови яйца,1,5-2 дози протеин и добавям вода или мляко след което разбърквам всичко на робот.Събират се около 1200-1300Kcal(150грама въглени,100грама протеин и 40грама мазнини),което си е идялно като за закуска и се поглъща много по-лесно.

Ако се приготви с вода, в тези съставки има около 120 g въглехидрати.
Белтъчините са около 65-70 g, от които 1/3 са с много ниска усвояемост.
Дали е идеалната закуска... спорен въпрос, това зависи от много неща.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 08.07.13 12:12.

08.07.13
12:23

Не казвам ,че е идеалната закуска.Мисълта ми е ,че  се приема значително по-лесно отколкото ,ако трябва да приемаш всичко по отделно.А за белтъците само от пудрата са към 40грама ,от яйцата 30 и отделно от овеса има около 25 грама,а въглехидратите са около 120 моя грешка.

В едно яйце с размер XL има не повече от 6-7 g белтъчини. Ако яйцата не са толкова едри, съответно и белтъчините са по-малко. Дори да докараш 30 g белтъчини от въпросните яйца, твърде малка част от тях ще можеш да усвоиш, защото са сурови. Не съм взел под внимание белтъчините в овеса... ;)

В едно яйце има около 5-6 г мазнини.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 08.07.13 12:32.

18.07.13
00:56

100 грама протеин как мислиш да ги усвоиш на едно ядене, освен ако не си от 140 кг нагоре ?

18.07.13
01:08

казано от Кольо Пияндето на 08.07.13, 12:31:

В едно яйце с размер XL има не повече от 6-7 g белтъчини. Ако яйцата не са толкова едри, съответно и белтъчините са по-малко. Дори да докараш 30 g белтъчини от въпросните яйца, твърде малка част от тях ще можеш да усвоиш, защото са сурови. Не съм взел под внимание белтъчините в овеса... ;)

В едно яйце има около 5-6 г мазнини.

Нормална Л-ка - 5 мазнини, 6,2-6,3 протеин, 0,4 въглехидрат на бройка.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1