07.07.13
23:05
Здравейте,петъка ми доставиха креатина OPTIMUM NUTRITION Micronized Creatine Powder,но незнам как да премеря грамажа,нещо разбрах за чаена лъжица 5г.,не трябва ли да е 5ml???Защото имам едно за мерене на сироп до 5ml. и мисля,че трябва да е то. Малко съм зле и не разбирам! :D
Една чаена лъжичка с връх е към 4гр. Твоите 5мл са и те там нейде. Виж тук дават, че 5мл е 3,3 грама.
07.07.13
23:21
Значи варианта с мерилката за сироп отпада. Тогава коя от двете лъжици става за мерене,едната е от Nescafe,а другата е “обикновена чаена лъжица”?
Долната- пълния я с връх. Няма особено значение дали ще пиеш 4,7257 грама или 5,024. Пий по една лъжица с връх и не го мисли. Креатина работи с натрупване, така че и 5 пъти по 1гр да пиеш все тая : )
казано от Скота на 07.07.13, 23:32:
Долната- пълния я с връх. Няма особено значение дали ще пиеш 4,7257 грама или 5,024. Пий по една лъжица с връх и не го мисли. Креатина работи с натрупване, така че и 5 пъти по 1гр да пиеш все тая : )
Малко извън темата- извинявам се . Какво точно ще рече “работи с натрупване”, че не ми е ясно ?
08.07.13
12:27
Пенев ...
Натрупва се в организма и когато достигне нужното количество започва да действа. Тоест идеята е да си набавиш определено количество без голямо значение от начина по който го разпределяш. Някои правят зареждащи дози с цел по-бързо натрупване (по 20+ гр. на ден разпределени в няколко дози) и след това поддържат с дози от 3-5 и повече грама, като други пропускат зареждането и минават директно на дози от 5гр. Това е което аз знам, ако греша някой да ме поправи.
Мнението беше редактирано от Georgi Ivanov на 08.07.13 12:28.
казано от Georgi Ivanov на 08.07.13, 12:27:
Пенев ...
Натрупва се в организма и когато достигне нужното количество започва да действа. Тоест идеята е да си набавиш определено количество без голямо значение от начина по който го разпределяш. Някои правят зареждащи дози с цел по-бързо натрупване (по 20+ гр. на ден разпределени в няколко дози) и след това поддържат с дози от 3-5 и повече грама, като други пропускат зареждането и минават директно на дози от 5гр. Това е което аз знам, ако греша някой да ме поправи.
Ясно , благодаря .