Домашен протеинов шейк, вместо протеинова пудра

07.07.13
22:40

Здравейте,
И така моята идея е : Вместо протеин на прах, мога ли да направя следното нещо:
200 гр Извара + 400гр кисело мляко + 3 белтъка (варени) + лъжица мед.
Това нещо да го ям 2 пъти на ден. Сутрин след ставане и след тренировка.
Изкажете мненията си. Мерси предварително

08.07.13
00:43

За сутрин е добре , но след тренировка по-добре да е бърз протеина.Белтъците след тренировка са идеален вариант.Иначе като цяло става много хубаво (правил съм си) , но само ако ти е хубава изварата ! Около 40-45 грама протеин ти излиза.  Най-добре е втория път да е вечер преди лягане.

08.07.13
00:53

Защо пък да е само бърз протеинът,да не би да се забавя усвояването,ако вземе извара и това да влияе задължително негативно и да усеща разлика визуална? :))

08.07.13
01:13

казано от Пенев на 08.07.13, 00:43:

За сутрин е добре , но след тренировка по-добре да е бърз протеина.Белтъците след тренировка са идеален вариант.Иначе като цяло става много хубаво (правил съм си) , но само ако ти е хубава изварата ! Около 40-45 грама протеин ти излиза.  Най-добре е втория път да е вечер преди лягане.

Да мерси за съвета, но нали знаеш. Изварата (тази която купуваме) се прави от цвика, а не от мляко. Тя си е чиста суроватка ако питате мен.
Иначе относно шейка, да си го правя тогава всеки ден

Вечер без меда.

Варените белтъци, прибавени към подобен шейк, придават един специфичен и (за мен) доста неприятен вкус.
Аз бих добавил малко заквасена сметана за сметка на по-малко кисело мляко.

08.07.13
13:30

Току що си направих и аз . Рецептата е :

100 гр извара Маджаров - безмаслена - 0гр мазнини,18 гр протеин и 2 въглехидрат
450-500 мл домашно кисело мляко - 12-15 протеин и още торлкова мазнини, 10-12 въглехидрат (приблизително)
30 гр сирене - 7-8 гр протеин и 10 гр мазнини , 5-6 гр въглехидрат.За да убие вкуса на изварата.

Общо - приблизително 40гр протеин , 20гр въглехидрат и 22-3гр мазнини.

Всичко в блендъра , добавяш и 100-150 мл вода , затваряш очи и пиеш :D Лично аз не понасям вкуса на изварата , и това го пих 10 минути , но си струва.Преди лягане ще ударя още едно , само че с по-малко извара , защото 10 мин ще го пия и да не взема да заспя :D

Мнението беше редактирано от Пенев на 08.07.13 13:43.

Хммм... не разбирам защо пиете шейкове, които намирате за гадни на вкус. Каква е идеята в това?

08.07.13
14:02

Идеята е протеина :D Смисъл , лятото не си набавям необходимите калории - просто нямам такъв апетит както през другите сезони (мисля , че това е нормално, предвид лятните жеги).Просто идва по-малко като количество , а по съдържание повече.

Протеинът, казваш... не особено голяма свинска пържолка и подобно парче кашкавал не покриват ли твоите изисквания? :) А вероятно проблем с техния вкус не съществува... ;)

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 08.07.13 14:09.

08.07.13
14:37

казано от Кольо Пияндето на 08.07.13, 12:15:

Варените белтъци, прибавени към подобен шейк, придават един специфичен и (за мен) доста неприятен вкус.
Аз бих добавил малко заквасена сметана за сметка на по-малко кисело мляко.

Кольо, сигурен ли си, че нямаш предвид желтъците за ‘специфичния’ вкус?

казано от FaceOff на 08.07.13, 14:37:

Кольо, сигурен ли си, че нямаш предвид желтъците за ‘специфичния’ вкус?

Ми... като се замисля... наистина не съм сигурен. :)
Никога не отделям белтъци и жълтъци. :)

08.07.13
15:13

казано от Кольо Пияндето на 08.07.13, 14:09:

Протеинът, казваш... не особено голяма свинска пържолка и подобно парче кашкавал не покриват ли твоите изисквания? :) А вероятно проблем с техния вкус не съществува... ;)

Разбира се , че покриват нуждите ми , но нека има разнообразие. А пък и не мога всеки ден да давам по 3-4 лева за месо. Иначе то присъства всеки ден в менюто ми , но не в такива количества.

08.07.13
15:18

казано от Кольо Пияндето на 08.07.13, 15:07:

Ми... като се замисля... наистина не съм сигурен. :)
Никога не отделям белтъци и жълтъци. :)

След като сгреших веднъж, вече си хапвам жълтъка и преглъщам със шейка. ;)

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 08.07.13 15:25.

08.07.13
16:14

На мен пък, незнам защо, но ми харесва изварата. Ям извара на “Родопчанка” купувам си по кило всеки 4 дена и си я ям най редовно

08.07.13
16:35

Всеки е различен.Преди си бях слагал мед , ама не ми хареса отново... Правил съм също с банан - слагаш в една купичка изварата и банана и ги намачкваш с вилицата-доста хубаво става.

08.07.13
16:44

казано от Пенев на 08.07.13, 14:02:

Идеята е протеина :D Смисъл , лятото не си набавям необходимите калории - просто нямам такъв апетит както през другите сезони (мисля , че това е нормално, предвид лятните жеги).Просто идва по-малко като количество , а по съдържание повече.

Значи, ако живееше примерно на Карибите целогодишно нямаше да ядеш и то тая година не е особено голяма жега за мен.

Само не разбирам, като нещо ти е гадно на вкус, защо го ядеш, по-добре го замени с нещо, което поне не ти е гадно.

Мнението беше редактирано от Petq Pavlova на 08.07.13 16:47.

08.07.13
17:09

казано от Petq Pavlova на 08.07.13, 16:44:

казано от Пенев на 08.07.13, 14:02:

Значи, ако живееше примерно на Карибите целогодишно нямаше да ядеш и то тая година не е особено голяма жега за мен.

Само не разбирам, като нещо ти е гадно на вкус, защо го ядеш, по-добре го замени с нещо, което поне не ти е гадно.

Де да живеех там :D Не казвам , че не ям - просто имам по-малък апетит лятото.По този начин се понася , но ако е чиста извара -не мерси.

10.07.13
15:23

Понеже киселото мляко ми е много гадно, си имам подобна рецепта. 300 грама извара(аз лично ползвам Olympus), 200мл. прясно мляко, 1 банан, 1с.л. мед ...пасираш. И ето всичко, което ти трябва за да започнеш деня. Идеално е и за след тренировка.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1