Качване на чисти килограми след тежко изчистване

04.07.13
00:18

Здравейте, драги съфорумци! Накратко ще ви обясня моя начин на хранене и трениране и ще имам съответно няколко запитвания към хората, които смятат че ще ми дадат компетентни отговори и обяснения. Значи, зимата тренирах доста усилено, бях в период на качване така да се каже и стигнах килограми, които са много за мен, но пък и визията не беше чак толкова лоша(имах проблем само със корема и задника). Ето това е моя снимка, на която съм във най-добрата форма през зимата и съм около 101/2 килограма. След това дойде пролетта и започнах сваляне на килограмите исках просто задника ми да изчезне, също така и корема. Е, вече съм 87/8 килограма изчистих всичко. Разбира се свалих и от други места, което според мен е нормално. За свалянето на килограмите ми помогна един ниско въглехидратен режим, който си направих като взаимствах от различни места. Ето го и него:
Сутрин: Омлет от 3/4 яйца + нискомаслена извара и 1/2 плода
Обяд: Месо 300/400 грама пилешко/свинско/телешко + салата
След обяд: Омлет като сутрешния + плодове
Вечеря: Яйца отново + 100 грама извара (на ден ям около 200 грама от изварата)
Това ми е храната в момента от около 3/4 седмици насам. Тъй като вече свалих килограмите искам да започна да се храня малко по-нормално понеже тук има минамални въглехидрати и няма нито сила нито желание за трениране. Искам от вас да ми предложите храни или хранителен режим, от който може да кача някой килограм или дори да запазя формата си до края на лятото но с различни храни. Аз съм дистрибутор на добавки и днес си поръчах суроватка. Моя тип тяло е лесно качване на килограми мускули но покрай тях качвам и бая мазнини. Зимата се хранех доста добре. Много ориз, и сутрин задължително мюсли или овесени ядки и пиех на ден по минимум 2 протеинови шейка + креатин монохидрат. Мисля да си закупя и креа-алкалин, но ако имате предложение с някоя друга добавка я напишете и нея. Не съм способен да ям повече месо от 400 грама дневно понеже финансите са ограничени както казах имам и протеин и съм готов да приема най-полезните критики и коментари от вас. Искам да кача килограми чисто, макар че ще е бавно и трудно, но да не натрупвам мазнини в корема и задника тъй като много трудно ги изчистих Благодаря предварително на отзовалите се. Възраст 2 месеца преди 18. Стаж: около 3 години. СЕРИОЗЕН!!!

07.07.13
12:57

Мое мнение е, че за твоите килограми в момента и желанието ти да качваш чисто, месото е малко ! 400гр = 80-90 гр протеин (приблизително). На твоите 87-88 кг. сложи около 2.2 гр протеин на килограм телесна маса и се получава 88*2.2 = около 190 гр протеин, т.е. от месото не си набавяш и половината ... (Лично аз съм привърженик на по-големи количества белтък - аз съм средно 85 кг и под 200гр не падам. Средно около 240-250)
Можеш да увеличиш месото, за сметка на протеина, който приемаш, като сведеш добавката в най-важните моменти, а именно сутрин и след тренировка, по  този начин ще спестиш от него и ще вложиш разликата в ХРАНА.

А сега по - обобщено (до колкото ми позволяват познанията) ...
Сметни си калорийния баланс, прибави 500 калории и горе долу е това от калорийна гледна точка.
Щом казваш, че качваш лесно, но качваш и мазнини, значи внимавай с въглехидратите или по - точно с техния вид (бързи и бавни, вторите само след тренировка). Липсва ми и информация, но ако си забелязал от въглехидратите да каваш повечко мазно, намаляваш ги, като калорийната разлика, станала в последствие, запълваш с белтъчини и полезни мазнини.
И все пак като искаш да качваш, внимавай да не намалиш въглехидратите прекалено много.
Като теглиш чертата, вземи белтъчините като калории, извади ги от калорийния прием и така си изчисли въглехидратите и мазнините ;)

Ако има въпроси, давай !
Успех!

08.07.13
18:17

За сега нямам въпроси, ще приложа написаното и благодаря много за отделеното време ;) .

09.07.13
00:44

казано от Kamen на 07.07.13, 12:57:

(Лично аз съм привърженик на по-големи количества белтък - аз съм средно 85 кг и под 200гр не падам. Средно около 240-250)

Което е безсмислено всъщност..Като си 85 кг на 120 протеин като качваш си чук.

12.07.13
17:02

Е това са по 1.5 гр на килограм, не е ли малко, аз под 2 гледам да не падам :?

12.07.13
19:34

Напълно достатъчно.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1