09.10.05
00:50
Здравеите имам един вапрос на 19 год. сам,момиче,160ю54кг. и мисля че сам с ужасно бавен метаболизам,ако не се ограничавам качвам много лесно и жапроса ми е дали по някакав начин мога да го ускоря освен тренирането,ходя на фитнес от 1 год и малко повече(предимно кардио) и не намирам поразителна разлика и другото е че имам проблем с хормоните моге ли жаобще да ми се помогне ходила сам на лекар и пия хапчета за регулиране на хормоните и това е.
09.10.05
09:56
Метаболизма се подобрява с хранителни добавки по принцип . Например протеини
Здрасти, добре дошла във форума. Предполагам знаеш какво означава думата метаболизъм, това е обмяна на веществата. Принципно метаболизъм може да се ускори по няколко начина. Основният е, ядене на често по малки порцийки, пиене на много вода, аеробика(кардио) и намаляне на съня. Това, че взимаш хормони може да се окаже, че е по-трудно за сваляне на килограми, но не е невъзможно. Успех.
10.10.05
00:16
целта ми е и да не надебелея,а не сам наясно дали от протеина не се качва и незнам кога и по колко да пия и каква марка да си взема ако има добри резултати,няма проблем цената искам да е качествен.Повече от година тренирам само дето това лято прекаснах за 2-3 месеца че имах проблеми с кръста пила сам от фет бърнарите наМусаши и не бях очарована.трябжа ли пак да споменавам че имам по висок тестостерон и пия противозачатачни за регулиране.
11.10.05
10:26
С протеина по пинцип се качва , но чиста мускулна маса. Ако се ханиш добре протеин не ти трябва. Въпроса е да се храниш правилно според мен. Но ако има някакво заболяване вече не знам. Иначе протеините на Нутрим са качествени. Но все пак питай професионалист за този проблем тук във този форум секи ще ти каже нещо , но дали е вярно никои не знае. Аз не бих се доверил на някой без да го познавам :roll: особено като въпроса е сериозен
Бих ти препоръчал да ускориш значително пиенето на вода. Това е едното. Другото е, препоръчвам ти разделно хранене, попрочети в site-a(http://bb-team.org/) за разделното хранене или накарай някой да ти обясни много помага. Хубаво е след тренировката ти да правиш кардио както ти каза че правиш, примерно велоергометър по 30 минутки някъде...аз имам едно много приятно “коланче” което се овива около кръста и е ластично и хубаво ме стяга и тогава почвам кардиото. Иначе главно това е: пиеш повече вода, по често яж но по помалко, хляб и свинско не ядеш, захарни изделия и сладки спираш, ако си с голяма воля и много не те бърка спираш и газирано, пушенето спираш :-) ... сори ако съм те разочаровал колко много трябва да се “лишаваш” но ... всяко удоволствие се заплаща !
12.10.05
00:23
Всичко което казвате го правя от година,пия много вода около 3 л.,старая се да е разделно храненето но понякога има изклучения няма начин,не пия газирано нито ям хляб-никакав дори и черен и кардио правя по 1 ч. не 30 мин. не ям мазно избягвам ваглехидрати и сам си все едни килограми явно си има и хора като мен които каквото и да правят никога няма да могат да си хапват каквото поискат и да не дебелеят.
Явно нещо не правиш както трябва...прост е невъзможно да спазваш всичко стриктно и да няма ефект. Можеш да поускориш пиенето на вода да намалиш въглехидратите и да увеличиш кардио-то...но ще ти кажа че приятелката ми е около 163см. и е 53-54кг.(или беше ама 100% е била ако не е сега) и си има много красиво тяло, стегнати крака без никакво коремче и т.н., дори и без фитнес и без ограничения. Незнам точно на какво се дължи това(може би ген) но килата ВЪОБЩЕ не и личат пък и аз си я обичам дори и да понадебелее няма да обърна внимание. Казвам ти го за кураж горе долу казано. И въобще не си дебела, даже не си пълна. А, има още нещо, аз лично зимата е просто невъзможно да смъкна и 1 кило !
13.10.05
01:27
10x za gotinite saveti iskam samo da uto4niq 4e ne stradam ot kompleksi za tegloto prosto sam 4ovek koito obi4a idelanite ne6ta i iskam vsi4ko da e super,a i priqtelqt mi se zanimava s fitnes ot 3 god. i izglejda super vapreki 4e na nego mu e dadenost bez da spazva hranitelni rejimi za kakwoto i da bilo vsi4ko mu se otdava,no taka e vseki s problemite si.Super ste vsi4ki blagodarq vi
казано от chiochips на 11.10.05, 12:39:
Иначе главно това е: пиеш повече вода, по често яж но по помалко, хляб и свинско не ядеш, захарни изделия и сладки спираш, ако си с голяма воля и много не те бърка спираш и газирано, пушенето спираш :-) ... сори ако съм те разочаровал колко много трябва да се “лишаваш” но ... всяко удоволствие се заплаща !
нъц.. привет първо.. т’ва с метаболизма, нещо не ми се получава.. преди ядях на често и по много и спях много, вода малко пиех и не можех да кача над 50кг, сега ям рядко и по малко и спя малко дори през ваканцията, а както си е лято не се отделям от водата и съм 56 килограма +/-2(постоянно ги качвам или смъквам, ама тва ми се вижда много за качване и малко за смъкване) - пълна скръб, доста ми се виждат за моите 170см аааа спортуването не го спирам - сега съм на коремни, лицеви, клякания, катерене на стълби , избягвам тичане, освен ако не е спринт, щото имам проблеми с коленете и глезените ама тцък - трътка съм си и тва е .. тва с газираното ми се вижда лесно за отказване, но сладкото........ и само да ме светнете, какво против свинското, по дяволите, това е най-вкусното месо, + тва има по-малко калории, въглехидрати и мазнини от агнешкото, ама за него никой нищо не казва (на всичкото отгоре агнешкото мирише :D )
07.09.08
00:55
Хеи за да не пускам нова тема,можете ли да ми кажете как да си забавя метаболизма,защото искам да качвам маса а съм с бърз метаболизам. :(
Мнението беше редактирано от nerobg на 07.09.08 00:57.
Какви хормони пиеш? За щитовидната жлеза , хипофизата или ...? Това има значение.......за съжаление , когато опре до хормонален дефицит работата не е на добре. Аз от скоро съм на л-тироксин.
07.09.08
10:23
Мит 3: Колкото по-малко спим, толкова повече слабеем
Това изглежда напълно логично. По време на сън обмяната на веществата се забавя и се изразходва по-малко енергия. Значи, ако спим по-малко... мазнините ще се топят по-бързо.
Да, обаче е точно обратното. Ако мислите, че изчисляването на калории и физическите упражнения на фона на недоспиването ще форсира стопяването на излишните килограми, сте в заблуда.
Учените смятат, че пълноценният сън е абсолютно необходима част от програмата ви за отслабване. Изследователи от Чикагския университет са изучавали състоянието на здрави хора, лишени от нормален сън и са стигнали до извода, че ако спим дори и час по-малко, отколкото ни е необходимо, това може да доведе до хормонален дисбаланс.
В тези случаи нивото на хормона лептин, който сигнализира на мозъка за ситостта на стомаха, намалява, а нивото на хормона грелин, който ни “казва”, че сме гладни, се увеличава.
Изводът е напълно очевиден: колкото повече спим, толкова по-малко тежим.
Тога го paste-нах по повод няколко мнения как хората са намалили съня в опита си да отслабнат.