Мнения относно конкретна програма

09.07.13
14:43

Здравейте! Аз съм момиче на 18г, 57кг ,171 см. Абсолютно начинаеща съм във фитнеса и бих искала мнения с тази програма какъв би бил крайният резултат. Силовите тренировки са през ден като редувам програма 1 с програма 2 , в дните ,в който не правя силови тренировки- бягам. Имам 1 ден в седмицата,в който почивам.

Програма 1  
1. Клек с щанга зад врата  5х5
2. Повдигане на щанга от тилен лег (класически вариант) 5x5
3.Гребане с щанга 5-8x3(при по-малка тежест) / 5x5(при по-голяма тежест)
4.Повдигане на щанга за трапец 5-8 x3
5.Скрипец 5-8 x3
6.Трицепсово разгъване 5-8 x 3
7.Римска тяга 5-8 x 3
8. Вертикално повдигане на краката на стенд 8-15 x 3 (стремя се към 30 x3 )

Програма 2
1. Клек с щанга зад врата 5х5
2.Раменна преса с дъмбели 5х5
3.Мъртва тяга 
4.Гребане с щанга  5-8x3(при по-малка тежест) / 5x5(при по-голяма тежест)
5.Кофички на лежанка 8-15 x3
6.Бицепсово сгъване с щанга 10 x 3
7.Вертикално повдигане на краката на стенд 8-15 x 3 (стремя се към 30 x3 )

Започнах преди 2 седмици. Целта ми е да намаля сантиметрите, подкожната мазнина, да се стегна (може би да натрупам малко мускули) с цел да избегна провисване на кожа. Притеснявам се да не стане така ,че да натрупам мускулна маса и в същото време да задържа и мазнините. Моля, бихте ли ми казали подходяща ли е тази програма за целта ми. Приемам всякакви мнения, препоръки и забележки. Благодаря ви предварително.
: ))

09.07.13
19:05

Ще загинеш на млади години :)

http://startingstrength.wikia.com/wiki/The_Starting_Strength_Novice/Beginner_Programs

Започни с нещо такова, ако държиш на кофички или abs просто вкарай няколко серии някои ден. Основните упражнения са там, тежестта се увеличава с по 2.5 кг на тренировка, в началото.

09.07.13
20:22

упражненията са добре подбрани-но раздели всеки ден на 2-програмата за сила 5х5 не предполага толкова дълги и обемни тренировки.
така ще имаш повече време да се възстановиш и да включиш още 2-3 упражнения към силовата си програма. Предлагам ти вариант с 4 дни-тренировките обхващат цялото тяло, така че кога ще почиваш си прецени ти.Тренировка през ден би било идеално. Може да редуваш силова-кардио-силова-почивка или по някакъв друг ред.
ден1
1. Клек с щанга зад врата  5х5
2. Повдигане на щанга от тилен лег (класически вариант) 5x5
3.Гребане с щанга 5-8x3(при по-малка тежест) / 5x5(при по-голяма тежест)
4. хеликоптер ВМЕСТО Повдигане на щанга за трапец 5-8 x3- нямаш нужда от това, колкото и да се спори че няма мъжки и женски упражнения, да правиш трапец не е особено препоръчително, освен ако нямаш специализирани цели
ден 2 лекичък ден
1.гребане с дъмбел ВМЕСТО Скрипец 5-8 x3 -считам че има повече ползи за развитието на гърба и ще те научи да ползваш свободни тежести
2. Римска тяга 5-8 x 3
3.Трицепсово разгъване 5-8 x 3
4. бицепсово сгъване
5. Вертикално повдигане на краката на стенд 8-15 x 3

Програма 2
ден 1
1. Клек с щанга зад врата 5х5
2. лицеви опори-не е лошо да има упражнения със собственото ти тегло-лицевите опори натоварват комплексно, не ги изхвърляй
3.Гребане с щанга  5-8x3(при по-малка тежест) / 5x5(при по-голяма тежест)
4.Раменна преса с дъмбели 5х5

ден 2
1.набиране-не виждам да си го включила0каквито варианти можеш за момента или вертикален скрипец вместо набиранки
2.Мъртва тяга дай й отделен ден-това е тежко упражнение, не го прави в един ден с клек
3.Кофички на лежанка 8-15 x3
4.Бицепсово сгъване с щанга 10 x 3
5.Вертикално повдигане на краката на стенд 8-15 x 3 (стремя се към 30 x3 )

кажи струва ли ти се добре . Успех от мен и поздравления за мотивацията.

Здравей,програмата е доста тежка като за момиче.Ако искаш сваляне на подкожните мазнини,заложи повече на кардиото. Комбинирай със силови тренировки,но ако целиш да свалиш,бягай по-често,успех.

ББ

12.07.13
13:16

Здравей Дани, Аз ти препоръчвам като начинаеща да опростиш нещата. Целта ти е сваляне на мазнини, за да излгеждаш по-добре, нали? Добре си се ориентирала към силовите тренировки, но ... има едно голямо НО. Силовите тренировки са един от компонентите на успешната стратегия за сваляне на мазнини. Храненето и кардио тренировките също са много важни. Не се притеснявай, че ще качиш мускули.  Ако беше толкова лесно, аз щях да съм най-частливия човек на всета и сигурно нямаше да мога да си намеря дрехи защото щях да съм 300 кг чисти мускули. Това въобще да не те притеснява. А това дали ще изгориш мазнини или не, зависи най-вече от хр. режим и дали си в дефицит.

Препоръчвам ти:

1. Изгради си хр. режим, които да е съобразен с дневните ти нужди от калории и избери умерен дефицит (намали калорийния прием с 20% от калориите, които са ти необходими да поддържаш теглото си).
2. Избери храни, които са подходящи за теб. Аз примерно трупам токсини от домати и ги избягвам. Задръствам черния ми дроб и от там всичко отива на кино.
3. Включи кардио тренировки като начало 3 пъти в седмицата + остави 1-2 силови. Започни с малко и увеличавай постепенно натоварването. не си гърми всички патрони още в началото, защото ще ти трябват разни хитринки след време, за да се справиш със застоя и да продължиш напред.

Знам, че е общо и не давам конкретни решения, но не знам какво си чела и какво не, а получавам по 50 мейла/ден и гледам да отговарям на всички.

Ако имаш нужда от помощ свиркай и ще ти обясня всяко нещо как да го направиш в прости стъпки.

Успех!

Ето един пост, които написах днес по-рано. Може да ти е интересно и полезен http://www.bb-team.org/forums/viewthread/69263

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 12.07.13 13:22.

18.07.13
14:15

А възможен ли е ефект без хранителен режим, евентуално само с добавки и ако да - какви бихте препоръчали?

Мнението беше редактирано от Ole To на 18.07.13 14:56.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1