undereating:
- 100г ябълка с канела
- капучино
- чай с 15г мед и резен лимон
overeating: 15:30 - 19:30
- салата (домат, 2 корнишона, ~100г извара, поръсена със сусам и 3 маслини)
- 3 малки (солетени) гевречета (dull) , кокос
- 2 яйца, ~150г извара, сусам, ленено семе, топено сирене; няколко боцвания от вчерашните зеленчуци
- 100г кисело мляко, кокос, към 1/2 банан,
- малко кексче тирамису , 3 овесени бисквитки (wasntme)
- малко диви ягоди и малко сладолед, 5-6 бадема с мед ...
- Има ли значение от какво са добити въглехидратите? Ако са от салати (плодови и зеленчукови) пак ли се отразяват по същия начин като от бисквити например? Нещо не знам какво да ям освен яйца, извара и зеленчуци... Другото от днес не заслужава да се коментира просто...
- Приготвих плодова салата или нещо като мелба за нашите. Аз просто бях длъжна като готвач да се уверя, че продуктите са качествени... само дегустирах... иначе не съм яла мелба... не! (shake) :D
ПС: Снимката е малко зле, че не съм свикнала с този апарат още*
От утре без джънк и прекаляване с храна от който и да е вид! Ще отброявам дни / поне 30/. Предизвикателството е споделено.
Здравейте!
Чудя се кафе 2в1 и сметаната към кафето спада ли към джънк?
До момента:
Тренировка: 40мин
- обръчи ~ 10 мин; загрявка отделно
- jump squats 20min on 10 0ff x4
- V sit leg drops - 50 sec
- Mt climber get ups 20 on 10 off x 4
- crunch pulses - 50
- 4 butt kickers 2 jack steps 20min on 10 0ff x4
- Mt top russion twists 50 sec
- ski squat jacks 20min on 10 0ff x4
- reverse crunches 50 sec
- twisted high knees 20min on 10 0ff x4
- bicycle crunches 50 sec
- 2 hooks+ 2 upper cuts 20min on 10 0ff x4
- obelique jackknife crunches 50 sec
- alternating plank kicks 50 sec
- 15 лицеви на колене
- извивки, вакуумки и висене с крака на гардероба на ръце :D супер яко се чувствам сега
undereating: повече от час след трен
- 80 г ананас
- Ще дописвам по-късно. Предстой пътуване и няколко дни при баба и дядо :) Много ще има да обяснявам защо не ям филиики сутрин и какво ли още не:D
- още малко ананас
- 2 бадема
- кафе с мед
overeating: 17:10 - 21:30 - Ден 1 успешен
- 38 бадема ~ 45г
- салата (домат, краставица, айсберг) със сафрид на тиган (без мазнина и брашно, само дето беше малко солено, на което не съм свикнала...)
- чушка с извара и 2 парченца сирене, няколко лентички кашкавал
- 2 малки парченца свинско (пак соленко ми се стори)
- череши ( към100г на око)
- Доста сладкиши и солети се въртяха около мен :D Утре още толкова, ако не и повече. Нагласата играе голяма роля.
- Не сладко, а солено май ще ми е проблем сега :D
2 ден
undereating:
- капучино
- ~20 череши / за фазата общо
- чай с мед
overeating:
15ч - 1 домат и 1/2 краставица с извара и сусам
-16:30 - 1 малка филия черен хляб с малко настърган кашкавал
по-късно - чай с мед придружен още с 25-6-7 бадема, годжита, 4-5 лешника и няколко кашута
18:50 - пиле с малко зеле / пак ми беше доста солено/ и малко пълнозърнеста коричка заради солта ...
- още няколко ядки + стафиди
- Не съм смятала, но въглехидратно го ударих ми се струва...
- Много безсолно съм започнала да ям, на другите им е ок. Като се замисля наистина много малко сол(хималайска) употребявам (тези дни е нормална си) и то ако си готвя аз изобщо не слагам.
undereating: <<
3 >>
- Кафе със сметана
- 3 бадема, 1 кашу и шепа стафиди
Тренировка:
- Започнах, но ми я прекъснаха... После продължих със следното:
- Борба с кокосов орех свободен стил около 30 мин :D брех
- Бъркане на сладкиш - малко кардио си викам, няма да е зле
overeating: 14:15 - 18:10 приключен
- ½ краставица
- Омлет с 2 яйца, ½ чушка, извара, малко кашкавал и сусам
- Кокос / най-сладкия от всички :D, няколко годжита
- Сладкиш 3 малки парченца (череши, кафява захар, овесени ядки, царевично брашно, яйце, годжита и масло)
- кафе с мед
- Свинско с 2 л. задушени зеленчуци (грах, морков, царевица и 1 брокулче)
- 1 малко парченце от сладкиша / пак ...
- От вчерашното шляене под дъждовете нещо ми се схвана врата и едната плешка.
- Пак ме наваля сега и се сдухах :( :D Утре потеглям още сутринта, нямаше тъпчене, но днес този сладкиш...
- От към храна днес повечко, пак въглехидратничко...
*добавена снимки на сладкиша
Мнението беше редактирано от DiV на 14.06.13 17:58.
<<
4 >>
Вчера беше несериозен ден. За разлика от днес, който е много сериозен. От няколко седмици вече не се чувствам добре на този режим.Тялото се бунтува. Днес както и още няколко пъти преди изпадам в някакво безсилие – тежат ми краката, главата, лошо настроение... Почват да ми треперят мускулите и ми се гади. Това се случва, когато изразходвам доста енергия до лягане вечер и на сутринта като стана (много рядко е след 9ч) след около 2-3 часа колкото и кофеин да си наливам и плодчета да ям просто съм си гладна, глад който не се поддава на контрол. После гаденето преминава в 3 часово тъпчене с храна... Мислех да стисна зъби и да не мрънкам за тези причернявания по-горе, но днес като почти се случи отново реших, че стресирам тялото си прекалено много по този начин и не е нужно да си го причинявам. От утре ще закусвам. Не знам какъв режим ще спазвам, но ще гледам да покривам нуждите на тялото с уговорката, че тъпченето е забранено. Опасявам се, че по навик това ще правя и ще си дигна пак кг.
Като се чувствам добре ще си правя такива дни, но за лятото с голям вечерен енергиен разход мисля, че ще съм по добре с промяната. :)
undereating: - 2 кафета със сметана
overeating: 15-18ч
- 1 корнишонка, малко от цедено кисело мляко с чушка
- част от долу премерената извара и кашкавал
- 2 яйца, 150г извара, 25г сирене, 20г кашкавал, амарант и 1 домат
- ~ 60 г свинско, пушено с 1 корнишонка
- парче сладкиш и няколко череши
Храна: <<
5 >>
- 1/2 ябълка + 1 кайсия10г сусамов тахан и 40-45г к. мляко
- кафе с мляко и мед, последната хапка от сладкиша :D
- 6-7 бадема
- 70г пълнозърнести макарони + 40г извара, няколко маслини и 20г свинско пушено
- 1 малко черен хляб с повечко хайвер, 6-7 средно големи скариди
- 1 корнишона няколко листа маруля, маслини + ~150 г печен шаран на грил (печка, която духа горещ въздух.. май грил се казва? )
- 1/2 ябълка
- Километри с хранителни тиренца! Имаше една голяма дупка и после обяда и вечерята малко фастърски ги взех... Явно доста време ще трябва, за да си разпределя успешно количеството храна през целия ден.
- Поне си бях в движение по-голямата част днес. Утре на планина :)
<<
6 >>
Храна:
Закуска: годжита, кафе с мляко и малко мед + 5 бадема
Планинско: Микс ядки и стафиди, 2 корнишона, 1 в. яйце и 1 пълнозърнеста питка с пушено свинско, кашкавал и топено сирене
Вечеря: домат и 1/2 + извара 3-4 л, 3 малки парченца сирене и малко телешко + 6 маслини
- череши
Активност:
- Повече от 30 км планински преход
- малко планинаско колоездене, колкото да видя, че е много изтoщително :D
- Смазана, краката ми вече имат мускулна треска. Прехода беше доста изпитателен и продължителен, но това само го прави още по-готино :)
Мнението беше редактирано от DiV на 16.06.13 23:31.
<<
7 >>
Храна:
Закуска: к. мляко(130г) + банан(120г), годжита и орехи(15 г)
Обяд: Телешка супа (без фиде, с малко картоф и морков); извара (20г)
Следобедна закуска: кафе със сметана
- дуди :D / директно от дървото/, 4-5 череши
Тренировка:
- Обръчи + отделна кратка загрявка
x 2 минути с кратки интервални почивки
- push up dips
- 2 push jacks + 2 lunges
- toe touch crunches
- forward and back squats
- right plank pulses
- jumping jacks + squats
- left plank p.
- jump turn flutterkick squats
- 15 лицеви на колене, 10 цели
- обръч
Вечеря: сирене (35г) + извара (~100г), амарант и сусам; домат (160г) и 1 ровко варено яйце
Витамин Е + Бета каротин / прах хванаха шишенцата.../
Мнението беше редактирано от DiV на 18.06.13 00:56.
<<
8 >>
Храна
Късна продължителна закуска: 1 в. яйце, извара (30г), сирене (15г) и корнишона
- 3 кайсии, орехи (10-15 г)
- мляко с кафе и мед
Следобедна закуска: 1 корнишона и извара (60-70г)
Вечеря: ЧХ без мая, филия и половина + сирене няколко парченца (4-5) + няколко парченца домат
- 1/2 пълнена печена тиквичка (кайма, морков и сърцевината на тиквичките+ съвсем малко кашкавал отгоре)
Витамин Е + Бета каротин
- Днес не съм доволна - много млечни, а вечерята с толкова хляб... Не трябва да пропускам хранене иначе се нахвърлям като... Нашите се разхрупаха с едни гевречета пък аз хляб ядох :D все пак май по-добрия вариант въпреки, че е вечер и можеше да си го спестя.
- Ще гледам утре сутринта да хопна някоя тренировка на гладно и да си продължавам. Ще опитам повече от два млечни продукта да нямам в един ден, дано стане, че аз принципно ги спирам... :D ама не знам какво да ям, че да не скачат въглехидратите без тях.
Чудех се аз какво да закусвам утре :D
<<
9 >>
Тренировка:
- обръчи
x50 секунди всяко
- side hip raises
- W leg raises
- plank knee tucks
- windmill jackknife crunches
- crab kicks
- toe touch crunches
- oblique crunches
- plannk
- Russian twist
- клякане с гири и повдигане над глава 2х10
- усуквания
- вакуумки
- 50 jumping jacks
- мост със задържане
Храна: /~час след трен/
Закуска (9:30ч) 20г овесени ядки, ~х5г от: ленено семе и сусам, 10г годжита + 300г кисело мляко 2% / може и повече да беше, много бях гладна :D
13ч - кафе със сметана
Обяд (15:30ч): 1/2 пълнена тиквичка от снощи + 85 г краставица
18ч - 10 бадема и 2 кашута
Вечеря (20ч): 300г салата (домати, краставици, 1 маслина и 1 сурова печурка) + печено/обезмаслено даже може да се каже :D/ кюфте и 1/2 - 85г (свинска кайма 70% + настърган морков и малко трици)
Витамин Е + Бета каротин
Вода: ~2л
-Сутринта изобщо нямах сила и настроение за тренировка. След закуска обаче всичко си дойде на място :)
<<
10 >>
Храна:
10:20 Закуска: 20г овесени ядки, годжита, поръсени със сусам и ленено семе, заляти с топла вода + 120г к. мляко
малко по-късно: 2в1 с годжита
13:30 Обяд: 300г домати и краставици + сусам; пъстърва на скара и малко бяла риба (170г общо)
15:30 Следобедна закуска: ябълка 150г с канела
- 16:40 2в1 с лед :D
22:20 Вечеря: извара Маджаров 150г + 55 г катък с чушка
- Много топло! (whew)
<<
11 >>
Храна:
7:20 Закуска: 270г пъпеш с 10 г орехи и 10 бадема
след 9: кафе с мляко
11:45 Обяд: салата (домат, краставица, 3-4 маслини, 75г свински бут (пишеше печен, но прилича на пушен), сусам, към 50 г извара и сирене); под 100г задушени гъби с кашкавал
тук ми се губят часовете, но след 14: - оризова бисквита с още 75г свинско и към 20 г кашкавал
- 2 в 1; мед и сусамов тахан... добре се енергизирах :D
Тренировка:
- обръч, 100 jumping jacks, бягане на място
х50 секунди
-side hip raises
- W leg raises
- plank knee tucks
- windmill jackknife crunches
- crab kicks
- toe touch crunches
- 10 лицеви на колене
- 20 клека с гиричките
- 10 бърпита
- 10 лицеви
- 10 напада на крак с повдигане на гира над главата
- Усуквания с гира
- 10 бърпита
- Plank 50 sec
- 50 jumping jacks
~2:30ч след тренировка:
22 Вечеря: към 30г сирене (изкиснато), извара 80г поръсена със сусам + яйце на тиган, корнишон и малко парче мезе :D
Витамин Е + Бета каротин
Вода: над 2 л (party)
- Ще започна от сутринта: събудих се по-изморена, от колкото си легнах / за кой ли път де.... Нямах пак сила, но пък имах световъртеж и шум в ушите до към 4ч! После се енергизирах, праснах тренировката, даже можех и още, но нямах време :D. Вечерята пак късно... не ми се и ядеше. И пак мазало от млечни... оправданията са излишни.
<<
12 >>
Храна:
След 10 - Закуска: 220г пъпеш + 2 бадема, 30г варено жито, сусам и ленено семе
По-късно: кафе с малко мляко
15:30 : малко парче интересен вид кашкавал (дегустация в магазин);
- х10 бр от: бадеми, лешници, кашу, нещо като белен бадем?!, 1 орех, 1 бразилски орех, 1 тиквена семка и 5 стафидки
по-късно: череши .. ама тях не ги броих :D
17:50: 65г маринована херинга с няколко парченца зелени маслини + салата (малка корнишонка, малка червена чушка и кълнове поръсени със сусам)
от 20:30 - Вечеря: тиквичка на тиган, 15 малки скариди, 2 парченца от херингата, 2 оризовки.
до 21:45 - малко от микса днес, но повече стафиди...
Бета каротин, другото свърши вчера.
- Може да се каже, че се наспах.
- Трябва да издърпам храната по-през деня, така не е много добре.
- Бях на пазар и си взех кълнове от китайско зелено бобче ... за първи път пробвам такова, интересно е.
- Утре на планина.
Вчера: Планински преход 7ч.
Храна: овес, к. мляко, ядки, яйце, месо, плодове , извара, зеленчуци.
Днес:
<
14
>>Вода: над 2 л - понаучих се да пия :)
- Цял ден обикаляне и работи в града.
- Обяда бях на гости.
<<
15 >>
Храна: варена елда ~ 120-40г + 20г орехи; още 2-3 шепи ядки и сушени плодове от микс; 4 пил. дробчета с няколко парченца гъби; салата; 2 оризови бисквити ; диня; малко череши;над 100г извара; 2 в 1; мед - от 8:30 - 16:20 не съвсем по хронологичен ред. - Иначе казано не спрях да ям до късния следобяд...
Тренировка: 18:45
- Обръчи 35 мин.
х2:
- single leg deadlift x 10 sight - много труден този баланс
- 10 pike push up - май не ми се получиха много, но се постарах на втория рунд повече
- 20 squat jump
- dragon walk
- 10 V press
- 20 stepping back and accross lunges
- 15 frog press
- 10 burpееs
- като активни почивки ползвах: обръчи, усуквания и вакуумки
... 5-10 мин почивка и още:
2 моста, 2х10 лицеви от колене, 2х 25 jumping jacks и разтягане
- Може ли въглехидратите да не могат да ме заситят вече? Това количество елда все едно не го изядох, а го хвърлих в някаква бездънна яма.
- Ще си го карам на вода до утре и без това стана късно, а и не ми се яде след този хаос дето стана с храната днес.
Мнението беше редактирано от DiV на 27.06.13 17:45.
26.06 - Без тренировка, без джънк.
Днес: Цял ден трябваше да си откарам в нас. Четох си книжки, потренирвах, готвих, ядох, чистих... :D Гледах да не ми е скучно.
На гладно импровизирано раздвижване.
9ч Закуска: 1 банан + 200г кисело мляко 2% и 10г орехи
11 - 2 в 1
* 4х 10 кофички на шкаф
* коремни преси 3х30
* обръчи 30 мин.
13:30 Обяд: омлет от: 2 яйца, 40 г сирене (изкиснато), 5г кашкавал, 90г елда, малко тиквичка и около 20г телешко варено + 1 малък домат
- 15 г орехи
15:10 - кафе с няколко годжита
Тренировка:
- 10 мин загрявка
- 2x 10 напада на крак с повдигане на гира над глава
- 20 squat jumps
- 10 pike push ups
- plank 2min
- 20 frog press
- dragon walk 1min
- double pulse bicycle - 1min
- boxer squats + punches 22
- plank tucks 1min
- 10 цели лицеви
- 50 jumping jacks
- мост със задържане, вакуумки и разтягане
повече от 1ч и 30 след трен.
20:15 Вечеря: 125г телешко + 1/2 домат, краставица и сирене ~ 50г
Витамин Е + Бета каротин
<<
20 >>
Няма тренировки - болят ме бъбреците от няколко дни. Болката не е силна, но досадна и нестихваща. Само се разнасям в нас с чашата и помрънквам като разглезено малко дете. Наливам се с вода и чай, всички ме навиват да пия бира, аз не я харесвам много, ама за чудо взе да ми се допива :D
Храна до момента:
Закуска: 2 парчета просеник и 2 сладкиш (царевично брашно, овесени ядки, кафява захар, масло...); кафе със сметана
- 2 големи чаши с чай от жълт кантарион + 2 ч.л мед
- пъпеш; орехи към 15г, ако не и малко повече
* - сигурно 200г извара с малко катък и краставица
Вечеря: салата (домат, краставица, айсберг); 1/2 чушка със сирене и яйце; 2 лъжици мусака с тиквички
- малко от сладкиша + 3 бадема...
*Дописах храната и водата. Днес ядох буквално каквото ми падне. За сега отшумяха болките дано не се връщат! (tmi)
- Сутринта ще гоним изгрева :) и сигурно ще се сцепи да вали :D
Вода: към 2л изгубих се в чашките вече
Мнението беше редактирано от DiV на 30.06.13 22:51.
Бирата много помага. Но се пие топла и е изключително гадна на вкус. Но помага :D
<<
21 >>
Облаците бяха хубави, дам, но поне дъжд нямаше :D
Храна:
10:30 - ябълка; мокачино
12:30 - бадеми и бразилски орехи (100г бяха всички тук изядох по-голямата част)
13:30 - салата (домат, краставица, сусам)
Тренировка:
- раздвижване
- 3х 10 кофички на пейка
II рундa
- 2 обиколки на стадиона, без почивка
малко почивка
- 15 лицеви от колене
- 15 V преси
- 15 жабешки преси
- 15 basic squat
- 15 roundabout squats
+ мост със задържане
-16:10 - 6 джанки + останалата част от ядките
- * чай от лайка с 1ч.л мед
~18: 2л. Борш=
19:30: салата като по-рано + айсберг ; задушени зеленчуци с масло; пилешка пържола от бяло месо с куркума и масло на тиган
Витамин Е
- Днес първата половина на деня си бях супер и се възползвах да потичам :) После пак ме сръчка единия бъбрек... Ама спрямо вчера днес мина добре.
- В една приятелка готвихме Борш :D готин бъркоч стана. И вкусен даже!
- Доста духаше и тренировката малко претупано, иначе още ми се тичаше.
Мнението беше редактирано от DiV на 01.07.13 23:15.
Храна:
9:40 Закуска: 4-5 ч.л овесени ядки + малко орехи, годжита, сусам и дом. Прясно мляко
13:15Обяд: салата (домати, краставица и 6-7 з. Маслинки); 2 яйца на тиган с масло, сусам и сирене
- 4 хапки домашен сладкиш с бисквити и ябълка - fail
-Джанки, малка круша
21:35 Вечеря: пилешко бутче с печена чушка и няколко парчета домат
Витамин Е
Течности: вода: над 2л, 2 кафета с мляко и мед
Тренировка: 6 обиколки на стадиона с почивки - на последната ме заболя бъбрека и се спрях малко
- 15-20 мин ходене
x 45 sec:
-flutter kicks
-reaching oblique crunches
- side hip raises
-russian twist
-plank
- Мисля да остава дневника да почива малко. Голям хаос ми е. Трябва да се организирам. Имам си цели, но пътят е малко мъглив. Храната все не ми се струва достатъчно добре. Тренировките - чисто изблъскване, и там да обърна внимание. Трябва да ида на преглед за тези бъбреци, колкото и да не ми се ходи... Може да е глупаво, но много ме притеснява да не ми наложат забрана да спортувам |-)
- Това парче сладкиш днес изобщо не ми тежи на съвестта. Не беше емоционално, а чисто и просто ядене на сладкиш, който е вкусен. Продължавам си предизвикателството + още един ден.
Мнението беше редактирано от DiV на 02.07.13 23:44.
08.07.13
22:31
Здрасти :-)
Много си хубава на снимките :-)
Я, кажи на старата си кака въртенето на обръч помага ли? :-)))))))))))
Вчера попаднах в Гугъл на това занимание и се сетих, че имам един пластмасов вкъщи. Пробих му една дупка и го напълних с вода. Днес пробвах за първи път - 10 мин и в момента се гърча :-))))))))
Сподели, моля те, заслужава ли си страданието? :-)
Здравей!
Много ми е интересно как си го напълнила с вода :D и си въртяла?! Пластмасовите обръчи са леки, помисли как можеш да го подобриш. Колкото по-тежък е, толкова повече енергия ще ти трябва за играта с него(но не значи, че трябва да е 20кг!) . Зависи по колко време въртиш и как въртиш. Не си мисли, че от него се правят плочки :) Много е относително, но ефект според мен има. Наблюдава се стягане особено в съчетание и с други упражнения.
За моето темпо и начин на въртене си го броя за кардио. Като цяло обръч ползвам с огнени цели :D. Уча трикове и като се усъвършенствам ще въртя огнен обръч.
Ако ти е забавно върти, ако страдаш има и по-качествени начини да получиш резултат :D
PS: Сега видях в един сайт, че за 60 мин въртене се израсходват 600Kcal. :D
Мнението беше редактирано от DiV на 09.07.13 19:10.
09.07.13
20:28
Здравей :-)
Ами как - с форматно ножче дълбах докато не пробих микроскопична дупка в пластмасата, която след това разширих достатъчно с различни по дебелина болтове и съответните отвертки. Изнамерих едно пластмасово шише от боя за коса с апликатор и с него напълних обръча с вода - побра към 350 мл. Накрая запуших дупката с някаква черна лепкава гнъс, която намерих при инструментите и обвих с лейкопласт. Дъвка щеше да свърши по-добра работа, но нямах.
В момента ужасно ме боли и имам куп синини, но след малко започвам да въртя - ще ми е за втори път.
Имам твърдото намерение да свикна.
На 36 съм, плочки не ми трябват - просто искам да запазя колкото се може по-дълго добрите страни на фигурата си. Дори и в най-активната си младост не успявах да ги направя - не съм атлетичен тип :-)
Долната част на корема поддържам с вдигане и спускане на краката от легнало положение, а за цялостно стягане - тичам Пон-Ср-Пет по един час. Вт-Чет-Съб използвам за упражнения - малко лицеви, това с корема, степер, а сега и обръча. С обръча се надявам да изчистя малко талията и ханша и.....да, за кардио е идеален :-)
Пожелавам ти успех с огнените начинания! :-)
Аз съм пълнила пластмасов обръч с ориз и боб,но много ми тракаше .:D Явно е трябвало още бобчета да сложа. Все пак,приятно занимание е.
Здравейте! :)
Смятам да започна да си водя дневника вече. Разпуснах се признавам! Имаше вече 2-3 джънк дни, но след ~35я ден от предизвикателството беше първият; остатъчен ефект от войнския режим - да ям като за последно... Случваше се предимно на обяд и след това пусках фаст и тренирах много. Реших да правя ротация на въглехидрати, но във ВВ дни имам убийствен глад за сладко и налитам на мед /по 50-60г/ и доста плодове / веднъж на вафли “Хели” и кроасан /. Сладоледът е много трудно за избягване нещо и го има поне 1 седмично, но умерено количество! (wait) Сега ми е малко объркано и се чудя дали да продължавам с въртенето или да мина на НВ-ВМД, притеснява ме въглехидратен глад да не се появи и тук.
Относно тренировките: предимно тичане, висене на лост/аматьорско/ и HIIT около 3-4 трен седмично. Не съм доволна, не мога да се изморя качествено, явно не правя нещата както трябва или имам прекалено много енергия от ВВД.
Промени - коремът е отпуснат и се подрусва (dull) пак...Паласки... не съм доволнааааа! А как да съм като не правя нищо както трябва
НОВИ ЦЕЛИ: 1. Намиране на прословутия баланс!
2. Стягане на цяло тяло (наблягане на коремче, бедра и задни части)
3. Стойка на ръце, която доста време мъча.
4. Да променя начина си на живот /по-здравословен, активен/ и да държа емоциите далеч от храната.
Откакто съм на Вм -нвд,глада за сладко напълно изчезна,тъй като мазнините те засищат,имам достатъчно енергия и не ми пригладнява до припадане,ако не съм яла 5-6 часа. Даже този начин на хранене се препоръчва при хора,зависими от сладкото.
Не го знаех, благодаря за информирането :) А има ли добри резултати спрямо излишните мазнини на тялото?
Чела съм за доста добри резултати. Може да разгледаш блога на Инес Субашка ( http://www.inspiredfitstrong.com ).Доста информация има. Аз още не мога да започна да виждам резултати,но при мен проблема е тренировките.Не знам как да ги съчетавам и какво да правя..
Да и аз с тренировките не съм много добре. Мисля да започна да използвам повечко тежъстите. И много ми се иска да се запиша на някакъв спорт, но ще е чак есента сигурно.
Ето как мина вчера 25.07:
Не бях гладна сутринта и реших да пропусна закуската.
9:30 2 в 1 + годжита
Тренировка - 10:45
- 15 мин. с двата обръча
x2
- jumping jacks 30 sec
- knee tuck crunches 14r
x2
- lateral jumping jacks 30 sec
- knee tuck crunches 14 r
x2
- plank 30 sec
- squats + hooks 30 sec
x2
- 2 hoop squats 30 sec
- scissor kicks 14 r
x2
- stending crunch pulls 30 sec
- flutter kick 14
с гири, общо тегло 3,2кг :D , но пак е начало...
- elbow to knee 14
- opposite elbow to knee 10
- leg lift, arms straight 10
- side knee raise twist 15
- squats 20
- straight arm twist
- squats 20
- повдигане на колене от вис 2х 10
* към 14 ч имаше още 2х 10 повдигания на колене от вис + 2х 10 странични повдигани
Хранатааа:
12:30 - 2 бъркани яйца + 20г сирене, 25г амарант, към 50г кашкавал (от сигурен източник и е мноо0о0го вкусен) и 1 домат
- 2-3 лъжички кисело мляко с орехи
17 - към 20 г орехи с около 200г кисело мляко 2%
** - 15-16 бразилски ореха и 1 шепа бадеми
22:20 - 1 домат и малко краставица; малко зрял боб
- Яденето беше с каквото разполагам иначе цял ден ми се яде месо...
Храна:
10:45 - 2 кренвирша “Кен” (знам, че не е месо и не добър вариант) единия с топено сирене 2 триъгълничета и другия с 25 г кашкавал + домат
- 2 в 1
15:10 - 1 яйце на тиган + 45г чушка, 150г извара и 15 г амарант
16:30 - кафе със сметана и 8г мед
18:55 - Трен.
20:30 - салата (домати, краставица, 4 з. маслини, малко сусам и зеленилки), 85г свинска пържола с тлъстичко и няколко печени лукчета, 4 парченца кашкавал
Тренировка:
- 14 push ups - на колене
- 14 chinchers, each side
- 10 lunges + rotations, side с 5кг
- 20 boxer squats + punches, side с 3,2кг*
- 14 single pullovers + leg raises *
- 10 side plank tucks
- 14 squat crosses + presses*
- 12 burpees
- 50 jumping jacks
- 12 burpees
~ 10 мин с обръчите, разтягане
Мнението беше редактирано от DiV на 26.07.13 22:41.
Храна: Зареждащо ВВ
10ч - 100-150г домашна баница със сирене, яйца и трици; към 300г пъпеш с около 25 г орехи, малко сусам и ленено семе
по-късно - малко кафе със сметана
14 - 2 малки сафридчета с парче лимон
16 - сладолед от машина
17:30 - малка кисела ябълка и няколко джанки
19 - капучино
21:30 - малко шопска салата; 5 малки печени гъби с шунка и кашкавал
- задушено броколи и морков - доволно количество + 50-60 г свинска пържола (беше суха и безвкусна, не я доядох)
- малко от “нещо с картофи и телешка кайма”
- коричка черен хляб някъде намесих във всичко това ...
Активност:
- Рано сутринта ходих на язовира да тичам, но не ми се получи много добре. Нямах енергия.
- Днес се качих на родео бик :D много беше забавно! И понеже замяташе все в една посока, всичките мускули от дясната страна на тялото ми се разтегнаха и натовариха доста добре. Утре ще има мускулна треска сигурна съм. :D
- Чак на вечеря седнах да ям спокойно като човек и се наядох като... През деня все в движение на някъде бях.
- За утре може да ми се наложи да пътувам и не мога да реша ВМ или ВВ ще е по-добре... Дано не го оплескам.
Късно лягане, ранно ставане... (yawn)
Храна:
7:20 - към 300г пъпеш + 25г бадеми; кокос 30г
10:30- кафе със сметана
13:10 - омлет от: 2 яйца, 20г кашкавал, 60 г пушено свинско филе, 50 г извара; 1 малка корнишонка
**- 70г микс ядки (предимно бадеми)
16ч - 150г ванилов сладолед, кокос, кафе
- още малко кокос...
17:40 - 30-40 г от филето с няколко брокола
- Изобщо не съм доволна от храненето ми днес.
Активност:
Летях с парапланер! (party) :)
Храна:
8:20 - голяма праскова, тахан сусам и лен 67г, малка круша
9 - 40г кашкавал;
9:30 - 2 в 1
11:50 - тренировка
14:15 140г пилешки сърца и воденички с 1 зелена чушка задушени с масло 5г
16:30 - 250г котидж
17:10 - 50-60г микс ядки; 2 в 1
Тренировката
I На язовира 18 мин, на интервали по около 3-4мин тичане(общо 10) и около 2-3 ходене.
След почивка:
II рунда от:
- повдигания на колене от вис 10
- bicep curl + kick с 5 кг*
- лицеви на колене 15
- W преси 10
- гребане с дъмбел *
- straight arm twist 20*
- boxer squats + punches с 10 кг, голям зор видях х5 на страна ...
Неуспешни опити за стойка на стена.
Вода: ~2l
Мнението беше редактирано от DiV на 29.07.13 23:46.
Здравейте :)
От утре започвам да си водя дневника. През времето което ме нямаше почти не съм спирала да спортувам. Предимно не бях в София и тренировките си провеждах повече на открито - интервално тичане; разни аматьорщини на лостове - повдигане на колене от вис, опити за кофички и набирания; бой с меч, катерене и доста разходки в природата. Като резултат от това има чувствително стягане на цялото тяло и по-голяма издържливост. В опасно редките случаи на трениране в нас се налагаше да използвам шишета, табуретки, стени... :D
Храната - вдъхновена от Палео диетата. Но имах сериозни издънки покрай едни рождени дни и моменти на слаба воля. Много оплесках всичко. От 10.09 нарушението ми е само малко натурален шоколад. А кафето го пия с растителна сметана, не знам дали е позволено, но още не съм се отучила от нея.
Вече съм си в моя град, което значи, че тренировките ще са предимно на закрито и ми се струва пак ще има “творчески застой”...
Сусамов тахан е позволен в менюто на палеото нали? (wasntme)
Според мен няма нищо, с което да не е подходящ за този режим. Въпреки, че не го спазвам на 100%.
Храна:
10:35 - 2 дом. ябълки, 65г тахан сусам и лен, няколко зърна дом. грозде
13 - 50-60г бразилски орехи, салата (домат, чушка и корнишон), малко домашна лютика в която имало и доматено пюре ...
15 - кафе със сметана
15:25 - Трен.
19:20 - 50г пушено филе, че много прегладнях до вечерята
20:30 - салата, като обедната + 1 маслина; 2 яйца с масло на очи и май ударих към 50г кашу.
Тренировката:
-въртене на обръч 20 мин.
* 2 рунда х 50 секунди всяко - 22мин.
- side hip raises
- W leg raises
- plank knee tucks
- windmil jackknife crunches
- crab kicks
- toe touch crunches
- oblique crunches
- plank
*малко по-късно с гири 3кг:
2x 20
- side leg lift + overhead
- lunges
- squats + reverse lift
Мнението беше редактирано от DiV на 18.09.13 00:30.
С лека мускулна треска от вчера.
9ч - кафе със сметана
9:40 - Кардио 35 мин.
11ч - 70г тахан и последните 2 домашни ябълки
12 - 14ч разходка със забързана крачка и крепене на багаж
15:30 - варено свинско със зеленчуци (картоф, морков, тиквички); грозде
17:30 - много ядки - 6шепи микс от: пресни орехи, бразилски и кашу + още 4-5 зърна грозде
20:15 - салата (домат, печени чушки и краставици)
19.09.13
11:34
казано от Десислава Велкова на 18.09.13, 21:40:
много ядки - 6шепи микс от: пресни орехи, бразилски и кашу
Уф и аз ги правя тея извращения, ама зимата бая мазнинки трупнах от ядки. Та мисълта ми е.. внимавай :)
Чудя се какво да ям... ииии айде на ядкитеее... после няма спиране (fubar) :D Гледам поне движение да има и с какво ги съчетавам.