Разреждат ли добавките в България?

До сега не бях пил никаква химия (щом повече ви харесва нека да наричаме не чак толкова хард химията просто хранителни добавки, но като казвам нищо означава дори “безобидните” уж протеинчета, минералчета, витаминчета и т.н. неща които едно време човек можеше да си набавя с храната, но не и днес...). Но от известно време се ровя за някаква алтернатива и накрая се реших да си взема Mex Matrix 10.

И наистина, на теория звучи чудесно:

Най-напредналта протеинова формула на пазара!

Революционна пептидна матрица с висока усвояемост!

Уникален вкус!

Пълен спекър висококачествени хранителни добавки за растеж и възстановяване!

Matrix 10 е научно формулирана смес от 10 висококачествени протеина. Този продукт ви гарантира истински резултати благодарение на специалната си формула с удължено освобождаване, която зарежа мускулите Ви с всики необходими аминокиселини и хранителни вещества в продължение на часове.

Matrix 10 съдържа:

Суроватъчен протеин изолат

Хидролизиран суроватъчен протеин

Топен концентрат от суроватъчен протеин

Калциев казеинат

Яйчен албумин

Мицеларни алфа и бета казеини

Млечен протеин изолат

Млечно-белтъчен протеин концентрат

Matrix 10 е перфектната добавка към всички тренировъчни програми без значение дали сте любители или професионалисти.

Като допълнение Matrix 10 съдържа пълна гама витамини и минерали, за да осигури максимално усвояване, възстановяване и подобряване на цялостната физическа подготовка.

Две мерителни лъжици от Matrix 10 гарантират 100% прием на всички необходими витамини и минерали! Вие имате всичко необходимо в един продукт!

MATRIX 10 акценти:

Вскяка съставка е с уникалко качество

10 различни източника на протеин

Добавени витамини и минерали

Повишава енергията

Спомага за изграждане на чиста мускулна маса

Съдържа есенциални мастни киселини

Превъзходен вкус

Не предизвиква стомашен дискомфорт

Лесен за разбъркване

Без захар и мазнини

Без аспартам и холестерол

Но на практика вкусът е ужасен и то на шоколада, кой знае ванилията колко е зле... Сравнявам със Syntha-6, понеже друго не съм опитвал...

Разтворимост слаба...

От Syntha-6 съм пил само 5-6 пъти и в повечето случаи го смесвах с друго, така че не съм сигурен дали от другото или от това (но бяха на една и съща марка), така че приемаме че предизвиква лек стомашен дискомфорт, при условие че имам много здрав стомах имах нещо като това на което май му се вика “киселини”. От Mex Matrix 10 нямам никакви оплаквания, още повече че го пия сутрин на гладно и пак няма проблеми.

Не забелязвам повишаване на енергията, но не това е целта, така че няма проблем. В смисъл енергия си имам...

За изграждането на мускулна маса дали има ефект също не мога да кажа за сега.

Забелязвам обаче че много рядко чувствам глад, явно наистина добре засища и то през целия ден, дори да не съм ял нищо. Буквално мога да карам само на него и да не ям нищо...

Къде е проблемът:

Ще оставим на страна това че ЛЪЖАТ за “превъзходния му вкус”. Като приемем че това е субективно, а и по-добре по-кофти вкус, отколкото стомашен дискомфорт.

ЛЪЖАТ и за грамажа или поне за броя на дозите: защото или съм разпилял протеин за повече от една седмица, т.е. поне 15-20 мерителни лъжички, което не мисля че има как да се случи или ЛЪЖАТ, защото ми стигна само за месец и 2-3 дни, а трябваше да стигне за най-малко 40 дни. Как става това, след като никога не съм препълвал лъжичка и никога не съм разсипвал и прашинка извън кутията.

И не на последно място, а напротив най-важното: преди да купя каквото и да било се посъветвах с приятели и познати, като един от тях ми сподели че си е купувал добавки от Европа и САЩ които имат в пъти по-добър ефект от същите добавки купени в България. Тогава пренебрегнах тази забележка но така се получи че намерих по евтина оферта в Гърция (или поне сайта беше гръцки) и поръчах от там, разбира се те дойдоха през българска фирма и като се поинтересувах май ще се окаже че ние снабдяваме Гърция, което е интересно, но е друга тема... Та гледам същите имат в момента “промоция” че ако върнеш празна кутия ти правят отстъпка с 10 лева. И това ме накара да се позамисля, дали наистина са чак толкова загрижени за опазването на околната среда (в смисъл че така или иначе ще се рециклира) или просто им трябват кутии за да си разреждат в тях... Все пак като са им пратили 1000 кутии и протеин за 1000 кутии, няма как по друг начин да го разсипят в 2000 примерно...

Та въпросът ми е: Къде мога да занеса да изследват другата неотваряна кутия и да ги подведа под отговорност, ако се окаже че моят познат е бил прав?

Темата беше редактирана от Химик Ентусиаст на 08.07.13 07:22.

08.07.13
09:34

Тук във форума има подобна тема, просто се поразрови! Но мисля, че нещо прекалено задълбаваш. Много е коментирано за коректността на фирмите производители, и то не само тук, но и в Щатите. Що се отнася до рекламата - тя затова е реклама! Още повече винаги могат да се оправдаят с това че вкуса примерно е субективно усещане. Аз честно казано не мисля така! Вкуса на Синта6, лично според мен няма конкуренция. И ако трябва да се сравнява с някоя друга марка, мисля че Синтата би спечелила при всяко положение. Освен това, ти самия не постъпваш обективно да ти кажа. 6 пъти си пил Синта, и вече обобщаваш че си имал стомашен дискомфорт! Аз я пия от почти четири години нон-стоп, и е имало периоди в които ми се е подувал стомаха - но това не се дължи единствено на Синтата, а и на останалите храни които консумирам през деня. Специално за броя на дозите, на самата Синта си пише “около” - предвид че като загребеш с лъжичката, тя може да е равна, но може и да е с връхче и т.н и т.н. Но това са бели кахъри ако питаш мен. А въпросната фирма, не знам защо въобще я коментираш? С “промоция” или не, цените им са нереално високи, в крайна сметка има една дузина онлайн магазини, и човек може да направи сравнение в цените. Но аз лично, не мисля че се занимават с това което ги подозираш. Чувал съм от треньора ми, че преди години когато пазара на добавки е бил мизерен, са бъркали по разни мазета. Но сега времената са други, пазара също. Иначе има разлика в добавките на американските фирми, произведени за Европа! Те се и произвеждат в Европа, и понеже европейския съюз си има наредби, състава на продуктите търпи понякога драстични промени. Но това не значи, че са фалшиви!

Е 6 пъти, като 5 от тях ми се гади след това, не знам. Приятелката ми опита и тя 1-2 пъти и при нея беше така, разбира се това не е кутия която да съм купил аз и да знам колко е седяла и т.н. Но то има ли какво да се развали на пудрата? А и в крайна сметка не знам как да го нарека това, когато ти се връща нещо в гърлото, без да ти се повръща, киселини ли са това, гадене ли е, какво е. Имай предвид че такива неща при мен не са ежедневие, а да са ми се случвали макс още 5 пъти през живота от някакви страшни боклуци. Но както сам каза няма как да обобщя от 5 пъти и все пак това е една от причините да не си я купя точно нея. В никакъв случай не съм казал че това е често срещан проблем, може да е само при мен и жената, но е факт. Приятелчето който ми я остави да я пробвам нямаше такива оплаквания.

За вкуса същото казах и аз.

И си остава проблемът че аз разчитам на тази добавка да ме “храни”. И ако ми я разреждат няма да се разберем... Независимо дали тук я разреждат или друго качество идва тук за “третия свят”. Поне да ми кажат каква е правилната доза за тази различната но въпреки това не фалшива...

Марката може да е скъпа, но промоцията беше 3 кутии за 160 лева и ако наистина стигаха за 4 месеца (както е по етикет), щяха да ми излязат по 40 на месец, което е доста по добре от сегашната и цена 96 на месец... Синтата или която и да е било друга матрица не е по-евтина, отделно че синтата е само матрица, а и имаме 6 срещу 10 вида протеини. Смятай колко щеше да ми излязат отделно хубава матрица и хубави витамини+минерали. А аз имам всичко в едно тук и не се занимавам отделно да си ги пия и правя, ставам сутрин мушвам един шейк и отпрашвам.

Но ето че като не излизат дозите те ме лъжат с едни поне 50-100 лева и това че е на промоция едва ли им дава право да го правят, нали така... Да не излезе накрая като по магазините където първо качват цената с 10% и после я намаляват с 30%. Тук 3 кутии на цената на 2, отделно и двете кутии си бяха на промоция та двойна промоцийка се бяха объркали да пуснат ;) Обаче вместо да ми стигнат за 4 месеца те ще ми стигнат за 3, после и състава ако се окаже 50% суроватка (какъв съм оптимист) или още по-лошо няквка плява или направо нещо вредно или дори излишно и противопоказно за моя режим примерно и ми го набиват на макс и нищо не правим... Ей така съм дал едни пари за нищо и да си скапя стомаша, понеже някой търгаш си върти далаверките... Е нали точно затова взимам добавки за да избегна боклуците в магазина, а то тук същата работа...

Но да се върнем на цената, Mex Matrix 10 (55 лева кутията и в момента я има на 165 за две кутии, няма я промоцията за трета, така че идва на по 82.5 лева, а една кутия без намаление 96) и Syntha-6 (в момента има стак за 3 кутии за 280 вместо 390 или 1 кутия намалена от 130 на 104). Значи както и да го гледаш синтата дори с намаление е по-скъпа от мекса без намаление, кое му е по-скъпото тогава? И от там ощ повече отиваме на съмнения за измама, за да се постигне по-ниската цена...

П.П. Иначе търсих подобна тема но не можах да я намеря. Сега няма къде да ходя ще мина на едни изследвания да видим има ли нещо проблем след като стъм го пил 1 месец, макар да не усещам никакъв дискомфорт, но все пак обичам да си следя нещата. После ако намеря къде и ще тествам сами продукт но не знам къде, примерно ХЕИ може ли да ми свърши работа... Ако всичко е наред ще си го пия, но ефекта варира и не знам това нормално ли е. Предпочитам да дам повече пари и да си купя най-скъпия продукт, но да знам че е качествен. В същото време ако има нещо хубаво на добра цена, защо да не е то ;)

Мнението беше редактирано от Химик Ентусиаст на 08.07.13 15:05.

08.07.13
17:27

Матричния протеин на MEX е основно суроватъчен изолат и в доза от 28 грама (22.5 от които белтъчини) има едва 1.5 грама въглехидрат. Къде изобщо е базата на сравнение със Синта, която в доза от 47 грама има 22-23 грама протеин и останалото е въглехидрат/мазнини. Второто е по-скоро изчистена и балансирана калорична пудра-гейнър, отколкото протеинова такава.
Мисля, че трябва да си промениш очакванията от добавките и да си припомниш, че те са “хранителни”.

Аз за Mex нищо лошо не мога да кажа. Пил съм им матрицата, даже 5 кутии, ако трябва да съм точен. Всички вкусове са си добре, не са нещо особено, но не са и гадни. За Синтата мога да кажа, че освен на вкус, за друго не я бива. Да не говорим, че е крайно непрактична за хора, които лесно омазняват.  Толкова пари за захар не бих дал отново в никакъв случай.

Именно, аз използвам Mex Matrix 10 като заместител на едно хранене (закуска), точно защото има всичко което ми трябва, дори нещо повече, няма нищо излишно. Не ми трябва гейнър, трябва ми най-добрата матрица и мисля че е тази, освен това ми трябват всички необходими витамини и минерали и мисля че точно това е моят продукт. Използвам го да запълни и празнините в останалите ми хранения за деня, които са как да кажа много далеч от правилния начин на хранене, та така се опитвам поне малко да балансирам. Предполагам подходът ми не е много стандартен, дори може да се стори доста странен за някои хора, а резултатите ще покажат дали съм на прав път. Но за това в друга тема.

Тук питам 3 неща:

1. Къде да занеса една кутия да ми я тестват?

2. Аз какво да си тествам? Примерно кръв, урина или да кажем някакви по задълбочени тестове за натоварване на черен дроб, бъбреци?

3. Някой има ли информация с която да подкрепи или отхвърли слуховете за разреждане?

09.07.13
11:12

казано от Химик Ентусиаст на 09.07.13, 01:20:

...

Тук питам 3 неща:

1. Къде да занеса една кутия да ми я тестват?

2. Аз какво да си тествам? Примерно кръв, урина или да кажем някакви по задълбочени тестове за натоварване на черен дроб, бъбреци?

3. Някой има ли информация с която да подкрепи или отхвърли слуховете за разреждане?

Лабораторен контрол се осъществява с т.нар тънкослойна течна хроматография. Такава апаратура имат в Институт по Криминалистика, някои лаборатории към БАН и медицинска академия. Можеш да пробваш в Националният институт по хранене и хигиена (май сега се казва Национален център по обществено здраве, имат специална дирекция “Аналитични лабораторни дейности”). Има и частни лаборатории - някои производители на добавки предлагат такава услуга (Готон мисля че е една от тях).

Ако толкова си притеснен - тест кръв и урина - за тежки метали и т.н. Евтините суроватъчни концентрати идват обикновено от китай и дават високи нива на замърсители и примеси.

А такива случаи има много. Преди време обсъждахме тук скандала с лабораторните анализи на матрицата на Гаспари, които разкриха, че продуктите на доста марки, дори със сертификати на FDA, пак не отговарят на етикета. Да не говорим че има цели фабрики в Европа, които правят ментета...или поне така се говори.

09.07.13
11:16

Прекалено много се филмираш. Пий протеина и толкова ;)
Първо че за изследване ще ти вземат много пари (може би колкото още една кутия) и второ ..дори да се окаже че съдържа нещо друго на кого ще се оплачеш ? Кой ще ти обърне внимание ?

Дозите са горе - долу толкова ,колкото пише на етикета.Лично съм го цепил на две и съм си играл да броя дозите.

09.07.13
12:36

Това за ментета в Европа не знам дали е така ,но е факт и че някои от нашумелите марки последно време на нашия пазар и възвеличавани от много хора се правят в България.

09.07.13
13:11

Много от големите марки се правят вече и в Европа (за Оптимум знам че се правят в Ирландия) и затова много често има разминавания във вкусовите качества между тези отвъд океана и тези на Стария континент, НО това не означава че са фалшиви просто начинът на овкусяване е различен, защото допустимите дози на овкусителите и подсладителите са с различни стойности в Европейския съюз и САЩ (който е имал досег с американец знае че американците обичат всичко да им е много сладко и затова навсякъде слагат захар или подсладител затова и протеините им са по-сладки от европейските).

казано от Химик Ентусиаст на 08.07.13, 07:21:

Не забелязвам повишаване на енергията, но не това е целта, така че няма проблем. В смисъл енергия си имам...

За изграждането на мускулна маса дали има ефект също не мога да кажа за сега.

Тук говорим за протеин или ?! Смятам, че първо трябва да придобиеш малко опит с употребата на “Химия” и след това да пишеш врели не кипели по форумите. Каква енергия очакваш от протеин ?! Единствената енергия която може да ти даде протеина е 4k.kal на 1гр.
Изграждане на мускулна маса от 1 кутия протеин ?! LMAO!!! Процеса на АНАБОЛИЗЪМ (изграждане на мускулна маса) зависи основно от хормоните, хранителния режим, азотния и калориен баланс, тренировъчните параметри (интензивност, обем и плътност).... Това са неща далеч от твоя кръгозор. Прочети повече информация и се съсредоточи върху тренировките вместо да си мислиш, че са ти дали фалшив протеин. В миналото имаше една поговорка: “Химията е попаднала на фалшив състезател!”. В твоя случаи мисля, че важи на 100%. Вземал съм Mass Gainer на тази фирма и съм супер доволен няма какво повече да коментирам.

Благодаря на @Solomon Kane за изчерпателния отговор. Смятам да прежаля малко парички за тестове и да съм сигурен какво купувам и пия. Но от намерение до действие има известна разлика, затова когато/ако го направя, ще пиша какви са резултатите. Надявам се да са добри.

@Мартинчо, не разбрах защо така настървено се заяждаш, с какво те подразних толкова много че да си направиш труда да се хванеш за някакви глупости, които са просто отговор на зададени към мен въпроси... Значи като ме питат за нещо ще отговоря и няма нужда продуктът да е предназначен за нещо, за да кажа че не става за това нещо.

Взел съм го и го пия с една едничка цел, която съм посочил доста ясно и не веднъж! Заместител на хранене. Това не знам дали е основното му приложение, да факт е че нямам достатъчно познания в областа, но ако ги имах едва ли щях да задавам и тези въпроси, не мислиш ли?

Та както казах, но специално за теб ще потретя, че нямам никакви оплаквания относно това за което го пия. След като стана сутрин и изпия един шейк от 2 мерителни лъжички, цял ден не чувствам почти никакъв глад или поне не така зверски ако не закусвам както трябва. Така че за мен си върши работата.

В момента не спортувам и причините за това са много, но не са обект на тази тема. Не очаквам да ми дава сила и енергия, вече обясних защо съм го споменал, моля не се хващай повече за това иначе приемам забележката че не е предназначен за това. Както казах сила и енергия си имам. Също и достатъчно добре развита мускулатура. А работата ми е с достатъчно физическо натоварване, вероятно повече от твоето във фитнеса, затова айде да не съм “грешният състезател”, а? Но отново ще се съглася с теб, че може би не съм се изразил много правилно. За един месец не знам какъв ефект трябва да има. Но аз последните години се храня много неправилно и качих някой и друг килограм, но все още отдолу има доста мускулатура която си ми върши чудесна работа. Това което искам да направя е да взема мерки на време. Ето затова минавам на следния режим:

08-09 Препоръчителната доза: 2 мерителни лъжички сутрин с вода (ако го разреждат следва да увелича дозата, нали така?)

12-13 3 кюфтенца с 2 филийки хляб (макар че след мекса на закуска просто не съм гладен)

16-17 някакъв плод

20-21 3 кюфтенца

Лягам си след 12, но ставам преди 8.

Трябва да вкарам някаква салата някъде или да измисля нещо друго за пълнеж и да увелича протеина понеже ми писна от кюфтета... А честно казано много, ама твърде много не ми се занимава с това да си готвя всеки ден боб или леща, които всъщност ще ми писнат много по-бързо... Да знам че не е много правилно, но ако за тези пари които харча (по 29 стотинки на кюфте от 50гр. и то готово) някой може да измисли по-добър режим, с радост ще го пробвам.

И точно защото съм решил да се лишавам твърде много и с това може и да си навредя. Искам да контролирам нещата по стриктно. Не да си мисля че приемам необходимия минимум и някой алчен търгаш да ми обърка сметките...

Целите са ми да сваля излишните мазнини и да не си губя мускулната маса. Колкото до качването, знам че не става без въглехидрати по принцип, но аз си качвам и без тях...

10.07.13
09:51

Колкото до качването, знам че не става без въглехидрати по принцип, но аз си качвам и без тях...

:D :D :D :D Де да имахме твоя ген :D :D

С това хранене нищо ама нищо няма да постигнеш :) мнооого си далече от целта която си си поставил .

Преди месец се мерих (преди да почна този режим бях 114кг). Все още не съм се мерил след това, но честно казано не ме интересуват килограмите. Важното е че шкембенцето което бях почнал да пускам вече намалява, дори отново започват да излизат плочките или поне най-горните за сега... От друга страна ако успея да сваля до 90кг може би ще е идеалният вариант. Но не бързам, когато тогава. Ясно ми е че няма да е за това лято например... Но все пак къде бъркам и какво да променя ще питам по-късно в друга тема, когато поне се премеря за да видим постигнатото до сега. Тук въпросът е да изключим всякакви външни фактори, като некачествена храна или добавки, което е почти невъзможно... В смисъл че ми е ясно че от кюфтенца за по 29 стотинки не мога да търся качество, затова го търся в скъпа матрица.

11.07.13
10:38

С това ядене и да станеш 90 кила пак ще си имаш същата плочка с разликата че всичко останало около тази плочка ще бъде смалено в пъти повече отколкото преди да започнеш да ядеш така.

На мен това ми е целта. Аз си имам доста мускулатура, която отдавна вече не ми трябва. Същата не съм я направил с много ядене или специални добавки, а просто много тежка работа и адски много спорт... Но животът ми отдавна не е толкова активен, нито пък ежедневието ми е толкова динамично и поради тази простичка причина, аз просто не желая да имам излишни килограми, особено пък мускули, които да ми е зор да храня. Разбира се не искам и мазнинките. А генчето ми е такова че не мога да изглеждам зле в смисъл на прекалено слаб. Но все пак ще се опитам да отслабна равномерно навсякъде и да си оформя отново тялото.

Какво ли не съм опитвал, но от крака не мога да сваля... Същите винаги са били само мускули... Раменете са ми достатъчно широки за да компенсират и да изглеждам съразмерен, но все пак никога не мога да настигна краката, каквото и да правя... Само в ръце мисля че трябва да кача и корем да сваля, това са ми основните цели. Но приоритета е корема, а него едва ли ще сваля с ядене... Освен това искам да подчертая че винаги съм гладувал от недоимък, не защото си го поставям като цел. Никога не съм пазил диета когато има какво да ям. Но сега съм решил да пробвам нещо различни. Ако мога да го нарека така: да гладувам възможно най-правилно ;)

Започваме с това че не лишавам организма от нищо важно, нали така?

Преди да си наложа описаният тук режим се хранех по веднъж на 1-2 дни и не свалях въобще... Пробвал съм и с ядене по 5 пъти на ден, специален режим и т.н. От това друго освен да кача не може да се случи...

Освен това забравих да спомена няколко положителни ефекта които забелязах. От известно време имах крампи (четох че са поради липса на минерали), които сега са изчезнали напълно. Имах и бели петънца по ноктите, които пък съм чувал че са от липса на витамини (освен когато са от ударено), те също изчезнаха. Винаги съм имал гъста и хубава коса, но вече е още по-хубава, забелязват се подобрения и по кожата. И както винаги се чувствам и съм в перфктно здраве.

Остава ми просто да се посмаля малко, но не се получава и това е... Евентуално може би ще пробвам някой бърнър, но тогава отново пред мен изниква въпросът (те разбира се също са адски скъпи...) дали си струва да го изгладувам и него?

Мнението беше редактирано от Химик Ентусиаст на 11.07.13 12:11.

Наистина много ми се иска да си взема анимал кътс и да реша генерално проблемът!

А ако добавя и флекса като превантивна мярка и си дам максимален зор. Вярвам че нещата ще се случат, но чисто финансово просто не мога да си го позволя... А ако се окаже че и те на практика не са точно това което са на хартия...

Тогава ми остават вариантите в сферата на хард химията (по-скоро ще се откажа от начинанието), например стрихнинът в малки количества имал чуден ефект (жалко че не бих пробвал това) (puke)

12.07.13
08:18

Има едно приятелче във фитнеса цял живот качва :) и сега реши да изчисти започна от 98 кг купи си анимал кътс и започна да тича по 20 25 мин през ден и от делно си ходеше на фитнес за 1 месец -3 кг :D :D след това започна с НВД 2-3 пъти променя менюто и се получи за 45 дена 7 кг :) без никакви добавки около корема се показа релефче ръцете му също излязоха вени и т.н :Д

04.12.13
21:59

Това което искам да направя е да взема мерки на време. Ето затова минавам на следния режим:

08-09 Препоръчителната доза: 2 мерителни лъжички сутрин с вода (ако го разреждат следва да увелича дозата, нали така?)

12-13 3 кюфтенца с 2 филийки хляб (макар че след мекса на закуска просто не съм гладен)

16-17 някакъв плод

20-21 3 кюфтенца

Лягам си след 12, но ставам преди 8.

Целите са ми да сваля излишните мазнини и да не си губя мускулната маса. Колкото до качването, знам че не става без въглехидрати по принцип, но аз си качвам и без тях...

На  това ако му викаш Хранителен режим.... Просто Сори...

Нищо.. Ама абсолютно ГОЛЯМО НИЩО няма да постигнеш с това хранене.
3 Кюфтенца на обяд и още 3 кюфтенца вечерта.
К’во е това??????? и Какви са тези кюфтенца... ?
Далече си от постигането на РЕЗУЛТАТИ и още по далече от Хранителен режим!
:D

Мнението беше редактирано от Тодор Чипов на 04.12.13 22:05.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1