Редуване на покачване и чистене на кратки интервали.

09.07.13
20:33

Например : за 3 месеца качвам 7-8кг (което според много хора е максимума мускулна маса) с РБД и след това 1 месец свалям около 4кг като целта на това е да стоя сравнително чист прец цялата година, а и да покачвам по-чиста мускулна маса защото съм чувал че когато си с по-малък процент подкожни мазнини покачваш повече мускулна маса и се омазняваш по-малко. До тук всичко звучи идеално : Повече мускулна маса, по-добър външен вид през цялата година и разнообразяване в диетите, което също е хубаво. Но имам един въпрос : Ще се получи ли йо-йо ефект, тъй като веднага щом изчистя отново започвам да качвам, а ако трябва да има и поддържащ период става сложно, защото ще качвам много бавно. Според вас може ли да се получи или ще има йо-йо ефект?

09.07.13
21:14

7-8 кг. мускулна маса за 3 месеца е максимума, ама с химия. Иначе, ако си начинаещ трябва да се радваш и на 3 кг, а след първата година и на 1.
По принцип ще работи, но не с такива цифри, каквито си представяш.
По-добре с едни контролиран режим на хранене да се стремиш да качваш максимално чисто, и евентуално да си оставиш няколко месеца годишно за изчистване.

10.07.13
01:12

казано от Петко К на 09.07.13, 21:14:

7-8 кг. мускулна маса за 3 месеца е максимума, ама с химия. Иначе, ако си начинаещ трябва да се радваш и на 3 кг, а след първата година и на 1.
По принцип ще работи, но не с такива цифри, каквито си представяш.
По-добре с едни контролиран режим на хранене да се стремиш да качваш максимално чисто, и евентуално да си оставиш няколко месеца годишно за изчистване.

Благодаря. Ще пробвам и дано проработи :).. Иначе аз пак ще си правя контролиран режим просто ще чистя по-често, за да не се “освинвам” в края на периода за маса. Дано не се получи йо-йо ефекта от който се опасявам. Оказа се, че не съм се изразил правино с тези 7-8кг. Исках да кажа 6-7кг маса (мазнини + мускул), като целта е след чистенето да останат само мускулите (2-3кг)..

Мнението беше редактирано от Georgi Ivanov на 10.07.13 01:12.

10.07.13
01:21

Тези 3 кг ги направи за 1 година и според мен би бил близко до истината при условие,че всичко ти е както трябва..Мускулната маса не е въздух,че да се рее в небето,3 кг мускулна маса може да ти звучат малко,но променят много визията ти.

10.07.13
15:59

казано от Teen Power на 10.07.13, 01:21:

Тези 3 кг ги направи за 1 година и според мен би бил близко до истината при условие,че всичко ти е както трябва..Мускулната маса не е въздух,че да се рее в небето,3 кг мускулна маса може да ти звучат малко,но променят много визията ти.

Мисля, че 3кг ще ги направя без никакви добавки и хранителен режим, а само с тренировки и то без да се скъсвам от трениране  за 1 година. Не знам, може да съм твърде голям оптимист, времето ще покаже :) . Остави сега стойностите въпроса ми е идеята да се редуват няколко месеца качване с чистене добра ли е

Мнението беше редактирано от Georgi Ivanov на 10.07.13 15:59.

10.07.13
16:06

Не.

10.07.13
17:56

казано от Teen Power на 10.07.13, 16:06:

Не.

Защо ?

10.07.13
18:20

Защо не,наистина? 12-15 месеца качване,8-10 седмици чистене си е оферта.

10.07.13
23:53

казано от balabanov на 10.07.13, 18:20:

Той иска да качва 3 месеца и да чисти 3 месеца..

Та ти ако качваш за 3 месеца не би трябвало да качиш повече от 3-4 максимум 5 кг,какво точно ще чистиш? Масата се прави с години,релефът е за няколко месеца.

11.07.13
00:22

казано от Teen Power на 10.07.13, 23:53:

Та ти ако качваш за 3 месеца не би трябвало да качиш повече от 3-4 максимум 5 кг,какво точно ще чистиш? Масата се прави с години,релефът е за няколко месеца.

Тук може да поспорим доста. Аз лично за 3-4 месеца мога да кача 10кг, та даже и повече. Става дума без никакви хранителни добавки. И, за да не стане объркване,  при тези 10кг ще са главно на сланина и водна задръжка.  ;)

11.07.13
00:56

казано от Teen Power на 10.07.13, 23:53:

Ако качваш 3 месеца,чистенето ти трябва да е 3 седмици. Какво чистене 3 месеца ви гони, той ако е на 6%, няма да омазни до 20%, ще омазни до 9-10% за тези 3 месеца и да няма да ги сваля 12 седмици тея 3-4%? Свалят се за около или под месец.

11.07.13
02:07

Бориславе то се знае,че 10 кг можеш да качиш сланиниа и водна задръжка,че и повече от 10 :))
A.W.E.I.T нали това казвам,смешно е да чисти и качва за еднакъв период от време.. Качване 6-8 месеца ,чистене 2 месеца и малко поддържане/качване.  останалите 2-3 месеца. Някои нямат нужда дори да свалят,трябва им само качване или макс 1 месец да паднат на още по-нисък процент подкожни. (да речем от 8-9% на около 5-6%)

11.07.13
12:26

Teen Power - Чети преди да се обаждаш ! Виж ми първия коментар : “Например : за 3 месеца качвам 7-8кг (което според много хора е максимума мускулна маса) с РБД и след това 1 месец свалям около 4кг като целта на това е да стоя сравнително чист прец цялата година” Въпроса ми е дали няма да се получи йо-йо ефект като през няколко месеца сменям от качване на чистене без да правя поддържане.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1