11.07.13
13:46
Хранителен режим:
08-09 Mex Matrix 10 препоръчителната доза: 2 мерителни лъжички сутрин с вода
12-13 3 кюфтенца с 2 филийки хляб (макар че след мекса на закуска просто не съм гладен)
16-17 някакъв плод (често няма...)
20-21 3 кюфтенца (общо 150гр.)
Лягам си след 12, но ставам преди 8.
(когато съм гладен ям повече, но не много повече и ако има какво)
Трябва да вкарам някаква салата някъде или да измисля нещо друго за пълнеж и може би да увелича протеина, понеже ми писна от кюфтета, а и силно се съмнявам в тяхното качество, но все пак нали трябва да ям нещо (на този режим съм от 1 месец и когато започнах бях 114кг, но в момента нямам къде да се премеря и да отчета разликата, стига ми видимата промяна, а именно това че свалям от корема, което е и основната цел всъщност)... А честно казано много, ама твърде много не ми се занимава с това да си готвя всеки ден боб или леща, които всъщност ще ми писнат много по-бързо... И за да е пълна картинката, всъщност нямам и къде да си готвя. На квартира съм и имам само една скаричка, която съм си взел за кюфтенцата, като точно в момента ако отделя пари за печка, просто няма да има какво да готвя на нея доста дълго време... Дори обикновено котлонче + съответната необходима за готвенето посуда ми се виждат твърде скъпи... Кана за вода, тостер за филийки и скара, това е всичко с което разполагам в момента.
Работя за да си плащам образованието и квартирата, а след сметките за храна нищо не остава...
Работата ми е тежка, придвижвам се с колело или пеша. Така че физическа активност не ми липсва.
—————————————————————————————————————————————————————————————————
Цел: Сваляне на телесна маса, излишни мазнини и излишна мускулатура в това число.
—————————————————————————————————————————————————————————————————
Какво мога да подобря на база наличните средства = 0 ?
П.П. Реалният ми разход за храна на месец е 40 лева за мекса, 50 за кюфтенца и да кажем 10 за хляб че да ги закръглим на 100. Отделно ако ми пратят нещо, но това е много рядко. Или ако случайно останат някакви пари може и да се поглезя с нещо китайско че много обичам (макс веднъж на няколко месеца). Захар, сол и т.н. не употребявам. Не пия и не пуша. За съжаление пия твърде малко вода, понеже е адски гадна, дори не съм сигурен че е питейна, затова си взех кана да си я преварявам и филтрирам, което беше супер зимата на чайчета, но лятото нещо не ми е оферта... а бутилирана не мога да си позволя, освен това нейният вкус също никак не ми харесва... затова си събирам от липите да има за зимата. Бера си и плодовете основно от дърветата, но в София доста трудно се намират ;)
П.П.П. Когато падна до 90кг, смятам да започна да се занимавам с ММА. Не обичам насилието, нито пък да се бия, но в контролирана среда много малко неща могат да се объркат, а аз по една или друга причина имам доста опит. Вярно че няма да ми е никак приятно, т.е. не обичам да бия хората, но за сметка на това нося много на бой. Просто ще го правя за пари и това е (работа каво всяка друга)... Разбира се когато си стъпя на краката вероятно ще подхвана собствен бизнес, стига доходите ми да надхвърлят ремонтите по тялото ми които вероятно ще се наложат... Но най-големият проблем отново ще е в това как да се задържа под 93кг (до колкото разбирам това е последната категория за аматьорите), понеже не искам да излизам срщу разни стероидни мутанти по 2 метра и над 150кг. И защото и аз самият не съм много висок, само 180 съм, при което смятам че няма нужда да съм над 100кг. Вече съм на 30 години, така че да порасн няма как да стане, остава ми само да сваля килограми... Приемам всякакви предложения, съвети и градивна критика, как да постигна целите които съм си поставил.
На кратко положението е следното:
Темата беше редактирана от Химик Ентусиаст на 11.07.13 13:55.
Ще си позволя да обобщя менюто ти в три думи - добавка, соя и хляб!?
п.п. Аз залагам, че другия ти ник този форум е ‘110’ , прав ли съм?
Явно от към хранене е доста зле, поради липсата на пари и тн. Аз самият съм студент и до някъде знам какво е да спестяваш. Признавам, явно не колкото теб.
Има ли някакъв начин там да ходиш на студентски стол, не знам в София колко са скъпи там столовете и дали изобщо стават. Но все пак можеби ще е по- добре отколкото всеки ден да ядеш кюфтенца с хляб.
11.07.13
23:25
казано от Юли на 11.07.13, 22:01:
Не че нещо, ама нямаш пари да ядеш, ама компютър и интернет имаш?
Може да пише от компютъра на някой приятел.
11.07.13
23:28
Дай ми “излишната” си мускулатура,защото при мен е в дефицит и винаги ще бъде. :D
12.07.13
09:58
И Mex Matrix 10 :)
12.07.13
14:27
здравей :) доскоро и аз бях студентка и в началото като започнах с минимална заплата и на квартира, храненето ми излизаше 60-80 лв на месец, винаги съм се хранила с домашна храна-в пъти по-евтино е - и въпреки това беше доста по-разнообразно от тези 100 лв за соеви кюфтета и хляб. Спокойно може да си купуваш извара, салата и зеленчуци по-евтини-тиквички, домати, замразени ако щеш, фъстъци,ориз, овес-безумно евтини са-1-2 лв кг, леща, боб, мляко, яйца-по пазарите са по 17ст -варианти много. Котлонче с тенекиена тенджерка ще ти излезе 20- 30 лв-няма да закъсашбез тях.
Ако пък и това не можеш да си позволиш-макар че МОЖЕШ ПРОТЕИН ЗА 40ЛВ ????!!!
Купил си си кана за филтриране на вода-макар че може да си пълниш 1-2 седмично една 10литровка от някоя питейна чешма преспокойно щом чешмяната е толкова зле- а котлон не си купил??!
защо не ядеш поне овесени (или ръжени /ечемичени )ядки -левче килото -в пъти по-добре от фалшив хляб с набухватели?
Изварата е идеален източник на протеин за малко пари-2-3 лв кг-и не се готви.
Домашни манджички/супи с зеленчук и месо-пилешкото върви и по 3.50лв на промоция :)
Просто не виждам никакво оправдание за 100лв на месец да не се храниш нормално диетично и натурално.
Аз сега пак харча около 100тина лв за храна и ми се струват съвсем достатъчно и мога да си позволя всякакво разнообразие, че и глезотии.
12.07.13
15:01
Ти си жена,кат’ почнеш да ядеш по 500 грама месо с 10 яйца на ден като протеин и отделно другите неща тогава се обади за 100те лева.
12.07.13
15:16
Химика яде 6 кюфтета на ден дето я имат я нямат 200гр месо :) Освен това кой ти е казал. че протеин има само в животинските източници като месо и яйца или че трябва да гони някакви максимални дози на кг тегло? овес, 500гр извара с зеленчуци, 3-4 яйца и 100гр фъстъци на ден да речем ми се вместват добре в стотина лв.
Или смяташ че храненето му сега е добро?
12.07.13
15:19
Храненето му сега е пародия..Просто изварата трудно се връзва с ввх (високо въглехидратни храни) или въобще не се яде (някои) .
12.07.13
15:20
казано от FaceOff на 11.07.13, 19:11:
п.п. Аз залагам, че другия ти ник този форум е ‘110’ , прав ли съм?
Много са приликите, остава само да спомене, че е с брада и не обича да се бръсне и за това не го искат на друга работа ;)
15.07.13
20:19
казано от Strelok91 на 12.07.13, 18:17:
110 ти ли си ?
110% e той.
казано от Ragnar Lodbrok на 15.07.13, 20:19:
110 ти ли си ?
110% e той.
:D :D
08.08.13
09:11
Боже, какви дребнави и заядливи хорица имало тук... Очаквах критики, ама чак такова злорадстване не очаквах...
Не се чувствам длъжен да им се обяснявам но ще направя изключение този път и щом не могат да съберат 2 и 2, ще им отговоря:
1. Имам компютър, което не ме прави особено богат (всъщност съм го купил за 20 лева без да броим стари части, които имах и добавих).
2. Интернет (на месец плащам 5 от 10 лева за целия нет). Дори това е последния месец в който го плащам, след това ми е безплатен.
3. Да, пия си матричката (40 лева на месец). Дори гледам че пак има интересни промоции, но нищо като за мен. А и както винаги нямам заделени пари, когато изскочи нещо веднага да го грабна... Но работя по въпроса !
Хейтърите предлагате да си продам компютъра за 20-30 лева (по-точно едва ли ще ми купят друго освен рамта иначе за целия могат да се вземат 50-тина лева с клизма, но не и лятото), виж зимата някой може да го ползва за отопление като бонус към интернета, понеже за друго не става. Стига разбира се да оцелее до тогава, защото мисля че скоро ще изгори цялото дъно (вече му изгоря вграденото видео, добре че имах едно външно резерва, което също няма стойност, е може би антикварна след време...) и после останалото така или иначе ще продам на части за по 5-10 лева парчето... или ще отиде на вторични суровини, а може и да подаря на по-бедни от мен ако все пак остане нещо използваемо, но непродаваемо...
Да си спестя и интернета 5 (0) лева и да плащам минимум по 20-30 за телефон, това ли ми предлагате? А всъщност на виваком имаше май някакви планчета по 5 лева, вероятно ще си намеря и телефонче за 20-30. Ами не благодаря много за предложението, но предпочитам интернет пред телефон. Или викате на бедните не им се полагат чак такива екстри, като възможност за комуникация с близки, приятели, колеги. От къде на къде ще си позволявам аз лукса да плащам по цели 5 лева за интернет?! Вместо примерно да си купя 20кг месо с тези 5 лева?
И една кутия още ми е останала от мекса и нея ако шитна поне за колкото съм я купил, та аз ще имам цели 50 лева за още соя... Ура!!!
Това ли е най-доброто което можахте да измислите?
Ще ви помоля ако нямате какво да кажете, да не го правите !
П.П. За 2 месеца съм свалил 10кг, от които само първия съм спазвал стриктно посочения режим, втория съм го давал доста по свободно. Но пак си остава принципа закуска с мекс. Минимален разход за обяд, плод от дървото (или най-евтиния в магазина) след обяд и нещо семпло и за вечеря. Така зверски ми се яде месо вече, че 2 не виждам... Ама няма... Под месо разбирам чисто месо, без сланина !!! Не мога да ги гледам тези сланинести боклуци, но май само в тях има може би някакво месо... Всеки ден пробвам различни боклуци, вероятно съм изпробвал вече всичко най-евтино и на прИмоция по всички големи вериги, че те нали всеки ден ги менят... НО така и не попаднах на МЕСО. Соя ли слагат, тоалетна хартия ли слагат... Не знам, ама поне някоя кученце или котенце да бях уцелил... Взимал съм и по-скъпи меса, но всичко е боклук...
08.08.13
09:18
казано от Ragnar Lodbrok на 15.07.13, 20:19:
110 ти ли си ?
110% e той.
Как пък го сметна че имам само 10% излишно. Ако бях 110% сега да съм 100% с -10кг, но като гледам имам поне още толкова за сваляне и се надявам до края на лятото да стане работата ;)
08.08.13
09:26
казано от avitohol avitohol на 11.07.13, 21:29:
Явно от към хранене е доста зле, поради липсата на пари и тн. Аз самият съм студент и до някъде знам какво е да спестяваш. Признавам, явно не колкото теб.
Има ли някакъв начин там да ходиш на студентски стол, не знам в София колко са скъпи там столовете и дали изобщо стават. Но все пак можеби ще е по- добре отколкото всеки ден да ядеш кюфтенца с хляб.
Не съм сигурен до колко стават... Намерил съм 1-2 места (един студентски стол и един ученически), където цените са приемливи. Но няма как да мина с по-малко от 5 лева на ден, ако е храня там и то още по оскъдно, а за капак и тяхното меню не е много богато, поне що се отнася до нещата които смятам че трябва да ям.
А и само едното е достатъчно близо. Ще дам цените по-късно за сравнение. Но по-скоро няма да се измисли нещо по-добро.
За сега общо взето ме интересува дали пропускам нещо? Мисля че режима ми е ОК. Дава си резултати, е вярно че свалям повече мускули отколктоо мазнини, но очевидно свалям и мазнини, а мускулите не ми трябват, пък и едва ли ще паднат под необходимия минимум. Просто не интересува как да засиля топенето на мазнините.
Искам да използвам жегите и до края на лятото да съм 90-95кг.
Яйцата в момента за доста изгодни, защо не пробваш тях вмести тези кебабчета?
Друг вариант е да си купуваш дреболии, те също са доста изгодни.
Мнението беше редактирано от Pavel на 08.08.13 09:33.
08.08.13
09:37
На вас тримата (ти и гласувалите за мнението ти). С радост ще ви сглобя по един компютър за по 200 лева (ще ми излезе 50-100). И вие ще сте доволни и аз. Защото в магазина ви лъжат че нов е 1200, нали така? Аз също ще взема предимно нови части от магазина! Поне това което подлежи на амортизация ще ви го дам с гаранция.
Въртят го сучат го, все излиза над 1000 лева тоя нов компютър, нали? А вие за какво всъщност го ползвате? Дали ползвате дори 10% от възможностите му? Много силно се съмнявам.
П.П. Е аз съм така когато вляза в магазина за “храни”. Гледам някакви евтини неща които не стават за нищо, гледам и супер скъпите, които пак не съм сигурен стават ли за нещо... И така и не мога да си избера какво да ям. Така че може би все пак можем да си бъдем взаимно полезни. Разбира се положението е още по-лошо когато погледна към хранителните добавки:
казано от Todor Jdasx на 12.07.13, 09:58:
И Mex Matrix 10 :)
Все пак не разбрах, имате ли нещо против мекса или начина по който го използвам. А може би цената на която съм го купил?
Или просто си лаладжийствате и тролвате и спамите?
Да помагате ли сте тук или да пречите?
08.08.13
09:43
казано от Pavel на 08.08.13, 09:32:
Яйцата в момента за доста изгодни, защо не пробваш тях вмести тези кебабчета?
Друг вариант е да си купуваш дреболии, те също са доста изгодни.
Да, знам. Но все още нямам печка, дори котлонче нямам и просто в момента не мога да отделя пари за това...
Да знам, цената на един котлон не е висока. Но трябва да се съобразявам с някои неща. Не мога да осмърдявам квартирата. Трябва и абсорбатор. Даже на старо да взема някоя читава печка и абсорбатор, това са си едно поне 200-300 лева, предполагам... Иначе най-евтиния вариант който можах да измисля е може би 1 тостер и в него със сигурност мога да си опържа яйца, макар опредлеено да не е предназначен за това. Колкото до дреболийките, предполагам че по-скоро няма да се получи...
Интересни са ми и тези които готвят на пара. Реално печка не ми трябва, но и те са ми извън бюджета, а и къде отива тази пара (по стените и тавана?), осмърдяват ли и те?
На кратко, за сега вариантите са само готова храна. Все пак имам една доста мизерна и скапана скара, която пускам на балкона, ако има нещо. Освен това вече нямам и хладилник (имах един колкото да не е без хич, но се наложи да го продам преди няколко дни)...
08.08.13
10:04
@Queen Kobra, благодаря за съвета, но по-скоро съм на мнението на @Teen Power
Просто си жена и няма база за сравнение! Най-малкото ти си поне 2 или дори 3 пъти по-лека от мен, особено както ми описваш режимът си. Но дори аз да нямам излишни килограми, а ти да не си твърде слаба, пак ще си ми на половина. Затова твоите 100 лева ги брой 200-300 за мен. Или ако искаш обратното, представи си как караш само с 50 лева...
Всъщност в момента има малко промени (понеже хазяйна е боклук и ще вдига наема...). Вече имам 0 лева за храна, така че търся нова квартира и може би този месец ще съм само на мекс, та добре че го има !!! Т.е. ако тези 40 лева ги бях дал за котлонче, сега щях да си готвя НИЩО на него. Абсолютно не си права че не е добра инвестиция и съм много доволен от тази покупка.
За каната си много права. Тя предполагам е скъпа и излишна в този ред на мисли. Иначе е много удобна и полезна. Просто съм забравил да спомена че я заварих тук, не съм я купувал, както и скаричката и тостер за филийки всъщност. Но ми трябва тостер за сандвичи! Е поне с този не хвърлям стария хляб...
Иначе наистина звучиш убедително. И ако наистина можеш да го постигнеш, аз ти предлагам да пазарувам каквото ми кажеш за 200 лева на месец, пък ти да готвиш и за двамата, да видим наистина ще се получи ли ;)
08.08.13
10:15
Искам да ви попитам, какво мислите за този продукт: PhD-Greens-PH7-330g
Да, не мога да си го позволя в момента, но просто ми е любопитно. Защото ми изглежда доста адекватна добавка. Дори мекса + това и малко овесени ядки за пълнеж и може би работата ще изглежда по-добре от соевите кюфтета и хляба? А цената не е по-висока, даже е по-ниска. Знам какво има вътре и няма да се налага да обикалям толкова много по магазините и да дебна промоциите...