11.07.13
23:11
Дрън - дрън ;)
дрън-дрън не е аргумент
Не, не е аргумент, но точно тоя въпрос и твоето изкаване аргументи да го оборя не ми трябват ;)
Пък дали ще ми вярва някой или пък ще ти повярва на теб - все ми е тая :)Аз не се боря тук за авторитет, нито искам да ми се вярва. Моето изказване нищо друго освен аргументи не може да го опровергае. Може да се пренебрегне, но не може да се пребори. Все пак не е канадска борба. Много по - интересно би ми било да прочета кои са слабите места в изказването, за да науча нещо, отколкото да ми отговарят с “дрън-дрън”. От “дрън - дрън” не научих нищо ново :)
Добре, аз ще ти кажа различно от дрън-дрън :
Предизвиквам те да пробваш 3-4 дни ниски въглени, трениране и 2,5гр АЛА. После ми кажи как се чувстваш. Ако щеш дъни по 15к калории, ама искам стриктно НВД/кето да бъдат.
Тва предизвикателство съм го правил 1 месец , АЛА не знам какво е . И какво трябва да ми стане ? Да не мога да се набера 1 път ли , с помощ?
11.07.13
23:43
Като не знаеш АЛА какво е, защо се включваш?
Че аз от месеци съм на ниски въглехидрати, тренирам си почти всеки ден и освен, че се орелефявам, други негативни ефекти не виждам :D
За да ми обясниш , за да науча нещо .
Или вече въпросите се заплащат? Алко е така . Ми обясни само за въглехидратите , че тях ги знам какво са. : )
11.07.13
23:47
Предлагам всички, които са на НВД да се включат, но без да четат внимателно.
Редакция : Google it ;)
Мнението беше редактирано от Херцог Трън на 11.07.13 23:48.
12.07.13
10:01
Дрън - дрън ;)
дрън-дрън не е аргумент
Не, не е аргумент, но точно тоя въпрос и твоето изкаване аргументи да го оборя не ми трябват ;)
Пък дали ще ми вярва някой или пък ще ти повярва на теб - все ми е тая :)Аз не се боря тук за авторитет, нито искам да ми се вярва. Моето изказване нищо друго освен аргументи не може да го опровергае. Може да се пренебрегне, но не може да се пребори. Все пак не е канадска борба. Много по - интересно би ми било да прочета кои са слабите места в изказването, за да науча нещо, отколкото да ми отговарят с “дрън-дрън”. От “дрън - дрън” не научих нищо ново :)
А е, на тебе не ти ли стана ясно, че нещата, за които си фантазираш и си мислиш, че правиш или се надяваш да правиш някой ден, аз съм ги правил преди години ?
Аргументи да ти давам ??? Кажи честно :D Мислиш ли се за капацитет в тренировките и храненето, че да се налага да те оборвам като напишеш откровена глупост ? ;) :D
А за да научиш ново - плащаш, нали даваш частни уроци и знаеш как е... :)
Само не знам защо никой не отбеляза двете гюлета, които са наредени от двете страни на главата му...
Сега, като се загледах и аз.... eбаси зрителната измама. Трябва да си направя аватар само с половината част от снимката :D
Ти си много здраво момче, ама с това блъскане ще си изпотрошите ставите ...
Далеч е от “много здраво момче” щото хем е дърт, хем едни 15 кила трябва да качи, но занапред ще го имаме предвид твоя съвет ;) :D
Предлагам всички, които са на НВД да се включат, но без да четат внимателно.
Редакция : Google it ;)
Аз общо взето съм карал на кетоза доста време. В момента ако вдигам само тежко пак съм горе-долу там, но все гледам да правя по някоя тренировка (да се разбира комплекс/кръг/кондиция) и вкарвам въглени.С уважение към всеки, който тренира, но напълно те подкрепям, че няма как да стане по посочения начин. Гърмиш като балон в жегата- и преди си мислех, че като избуши някоя става е най-лошото, пък то се оказва, че далеч по-лоши неща се случвали с метаболизма, хормоните, а съм сигурен и със 100 други неща, за които и не предполагам.
12.07.13
21:53
12 юли, 2013 г.
Той: Какво искате да правите днес?
(Мълчание)
Аз: Не искам да правя хакен клек.
Той: Питах какво искате!
... (Мълчание)
Той: Клек, раменна преса, тръстъри с кг-те за раменна преса, тяга, хакен клек, обръщане прав, високо изтегляне, обръщане от земя.
(Мълчание)
(Разисквания задкулисно)
По принцип правим по 3 повторения - да, ама...
Някой: По колко повторения?!
Той: По 5!
(Мълчание, мълчание, мълчание...) - но само видимо!
Кардио тренировка.
1-ви кръг, повторен 3 пъти, с почивка:
1. Клек - 5х100;
2. Раменна преса - 5х70;
3. Тръстър - 5х70, 5х70, 5х60;
4. Широка тяга - 5х120;
5. Хакен клек - 1х120 (Още не мога да го схвана);
6. Обръщане прав - 5х60, 5х60, 3х60;
7. Високо изтегляне от земя - 5х65, 5х60, 3х60;
8. Обръщане от земя -5х60, 5х60, 3х60.
Разликата от 3 до 5 повторения в кръг е голяма...
2-ри кръг, повторен 2 пъти, без почивка:
1. Набирания СТ, успореден хват;
2. Набирания СТ, раменен надхват;
3. Набирания СТ, раменен подхват;
4. Хоризонтално набиране със СТ от халки;
5. Кофички СТ, широко;
6. Кофички СТ, средно;
7. Кофички СТ, тясно;
8. Лицеви с пляскане.
Адското натягане се получи. На сервитьорката от барчето й се отвориха зениците, като излезнах :D хахахах
К’во друго... Видях как се правят тръстъри с 32-ките пудовки и закачена с колан за кръста 50-ката.. :>
..., което не е добре, че съм го видял, защото виждането е показване.
Мнението беше редактирано от Gogo на 12.07.13 22:45.
12.07.13
22:14
12 юли, 2013 г.
На сервитьорката от барчето й се отвориха зениците, като излезнах :D хахахах
мухахахахахаха
12.07.13
22:46
Адаш, на втория кръг до отказ ли правите?
12.07.13
22:49
Да, то и в първия се явява нещо като до отказ.
Ама знам що ме питаш. Няма да ти кажа колко набирания и кофички съм направил!
Само ще ти кажа, че на лицевите отказът на първото въртене ми беше 2, а на второто 1. :D
12.07.13
22:59
Направил си малко набирания и много кофи. ;)
...
По принцип правим по 3 повторения - да, ама...
Някой: По колко повторения?!
Той: По 5!
(Мълчание, мълчание, мълчание...) - но само видимо!
Гого, имаше един лаф от времената на казармата - “С каска или без каска ?”
Веднага се сетих :D
12 юли, 2013 г.
На сервитьорката от барчето й се отвориха зениците, като излезнах :D хахахах
мухахахахахаха
Имал е сили да определи сервитьорката като жена,а не като доставчика на бирата,и дори да я погледне в очите...не го съжалявайте толкова.Оплаква се,за да бъде интересен :D
12.07.13
23:36
А, за жени винаги намирам сили! (То не че ги има.., то не че и тази е една...)
12 юли, 2013 г.
Той: Какво искате да правите днес?
(Мълчание)
Аз: Не искам да правя хакен клек.
Той: Питах какво искате!....
Адското натягане се получи. На сервитьорката от барчето й се отвориха зениците, като излезнах :D хахахах
К’во друго... Видях как се правят тръстъри с 32-ките пудовки и закачена с колан за кръста 50-ката.. :>
..., което не е добре, че съм го видял, защото виждането е показване.
После как да не го чета тоя дневник с кеф. :)
Здрави тренировки описани с чуство за хумор.
Като гледам и си мисля...и си мисля, и гледам...май септември ще идвам да се подготвя на лагер в Пловдив за състезанието в арена Армеец:)
15.07.13
11:01
Аз сега да питам.. за ползата от лежанката.. Освен това, че те прави да изглеждаш по як, нещо функционално добавя ли?
Е питай д-р Лег де, всеки ден си с него:)
По-добре лицеви с тежест, и раменна преса с много лек подем.
ВЪпреки, че аз така го плюя лега, ама бая ми заякна раменния пояс от него, НО го и поодърви.
Та, ако ще натискаш на олимпийски, си помисли за лежанката...
Дефинирай функционално? Ползата е като от всяко друго базово упражнение. Основно развива гърдите и трицепса.
15.07.13
11:12
Питал съм го, казва “НЕ”.
Но аз съм любознателен и се интересувам и от чужди мнения. :)
А ти, Слави, хич не изглежда да плюеш лежанката :>
едит: дефинирам функционално :)
Да помага в другите движения, да има отношение в движенията извън залата.
Тясна лежанка правим от дъжд на вятър, приемам го за развиване на трицепса, но аз питам за широка. :)
Мнението беше редактирано от Gogo на 15.07.13 11:18.
Да помага в другите движения, да има отношение в движенията извън залата.
За копане и носене на тухли не помага.
Широката лежанка помага за тясната (и обратното). При мен разликата е 10 кг. между двете, без значение дали тренирам тясната или не.
Помага също така за кофичките и лицевите. И донякъде за рамените преси.
П.П. Тясна лежанка е с хват, малко по-тесен от раменния, а не с допрени длани.
Мнението беше редактирано от Петко К на 15.07.13 11:23.
Според мен не. Поне не ми е помогнала на мен за нищо друго. Дори и за напомпване на циците не става, по ще пораснат от флайсове сигурно отколкото от лег, ама всеки пита “колко е лежанката” деа.. :D
за ползата от лежанката.. Освен това, че те прави да изглеждаш по як, нещо функционално добавя ли?
Ползата:
Среща те произволна нацепена батка някъде. Естествено първия въпрос е:
-Колко буташ на лежанка?
Една внушителна цифра вдъхва респект, повишава социалния статус и те прави по-желан сред женските екземпляри.
Трибойците казват: Як клек - як тек.
Но истинските Дон Жуани знаят, че до много “лег” се стига с много лег
:D
П.П. Очаквам в следващата тренировка да видя права, наклонена и обратна лежанка :D
Според мен не. Поне не ми е помогнала на мен за нищо друго. Дори и за напомпване на циците не става, по ще пораснат от флайсове сигурно отколкото от лег, ама всеки пита “колко е лежанката” деа.. :D
Абе, циците си ги помпа и то яко, все пак е основно упаржнение за гърди. Но си има и тънкости, за да работи. Е, има и редки индивиди, на които въпреки всичко не им действа :D
15.07.13
12:27
П.П. Очаквам в следващата тренировка да видя права, наклонена и обратна лежанка :D
Имаме две лежанки, но и двете са ни хоризонтални. :) (едната има някакво движение, но не рискувам)
Като правихме обаче за долна част на гърдите :> ..., качвахме краката на лежанката и вдигахме таза нагоре :) Доста лесно се вдигаше така.
Мнението беше редактирано от Gogo на 15.07.13 12:28.
Трибойците ама ИЗОБЩО не ги интересува как ще им се напомпят гърдите:) Те вдигат кила, толкова!
Бодибилдърите, нали гледате клипове...колко от профитата правят хоризонтален лег. Много малко, повечето я правят наклонена или с дъмбели.
Левашката техника ти троши раменете и лактите.
Към кофичките не знам колко пренос ще даде, но за лицевите със сигурност.
15.07.13
14:09
Е питай д-р Лег де, всеки ден си с него:)
Ми пита ме редовно, ама не ебавам да отговарям :D
Пък и ти си му казал най-важното много ясно и просто :
По-добре лицеви с тежест, и раменна преса с много лек подем.
ВЪпреки, че аз така го плюя лега, ама бая ми заякна раменния пояс от него, НО го и поодърви.
Мисля, че съм ти казвал какъв ти е проблема в бутанията и специално в хоризонталните такива ?
Та, ако ще натискаш на олимпийски, си помисли за лежанката...
А е ние в залата сме едни “олимпийци”...Кубертенови - “Важно е участието” :D
От един момент нататък, лега е излишен в тренировките, ако не си билдър или не искаш голямо постижение на него.
В началото е незаменим за маса и сила на раменния пояс, заедно с раменни преси и кофички задължително, но можеш ли да сложиш личното си тегло като добавена тежест за лицеви - няма смисъл да правиш упражения легнал. Легнал се правят къде, къде по-приятни неща ;) :D (нема ги емотиконите от даото...те бяха доста описателни :) )
Мнението беше редактирано от James Hinks на 15.07.13 14:10.
15.07.13
14:13
Значи днес проверка на лицеви с добавка личното тегло на гърба, да видим кой е за лежанка. :D
Мнението беше редактирано от Gogo на 15.07.13 14:13.
15.07.13
14:19
Не ти ли стана ясно, че лежанка няма да правите :) Знам, че целия зор за тая лежнка е да си полягвате и да бичите айляк серии, но уви - не виждам как ще стане...:P
По-добре клек, тяга, раменна, обръщане, тръстър, тежък суинг...не обичам да гледам легнали хора в залата, особено легнали мъже :D
15.07.13
15:13
Глава 1
1. В начало Той сътвори тренировките в залата.
2. А залата беше безвидна и пуста; тъмнина се разстилаше над тежестите, и Дух Силов се носеше над тях.
3. Рече Той: да бъде тренировка. И стана тренировка.
4. Видя Той, че тренировката е добро нещо, и отдели тренировката от почивката.
5. Тренировката Той нарече функционална, а почивката - активна. Биде вечер, биде утро - ден един.
6. И рече Той: да има тяга, и тя да дели вода(за пиене) от вода(от потене). (Тъй и стана.)
7. И създаде Той клек, и отдели водата, що беше се изляла под него, от бирата, която се пиеше след него . Тъй и стана.
8. Клека Той нарече базов. (И видя, че това е добро.) Биде вечер, биде утро - ден втори.
9. И рече Той: да се събере водата, що е под клека и тягата, на едно място, и да се яви кръгова. Тъй и стана.
10. Кръговата Той нарече основна тренировка, а събраните води - морета от пот. И видя Той, че това е добро.
11. И рече Той: да произведе тренировката раменна преса, набиране, що дават сила, и кофички, що дават според вида си на тренировката плод, чието семе е сила. Тъй и стана.
12. И произведе в тренироквата сила, издръжливост, и скорост. И видя, че това е добро.
13. Биде вечер, биде утро - ден трети.
14. И рече Той: да бъде работа по двойки на тренировка, (за да се редуват и) да отделят усилие от почивка и да бъдат знакове и за времена, и за дни, и за години;
15. да бъдат те основа на груповата тренировка, за да стане по-трудна. Тъй и стана.
16. И създаде Той двете големи двойки; по-голямата първа, а по-малката втора, създаде и помощните;
17. и ги постави Той в началото на тренировката, за да е по-трудна;
18. да управляват усилие и почивка и да отделят пот от раздишване. И видя Той, че това е добро.
19. Биде вечер, биде утро - ден четвърти.
20. И рече Той: да произведе тренировката лицеви, живи души да вадят; и суингове да полетят над земята. (Тъй и стана.)
21. И сътвори Той големи пудовки и всякакъв вид пособия, според рода им. И видя, че това е добро.
22. След това Той ги благослови и рече: тренирайте и се потете и пълнете водите в моретата, и суинговете да се множат на бройка.
23. Биде вечер, биде утро - ден пети.
24. И рече Той: да произведе в залата живи души според рода им, добитък и земни зверове според рода им. Тъй и стана.
25. И създаде Той земните зверове силни, и добитъка як, и всички земни гадове издръжливи. И видя Той, че това е добро.
26. След това рече Той: да сътворим човек по Наш образ, (и) по Наше подобие; и да господарува над форумните риби, и над летните билдъри, и над трибойците, и над олимпийците, и над всички атлети, които тренират по земята.
27. И сътвори Той човека по Свой образ, по Негов образ го сътвори;
28. И благослови го Той, като му рече: тренирай и се развивай, пълни залата и не се жали, вдигай тежко и по много, и до отказ.
29. И рече Той: ето, давам ти всякаква тренировка, що дава сила, каквато има по цялата земя, и всякакви методи, чийто плод е издръжливост;
30. а на всички дадох уредите и пособията . Тъй и стана.
31. И видя Той всичко, що създаде, и ето, беше твърде добро. Биде вечер, биде утро - ден шести.
Глава 2
...
16. И заповяда Той на човека и рече: от всяко упражнение в тренировката ще правиш;
17. а от упражненията легнал са за почивка, да не правиш от него; защото, в който ден правиш от него, бездруго ще е излшно.
18. И рече Той: не е добро за човека да бъде сам; да му сътворим помощник, нему подобен.
Глава 3
...
9. И извика Той на трениращия и му рече: (...) где си?
10. Той каза: чух гласа Ти в залата, и ме достраша, защото съм уморен, и се скрих.
11. И рече (Той): кой ти каза, че си уморен? Да не би да си правил от упражнението, от което ти забраних да правиш ?
12. Човека отговори: жената, която ми даде Ти - тя ми каза да правя, и аз правих.
13. Тогава Той рече на жената: защо си сторила това? Жената отговори: четох в едно списание и за това.
Мнението беше редактирано от James Hinks на 15.07.13 15:37.
15.07.13
15:26
Амин!
../
Сега освен на един винил да го разпечатам и да го опъна на стената в залата :D
15.07.13
16:26
Глава 1
1. В начало Той сътвори тренировките в залата.
2. А залата беше безвидна и пуста; тъмнина се разстилаше над тежестите, и Дух Силов се носеше над тях.
3. Рече Той: да бъде тренировка. И стана тренировка.
4. Видя Той, че тренировката е добро нещо, и отдели тренировката от почивката.
5. Тренировката Той нарече функционална, а почивката - активна. Биде вечер, биде утро - ден един.
6. И рече Той: да има тяга, и тя да дели вода(за пиене) от вода(от потене). (Тъй и стана.)
7. И създаде Той клек, и отдели водата, що беше се изляла под него, от бирата, която се пиеше след него . Тъй и стана.
8. Клека Той нарече базов. (И видя, че това е добро.) Биде вечер, биде утро - ден втори.
9. И рече Той: да се събере водата, що е под клека и тягата, на едно място, и да се яви кръгова. Тъй и стана.
10. Кръговата Той нарече основна тренировка, а събраните води - морета от пот. И видя Той, че това е добро.
11. И рече Той: да произведе тренировката раменна преса, набиране, що дават сила, и кофички, що дават според вида си на тренировката плод, чието семе е сила. Тъй и стана.
12. И произведе в тренироквата сила, издръжливост, и скорост. И видя, че това е добро.
13. Биде вечер, биде утро - ден трети.
14. И рече Той: да бъде работа по двойки на тренировка, (за да се редуват и) да отделят усилие от почивка и да бъдат знакове и за времена, и за дни, и за години;
15. да бъдат те основа на груповата тренировка, за да стане по-трудна. Тъй и стана.
16. И създаде Той двете големи двойки; по-голямата първа, а по-малката втора, създаде и помощните;
17. и ги постави Той в началото на тренировката, за да е по-трудна;
18. да управляват усилие и почивка и да отделят пот от раздишване. И видя Той, че това е добро.
19. Биде вечер, биде утро - ден четвърти.
20. И рече Той: да произведе тренировката лицеви, живи души да вадят; и суингове да полетят над земята. (Тъй и стана.)
21. И сътвори Той големи пудовки и всякакъв вид пособия, според рода им. И видя, че това е добро.
22. След това Той ги благослови и рече: тренирайте и се потете и пълнете водите в моретата, и суинговете да се множат на бройка.
23. Биде вечер, биде утро - ден пети.
24. И рече Той: да произведе в залата живи души според рода им, добитък и земни зверове според рода им. Тъй и стана.
25. И създаде Той земните зверове силни, и добитъка як, и всички земни гадове издръжливи. И видя Той, че това е добро.
26. След това рече Той: да сътворим човек по Наш образ, (и) по Наше подобие; и да господарува над форумните риби, и над летните билдъри, и над трибойците, и над олимпийците, и над всички атлети, които тренират по земята.
27. И сътвори Той човека по Свой образ, по Негов образ го сътвори;
28. И благослови го Той, като му рече: тренирай и се развивай, пълни залата и не се жали, вдигай тежко и по много, и до отказ.
29. И рече Той: ето, давам ти всякаква тренировка, що дава сила, каквато има по цялата земя, и всякакви методи, чийто плод е издръжливост;
30. а на всички дадох уредите и пособията . Тъй и стана.
31. И видя Той всичко, що създаде, и ето, беше твърде добро. Биде вечер, биде утро - ден шести.Глава 2
...
16. И заповяда Той на човека и рече: от всяко упражнение в тренировката ще правиш;
17. а от упражненията легнал са за почивка, да не правиш от него; защото, в който ден правиш от него, бездруго ще е излшно.
18. И рече Той: не е добро за човека да бъде сам; да му сътворим помощник, нему подобен.Глава 3
...
9. И извика Той на трениращия и му рече: (...) где си?
10. Той каза: чух гласа Ти в залата, и ме достраша, защото съм уморен, и се скрих.
11. И рече (Той): кой ти каза, че си уморен? Да не би да си правил от упражнението, от което ти забраних да правиш ?
12. Човека отговори: жената, която ми даде Ти - тя ми каза да правя, и аз правих.
13. Тогава Той рече на жената: защо си сторила това? Жената отговори: четох в едно списание и за това.
да даа .. винаги твърдо съм вярвал в твоя писателски гений и ето че не ме подведе...
15.07.13
16:57
Краят е много силен! :D
И аз скромно да се включа в дискусията относно лег-а...
Тоя тип лег одобрява ли се ? :D
http://d24w6bsrhbeh9d.cloudfront.net/photo/ab5y4Db_460sa.gif
Да,тесен хват,но не натоварва китките,пълна амплитуда,без чупка в кръста и без лег драйв.
няма как да е по - добре! :D
И аз скромно да се включа в дискусията относно лег-а...
Тоя тип лег одобрява ли се ? :Dhttp://d24w6bsrhbeh9d.cloudfront.net/photo/ab5y4Db_460sa.gif
Този е по-впечатляващ :)