Мнение за меню

10.07.13
10:55

Опитвам се да си изградя НВД режим но ми е трудно за сега
Може ли някой да ме посъветва къде точно греша, какво трябва дап роменя и прочие

вчерашното ми меню беше:
протеинов шейк, който беше направен с мляко, не с вода - 30гр протеин, 5 гр мазнини и 6.1 гр въглехидрати, общо 184.4 калории
2 яйца, 10гр кашу, 20гр бадеми - 26.284гр мазнини общо, 9.074гр въглехидрати и 20.644гр протеин, 539.858 калории
100гр маслини, 30гр бадеми, 1 яйце, 30гр извара, 200гр домат - 30.142гр мазнини общо, 18.467гр протеин и 16.162гр въглехидрати, 409.794 калории
тренировка
протеинов шейк с мляко - 30гр протеин, 5гр мазнини, 6.1 въглехидрати, 184.4 калории
200гр домат, 30гр извара, 200гр краставици, 300гр сурови тиквички, 20гр зехтин - общо 17.01 протеин, 22.49 мазнини и 22.59м, 361.31 калории

добре ли е за отслабване?
а като тренировката е сутрин, може ли да се тренира само на протеинов шейк? а колко време след протеиновия шейк можем да се храним?

Въглехидратите - 1 g/kg.
Белтъчините - 2 g/kg
Останалата енергия - от мазнини.

Ако тези условия са изпълнени, то значи си се справила с изграждането на НВД. :)

казано от Pitaya на 10.07.13, 10:55:

а като тренировката е сутрин, може ли да се тренира само на протеинов шейк?

Да, може... но съвсем спокойно (и общо взето по-добре) можеш да тренираш сутрин на гладно.

казано от Pitaya на 10.07.13, 10:55:

колко време след протеиновия шейк можем да се храним?

Няма особено значение.
Шейкът може да бъде и част от храненето.
Можеш и да се храниш по-късно (30-60 минути, примерно).

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 10.07.13 11:17.

10.07.13
11:20

Източниците от които си набавяш протеина не са най-добрия вариант.Вкарай и истинско месо в диетата си :)

10.07.13
11:24

53кг съм
общо за денят протеинът ми е 116, което разделено на 53 става 2.2 протеин на телесено тегло
60г въглехидрати, което излиза по 1.1 на телесно тегло, може да ги намаля?
89гр мазнини
около 1600калории всичко,в ОКБ съм

а разпределението на храната добро ли е?

засега днес съм на протеинов шейк, изпит към 10:30
сега съм приготвила 200гр кисело мляко с 20гр овес
след час-час и нещо ще отида на тренировка, добра идея ли е?

Разбира се, че ще вкарам, така се е случило просто, въпреки че не съм голям фен.

Мнението беше редактирано от Pitaya на 10.07.13 11:25.

казано от Pitaya на 10.07.13, 11:24:

2.2 протеин на телесно тегло

ОК е, може леко да го намалиш, но не е фатално.
В крайна сметка не е нужно да се храниш с везна в ръка.

60г въглехидрати, което излиза по 1.1 на телесно тегло, може да ги намаля?

ОК е, но нека не стават повече.
Ако ще ги намалиш, нека да е съвсем леко, не слизай много под 1 g/kg.

около 1600калории всичко, в ОКБ съм

Какъв дефицит си избрала?
Нека да не е повече от 20%.

а разпределението на храната добро ли е?

Горе-долу бива...

засега днес съм на протеинов шейк, изпит към 10:30
сега съм приготвила 200гр кисело мляко с 20гр овес
след час-час и нещо ще отида на тренировка, добра идея ли е?

Аз бих пропуснал млякото с овеса сега и ще отида да тренирам без да ям друго.

10.07.13
11:39

ами избрала съм 22% :D
-450 калории

А при тренировка към 10ч сутринта, такова разпределение би ли било ок:
Протеинов шейк - 9 ч
10ч - тренировка (около час и половина-час и 45)
12ч - протеинов шейк
14:30ч - П + В
17:30 - П + М + фибри
20:30 - П + М + фибри

Най-тридно е да си разпределя храната - кога В, кога М, кога П, кога комбинация
Предполагам, че ще свикна

Дефицитът ти е доста агресивен, можеш мъничко да го намалиш.
Общо взето разпределението на храната в този вид е прилично. Аз не бих оставил 2 часа и половина между шейка след тренировка и нормалното хранене, а не повече от половин-един час. Смело слагай въглехидратите в храненето след тренировка, независимо кога е тя.

10.07.13
11:59

Ами значи преди тренировката ще добавям по едно хранене П + М?
Дефицитът ако е 350, прилично ли е?

Хе... аз затова говоря за дефицит в проценти. При повече от 20% дефицит ще си близо до твърде високото темпо на сваляне, което няма да ти се отрази много добре като стрес за организма и по-трудно ще задържиш резултатите после. Белтъчини и мазнини преди тренировка е добра идея, но трябва да осигуриш едни 3 часа между тях (или повече).

10.07.13
12:12

Ами това са 20%, даже малко по-малко. :)
С три часа между тренировка и белтъчини и мазнини + час и половина тренировка не се ли получава голям интервал без храна?
Трудна работа е това разпределение на храната, пфу.

Е, не е чак толкова фатално да изкараш 4-5 часа без храна, особено ако храната е качествена и в достатъчно количество.

10.07.13
12:25

Благодаря за съветите. :)

ББ

12.07.13
12:03

Каквито и изчисления да правиш не забравяй, че те са просто ИЗЧИСЛЕНИЯ. Важното е да си задаваш въпроса “Вървя ли в посока на моята цел и постигам ли желаните резултати или не?” Ако целта ти е да свалиш, измислям си, по 2-4 кг./месец, то сваляш ли всяка седмциа по ~ 1 кг. Ако да ,супер! Продължавай и не се вманиачавай в мерене на храна и смятане на калории (което не е лошо и поздравления). Ако обаче отговорът е не, си задай въпросът защо. Тогава вече анализирай, смятай, преценявай и вземи решение. Аз мисля, че вървиш в правилната посока, но ще трябва да си изградиш механизъм, чрез който всяка седмциа да можеш твърдо и ясно да си отговориш на въпроса “Вървя ли “напред” или не. Една седмица е дотатъчно време, за да отчетеш резултати (+,- или пък никакви)

А по отношение на НВД аз не ги подкрепям и не разбирам защо хората толкова анатемосват въглехидратите. Аз съм стигал до 4,5% тел. мазнини с 50% въглехидрати от дневния ми прием - без химия и с много леко гладуване. За да не каже някой, че съм изключение, последните 10 г. съм тренирал много хора, които постигнаха супер резултати със стартов режим 50:30:20 (В:Б:М) и постепенно го адаптираме според резултатите до 30:40:30 (В:Б:М).

Когато ми остане време ще напиша детайлна статия за това, защото има едино всеобщо объркване за това колко лоши са въглехидратите и как организма на повечето хора не е толерантен към тях.

Успех ти пожелавам.

25.02.14
01:12

хохохо Божо, какви 10 години, какви хора си тренирал ти бе моето момче!! :D :D :D Леле... Стига лъга хората!
Пълни глупости ви разправя този мъж! А ти Божо май са ти малко хората, които да лъжеш в реалния живот в момента и сега си в търсене на алтернативни начини за печелене на още внимание и адмирации на базата на измислен опит. :) Ех ех ех.... Божидар е тренирал хора толкова, колкото майка Тереза е танцувала гола върху червен Корвет в движение.

А въглехидратите не са изобщо лоши! Всъщност е немислимо отслабване без тях! Без включени въглехидрати в менюто нито се чувстваш сит, поне аз, нито се движи метаболизма ти! Така да се каже, спираш да ходиш до тоалетна... В една нормална диета, правилно проведена, с пълнозърнести храни и полезни въглехидрати, ходиш съвсем нормално! Въглехидратите просто трябва да са сложни - от зърнени храни, картофи, грах...  а не от захар/ни изделия или брашно например. Ако знаеш как да ги използваш, което не е изобщо сложно, могат и са твои приятели, дори незаменим съюзник в борбата срещу килограмите! Цял живот правех диети, опитвайки се да ги изключа от менюто си и ако изобщо постигах резултат, беше с доста мъка и недълготраен. Естествено. Преди година и нещо промених начина си на хранене и сега съм много доволна и щастлива от резултата. Тялото ми е супер и стана без никакви усилия и без глад. Така че, приятели, не е утопия, а нещо напълно достижимо.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1