Дневник на Ани

Темата е заключена.
Прескочи до:

03.07.13
12:14

Ако се храниш отскоро с цел да сваляш килограми не знам дали ще е хубаво да си правиш пречистващ ден в началото - едно, че ще си гладна на другия ден и ще можеш да изядеш света, второ, че няма да отслабваш и само ще дадеш почивка на стомаха си, което не е лошо, разбира се.

А вярно храната ти е малко, пишеш четири пъти хранене, а грамажа е нищожен; И ядеш въглехидрати основно - ориза, плодовете, а другите групи са ти на изчезване, трябва да си увеличиш порциите и да ги разнообразиш.

03.07.13
13:11

Ами преди пазeх една 90 дневна диета и от нея свалих 6-7 кг. и там имаше на всеки месец един воден ден, тъй че не ми е проблем да го изкарам и без да съм обезумяла от глад на другия ден, просто утре ще закуся с по-малко количество прясно мляко с мюсли, на обяд салатка и ще гледам да си взема някакво месо, поне така съм го планувала след водния ден. Иначе последната  седмица наистина ми се насъбраха много въглехидрати, до преди това менюто ми беше основно домати и краставици, сирене, кашкавал и тук-там някое яйца или месо. А с количеството ми е доста трудно, някак си ми стигат тези порции, ще почна да се старая малко да ги увеличавам, да се прочистя от “прегрешенията” :P и почвам по-сериозно и стриктно с режима, че не знам защо, но като килограми не свалям напоследък.

Мнението беше редактирано от Ani Petkova на 03.07.13 13:12.

04.07.13
09:19

Гладният ден премина успешно, не ми е ставало нещо гадно вчера, нито съм усетила някакъв зверски глад, днес сутринта закусих с около 200гр. кис. мляко и мюсли, но не знам защо така нямам никаква сила днес, много странно. А ще ходя и на фитнес, тъй че ще ми трябва. Вие какво правите в такива ситуации, как се справяте с умората и липсата на сила???

04.07.13
09:53

Браво на теб, аз откакто тренирам не си представям и ден без да се храня. А относно умората и аз днес съм така, нищо не правя, сега отивам да тренирам и се надявам да ми премине като почна. Успех!

04.07.13
10:07

Значи може нещо на деня да му има, да не е в нас проблема :P
Ще гледам с 1-2 кафета и повече чайчета да си създам малко тонус :)

04.07.13
14:06

казано от Ani Petkova на 04.07.13, 09:19:

днес сутринта закусих с около 200гр. кис. мляко и мюсли

какво мюсли ядеш?
п.с. видях, че ядеш Вита /на мен лично не ми харесва/ преди да открия домашната хлебопекарна си взимах един немски хляб от фантастико, не помня името, беше половинка нарязан и определено повече ми хареса :)

04.07.13
14:30

казано от ans на 04.07.13, 14:06:

днес сутринта закусих с около 200гр. кис. мляко и мюсли

какво мюсли ядеш?
п.с. видях, че ядеш Вита /на мен лично не ми харесва/ преди да открия домашната хлебопекарна си взимах един немски хляб от фантастико, не помня името, беше половинка нарязан и определено повече ми хареса :)

На “Фамилия Никола” с 6 вида плодове, миналата седмица си бях взела едни други, но имаше много корнфлейкс в тях и ги спрях. В тези количеството на корнфлейкса изглежда да е доста по-малко и бях чела, че уж са добри. Но ако можеш да ми препоръчате някакви, отворена съм към всякакви предложения, тъй като определено не съм наясно с нещата.
А за хляб, последно си взех от една малка пекарна(стара загора) - “малко пълнозърнесто хлебче” - 300гр., не е известна фирма и не я запомних, но съм изяла две малки филийки от него и съм го сложила в хладилника, да видим дали няма накрая да го хвърля :(
А ако има друг пълнозърнест да ми препоръчаш, при нас няма фантастико. А витата го купувах, лъжейки се по етикетите, а май се оказва, че не много качествен и е по-добре да го избягвам.

04.07.13
15:10

Защо не смесиш овесени ядки, ленено семе, пресни/сушени плодове, 1чл мед и кисело мляко вместо да купуваш готови миксове. А за хляба мога единствено да ти препоръчам смес за хлебопекарна, ако имаш такава.

По-нагоре видях, че си писала, че кг не сваляш, а сантиметрите как са? един съвет: не се мери само на кантар, а и със сантиметър.

04.07.13
15:22

но не знам защо така нямам никаква сила днес, много странно..... Вие какво правите в такива ситуации, как се справяте с умората и липсата на сила???

Ядем всеки ден ;)

04.07.13
15:43

Ами хлебопекарна нямам за съжаление, а иначе си купувам готови, защото сутрин все бързам за работа и така ми е най-лесно. А за сантиметрите не се бях мерила преди това, сега се измерих миналия ден и си ги записах и ще почна да ги следя, забелязах за ханша, че имам разлика, не знам малка ли е голяма ли, последните см. когато мерих (февруари-март там някъде) ми беше 110 а сега съм 97, но ми се иска и на кг. да свалям, а съм забила м/у 58.5-60кг. и не мърдам, само в тия граници варирам от месец и нещо, не знам какво да правя :(

А поне вече силичката ми дойде, но бях чела и тук във форума, че много хора си правят такива прочистващи дни, както и някакви cheat-дни, които не съм много наясно дали за мен са подходящи.

04.07.13
16:02

13 см са голяма разлика. Когато започнеш да правиш силови тренировки е нормално да не мърдаш с кг/все пак мускулът тежи повече от мазнините/. Също така увеличи количеството храна и пробвай интервално кардио https://www.google.com/url?q=http://www.bb-team.org/articles/1408_izgaryane-na-maznini-s-intervalni-trenirovki&sa=U&ei=7XHVUZ2sAc-WhQezsIGYAw&ved=0CAcQFjAA&client=internal-uds-cse&usg=AFQjCNGa_sw0u8kZye02CSCYfK106O8ZQw
а ако сама си изготвяш трен програма прочети това http://www.bb-team.org/fitness/statii/za/fitnes-101 и http://www.bb-team.org/fitness/workouts?gender=248

04.07.13
16:22

Благодаря много на всички за отговорите, наистина постоянно чета какво, как да правя, да ям и тн., нещо с увеличаването на количеството храна(както вече казах) ми е проблем и сякаш изпитвам някакъв психологически страх, колкото и да звучи смешно и налудничаво. Наистина имам много видима разлика от преди 3-4 месеца,а да не говорим за от края на годината, като см. не ги знам точно, само ханша си спомнях, а не мога да си намеря къде ги бях записала, но дрехите са ми големи, преди носех размери L, дори XL, сега вече си купувам дрехи S, М, което много ме радва. Мечтаното ми тегло  55-56кг., въпреки че знам че теглото зависи от много неща, а са ми казвали, че съм била с по-едър кокал и можело и кокалите ми да тежат повече, не знам до колко може да е вярно това. Но просто напоследък наистина сякаш съм в дупка от към слабеенето, за стягането усещам добри резултати, макар и да не ги виждам още(при пипане бедрото ми е доста стегнато, не се забелязва мускул, но определено се усеща стегнато), ама отслабването е в застой, за съжаление :(

04.07.13
16:35

казано от Ani Petkova на 04.07.13, 16:22:

нещо с увеличаването на количеството храна(както вече казах) ми е проблем и сякаш изпитвам някакъв психологически страх, колкото и да звучи смешно и налудничаво

изобщо не е налудничаво, а е доста сериозно. Не си позволявай да изпадаш в депресия всеки път щом кантара показва нещо различно от 56 кг. Сестра ми по този начин миналото лято на 1.70см целеше 55кг, а в момента е 45кг от този психологически страх и й коства много усилия в момента да напълнее малко и да се стегне. Просто си наложи да увеличаваш порциите с всеки изминал ден и резултатите няма да засъснеят :) Успех !

04.07.13
16:42

За съжаление така и не съм видяла цифрата 56кг. , само 58 :D
Но наистина се старая да увелича храната, колкото и да е странно предвид това, че когато почнах дневника всеки ме изкритикува за количеството. Днес, както казах сутринта ми беше мюсли. А чудя се дали е добра идея за закуска някой път да хапвам пълнозърнеста филийка с маслко мед(препечена)?
Обяд - домати, краставици, маслини(обезсолих ги) и едно бабеково кюфте(може би е около 100-150грама)
Вечерята смятам да ми е отново домати и краставици, явно те са постоянно в менюто ми (откакто вече са вкусни, не мога просто да им се наситя :) )
+ 2-3 бъркани яйца със сирене и друг въпрос - Разумно ли е да добавя към бърканите яйца кашкавал? Сякаш са ми по-вкусни с кашкавал и сирене, или по-добре да не правя чак такива комбинации?

04.07.13
16:50

да, според мен може филия с мед и малко(50 гр) сирене. Какво е това кюфте? А към доматите и краставиците добавяш ли зехтин и сол? и да, разумно е да добавиш кашкавал. Лично аз много обичам яйца със сирене/извара/кашкавал/овесени ядки и мляко.

04.07.13
16:56

Ами май беше обикновенно кюфте с по-едро смляно месо, просто стола, от където си взимам храна на обяд нямаше друго, ако се забавя малко повече хващам един момент, в който всичко сносно е свършило, а аз често се замотавам в някое магазинче :D
Иначе слагам на салатата зехтин и сол, като ям много сол, но от известно време съм я намалила много, чак ми е безвкусно :)
А това за яйцата е супер, значи ще са 2 бъркани яйца, на тефлонов тиган с малко зехтин, сирене и кашкавал ;) + домати и краставици :D

04.07.13
17:11

В Кауфланд има едни техни “тухли” на Вита Стар това е един от малкото истински пълнозърнести хлябове.
Цената е 1,50-2,00 лева за 500 гр в зависимост от вида ли поне преди беше толкова. :D

04.07.13
17:12

казано от Petq Pavlova на 04.07.13, 17:11:

В Кауфланд има едни техни “тухли” на Вита Стар това е един от малкото истински пълнозърнести хлябове.
Цената е 1,50-2,00 лева за 500 гр в зависимост от вида ли поне преди беше толкова. :D

Ooo супер, ще си взема тогава от там. Мерси  много за съвета :)

04.07.13
17:16

казано от Ani Petkova на 04.07.13, 17:12:

казано от Petq Pavlova на 04.07.13, 17:11:

Ooo супер, ще си взема тогава от там. Мерси  много за съвета :)

Има и в била и метро подобни, но понеже са маркови цената е двойна.

Но имай предвид, че не са като другите хлябове, защо вътре в тях си имат семена и не са мекички. :D

04.07.13
17:57

Колкото повече хляба се отдалечева от формата на пастет, толкова по-добър е той, в случая Петя говори за цели зърна и този хляб е ок, повече време те засища и по-плавно се храносмила и има основание цената да е друга разбира се.

04.07.13
19:47

казано от Daniel Pavlov на 04.07.13, 17:57:

Колкото повече хляба се отдалечева от формата на пастет, толкова по-добър е той, в случая Петя говори за цели зърна и този хляб е ок, повече време те засища и по-плавно се храносмила и има основание цената да е друга разбира се.

Да също така съдържанието на въглехидрати в този хляб е значително по-малко.

04.07.13
21:07

Обезателно тогава ще потърся такъв хляб, а и дори да е по-скъп, така и така хляба не е нещо, което много консумирам . Иначе си изпълних и вечерята, днеска много разбъркано си пиша менюто, но в крайна сметка:

07,00 - топла вода, кафе(с малко мляко), 200гр. кис. мляко с мюсли
12,00 - домат, краставица, маслини + бабеково кюфте
20,00 - 3 не много големи яйца, сирене и кашкавал - объркани + 2 чаши прясно мляко - и тук може би, с прясното мляко, малко се олях.

17,00 - 19,00 - фитнес
40min пътечка-бързо ходене(7км/ч) и направих някакви опити да направя т. нар. hiit
упражнявах крака и дупе
3х20-лег преса 45градуса наклнон
3х20 абдууктор
4x15 глутеус (май така се казва)
4х15 напади
4х20 клекове
3х20 упражнения за бричове, които не знам как се казват
3х10 глутеус мост

15мин. спиниг байк

А утре смятам да тренирам корем, ръце, гърди

Ще се радвам, ако някой даде мнение, особенно за фитнеса

04.07.13
21:25

добави едно леко хранене
добави едно леко хранене
20,00 - 3 не много големи яйца, сирене и кашкавал - объркани + 2 чаши прясно мляко - и тук може би, с прясното мляко, малко се олях.

17,00 - 19,00 - фитнес
20min пътечка-бързо ходене(7км/ч) добави наклон и намали скоростта на пътеката и направих някакви опити да направя т. нар. hiit
упражнявах крака и дупе
3х20 абдууктор а аддуктор?
4х15 напади
4х20 клекове
3х20 упражнения за бричове, които не знам как се казват- наклони встрани с дъмбели?
3х10 глутеус мост

15мин. спиниг байк

05.07.13
13:00

казано от ans на 04.07.13, 21:25:

добави едно леко хранене
добави едно леко хранене

17,00 - 19,00 - фитнес
20min пътечка-бързо ходене(7км/ч) добави наклон и намали скоростта на пътеката и направих някакви опити да направя т. нар. hiit
упражнявах крака и дупе
3х20 абдууктор а аддуктор?
4х15 напади
4х20 клекове
3х20 упражнения за бричове, които не знам как се казват- наклони встрани с дъмбели?
3х10 глутеус мост

15мин. спиниг байк

Благодаря много за съветите, но с риска да стана нахална :) може ли няколко съвета за примерни междинни хапвания, в офиса :)

05.07.13
13:03

Това са ми упражненията за бричове, тъй като установих, че май имам такива (wasntme)

05.07.13
13:21

казано от Ani Petkova на 05.07.13, 13:00:

Благодаря много за съветите, но с риска да стана нахална :) може ли няколко съвета за примерни междинни хапвания, в офиса :)

сурови ядки, пресни плодове, кисело/прясно мляко, салата, сиренки от рецептите

06.07.13
01:55

Така, да отчета днешния ден:
07,00 - т. вода, кафе, 200гр. с мюсли
12,00 - домат, краставица. сирене и кашкавал около 200-250гр. и едно пълнозърнесто земелче
19,30 - салата маруля, домат, краставица, риба тон овкусена с лимон.
00,00 - един бонбон “Мерси” + малко ядки - бадеми, фъстък и малко стафиди + една малка мента със спрайт (бях на рожден ден)

Дали не съм прецакала много нещата с края на деня????

Иначе 17,30 - 19,00 - фитнес

35мин. пътечка, пак се старах да направя това интензивно кардио - 2-3мин.(накрая стана 3-4мин) ходя бързо (6,7-7,1км/ч) и вдигам на 12 км/ч за около 30-40секунди, не издържам просто повече.
и коремни преси, няколко вида, на лежанка, на земята и на високия уред :D + няколко упражнения за ръце с гирички 2,5кг.
И имам чувството, че краката са ми станали по-обемисти :( Дали е възможно това или си вманиачавам ???

06.07.13
11:07

казано от Ani Petkova на 05.07.13, 13:03:

Това са ми упражненията за бричове, тъй като установих, че май имам такива (wasntme)

И аз тези ги правя,почти всекидневно,слагам тежести от по 1 кг на глезените и се почва:)  и моята структура е такава,че трупам брич(dull)
Май и за паласка оказват влияние,ако се вдига крачето високо.

08.07.13
09:09

Да си дам отчета за почивните дни, в които нямаше фитнес тренировка:
Събота:
10.00 - 1 кофичка кис. мляко с мюсли(беше ме налегнал глад :) )
13.00 - ядки - бадеми, фъстъци и стафиди
15.00 - бананови палачинки (2 яйца и един банан) с мед , малко сладко и сирене
18.00 - ядки

Неделя:
08.00 - филия пълнозърнест хляб с мед + 1 банан
11.00 - айрян
14.00 - салата с маруля, домат, краставици, царевица + млечен сос + малко пържени тиквички и картофи със сирене
16.00 , 18.00 - пъпеш

09.07.13
10:29

Да отчета и вчера:
07.30 - 1/2 кис.мляко + мюсли
12.00 - микс от салати от едно салатено магазинче - домати, краставици, сирене, кашкавал, кис. мляко + една малка тиквичка бюрек
15.00 - 2 бонбона тофифи
20.00 - боб чорба(с мн.малко зрънца), 2 малки филий пълнозърнест хляб, 1 домат
0.00 - малко ядки - бадем, фъстъци и стафиди (беше ми много гладно)

Между 17-19.00 - фитнес, само 20 мин. пътечка, че нещо си навехнах малко крака и ме болеше и след това упражнения за крака и дупе

10.07.13
08:47

09.07.2013 -
07.00 - топла вода, кафе, 2 ленти шоколад Милка - много ми се ядеше сладко и реших това да ми бъде закуската
10.00 - айрян
12.00 - салата домати и краставици със свинско пушено филе
20.00 - домат с 2 пълнозърнести филии, малко сирене и малко 2-3 слайса от свинското пушено филе
11.00 - бадем, стафиди и фъстъци - една шепа

От 17.00 - 18.00 - фитнес, беше по-бърза тренировка, че имах ангажимент след това
20 мин. пътечка - интервално кардио - упражнения за дупе и крака
това за бричовете + аддуктор машина+ глутеус машина  +10 мин спининг байк

Но...не отслабвам и не отслабвам, не знам какво да правя вече, имам чувството, че организма ми е в един голям застой и не мога да го извадя от там и до тука му е капацитета с отслабването :(

10.07.13
09:38

Имай търпение, всичко хубаво става бавно! А и мерила ли си се с метърчето, кантарът го зарежи-даже е възможно и да качиш кг. щом тренираш. Мускулите растат с тях и килограмите. ;)

10.07.13
13:40

То хубаво е, че има застой, обаче от застоя ще се излезе след време, обаче по какъв начин е по-важното, можеш да се откажеш и да зарежеш всичко, обаче после няма да ти е много весело и няма да се чувстваш по-добре, можеш да си направиш един зареждащ ден, да ядеш повечко и да си угодиш, но време трябва, а и ти искаш да свалиш малко килограми, а вярвам, че когато са малко е по-трудно и не става бързо.

10.07.13
13:44

казано от Daniel Pavlov на 10.07.13, 13:40:

То хубаво е, че има застой, обаче от застоя ще се излезе след време, обаче по какъв начин е по-важното, можеш да се откажеш и да зарежеш всичко, обаче после няма да ти е много весело и няма да се чувстваш по-добре, можеш да си направиш един зареждащ ден, да ядеш повечко и да си угодиш, но време трябва, а и ти искаш да свалиш малко килограми, а вярвам, че когато са малко е по-трудно и не става бързо.

Аааа никакво отказване, имайки предвид как съм изглеждала и как изглеждам сега и колко добре се чувствам, най-малкото заради задържането няма да се откажа. Толкова е хубаво да си се гледаш и харесваш и всеки като те види да ти го казва, мотивиращо е, а и е много е приятно чувството от размер L,Xl да минеш към S i М, и на всичко от горе и дрехите да ти седят добре :P
А иначе за тези зареждащите дни може ли да ми дадеш като пример какво следва да представлява един такъв ден, защото аз като си разглеждам яденето, мисля че не е като да не си позволявам изкушения от време на време.

11.07.13
09:51

Да отчета и вчера :) макар, че много си приличат дните ми, май трябва да разнообразявам повече
07.00 - топла вода, кафе, 1/2кис. мляко с мюсли
12.00 - домат, краставица, сирене, кашкавал
20.00- домат, краставица, 2 бъркани яйца със сирене и кашкавал
21.00 - ядки-бадем, фъстък и малко стафиди
00.00 - тук ми беше голямата грешка - 3 кайсии , че нещо много ми се ядеше сладко
Тия дни просто ме гони някакъв глад, особено вечер е доста осезаем

17-19.00 - фитнес
30 мин. пътечка, бързо ходене и ходене под наклон. Не успях да правя интервално кардио, защото тези дни много ми се схващат мускулите на прасците, не знам от какво така се получава и вчера като се пробвах да бягам и веднага ми се схвана единия.
После упражнения с гири за ръцете
Коремни преси-на земята, два вида (общо 140)
Коремни преси на лежанка - 100
и наклони настрани с гири - 100

и обичайното упражнение за бричовете, както и малко на аддуктор машинката

12.07.13
08:48

07.00 - 1/2 кис.мляко с мюсли
12.00 - домати, краставици, сирене, кашкавал
15.30 - 3 кайсии

17.00-18.00 - фитнес - 40 мин. пътечка - интервално кардио + бързо ходене

коремни преси и упражнения на аддуктор-а
Не знам защо нямах никаква сила вчера, много ме болеше стомаха и приключих бързо, бързо

И вечерята ми е големия провал снощи, нямах никакво време, трябваше да пътувам към родния град :) и хапнах вафли “Боровец”, от тези обикновените(имах един пакет от няколко месеца в нас)  , не бях яла такова нещо сигурно от миналата година, били много вкусни :D
След което успях да вечерям един домат и една филийка пълнозърнест хляб(малка филийка, може би на половината на обикновените филии) и да излезна, че имахме гости, а и да вида какво се случва в родното градче :)

Като се прибрах към11.30 все още имахме гости, имаше толкова много сладко - торта, сладолед, шоколади, бисквити, тулумбички. Беше си голямо мъчение, но се изкуших само с една бисквита, лента шоколад и ядки. Успях да устоя на тортата и сладоледа, които така хубаво ме гледаха :D

В крайна сметка, това е вчерашния не толкова успешен ден. Лошото е, че като съм при мама и тати винаги е много трудно и изкушаващо, и има много храна и доста често вредна храна :D

Днес сутринта закусих с 1/2 кофичка кис. мляко с овесени ядки и стафиди, беше доста добра комбинация и питането ми е, по-добре ли е да заменя мюслито с овесени ядки и стафиди, че само овесени ядки не ми харесва. Какво мислите за този тип закуска??

Дано да не прекаля много, много с храната тия дни :)

12.07.13
13:57

Относно изкушенията, аз какво да кажа... Имам две деца и едно доведено и мъж... Те все си искат “Направи ни баничка”, “Яде ми се кексче и бисквитена торта”, “Хайде днес да ядем пържени картофки с кюфтенца и кебапченца” ... “Мамо купи ми сладолед, вафли, пасти, кроасани...” и още хиляди неща, всеки ден изкушения (които сънувам понякога). Един съвет на доста изтрадал човек в това отношение- волята е да го гледаш, да усещаш аромата, но да си кажеш “Нямам нужда от това и то не е по-силно от мен!”. Стига, че ставам досадна... А относно закуската, аз предпочитам овесени ядки пред мюсли. :)

12.07.13
15:33

казано от Цветелина Ву на 12.07.13, 13:57:

Относно изкушенията, аз какво да кажа... Имам две деца и едно доведено и мъж... Те все си искат “Направи ни баничка”, “Яде ми се кексче и бисквитена торта”, “Хайде днес да ядем пържени картофки с кюфтенца и кебапченца” ... “Мамо купи ми сладолед, вафли, пасти, кроасани...” и още хиляди неща, всеки ден изкушения (които сънувам понякога). Един съвет на доста изтрадал човек в това отношение- волята е да го гледаш, да усещаш аромата, но да си кажеш “Нямам нужда от това и то не е по-силно от мен!”. Стига, че ставам досадна... А относно закуската, аз предпочитам овесени ядки пред мюсли. :)

Ох не ти завиждам тогава и евала на волята, която имаш!

Засега и аз се справям добре, обяда ми беше само салатка с сиренце и кашкавалче, и сега една следобедна закуска от праскови. Но утре сутринта сигурно няма да устоя на домашната баничка на баба, която е уникална и не съм яла от повече от 6месеца сигурно. Но това ще си е сутришното прегрешение, което ще се постарая да изразходя :D

12.07.13
17:19

Тези изкушения, на които е подложена Цветелина и сама е създала потребността за тях на собствените си деца, не са повод за изтъкване на воля, а са повод за промяна в храненето на цялото семейство, защото няма да е хубаво като пораснат да имат нужда да правят и те дневници в сайт като този.
Храненето на децата е ангажимент на родителите, децата могат да искат каквото видят и го правят друг е въпроса, че основната храна трябва да е здравословна, а не купешки неща и пържени картофи.

Ани, не прави грешката да отричаш храната и да имаш прегрешения, защото така ще се товариш емоционално - яж си баницата с кеф, но усещай как я ядеш, наслади и се хапни и някой плод или зеленчук за да балансираш нещата в стомаха си(баница и компот не е много удачно, въпреки че се практикува масово).
Да не говорим, че човек има нужда от това да се отпусне малко и да се отдаде на изкушението, просто не трябва да се прекалява.

12.07.13
23:28

Много обичам хора без деца да ме критикуват какъв родител съм, какъв пример им давам и изобщо как си вадят изводите за хората без да се познаваме!!! Но ще се опитам да премълча аз какъв извод съм си извадила за теб, всезнайко! Хем ми казваш, че съм лоша майка да им давам баница, хем казваш на Ани да си яде баницата. Много си полезен!

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1