13.07.13
22:58
Първо се извинявам за създаването на темата в този раздел . Незнаех къде другаде.
Искам да питам за съвет относно неправилното развитие на гърба ми и по точно перките. Тренирам от 8 месеца не много сериозно само street fitness, но сега забелязвам неприятни последици с оформянето. Проблема е , че кривя към лявата ръка когато се набирам особено широк хват. Въпросът ми е какво трябва да направя за да се балансирам . Какви упражнения да започна да правя ? Ето и снимки. Благодаря предварително!
Темата беше редактирана от Antony Efimov на 13.07.13 22:59.
Момче, рехабилитатор ти трябва....и клекове.
Така както се вижда на снимките, мускулния дисбаланс е само следствие на изкривяването в таза/гръбнака.
Според мене нищо ти няма - просто ти липсва маса. Изостава ти лявата част на гърба. Преди и аз бях така (само че при мен дясната), но с натрупване на маса и тренировки всичко си дойде на мястото.
14.07.13
02:55
Според мен трябва да започнеш да правиш комплексни,базови (основни) упражнения за гърба и най-вече да качиш килограми като се има предвид мускулна маса.Не в по-малка степен важи както казаха по-горе да идеш на рехабилитатор и да си оправиш изкривяването.
14.07.13
09:13
Относно рехабилитатора малко се стреснах и се чудя дали наистина сам я докарал до там, че да ходя да ми изправят гръбначния стълб.Има ли смисъл да продължавам да тренирирам (за гръб , набирания) , преди да ме види лекар ?
Мнението беше редактирано от Antony Efimov на 14.07.13 22:03.