05.07.13
20:56
Здравейте!Имам един въпрос към вас.
Нормално ли е човек който,се напушва всеки ден,пие,няма режими,постоянно е на купони да има по-бързо развитие във фитнеса от човек който има режим,не е пил от 11 месеца,не ходи на купони и не пуши.
Питам ви защото имам врастник който транира с горе долу 6-7 месеца преди мен(преди да почне фитнес е бил лостаджия) и имам чувството че расте със всяка изминала седмица (и не е някоя буца а си има релеф и много добър корем ръката му е 41 напомпена 38-39 не).А аз се пънтя с правилни техники с коремни преси с кросчета,режими и да съм с 35,5 -36 ръка Не мисля че тези 6-7 месеца са голяма разлика.От 3-4 месеца започнах да гледам по-сериозно на техниките и ловя мускулна треска на всеки мускул +бицепс и рамо .Мислех че претренирам но ми казаха че е нормално на малките групо мускули да имаш 1-2 дена треска а на големите 2-3 дена.
На 17 години съм от 1 година и 5-6 месеца тренирам.
Това с напушването и пиенето не искам да го коментирам.
Един съвет не се конкурирай с другите, а с това което си бил вчера.
Опиши цялостната ти тренировка, не сме ясновидци да ти открием грешките.
Опиши храната и тогава, някой би могъл да ти даде правилен и най важното продуктивен съвет.
Да, нормално е. На приятеля ти просто не му пука, нервната му система е релаксирана, не е напрегнат, не ги мисли толкова нещата като теб, даже въобще сигурно. Явно и бодибилдинга му се отдава. Отделно, че не е изключено и да е зобнал малко. Просто стискаш зъби и продължаваш напред. Рядко краткият път е правилния.
П.С. Този твой приятел ще си живее така до 25-30, после ще дойдат проблемите, големи при това.
Познавам един мезоморфен фрийк, който няма почни никакви добри хранителни навици, пийва си 1- 2 пъти седмично, от няколко години почти не барва желязо, но все така има известна мускулна маса с малко подкожни мазнини, дори и леко очертани плочки.
Просто има си хора, които са с доста добра генетика и постигат резултати почти без никакви усилия, но те по принцип са си и мързеливи, това им е лошата страна. Обикновенно можещите хора са и мързеливи. Докато повечето от нас трябва да се трудят здраво за да постигнат желаните резултати.