Набирания с тежест - нужда от помощ

Здравейте,
Искам да ви попитам каква е причината когато се набирам с тежест след 2-3 пълни повторения (бавни и чисти) да не мога да се набирам до горе. Главата ми минава наполовината на лоста максимум, или спира, когато направя 90 градуса ъгъл в лактите. Преди като се набирах за сила с ниски повторения нямах такъв проблем. Сега преди набиранията правя прогресии за везни и самите набирания ги тренирам с по-малко килограми и повече повторения с цел хипертрофия. Другото, което забелязвам е, че на втората, третата серия предмишниците ми отказват и само след 3-4 повторения трябва да се спусна и да се кача пак, за да продължа серията. Вероятно хвата е слаб, но нали тренирам везни ? Не трябва ли да стане по-силен от тях ?

Благодаря за отделеното време !

28.05.13
22:59

когато се набирам с тежест след 2-3 пълни повторения (бавни и чисти)

Съвсем нормално е по някое време да не можеш повече да се набираш пълно с брадичка над лоста.

Сега преди набиранията правя прогресии за везни и самите набирания ги тренирам с по-малко килограми и повече повторения с цел хипертрофия.

Везните доста изморяват и рамената и гърба особено предната , задната не я броим

Другото, което забелязвам е, че на втората, третата серия предмишниците ми отказват и само след 3-4 повторения трябва да се спусна и да се кача пак, за да продължа серията.

Хвата си е хват.Доста хора отказват не защото гърба им е отказал, а защото хвата им отказва. И той се тренира доста трудно

Ами странно е според мен, преди правех по 5 тежки повторения, но можех да се набирам до горе.

Как да си тренирам хвата ? Правя всякакви упражнения, но нито хвата ми става по-силен, нито предмишницата ми расте.

За хват - тежка тяга, тежка широка тяга. Последното помага и при набиранията.

Ммм тягата е много хубаво упражнение, предполагам, но наистина не обичам да тренирам с щанги. Просто не ми харесва натоварването. Няма ли друг начин ? И, ако не, как ще е най-добре да комбинирам тягата ? Да я правя ли оделно, за да мога да се съсредоточа максимално върху нея ? Няма да имам сила, ако я добавя към която и да е моя тренировка. А и освен това не тренирам на фитнес, а на лостове и си имам свободни тежести около 30кг в нас.

Мнението беше редактирано от Мартин Александров на 29.05.13 17:58.

Carbohydrate

29.05.13
18:18

набирания със тежест на дебела тръба! 100% помага.

Ами преди време се набирах на малко по-тънка тръба, сега от около месец тренирам на по-дебела.

Carbohydrate

29.05.13
19:32

казано от Мартин Александров на 29.05.13, 19:09:

Ами преди време се набирах на малко по-тънка тръба, сега от около месец тренирам на по-дебела.

аз тренирах 2 години и продължавам още на дебела тръба. Това е тренировка, а за проверка на макса си използвам нормална ф27 или ф32. ))

29.05.13
22:39

Значително по трудно е на дебел лост,пробвай да увиеш около дъмбела една кърпа и прави сгъвания,ще ти е по трудно и няма да работиш със същите повторения,със набиранията е същото.Пробвай пак на тънък лост,и ще има разлика.

Мнението беше редактирано от vendetta ldzx на 29.05.13 22:40.

Ммм тренирам на дебела траба вече от месец и малко. Не забелязвам никакъв ефект... :( Мисля, че даже става по зле...

30.05.13
18:03

Намали тежестта на такава с каквато можеш да правиш желаните серии и повторения (пример: 5х5). С времето хвата ти ще стане по-силен.

:D Сега ползвам тежест, с която да мога да изпълня към 8 повторения.

12.07.13
16:08

Не,знам защо го съветвате на по дебел лост като той казва,че търси натоварване в предмишницата а така не може да го захване както трябва
на тънак лост много повече се натоварва предмишница и прочие от мускулите, намери тънак лост и пробвай първо да правиш по експлозивни
набирания и ще усетиш адскот напомване и с времето почни по бавно контролирано да ги изпълняваш. Успех!

12.07.13
17:07

Не,знам защо го съветвате на по дебел лост като той казва,че търси натоварване в предмишницата а така не може да го захване както трябва

Еми ти хем си задаваш въпрос хем сам си отговаряш.

12.07.13
18:04

Тва кво беше ся някакъв вид заяждане ли или нещо не ме разбираш какво искам да кажа? :)

12.07.13
22:32

казано от Daniel Trankov на 12.07.13, 18:04:

Тва кво беше ся някакъв вид заяждане ли или нещо не ме разбираш какво искам да кажа? :)

Въпроса е дали ти сам се разбираш.Задаваш въпрос, на който сам си отговаряш.Какво повече да ти кажа, ти си го разбирай както искаш :D

Carbohydrate

13.07.13
08:33

казано от Daniel Trankov на 12.07.13, 16:08:

на тънак лост много повече се натоварва предмишница и прочие от мускулите, намери тънак лост и пробвай първо да правиш по експлозивни
набирания и ще усетиш адскот напомване и с времето почни по бавно контролирано да ги изпълняваш. Успех!

Набирането на дебел лост не цели да го обхванеш целият :D , а да направиш дълбок хват. Китката вече ще е натоварена само от това ;)

13.07.13
19:29

Който се е набирал на тънак и дебел лост знае кое твари пове4е предми6ницата,Боре хубаво е да се разведри6 с други работи в живота не да се психясва6 в форуми с непознати хора да пи6е6 тип “психо философски” коментари,даже не ми отговаряй.

13.07.13
19:32

Дебелия лост товари повече предмишницата.
А теб те съветвам да наблегнеш на правописа, преди да даваш съвети.

13.07.13
21:44

казано от Daniel Trankov на 13.07.13, 19:29:

Който се е набирал на тънак и дебел лост знае кое твари пове4е предми6ницата,Боре хубаво е да се разведри6 с други работи в живота не да се психясва6 в форуми с непознати хора да пи6е6 тип “психо философски” коментари,даже не ми отговаряй.

Да , който се е набирал или информирал знае, че на дебел лост повече се товари предмишницата.
Еми аз цял ден си “разведрявам” с други неща ама вечерта като нлезна и пак гледам,  че си се мъчил да пишеш нещо и пак не ти се получава.

14.07.13
07:32

Тънкият лост може да товари предмишницата повече от дебелия в зависимост от точния хват. Ако е само за набирания, може да се виси на пръсти и тогава предмишницата се товари повече.

14.07.13
17:07

От телефона пи6а и нямам вси4ки букви на кирилица,а и май тука е за да си помагаме взаимно не да влизаме в някакви безсмислени спорове;) Дайте малко по позитивно не се задълбо4авайте толко,не е хубаво за здравето;-)

14.07.13
19:42

Еми ето де ние ти помагаме за да разбереш къде грешиш

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1