11.10.05
11:19
Инжектирането на хормон на растежа помага на децата да пораснат на височина.Но това освен,че не е полезно и е много скъпо.
По принцип знам че комбинацията от Аргинин,Лизин,Орнитин и Глутамин помага за стимулиране на хормона на растежа.Решил съм вечер преди лягане(защото тогава се отделя най-много соматотропин)да взимам 5г Глутамин и 3 капсули Аргинин,Лизин и Орнитин(на Ultimate Nutrition).
Дали това ще ми помогне да порасна на височина.Аз съм на 16 години.Не страдам от някак’ви велики комплеки.Висок съм 175см.Но искам да порастна още малко.
Може би звучи малко тъп тоя въпрос,но все пак да се изкаже всеки,който знае нещо.
Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 20.04.11 17:25.
Въпроса по отношение на изкуственото приемане на хормонални препарати няма да коментирам.Това което си решил да приемаш е хубаво ,но не очачвай чак такива резултати :) Ти си на 16 и има о6те да растеш.Мейду другото едни от наи известине хора са 175 см.Аз също съм толкова.За себе си обаче знам че при положение че съм на 22 едва ли ще порастна още.това обаще не ме притеснява.Ще ти кажа едно- разчитай на спорта и остави нещата ако ще станат да станат от само себе си:)
Е знам че няма да ми помогне много,но все пак се надявам,че ще има някакъв ефект.
А иначе на мен и така ми е добре,но ако мога да порасна повече.
11.10.05
13:00
Тази статия може би ще ти помогне да си отговориш:http://zdrave.hit.bg/products/arginine_plus.html, всъщност и аз съм чувал че спомагат за растежа, но не знам дали някои е изпитвал тази формула :roll: .Моля ако някои знае нещо по въпроса нека го сподели, и аз съм също толкова заинтересуван(170 съм).
[quote author=“BabaVanga”]Инжектирането на хормон на растежа помага на децата да пораснат на височина.Но това освен,че не е полезно и е много скъпо.
По принцип знам че комбинацията от Аргинин,Лизин,Орнитин и Глутамин помага за стимулиране на хормона на растежа.Решил съм вечер преди лягане(защото тогава се отделя най-много соматотропин)да взимам 5г Глутамин и 3 капсули Аргинин,Лизин и Орнитин(на Ultimate Nutrition).
Дали това ще ми помогне да порасна на височина.Аз съм на 16 години.Не страдам от някак’ви велики комплеки.Висок съм 175см.Но искам да порастна още малко.
Може би звучи малко тъп тоя въпрос,но все пак да се изкаже всеки,който знае нещо.
Хубавецо,темата ти е за “Забранени медикаменти”.На 16 г да искаш да си инжектираш хормон на растежа е меко казано...тъпичко
[quote author=”Миле”][quote author=“BabaVanga”]Инжектирането на хормон на растежа помага на децата да пораснат на височина.Но това освен,че не е полезно и е много скъпо.
Хубавецо,темата ти е за “Забранени медикаменти”.На 16 г да искаш да си инжектираш хормон на растежа е меко казано...тъпичко
А пък ти ако четеш внимателно ще видиш,че давам за пример инжектирането хормона на растежа и казвам неговата алтернатива.А пък давам този пример за да покажа,че стимулиране на растежа на височина на тази възраст е възможно.И питам дали тази алтернатива,която съм посочил ще има същия(макар и по-слаб)ефект.
Ти явно не си дочел поста ми до край.
11.10.05
20:46
Абе според мен има още време да растеш. А и височината не е най-важното. Но до 20 години някъде има възможност да се издължаваш още така , че не прибързвай.
Ако искаш да пораснеш ти препоръчвам Б12.Имам 1 приятел за 9 месеца се издължи с 20см. 8)
Я пак????
Нещо не разбрах 20см за 9 месеца.Чакай че ше падна от стола :)
Това ми се вижда супер много.
А какво общо има Б12 с растежа?
Ако ми отговорите ще е много добре.
Еми може и да се е издължил, но това е нормално в пубертета ;). На колко години беше приятеля ти, на 14 - 15? Много от приятелите ми порастнаха с толкова в пубертета, на по 13 - 14 години бяха, и то за по - малко от 9 месеца. Просто Б12 няма нищо общо, човека си е трябвало да порастне ;)
Ми Б12 подпомага възпроизводството на червените кръвни клетки в организма (изграждащи мусколната тъкан),само трябва да не предозираш щотото може да хванеш алергия...
Аз когато бях на 16, се захванах с волейбол,преди 15 год.препаратите бяха само в професионалния спорт, та израстнах с 9 см първата година и още 4 втората.Сега съм 185см и като се замисля, не знам дали щях да порасна толкова без активен спорт. Аз лично не смятам, че въпросната комбинация би ти помогнала без спортуване.
Епа BabaVanga бих казал че тва много помага аз зимах L-glutamine na NUTRIM за един месец и пораснах с 1см аз верно сам и малък ама тоя месец например не сам пораснал и така.Зимай си го и не се коси ще пораснеш
BabaVanga аз на 16 години бях 175см.Сега съм на 20 години и съм 182.Ще порастнеш не се безпокой 8)
27.10.05
20:41
Научните изследвания са доказали, че L-аргининът (есенциална аминокиселина) предпазва от развитие на тумори, подпомага детоксикацията на черния дроб, допринася за синтеза на растежния хормон в хипофизата и подпомага поддържането на здрава имунна система. Също така е известно, че аргининът улеснява отстраняването на токсичния амоняк и увеличава сперматогенезата при мъжете, има полезно действие в случай на бъбречно увреждане. Епидермисът, който се образува при зарастването на раните, съдържа много аргинин.
Тази аминокиселина е необходима за синтеза на белтъците и оптималния растеж. Увеличаването на мускулната маса и намаляването на телесните масти става в присъствието на L-аргинин. Той може да допринесе за синтеза на колаген (много важна съставка на съединителната тъкан). Приложението на аргинин може да доведе до подобрение в случай на увреждане на черния дроб (мастна дегенерация, цироза).
Природни източници са: слънчогледово семе, сусам, пълнозърнест хляб, кафяв ориз, пуканки, орехи, лешници, брашно, желирани десерти и шоколад.
В последните няколко години приложението на L-аргинин като хранителна добавка е много популярна сред спортистите. Повече от 50 научни изследвания са потвърдили, че L-аргининът силно повлиява продукцията на растежни хормони, независимо от възрастта. Една от изследователските програми е установила, че ефектът на тази аминокиселина е сходен с този на L-допа и соматокринин при 12 здрави мъже. (Последните две субстанции са също така много ефикасни за повишено образуване на растежни хормони. Преди няколко години една книга и филм “Събуждане” дадоха образа на изключителните и положителни ефекти на L-допа при пациенти, за които се е смятало, че са нелeчими). Според изследванията L-аргининът стимулира отделянето на растежния хормон, дори по-силно от посочените две субстанции. Затова спортистите могат с успех да го използват за развитие и укрепване на мускулите и намаляване на телесните масти
а продава ли се отеделно тая аминокиселина и колко пари е ?
Епа BabaVanga мноооооогооо си голем евала страшен си.Отде го намери тва дай ми линк ако може.Аз задавам същия въпрос продава ли се поотделно тва чудо колко пари е и на кои фирми е.Благодарен са на всеки който ми каже нещо по въпроса.
Опа извинявай SeLeCt обърках се за теб става вапрос.Жив и здрав да си айде пишете
27.10.05
21:20
няма нищо а колко пари струва поотделно се интересувам ако някой знае да драсне 2 реда