15.07.13
15:37
Здравейте! Нова съм във форума и ще се радвам да получа пълен и изчерпателен отговор! Много ми е важно!
Та така Избрала съм ВБД за отслабване, прочетох тази статия- http://www.bb-team.org/articles/904_otslabvane-s-visoko-beltachna-dieta-vbd
Но! Не мога да разбера как да съставя менюто си, за да може да сваля максимално много -а тука идва и времето да вметна че 1во разполагам само с около 6-7 седмици. И 2ро - 104 кг, висока съм 173см.
Тренирам 4-5 дни в седмицата силови+кардио ,на гладно.
Програмата която си направих аз е следната-
1ден- плодово смути, 3 кофички кисело мляко 1.5-2% масленост, чай, вода с лимон, мед и мента.
2ри ден- зеленчуково смути, към 3-4 салати от домати, краставици и чушки, чай вода
3ти ден- като 1
4ти ден- зеленчуково смути, 5 яйца, чай вода.
5ти ден- зеленчуково смути, 800 гр месо, чай вода.
Така на всеки 5 дни се започва от начало.
Знам че ще се изгуби и мускулна маса, но случая е спешен и както казах, имам 7 седмици.
Питането ми е ясно- Искам някой, по възможност Владимир Недков,да ми отговори и предложи примерен вариант!
Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 15.07.13 15:52.
15.07.13
18:05
Това не е диета това е простотия .... и скоростните загуби на тегло по-голяма простотия ...
Мускулна маса не знам, но органите ще си изгубиш така.
П.С: Зеленчуците не са протеин, не че нещо.
15.07.13
22:28
Добре тогава. Според статията, аз трябва да приемам 312гр белтък. Как да стане това за цял ден? В киселото мляко има на 1 кофичка има само към 14гр , следователно от млякото мога да приема само до 50-60 гр. .... Не мога всеки ден да ям месо и яйца.. Как тогава?
Моля, помогнете ми. Примерно меню би било добър ориентир.
Това ако е ВБД аз съм Торбалан . В сайта задържаш мишката на отдел ХРАНЕНЕ , от там натискаш на Състав на храни , там пишеш дадена храна и ти излиза хранителната и стоиност(В,Б,М).Провери храните - сирене , кашкавал,риба,месо,яйца,ядки-бадеми,орехи,фъстъци,лешници,също извара,кисело/прясно мляко,пилешки дробчета и ... Сметни си ги и започвай.Примерно 100гр пилешко са ти 25-6 гр протеин.Раздели ги на няколко хранения през деня , тренирай разумно и това е.Успех
П.п Ако мога да попитам , защо имаш само няколко седмици ? Също и - колко килограма искаш да свалиш за тези няколко седмици ?
15.07.13
23:18
е добре то така излиза че трябва да изям към 1 кг месо :Д искам да сваля към 16кг, причина предпочитам да запазя за себе си.
би ми било полезно ако ми напишеш примерни дневни хранения :)
16 кг. за 6 седмици - освен ако не ядеш абсолютно нищо, не виждам как ще стане. И дори тогава не е сигурно, че ще свалиш толкова. Но пробвай, то си е за теб.
А 300 грама протеин дневно не ти трябват в никакъв случай. И да, единствения начин да си набавяш толкова е с кило и половина месо дневно или кило месо и 10-15 яйца, или извара (сирене), или добавки (протеин на прах).
Мнението беше редактирано от Петко К на 15.07.13 23:34.
15.07.13
23:51
е нали пише, че на килограм трябва до 3 гр белтък за да стане тази белтъчна диета..
Не се изхвърляй чак толкова. 16 килограма може да се свалят за 5-6 месеца , и то без проблеми , но за 6 седмици просто ЗАБРАВИ.По-добре си се храни както си му е реда , и сваляи по 2-3 кг на месец , отколкото да спазваш тея диети , от които после ще ти тежи .
казано от София Христова на 15.07.13, 23:51:
е нали пише, че на килограм трябва до 3 гр белтък за да стане тази белтъчна диета..
А ти казваш , че нямаш възможност да я спазваш !? Тогава едва ли ще е същата диета ..
16.07.13
00:01
Може и да ги свали,щом й трябват 312 белтък,значи е 104 килограма и е напълно възможно да свали още първите 4-5 дена 5-6 килограма ей така само вода .
01.08.13
12:29
Здравейте! Бихте ли ми обяснили тази комбинация-добра ли е и заслужава ли си за отслабване? Имам да свалям 20кг и не мога да си набавя нужните белтъци от храната.
Ще ми обясните ли как трябва да се приема? В съчетание с високо белтъчна диета няма да има покачване на мм нали? Не искам да правя мускули и за това не съм наясно с протеина.
Четох, че концентрат с над 80% протеин е най-добрия, или изолат.
Кои марки са добри?
04.08.13
23:13
Доста хора са погледнали темата...... някой ще ми отговори ли?????