Бихте ли ми помогнали с програмата?

Здравеите :) ,
Аз съм на 16 години , тежа 62-63 килограма и искам да кача малко маса и да се оформя още.
Тренирал съм 2 години гребане , но спрях поради травма в кръста . Сега искам да започна с лостовете тъй като
лекарите ми казаха че немога да тренирам в зала . Разполагам с дъмбели и лостове .
Първият ми въпрос е дали е добре да разделям групите мускули като например - гърди с трицепс И гръб с бицепс.
Моля помогнете ми . Нуждая се от съвет от напреднали хора които са в час с нещата .
И ето една примерна програма която си измислих след като прочетох 50 статии ,включително и “Как да тренираме на лостове” . :)
Понеденик - гърди , трицепс и корем
1 - Лицеви опори със събрани ръце 4 серии
2- Хориззонтални (на височината на раменете) 4 серии
3- Под наклон за горната част на гърдите 4 серии. До отказ всяко.
4 -Кофички 4-5 серии по 8-10 повторения .
5 - С дъмбели над главата за горната част на гърдите .
6 - Опражнения за корем по избор.
Вторник - почивка
Сряда - гръб , бицепс и корем
1 - Набирания с широк хват 3-4 серии по не повече от 6-10 повторения .
2 - Набирания зад гръб пак 3-4 серии
3 - Набирания тесен хват (с обърнати палци)3-4 серии от 6-10 повторения
4 - Набирания тесен хват (с палци към тялото - за бицепс ) 3-4 серии по 6-10 повторения.
5 - Сгъване с дъмбели за бицепс отново 3-4 серии .
6 - Опражнения за корем по избор.
Четвъртък - Почивка
Петък - Тука се чудех дали да не разледя бицепса от гърбът , но ако правя набиранки за гръб то ще се натовари и бицепса .
Ако може някой да ми помогне за Петък ще съм му много благодарен . :)
Събота - почивка
Неделя - почивка
А относно храната - месо , междинни закуски с овесени ядки и ядене пред 2-3 часа .
Съжалявам ако съм допуснал правописни грешки :) Благодаря на тези които обърнаха внимание и са прочели статията . :)

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 16.07.13 12:31.

15.07.13
20:31

В петък ти предлагам така:
1.клек със собствено тегло или дъмбели
2.напади със ст или дъмбели
3.повдигане на един крак за прасец
4.раменна преса с дъмбели
5.разтваряне встрани с дъмбели
6.разтваряне от наклон с дъмбели

Благодаря ти , но ако реша да не правя крака какво друго би ми препоръчал ? :)

15.07.13
21:02

Ако не правиш крака, значи не си човек. Виж ми снимката и се замисли сериозно.

А добре ли е да тренирам смесено (тоест да не разделям мускулните групи) и през ден едни и същи упражнения ?

15.07.13
22:14

Ми не е много добре, защото трябва да имаш 72 часа за въстановяване на един мускул преди да го тренираш отново.

15.07.13
23:46

казано от Станимир Тенев на 15.07.13, 21:12:

А добре ли е да тренирам смесено (тоест да не разделям мускулните групи) и през ден едни и същи упражнения ?

Да, добре е да не разделяш мускулите, но не е задължително упражненията да са едни и същи.

16.07.13
11:47

Защо не искаш да тренираш крака? Щом целта ти е ММ трябва да ги тренираш, а ако целта ти е сила в горната част на тялото и научаване на сложни упражнения/елементи не ги тренирай, само ги разтягай здраво и те така

А добре ли е така ?
Понеделник-Гърди и трицепс
Бторник - почивка
Сряда - Гръб и бицепс
Четвъртък - почивка
Петък - Гърди и трицепс
Събота - почивка
Неделя - Гръб и бицепс
Понеделник - почивка
Вторник - Гърди и трицепс ......................
И така да си ги редувам . А за краката .... тях ще ги тренирам между дните , където има почивка . А и аз съм от Бургас и смятам
да ходя да плувам често пак в дните с почивка .

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1