Petya's Diary - New hope

Темата е заключена.
Прескочи до:

07.06.13
11:50

Прекраснаааа сиии!! (F) (hug)
В нашият форум - най-хубавите абитуриентки :P

07.06.13
17:57

Многооо ви благодаря! (h) (sun)

Страхотна си Пете  (F) :)

Мнението беше редактирано от Ивчето Пивчето на 08.06.13 07:41.

08.06.13
10:45

казано от Radost_nezemnA на 07.06.13, 11:50:

В нашият форум - най-хубавите абитуриентки :P

(y) (y) (y)

Мнението беше редактирано от sim pLy на 08.06.13 10:45.

08.06.13
17:29

Сладури (F)

Имам нужда от помощ..
Вчера сутринта не знам какво точно направих (бях сънена), но помня, че рамото ми прескочи доста брутално и страшно ме заболя. Легнах си пак с мисълта, че ще мине, но като станах продължаваше да боли. Вчера тренирах за гърди и гръб и като дойде ред на флайса, направо се отказах. Няма такава болка.. Като движа ръката нагоре и надолу не боли, но движа ли я настрани, не се търпи.
По принцип като тренирам за ръце, при някои упражнения рамото ми хрущи, но не боли. Някой да има идея какво може да е? :(

08.06.13
17:33

възпаление
http://orthoinfo.aaos.org/topic.cfm?topic=a00065

08.06.13
20:05

Това не ми звучи добре..
Преди малко пробвах да тренирам въпреки болката. При раменната преса и вдигания на ръце напред нямаше проблем. При вертолета обаче.. и едно повторение не успях да направя.

Как да процедирам от сега нататък? Почнах да го мажа с фастум гел, да продължавам ли?
И да продължавам ли с опитите да тренирам, или да го оставя да почива?

08.06.13
20:14

казано от Petya на 08.06.13, 20:05:

Това не ми звучи добре..
Преди малко пробвах да тренирам въпреки болката. При раменната преса и вдигания на ръце напред нямаше проблем. При вертолета обаче.. и едно повторение не успях да направя.

Как да процедирам от сега нататък? Почнах да го мажа с фастум гел, да продължавам ли?
И да продължавам ли с опитите да тренирам, или да го оставя да почива?

Първо отиди при специалист да те види. Дори да не е лекар, може да е рехабилитатор или кинезитерапевт, който се занимава със спортни травми.

09.06.13
22:00

Лоша работа, не обичам когато нещата опрат до лекари. Тези дни няма да имам възможност да отида, че имам изпити, но ако болката продължава, в сряда най-късно ще търся някой.
Благодаря за отговорите :)

Пак кратък отчет за изминалите дни - доста ми се хапват въглехидрати. Реших да си хапвам, ако трябва и по повече, но без вредни храни. Единственото вредно, което хапвам е пълнозърнест хляб и по малко от домашните манджи, но гледам и да наблягам на месото от тях. Последните 2 дни малко прекалих със спагетите, ама са много вкусни :D
С тренировките също го карам сравнително добре. Днес реших да оставя рамото да почине и пропуснах тренировката, но от утре леко ще започна да го раздвижвам.
Това е общо взето, нищо интересно. Вдругиден изпит, после може и да почна пак редовно да си водя дневничето.
Поздрави и приятна седмица на всички :)

12.06.13
18:09

Здравейте!
Пак не си удържах на думите, че ще подновя воденето на дневника, но who cares..
Последните няколко дни бяха чудесни - доста хубави неща се случиха. Но хубавите неща бързо свършват и сутринта ме събудиха с една от най-лошите новини....
Целият ден беше изпълнен с гадни емоции. Добре че една приятелка беше с мен през по-голямата част, но вече съм си сама.. :/
Храната - естествено гадна, ама изобщо не ми пукаше.
Надявам се през следващите дни да се посъвзема малко и да си се върна към нормалния начин на живот, че още много работа ме чака.
Като цяло тъп пост, но и такива моменти има

12.06.13
18:28

“Нашият свят не е по-постоянен от океанска вълна. Каквито и да са битките и победите ни, много скоро те избледняват като воднисто мастило върху хартия” - любимия ми цитат, който в такива моменти обичам да си го повтарям.
Пете, съжалявам за лошите новини.. тежки, кофти моменти има.. но сама вече знаеш, че минават. Просто е период..  явно сега на всички ни е такъв, или поне на доста от нас. НО сме силни и ще се справим, нали? ::)

13.06.13
12:44

Хубав цитат наистина. Благодаря ти за подкрепата (F)
Искаме - не искаме, ще трябва да се справим. Просто такъв е живота - изпитания на всеки ъгъл.
Както и да е, няма смисъл да се оплаквам. Случилото се е безвъзвратно.

И малко по темата - днес пак не успях да тичам. Станах в 4;30, пих кафе, оправих се и бях готова да тръгна и в този момент се изсипа страшен порой. Но успях да си направя друга тренировка, поне малко да компенсирам.
Храната ще се постарая да е сравнително чиста, макар че ще е по-въглехидратна. Това ми се яде..

13.06.13
19:34

Нещо се разрових по архивите и попаднах на някакви снимки от лятото на 2011 - годината, в която започнах да си водя дневника. Това е периодът, в който съм изглеждала най-добре. За да го постигна, съм се хранила на НВД и после на РБД.
Сега, след 11 месеца на ЦХ, ми се ще да вкарам малко разнообразие. Мисля пак да се храня по начина, по който съм се хранила в началото на дневника. Общо взето мисля да хапвам по 6 пъти на ден и менюто да е нещо от сорта на:
1. – кисело мляко, извара, протеин, овесени ядки, ленено семе
2. – ядки (30гр)
3. – месо, салата
4. – яйца
5. – месо, салата
6. – кисело мляко, извара, протеин

Грамажите ще ги напасвам, като калориите ще бъдат около 1300-1400. Чудя се и дали да ям сирене и кашкавал..
Писна ми вече, искам да съм постоянна пак, пак да съм фит. Чувствам се голяма и дебела (dull)
Ако имате някакви съвети, ще се радвам да ги чуя.

07.07.13
14:23

Ехоо, здравейте, забравихте ли ме :)
Малко се позагубих аз, но доста проблеми ми се събраха в последния месец и предпочитах да не пиша, че всеки пост щеше да е депресантски :D
Засега нещата са в лек застой и се надявам да почнат да се оправят вече. Иначе всичко друго е чук - изпитите минаха (само резултати очаквам (shake) ), тренировките вървят екстра, вече категорично се стегнах и по отношение на храната.
Но пък нещо не ми се пише в дневника - няма смисъл, много е хаотично всичко около мен. Понякога не се прибирам по 2-3 дни и намествам нещата в движение, но за сега се получава :)
Решила съм това лято да ми е най-готиното и затова не отдавам особено внимание на спането, храненето на време - когато може. Just wanna be happy. :)

И така, пак само глупости пиша, но ще минавам от време на време да не ме забравите (giggle)
Поздрави! (sun)

07.07.13
15:16

Тъкмо за теб си мислих, къде се позагуби тези дни, Петя (nod) . Желая ти да имаш много хубави резултати на изпитите и едно още по-хубаво лято, пък дневника и на по-късен етап може да продължиш да си го водиш, ако имаш желание (sun)
Успех! (F)

08.07.13
15:38

Благодаря ви! (sun)
Пожелавам и на вас едно приятно и незабравимо лято! :)

Иии имам едно въпросче - какво мислите за тичането на място? Говорих с един културист и той ми каза, че само така чисти. Вярно че тича по час - час и половина, но на мен идеята ми е след тренировка да разпусна примерно с 10 минути тичане на място. Дали ще има някакъв по-добър ефект?

09.07.13
07:27

Добро утро!
Помня, че преди във форума се бяха обсъждали добрите гинеколози, които третират хормоналните проблеми с билки, а не с противозачатъчни и други подобни. Ще помоля, ако някой може да ми даде информация за добър подобен лекар, нека ми пише - може и на лични.
Благодаря предварително (sun)

Мила

09.07.13
12:12

Може да пратиш ЛС на Вероника, тя може и да ти помогне:)

12.07.13
12:22

Много благодаря, Мила, намерих нужната ми информация. Сега остава само да задействам нещата :))

П.П. някой ще може ли да каже някоя дума за тичането на място? Интересно ми е дали помага за нещо :)

15.07.13
17:30

Здравейтее!
Имам много добра новина и няма как да не споделя с вас - вече съм студентка (party) В събота ходих да се запиша и тази грижа отпадна :))
Също така карам и шофьорските курсове и се надявам скоро да стана притежателка на книжка :)
С другите неща също върви перфектно - храненето е на ниво, а тренировките още повече. От както няма какво да правя по цял ден, имам толкова много енергия, че постоянно ми се тренира. Та се получават доста добри тренировки. Чудя се дали да не си водя дневника около седмица, за да можете да видите как вървя и ако има някакви нередности да помагате :))
До септември съм решила да си живея малко, та доста ще бездействам. За това искам да започна някакъв спорт сега, като вероятно това ще е кикбокс. По принцип и волейбол ми се тренира, но не знам къде да се запиша.. Приемам някакви предложения за тежки и изтощаващи тренировки :}}

16.07.13
09:51

казано от Petya на 12.07.13, 12:22:

П.П. някой ще може ли да каже някоя дума за тичането на място? Интересно ми е дали помага за нещо :)

Аз така загрявам. Но не го намирам за ефективно в друго отношение.

19.08.13
14:59

Здравейтее! Мисля че е време да се завръщам :))
Преди 2 дена се прибрах от морето - заредена с положителни емоции и още по-мотивирана да постигна новите си цели, които мога да кажа, че никак не са малки :)
Докато ме нямаше не съм прекъсвала тренировките - всичко вървеше с пълни сили. Само на морето имаше един период от 6-7 дена, в които не съм тренирала, но си имам и сериозно оправдание - натъртих си крака, лепна ми се някакъв гаден вирус и положението беше доста тежко. Ноо вече съм добре и даже мога да се похваля с много добра днешна тренировка (sun)
А по отношение на храната.. с нея не бях много сериозна. Не съм прекалявала, но си хапвах доста глупости..
Днес се премерих и бях 51,5кг, толкова не съм била от може би 3 години :D Ама не ми пука - бавно, постепенно, с желание и воля и ще се оправят нещата :)

Вчера си говорих с един познат - културист, относно тренировките ми и ще вкарам леки промени. Но не ми се пишат сега всички тренировки, които смятам да правя - ще видите, ако ме следите :D Общо взето ще имам 6 тренировъчни дни и 1 почивка, като понякога ще намествам нещата и в движение.
Храната също съм решила да я оправя категорично. Ще карам около месец на нещо като НВД - по 50гр овес на закуска и през другото време яко месо, яйца и салатки. Отказах се от ЦХ вече, ще пробвам да се храня по 5-6 пъти на ден, пък ще видим дали ще се справя.

И така, друго не се сещам за момента. По-късно ако остане време ще напиша как е минал днешният ден, ако не - утре.
Поздравии ! (sun)

20.08.13
06:33

Дамм, вчера нямах време да попълня дневничето, но и днес е ден. :)

19.08.2013:
07;30 - кафе
08;30 - 50гр овесени ядки + 2 ^яйца
10;30 - 25гр сурови фъстъци
13;00 - Тренировка
16;00 - 100гр свинско каре + ^домат
19;30 - 100гр пилешко филе + ^домат
22;20 - известно количество сурови фъстъци (не повече от 30-40гр)
00;00 - доза протеин
Добавки - 1x Pure Nutrition Daily Vits, 1x Selenium, 1x NOW Opti L-zinc.
Тренировка :
Крака и корем:
1. Преден Клек - 4х 16, 14, 12, 10 повторения
2. Български клек - 4х 16, 14, 12, 10 повторения на крак
3. Плие - 3х 14, 12, 10 повторения
4. Римска тяга - 3х 14, 12, 10 повторения
5. Глутеус ритник - 4х 30 повторения
6. Коремни преси - 4х 30 повторения
7. Извивания встрани с дъмбели - 4х 30 повторения
8. Fifer Scissors - 4х 15 повторения
9. Вдигане на крака от лег - 4х 30 повторения
10. Къси коремни преси - 4х 20 повторения
11. Туистове с дъмбел - 4х 20 повторения

Храна - добре беше. Фъстъците вечерта ги хапнах, защото бях навън, а нещо пристърга корема. Замислям покупката на казеин, за да мога да замествам по някакъв начин късното ядене навън.

Размисли - тренировката мина доста добре. Новото е, че пробвам да правя преден клек - за сега с по-леки килограми (около 10), пък като свикна с техниката ще ги увеличавам. Също така увеличих повторенията в сериите и промених леко упражненията за корем.
Приемам мнения относно новото тук :) :)

20.08.13
17:58

Казах, че няма да го пиша това, но така и така го написах в word-a, ще го постна и тук. Така смятам да тренирам, приемам съвети и критики относно избора ми :)
Понеделник  - крака и корем
1. Преден Клек - 4х 16, 14, 12, 10 повторения
2. Български клек - 4х 16, 14, 12, 10 повторения на крак
3. Плие - 3х 14, 12, 10 повторения
4. Римска тяга - 3х 14, 12, 10 повторения
5. Глутеус ритник - 4х 30 повторения
6. Коремни преси - 4х 30 повторения
7. Извивания встрани с дъмбели - 4х 30 повторения
8. Fifer Scissors - 4х 15 повторения
9. Вдигане на крака от лег - 4х 30 повторения
10. Къси коремни преси - 4х 20 повторения
11. Туистове с дъмбел - 4х 20 повторения

Вторник  -
Кардио – 20… минути стълби
Кръгова: 7 кръга
1. Гребане с щанга - 10 повторения
2. Лицеви опори  - 10 повторения
3. Изнасяне на дъмбели пред тяло - 10 повторения
4. Сгъване на дъмбели - 10 повторения на ръка
5. Разгъване на дъмбел зад глава - 10 повторения

Сряда – гърди и ръце
  1. Лицеви опори ( акцент гърди ) 4х16, 14, 12, 10 повторения
  2. Лицеви опори ( акцент горна част )- 4х16, 14, 12, 10 повторения
  3. Флайс с дъмбелите - 4х16, 14, 12, 10 повторения
  4.Сгъване на щанга от стоеж – 3 х 14, 12, 10 повторения
  5.Сгъване на дъмбели  - 3 х 14, 12, 10 на ръка
  6. Лицеви опори ( акцент трицепс ) – 3х 12, 10, 8 повторения
  7. Разгъване зад глава с дъмбел - 3х 14, 12, 10 повторения
  8. Сгъване за предмишници с дъмбел - 3х 14, 12, 10 повторения

Четвъртък
Кардио – 21… минути стълби
Малко упражнения за корем

Петък – гръб и рамене
1. Гребане с щанга - 4х 16, 14, 12, 10 повторения
2. Гребане с дъмбел - 4х 16, 14, 12, 10 на ръка
3. Сумо мъртва тяга - 4х 14, 12, 10, 8 повторения
4. Добро утро - 4х 16, 14, 12, 10 повторения
5. Опити за набирания надхват -  4х4 повторения
6.Раменни преси с дъмбелите - 4х 16, 14, 12, 10 повторения
7.Вертолет - 4х 16, 14, 12, 10 повторения
8.Повдигане на ръце встрани с дъмбелите - 4х 14, 12, 10, 8 повторения
9. Повдигания на ръце пред тяло с дъмбел - 4х 16, 14, 12, 10

Събота –
Кардио – 22… минути стълби
Малко упражнения за корем

Неделя – почивка

24.08.13
11:56

Аз пак излязох несериозна, ама какво да направя, не ми се мисли постоянно какво, кога, колко грама съм изяла.. Вероятно няма да водя дневника, но ще го запазя и ще се възползвам от него, за да мога да задавам въпроси на по-компетентните :))
С храната ще си го карам както трябва - наистина съм по-амбицирана да я оправя. Тренировките също ще ги карам по програмата, която пуснах. Притеснявам се само след 2 седмици, когато ми почнат очните, как ще тренирам.. Ще трябва да набия бая пари и не ми се дават още за карта в някой фитнес. Не ми се иска 2 седмици да не тренирам, така че сигурно ще пробвам с някакви упражнения в стил табата, като трябва да намеря някакви упражнения без тежести. По-нататък ще гледам да ги измисля и ще споделя с вас за мнение :)

И едно въпросче - при НВД проблеми ли е вечерно време като предпоследно хранене (последното е протеинова пудра, но скоро смятам да си взема казеин) да ям 20-30гр бадеми или фъстъци?

25.08.13
17:17

казано от Petya на 24.08.13, 11:56:

И едно въпросче - при НВД проблеми ли е вечерно време като предпоследно хранене (последното е протеинова пудра, но скоро смятам да си взема казеин) да ям 20-30гр бадеми или фъстъци?

Не е проблем, разбира се.

25.08.13
20:11

Благодаря ти за отговора, Боби!! :)

Ще ви помоля за малко помощ и относно зареждащия ден ( от 3 години не съм била на НВД и малко съм позабравила нещата (blush) ). Решила съм да го правя всяка неделя и понеже е през седмица, ми казаха да зареждам стабилно, т.е. колкото и каквото ми се яде. Но първоначално поне смятам да чийтвам “здравословно”. Ще повиша количеството на приетата храна + на въглехидратите, но ще гледам да избягвам джънка.
Но понеже не ми се следят калории и макронутриенти, искам още от началото да развия някаква интуиция и да си знам точната мярка. Днес ми беше зареждащ и хапнах следното: баничка (по-малко от половин пакет кори, 500гр извара, 4 яйца, кисело мляко) с половин буркан ^сладко, разделено на 3 приема; малко мусака с тиквички; 1 пилешко бутче със сирене. По-късно може и доза протеин с кисело мляко, но е под голям въпрос.

Какво ще кажете, как ви се струва? Сега като го видях написано ми се струва много на мен..
Да кажа само, че през другите дни от седмицата приемам около 1200 +- 100 калории.
Малко объркващ пост, но искам да се науча и да зареждам правилно. Дано ме разбере някой (blush)

25.08.13
23:22

Има разлика в зареждащ ден и чийт ден (: В зареждащия ден трябва да се приемат предимно въглехидрати от качествени източници(ориз,картофи,пълнозърнест хляб ..),за да може тялото да презареди.Също така трябва този въглехидрат да бъде усвоен,за да има полза от зареждащия ден,т.е не трябва да се преяжда иначе рискуваш да съсипеш труда си.
Чийт деня е денят,в който можеш да си позволиш всичко,което ти се яде.Аз го избягвам,защото мноооого прекалявам.По-добре ми е да презаредя с въглехидрати и малко повече калории от обикновено,отколкото да се отдам на чийт дей (:

25.08.13
23:31

Няма такова нещо като качествен източник на въглехидрат. Не е задължително  да са от изброените от теб храни (само фруктозата трябва да се ограничи до макс 100гр. за рефийд). Разликата м/у чийт и рефийд ден е ,че първото ядеш на корем,каквото ти се яде,а второто ядеш много въглехидрати с малко мазнини и среден протеин,като си смяташ калориите.

29.08.13
09:20

Значи грешно съм го правила, като съм се стараела да си набавя и нужния протеин за деня. Ами ако в зареждащия ден се вкара малко количество захар, това превръща ли го автоматично в чийт дей?
Иска ми се поне докато отида на очни да зареждам правилно, че тогава може по-често да криввам.. Но не мога да си обясня как да го направя правилно. Ако на някой му се занимава да напише някакво примерно меню, ще съм му много благодарна (blush)

29.08.13
22:50

Къде учиш :)

30.08.13
10:21

Стопанска Академия “Д. А. Ценов” - Свищов. Само там имаше задочно това, което ми се учи :)

30.08.13
10:30

казано от Petya на 30.08.13, 10:21:

Стопанска Академия “Д. А. Ценов” - Свищов. Само там имаше задочно това, което ми се учи :)

Ами добре дошла,колежке ;)
Каква специалност си? Кога си на Свищов?

Половин Русе се изсели да учи в Свищов... явно там се завихрят неконтролируемите партита :D Айде успех и безаварийно преминаване през отделните курсове :P

30.08.13
10:44

казано от kristiancho на 30.08.13, 10:37:

Половин Русе се изсели да учи в Свищов... явно там се завихрят неконтролируемите партита :D Айде успех и безаварийно преминаване през отделните курсове :P

Бе има си и други страни ;) 150лв семестър и 15лв за нощувка в сравнително луксозно място си казват тежката дума+сравнително добрата акредитация на учебното заведение.

30.08.13
11:06

3-4 пъти съм ходила до Свищов и всеки път беше супер, градът също много ми харесва. Предполагам ще си изкарваме добре, като се има предвид, че не отивам и сама. Вчера си намерихме и квартира и сега само чакам да замина :D
Благодаря за пожеланията, Кристиянчо, да ти се връща. :)

Juls, “Счетоводство и контрол” ми е специалността, на 9ти заминавам, до 22ри съм там. Ти кой курс и каква специалност си? :)

30.08.13
11:23

Ами аз съм МИО,4ти курс. Няма да се засечем,за жалост,на 8-9ти вече си тръгвам :(

31.08.13
13:12

Наистина е жалко, много щях да се радвам да направим някоя тренировка заедно. Има много на какво да се уча (blush)

31.08.13
13:45

казано от Petya на 31.08.13, 13:12:

Наистина е жалко, много щях да се радвам да направим някоя тренировка заедно. Има много на какво да се уча (blush)

По-нататък може да се засечем по изпити :)

04.09.13
18:47

Здравейте!
Понеже след 5 дена заминавам, а все още не мога да си избера упражнения, ще ви помоля да ми препоръчате нещо, което ще мога да правя в домашни условия, за съжаление без никакви тежести. Няма да мога да ходя на фитнес, но само при мисълта, че 2 седмици няма да тренирам, ми става гадно..
Очаквам предложенията ви, предварително благодаря ! :)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1