Мускулна маса с лостове?

Здравейте,значи ходя на лостове от около 1 месец.Преди това 3 месеца съм тренирал вкъщи редовно.Висок съм 168 см. и тежа 50кг.(преди да започна да тренирам вкъщи бях 43кг.).Значи тренировката на лосовете ми е следната - 5 серии набирания 1х15 2х10 2х7(последните със различен захват)  и 5 серии кофи 1х20 2х15 2х10 (държа да подчертая,че набиранята и кофите ги правя цели за това са малко повторенията).Ходя на лостове всеки ден...без почивка. Обикновенно се тъпча супер много преди и след тренировка и гледам да ям ориз,картофи,риба,яйца месо и много хляб.Целта ми е да кача мускулна маса най-вече.Искам да попитам за съвет ако трябва да променя нещо в тренировката или в храненето.Мерси предварително.

Темата беше редактирана от Николай Петров на 16.07.13 22:26.

16.07.13
22:50

Към колко ставаш и към колко тренираш?

16.07.13
23:03

С това трениране всеки ден трениране и тъпчене няма да видиш мм. А и ако искаш маса трябва да тренираш краката, така че почвай фитнес.

Мнението беше редактирано от Ронката на 16.07.13 23:03.

Ставам към 11 12…. ;D ям после към 14/14:30 отивам да тренирам като преди това ям здраво...като се върна от тренировка пак ям здраво.. и след това до края на деня имам още 2 хранния...забравих да добавя,че за крака всеки ден карам колело около 10 км на ден и бягам...

16.07.13
23:30

Първо, защо темата беше в раздела с дневници? Омръзна ми да местя по 5 теми на ден, гледайте къде ги пускате!
Второ, кажи какво включва здравото ядене? Да не се окаже, че броиш доматите, динята и кренвирша за ядене, като един в съседна тема, дето се чуди що не му растял бицепса? :D

Мнението беше редактирано от Петко К на 16.07.13 23:30.

Ами ям месо....пилешко,свинско,телешко,риба...хляб във всяко хранене.Ям яйца,ориз,мед....общо взето това е...ям плодове и зеленчуци също,но не само салатки... :D

16.07.13
23:41

Относно тренировката, трябва прогресивно натоварване. Ако всеки ден правиш едно и също (като серии и повторения), няма как да растеш. 
Почни да увеличаваш натоварването - добави тежести, увеличавай повторенията, прави повече серии, по-трудни варианти на упражненията, включи нови упражнения. Т.е., не прави всеки ден една и съща тренировка и също така, недей да тренираш всеки ден. Не че са ти много тежки тренировките, но все пак вмъкни минимум 1-2 дни почивка седмично. Имам предвид почивка от лостовете, иначе може да спортуваш нещо друго.
В сайта има цели статии как се тренира на лостове, прочети ги.

Мнението беше редактирано от Петко К на 16.07.13 23:41.

16.07.13
23:45

Аз ти препоръчвам да не ядеш здраво преди тренировка, а само толкова колкото да не си гладен, а вече след нея си яж колкото искаш.

16.07.13
23:52

Защо пускаш тема преди да си прочел поне малко информация относно това, което питаш?
Във форума поне 9 от 10 човека питате как се покачва ММ,вместо да се напънете да по-прочетете малко...
Аз няма да се хабя да ти давам съвет ,въпреки ,че вече някои са го направили.Но за да не е поста ми безсмислен, ще ти кажа нещо ,което не помня къде го бях чел,но то е актуално винаги.”Ако днес отидете във фитнеса и вдигнете 60 кг на лежанката(примерно),а след 1 година отиде пак и вдигнете отново 60 кг ,то не очаквайте да качите мускулна маса!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1