16.07.13
23:48
Здравейте, тренирам от доста време усърдно. Бях в ски отбор от 9-10 годишен и доста съм тренирал,/с това имам предвид че съм свикнал на натоварванията/ там се мотивирах да направя нещо повече. Тази година го напуснах сега тренирам двуразово-сутринта тенис, към обяд фитнес/със инструктор/ от понеделник до петък всяка седмица. Ходя на фитнес за да качвам маса понеже съм малко кльощав-55 кила съм на 14 около 172-3 висок. Този инструктор ми каза да си купя на Power Food-Power Mass Gain. Пих го една седмица след което чух доста лоши случаи със момчета на мойта възраст от такива добавки-импотентност, проблеми с червата и т.н. Сега си задавам въпросите дали да го пия, дали да си купя нещо от най-висок клас като BSN TRUE MASS или да спра да взимам такива неща и да премина към сериозен хранителен режим...Проблемът ми е че доста трудно качвам маса ,а наистина го искам :/. Моля ви някой с малко повече опит да ми каже какво да правя. Предварително благодаря :)
Информация за мене: 14 години 172-3 ръст 55 килограма
Та ти си още начинаещ в фитнеса .. колко стаж имаш ? 1 или 2 седмици ? За какви добавки от НАЙ-ВИСОК КЛАС МИСЛИШ , впредвид стажа си ? Първо помисли за храната . Добавки се взимат с цел попълване на калориините нужди , като заместител на хранене , а не да се надяваш , че днес като пиеш 3 дози по 30 протеин във всяка, без да си сложил нещо в корема и ще станеш като батковците по кориците.. Суровата истина е , че нито става само с добавки,нито става за няколко месеца.Сподели програмата си , също и храненето.А този инструктор добър ли е , има ли признание от други хора?
Много насериозно се взимате като отговаряте,момчето ви пита най-човешки.При положение,че е неопитен е нормално да не е наясно.А тва за ПРИЗНАТИЯ инструктор по-добре го изтрий,много се излагате.Моето мнение е 50%-хранене 40%тренировки 10%добавки
ПП Слушай само 1 човек като тренираш,в тови случай инструктура си,той знае най-добре.Не си мисли,че в форума всички много знаят и винаги ще те насочат правилно
17.07.13
00:18
Във фитнеса съм начинаещ имам 3 седмици ,но съм тренирал много лостове дъмбели и физически упражнения/лицеви кросве и т.н./ имам и доста приличен релеф, но нещото което гоня в момента е маса, за това почнах с фитнеса. Иначе инструктора ми е доста добър има много доволни хора от него ,дори синът му е култорист и има няколко подиума. Програмата ми е Понеделник-гръб ,Вторник-гърди ,Сряда-Бицепс Трицепс ,Четвъртък- крака, Петък-рамене.
17.07.13
00:27
казано от K1Dream на 17.07.13, 00:12:
Много насериозно се взимате като отговаряте,момчето ви пита най-човешки.При положение,че е неопитен е нормално да не е наясно.А тва за ПРИЗНАТИЯ инструктор по-добре го изтрий,много се излагате.Моето мнение е 50%-хранене 40%тренировки 10%добавки
ПП Слушай само 1 човек като тренираш,в тови случай инструктура си,той знае най-добре.Не си мисли,че в форума всички много знаят и винаги ще те насочат правилно
Благодаря за отговора :). Въпросът ми е имат ли доказано качество Българските добавки на Power Food и дали има ли контрол за качеството. Притеснявам се да не ги тъпчат с боклуци, защото съм чувал и за смъртен случай от тях /не точно тази фирма ,но като цяло от добавки/ ... готов съм да платя и за BNS /въпреки ,че вече хвърлих 50 лв. за Българските/
Смъртни случаи от добавки,само някоя легенда може да е това.Не съм сигурен че правиш разлика между хранителни добавки и стериоди.
Българските добавки не са много евтини,сравнение с доказани чужди,които поне има шанс да имат някакъв контрол.Повечето инструктури имат връзки с различни фирми за добавки и много често препоръчват техни си марки.Които не е задължително да са лоши,просто не са на 100% обективни,когато ти препоръчват нещо.
С тези 5 дневни двуразови тренировки качването на килограми няма да е лесна задача.Добра идея е да намалиш финтнеса например до 3 пъти в седмицата,а може и някоя тренировка да преместиш съсбота или неделя.
А и кУлтУрист се пише с двойно “У” идва от кУлтУра.
Мнението беше редактирано от Biad__ на 17.07.13 00:44.
казано от Danny Babbev на 17.07.13, 00:18:
Програмата ми е Понеделник-гръб ,Вторник-гърди ,Сряда-Бицепс Трицепс ,Четвъртък- крака, Петък-рамене.
Страхотна “програма” за 14 годишен начинаещ! Ясно е колко разбира “инструктура”.
Мнението беше редактирано от Петко К на 17.07.13 00:50.
17.07.13
00:56
казано от Петко К на 17.07.13, 00:50:
Програмата ми е Понеделник-гръб ,Вторник-гърди ,Сряда-Бицепс Трицепс ,Четвъртък- крака, Петък-рамене.
Страхотна “програма” за 14 годишен начинаещ! Ясно е колко разбира “инструктура”.
Като чуя фитнес-инструктор и ми настръхва козината направо... масово са неадекватни...
17.07.13
01:04
Във фитнеса съм начинаещ имам 3 седмици ,но съм тренирал много лостове дъмбели и физически упражнения/лицеви кросве и т.н./ имам и доста приличен релеф, но нещото което гоня в момента е маса, за това почнах с фитнеса. Иначе инструктора ми е доста добър има много доволни хора от него ,дори синът му е култорист и има няколко подиума. Програмата ми е Понеделник-гръб ,Вторник-гърди ,Сряда-Бицепс Трицепс ,Четвъртък- крака, Петък-рамене.
Може синът му да тренира така 8-12 седмици преди състезанието,ама ти определено не трябва да тренираш така.
17.07.13
01:30
Скрий се с тия проценти много те моля,излагаш се яко и ти....
КЪМ АВТОРА.
Инструктора ти е пълен идиот,за да ти предлага 5 дневен сплит ,с 2 дена почивка в седмицата,при положение ,че ти си начинаещ и искаш да качваш маса.И да позная,предписал ти е по 3-4 упражнения и за бицепс нали?Или пък чичко инструктор от друга страна е хитър ,като ти предлага “вълшебни добавки”от които ти си мислиш ,че ще станеш здрав?
Вместо да се занимаваш с глупости ,вземи по-прочети малко как се качва маса с базови упражнения и ЯКО ЯДЕНЕ ,от това имаш нужда, не от глупав инструктор.
И последно да ти кажа ,че от хранителните добавки не се мре,така че може да спиш спокойно.
17.07.13
10:59
Благодаря за отговорите ще намаля фитнеса 3 пъти на седмица и ще продължа с добавките след тренировка и преди лягане.
А аз как съм му отговорил ? И защо да изтрия това с инструктора ? Я кажи как изчисли тея проценти ? И ти май си при някои “кадърен” инструктор.
17.07.13
17:49
Пуснах темата за да съм сигурен ,че не вредят по никакъв начин добавките ,така ли е?
Няма как това да ти се потвърди на 100%. Факт е, че няма достатъчно авторитетни органи, които да тестват и да гарантират за добавките. Аз лично не взимам абсолютно нищо. Допий си каквото си си взел, но недей да хабиш спестените си пари, или тези на родителите ти, за добавки. По-добре да бъдат използвани за хубава храна или книги, които да те научат на нещо и обогатят.
На твоята възраст, по начина по който хормоните бушуват, последното, което бих посъветвал, е добавки. С изключение единствено, може би, на суроватъчен протеин, защото той дефакто е храна. И то само в случай, че не можеш да си набавяш необходимото количество протеин. Но и това не ти трябва. Тренирай здраво, но отговорно, гледай да ядеш стабилно качествена храна и това е.
Мнението беше редактирано от pe6о на 17.07.13 18:00.
18.07.13
00:05
казано от pesho vasilev на 17.07.13, 17:59:
Няма как това да ти се потвърди на 100%. Факт е, че няма достатъчно авторитетни органи, които да тестват и да гарантират за добавките. Аз лично не взимам абсолютно нищо. Допий си каквото си си взел, но недей да хабиш спестените си пари, или тези на родителите ти, за добавки. По-добре да бъдат използвани за хубава храна или книги, които да те научат на нещо и обогатят.
На твоята възраст, по начина по който хормоните бушуват, последното, което бих посъветвал, е добавки. С изключение единствено, може би, на суроватъчен протеин, защото той дефакто е храна. И то само в случай, че не можеш да си набавяш необходимото количество протеин. Но и това не ти трябва. Тренирай здраво, но отговорно, гледай да ядеш стабилно качествена храна и това е.
(y) Никой не може да гарантира на 100% за качество и ефективност. Дори и всичко да е както трябва според мен повечето добавки не си струват парите, особено протеини, гейнари... , все неща които спокойно можеш да си набавиш от храната. Яж, тренирай и почивай и чак когато стигнеш наистина до застой пробвай нещо (креатин, някой и друг стак...).
Мнението беше редактирано от Vladimir Petrov на 18.07.13 00:06.