Мнението ми за стероидите

Темата е заключена.
Прескочи до:

И Лазар, но той влиза доста рядко :)

17.07.13
16:25

Нека да се изкажат треньори с образование на треньори по някакъв олимпийски спорт.. създали състезатели, професионални спортисти, тогава всички ( с малки изключения) ще замълчим и ще заровим глави в пясъка.
За съжаление те май не знаят за този форум, както и за каквито и да било форуми в интернет :D

17.07.13
16:27

Това не е никаква гаранция, че разбират от “зоб”, така айде вземи да се спреш ;)

17.07.13
16:33

казано от introducer на 17.07.13, 16:17:

И като заговорихме за опит, единственият от треньорите тук, който не се е изказал, е Юли.

И Еню Рангелов, и Еню Рангелов, къде го забравихте :D :D :D

17.07.13
16:35

казано от James Hinks на 17.07.13, 16:27:

Това не е никаква гаранция, че разбират от “зоб”, така айде вземи да се спреш ;)

Имах предвид един конкретен човек, ама не ми схвана майтапа явно, той е всеизвестно признат, че ги разбира нещата, както и 5-разовите тренировки ;)

17.07.13
17:08

казано от James Hinks на 16.07.13, 15:57:

както казва един известен руски спортен лекар “Очень многие считают, что фармакология может заменить все, в том числе и питание. Это глубочайшее заблуждение. Существует очень серьезное заблуждение, что стоит только начать принимать стероиды, и мускулы вырастут до бешенных размеров.”

Превеждам го дословно като “Мнозина смятат, че фармакологията може да замени всичко. В това число и храненето. Това е дълбока заблуда. Има много сериозна заблуда, че трябва само да се започне употребата на стероиди и мускулите ще нараснат до огромни размери” Да ме извини Наталья Заболотная за вероятните неточности. :)

Вещества,които нормално отсъстват от организма или са в микроколичества, могат да бъдат с голяма токсичност за вътрешните органи. Знаете колко опасен е например метанола,погълнат погрешно вместо обикновения алкохол. Който пък от своя страна е не по-малко вреден и опасен за организма. Тези стероиди не отиват в организма просто ей така все едно нищо не се е случило. Всичко което влиза в организма накрая излиза и се отделя през черния дроб и бъбреците (и ги натоварва сериозно),а понякога и през кожата и белите дробове. Когато тези стероиди и техните метаболити надхвърлят очистващия капацитет на черния дроб, започват проблемите и уврежданията. В черния дроб няма нервни окончания и няма как някой да усети и разбере,че го уврежда. Това става едва накрая,когато жълтеницата избие навън по кожата и очите. Обикновените трениращи нямат тези щабове от треньори,лекари и лаборатории за контролни изследвания. За да си позволят експерименти със собственото здраве и тяло.

Мнението беше редактирано от Миро на 17.07.13 17:09.

17.07.13
17:19

Много зависи от дозите, как, кога, защо...има ли нужда.
Всички уличени и хванати атлети имат, деца семейства...някой мрат на 50, други на 95.

Много е трудно да се сложи тук полосата вредно/безвредно...

Хората с години изследват, работят...ние тук с 20 поста и айде, готови сме със заключенията.

Кой от Вас тук е ходил на едно републиканско по някакъв сериозен спорт...двама, трима, петима...?!?!?!?

Какво сте ги захапали тия стероиди, нали вие не взимате. :) Който зоби да му мисли.

17.07.13
18:05

Според мен, взимането на подобни медикаменти е разбираемо в случай, че тялото ти изкарва хляба. Сиреч, си състезател на високо ниво по някакъв спорт. Както знаем, в големия спорт, с милионите, няма “натурални”.
За любителите обаче е крайно ненужно и безотговорно. Освен че рискуват здравето си, те може и да нарушават закона, защото не всички такива медикаменти са легални навсякъде. Струва ли си риска? Според мен не. Но аз не съм експерт, нямам изобщо претенции да разбирам от тези неща, просто казвам мнението си.

Carbohydrate

17.07.13
18:13

http://steroid.su/testosteron-solnyj-nomer/
след статията има и други препратки, интересни....

Прекрасно, но малко хора знаят руски ;)

17.07.13
19:32

казано от James Hinks на 17.07.13, 14:09:

казано от celerity на 17.07.13, 12:30:

Стероидите не са пряк път

Стероидите И ПЕПТИДНИТЕ ХОРМОНИ са различен път, не са пряк/бърз/лесен такъв ;)

Иначе има много изписано за стероидите и много хора се правят на разбирачи,но каква част от цялата информация е писана от лекари след изследвания в лаборатории и т.н ?Сигурно 5%  всичко писано е на догадги,на логика и от личен опит.Говоря за изследвания на влиянието на стероидите в количествата,които се взимат при боди билдинга,а не,когато се бият по 1 тестостерон на някой пенсионер 1 път в месеца.

Сигурно има значение къде четеш ;) Там, където чета аз няма нито догадки, нито споделен личен опит от цикли. Има строго научна информация от лаборатории, изследвания на спортисти в различни моменти на различни препарати, много биохимия и физиология. Точно изследвания на ПРОФЕСИОНАЛНО ниво в спорта.
не ме питайте къде чета, няма да ви кажа, не се хабете :)

Има основни цикли,протектори и излизане от циклите и ако всички “Правила” се спазват едва ли някой ще има проблем от стероидите

Основни цикли, протектори и излизане са легенди от кварталните зали. В професионалния спорт е различно.

Проблема идва,когато някой взима колкото му падне,както му падне,за колкото време му падне,без протектори,без излизане,без достатъчен интервал преди следващия цикъл,пиене на алкохол,цигари и нормално да стане някое беля!

Проблема идва, когато някой с твоя опит вземе да дава категорични заключения и съвети ;)

Ти като такъв специалист колко спортиста си тренирал?Аз не се правя на голям разбирач,не се прави и ти.Тука нали говорим за и против стероидите на любителско ниво,а не на професионално понеже на професионално няма какво да спорим.Това,че някой културист е целогодишно на химия не значи,че вземането на стероиди на цикли е глупост.Айде обясни ни какво толкова невероятно се случва в организма от стероидите?Това за черния дроб важи в пълна сила и за алкохола.Познавам,хора които пият много и то на често и вече са стигнали такава фаза,че от 1-2 бири се напиват понеже дроба им е отишал на кино.То и за хранителните добавки уш има много изследвания и опити и накрая какво?Голяма реклама,малък или никакъв ефект.Или работят различно на различните хора.

Carbohydrate

17.07.13
19:44

Който може да чете на руски и прочете поне линка по-горе ще види какви глупости се пишат тук от някои хора. Мале-малеее-еее :D

Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 17.07.13 19:45.

17.07.13
19:53

..

казано от celerity на 17.07.13, 19:32:

Ти като такъв специалист колко спортиста си тренирал?Аз не се правя на голям разбирач,не се прави и ти.

Тук стана интересно :D :D :D

17.07.13
20:11

казано от Vasil Stoianov на 17.07.13, 19:44:

Който може да чете на руски и прочете поне линка по-горе ще види какви глупости се пишат тук от някои хора. Мале-малеее-еее :D

Ами това,което даваш е раздела за стероиди на сайта. Обаче след като го разгледах ще дам един друг линк на същия сайт с много полезни,дори ценни статии. А също така можете да изтеглите в превод на руски западни книги за културизъм. Както и руски списания “Железнъй мир”, по няколко броя на “Херкулес” и един на “Флекс”. За мен е като златна мина :D
http://steroid.su/sitemap/
Между другото има и подробна статия за кортизола.
http://steroid.su/analiz-na-kortizol/

Мнението беше редактирано от Миро на 17.07.13 20:12.

18.07.13
09:56

:)

Мнението беше редактирано от James Hinks на 18.07.13 10:02.

18.07.13
09:59

казано от Vasil Stoianov на 17.07.13, 18:13:

http://steroid.su/testosteron-solnyj-nomer/
след статията има и други препратки, интересни....

Бомбела е един от най-отворените биохимици, които имат сериозен опит с тренировки и зоб, специално тоя сайт е добро начало за разбиване на заблуди. Аз лично съм го давал на много хора да четат...е, на руски е, но какво да се прави :)

казано от celerity на 17.07.13, 19:32:

Ти като такъв специалист колко спортиста си тренирал?Аз не се правя на голям разбирач,не се прави и ти.

Доста ;) И то не на ниво махаленско състезание :) Не се прави на отворен, дечко ;)

18.07.13
13:03

казано от James Hinks на 18.07.13, 09:59:

Доста ;) И то не на ниво махаленско състезание :) Не се прави на отворен, дечко ;)

Ти се правиш на отворен.Сигурно си някоя анонимна легенда в треньорската дейност,която никой не е чувал.Много си повярва нещо.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 18.07.13 13:07.

Личните моменти - чрез лични съобщения, моля.
...и без това темата се хлъзга по ръбчето...

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 18.07.13 13:08.

18.07.13
13:15

казано от celerity на 18.07.13, 13:03:

Ти се правиш на отворен.Сигурно си някоя анонимна легенда в треньорската дейност,която никой не е чувал.Много си повярва нещо.

А ти кой си бе, СМЕШКО? Да не си Папата на българските щанги случайно?

18.07.13
13:17

Заключвам темата до успокояване на страстите.

Уточнявайте кой кой е на ЛС, моля!

19.07.13
09:25

Ти се правиш на отворен.Сигурно си някоя анонимнa lегенда в треньорската дейност,която никой не е чувал.Много си повярва нещо.

Аз съм този, който може да те върже на възел независимо колко цикъла си направил и как се мислиш за пораснала батка ;)
Иначе да, анонимна легенда съм и никой не е чувал за мен :)

21.07.13
01:20

казано от James Hinks на 19.07.13, 09:25:

Ти се правиш на отворен.Сигурно си някоя анонимнa lегенда в треньорската дейност,която никой не е чувал.Много си повярва нещо.

Аз съм този, който може да те върже на възел независимо колко цикъла си направил и как се мислиш за пораснала батка ;)
Иначе да, анонимна легенда съм и никой не е чувал за мен :)

Айде и ти ли си поредния бияч?Извинявай,но не сме 90те години и с пръст не можеш да ме пипнеш-има полиция има и съд после та спрете да си вярвате.Всеки втори мутрее.Филмар такъв.На възел щял да ме връзва...думи нямам.Вземи порасни нищо,че си на 35 години.

21.07.13
01:24

ЕййййййййййййййййййййййййййййййййЙЙЙ.Бой,сбийте се,ама публично,ако може на ринг. Серелитито и Джеймса да си трошат каските :Д щото му вика много ли си отворен,хахахах.

Филмар :D

Мнението беше редактирано от lordinario на 21.07.13 01:26.

Този път аз ще затворя темата.
Дали ще е за малко, както направи Вик - това ще го мисля допълнително.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1