Пясъчни тежести за крака?

29.10.12
07:25

Здравейте ! На 14 години съм и се занимавам от много скоро с баскетбол.Ще си вземам пясъчни тежести за крака , но искам съвет защото имам 3 варианта- 0,5 кг ,  1кг и 2 кг..Ако може някой да ми каже с какви тежести ще е най-добре да започна да правя упражненията си ще съм много благодарен..Попринцип целта ми е да си увелича отскока,но все пак имайте предвид годините ми и това че сега започвам да тренирам...

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 29.10.12 09:31.

18.01.13
14:04

За скока има само един начин да го оптимизираш, със скачане. Незанм дали при тренировки правиш скокове върху кутии http://www.bb-team.org/exercise/4284_skok-varhu-kutiya но това е много добро упражнение за експлозивност в краката. Пясъчните тежести на краката ще променят процента на разпределение на теглото в тялото ти като прибавят такова към краката. Когато си на баскетболното игрище топката не е на краката ти а в ръцете ти изнесена пред тялото или до тялото. Поне според мен е по-добре да сложиш тежест на раменете си и така да скачаш или да изпълняваш рутината при която ще използваш пясъчни тежести.

Мнението беше редактирано от Иван К на 18.01.13 14:04.

17.02.13
16:19

За отскок е много важно да имаш добре развит пръсец и да тренираш. И наистина тежестите е по-добре да са ти на раменете.
Онзи ден имах нужда отВиК услуги, защото стана страшна авария в апартамента. Дойде един водопроводчик, от когото съм много доволен. Той ми сподели, че е купил рокля на жена си от TrendBerry, а сега мисли да си купува мебели от Аркон. Също така ми каза, че е спестявал доста пари, за да си купи новата Лада Приора.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 14.05.13 15:03.

18.02.13
21:31

Остави ги тези пясъчни пликчета. Развий прасеца по естествен път - играй си играта. Тепърва ще се развиваш.

18.07.13
08:35

Слушай ги и не ги слушай : ) . Това с развиването на прасеца е така - за него яко стълби и скачане на въже, но за отскок ти трябват тежести и задължително най-малките защото ако сложеш 2 кг веднага ще си смажеш глезените и след някоя година ще приключиш с баскетбола - това си е нож с две остриета, до толкова е сериозно ! Вземи половин кг и тренирай с него по-възможност не взимай въобще повече от 1 кг докато тренираш с тях. Иначе за отскок има и доста други варианти, но пак ти повтарям едновременно с това развивай добре прасеца !

Мнението беше редактирано от SHyyzo SHyyzo на 18.07.13 08:42.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1