18.07.13
20:01
Искам да попитам по-напредналите от мен, който имат повече познание за суровачни протеини или просто протеини.
Тъй като искам да постигна по добри резултати в залата се замислих за тях, защото не били вредни (поне не всички) и набавят нужното за тялото.
Въпроса е там, че почти всички ме критикуват, а и може би с право защото съм малък, но все пак реших да попитам тук.
Аз съм на 15 тренирам от 1-2 години и от 1 горе-долу в зала. Може ли да намеря добра добавка в порядъка на 50-60 лева, която да ми върши работа..?
18.07.13
20:05
Има няколко и различни по-дълги отговора, но стигат до кратката им версия - “не”. На тази възраст е фундамент да се научиш да си редовен и последователен в тренировките, както и да имаш изградени навици в храненето. Стига да нямаш преработени храни и джънк всеки ден, пак ще е напредък (ако допуснем какво ядат наборите ти).
Ами стремя се да се храня 5-6 пъти дневно най-често 5 + 3-4 белтъка от варени яйца. Но има нещо което ме безпокой за което също исках да задам тези въпроси...Дали ще правя тежки упражнения 2-3 години във фитнеса, който пречат на гръбнака и ръста ми или ще приема добавка, в която е неясно какво има, но пък ще съкрати времето прекарано в фитнеса...Все пак нямам възможности да се храня с храни, който да ми набавят необходимите протеини всеки път...
Имам връстник, който приемаше някакъв креатин..и постигна много добри резултати за по-малко време от мен...което също ме подтикна към темата...
Но все пак това няма значение..важно е на къде ще ме насочите вие.!
Забравих да спомена, че трудно ми се лепи мръвка, не мога да си обясня защо..?!(57кг. съм )