20.07.13
22:16
Здравейте на всички. Преди да започна да попълвам дневника, искам да кажа две думи за себе си.
На 30 години съм и имам едно 8 месечно гюленце за домашни тренировки, благодарение на когото имам да свалям достатъчно килограми. Забременях 76 кг, влезнах да раждам 104 - огроомно количество килограми, с които благодарение на високият ми ръст (182см) изглеждах като кит глътнал слон за закуска. За тези 8 месеца свалих доста, в момента съм 81кг, но бих искала да стигна 69-70кг, с които преди 4-5 години се чуствах прекрасно.
Човек може да свали килограми по различни начини, включително гладуване, но не е това начина според мен. Плюс това трябва доста да се работи за да се стегне едно тяло. Една приятелка ми препоръча новият фитнес на бул. България- Пулс, и в четвъртък се абонирах за там. Прекрасно място, много ми хареса, макар че е доста скъпичко, но докато ми плащат нормални майчински мога да си го позволя. Направих си консултация с инструктор, който ми препоръча следният режим на хранене за следващите 10 дена:
з: варени яйца - 2 белтъка + 1 цяло яйце + 1 с.л. овесени ядки
о: месо 200гр + салата (подправки може всякакви, зехтин 1/2 с.л.)
в: същото като обяда
Относно тренировките за сега само кардио, като с всяка тренировка да се опитвам да увеличавам натоварването. Решението бе такова отчасти защото не съм тренирала и ми трябва малко време за адаптация, а като основна причина е, че не мога да си позволя този месец допълнителен разход за инструктор, а без него ще се осакатя - изобщо не знам какво трябва да правя и най-вече как трябва да го правя.
Това е за мен за сега. Пожелавам си успех, търпение и най-вече постоянство!
Темата беше редактирана от Nimeriya на 21.07.13 08:58.
Тази храна,която са ти препоръчали,е прекалено малко :) Имаш нужда от около 2000кал на ден,а в тези няма дори 700-800.С толкова малко храна само ще си забавиш метаболизма и свалянето на кг ще е мъка ;)
metcheto, мерси за подкрепата
казано от JulsaVena на 21.07.13, 09:31:
Тази храна,която са ти препоръчали,е прекалено малко :) Имаш нужда от около 2000кал на ден,а в тези няма дори 700-800.С толкова малко храна само ще си забавиш метаболизма и свалянето на кг ще е мъка ;)
и аз така си мислех. Момчето каза, че само 10 дена ще съм така, после ще има въглехидратен ден, а после ще прерагледаме режима. Неговите думи бяха точно обратните на твоите - че това щяло да засили отначалото метаболизма. Освен, ако не съм объркала аз нещо в логиката. 10 дена ще издържа, не е проблем, макар че липсата на плодове ме влудява
21.07.13
11:43
Успех и от мен! Забелязах доста сходни неща между нас и ще те следя с интерес. Наистина е доста малко храната, поразгледай в сайта, има доста неща които можеш да научиш и приложиш върху себе си. Експериментирай, но в никакъв случай с глад, защото йо-йо ефекта ти е гарантиран. Поздрави!
21.07.13
12:04
Ако това е хранителният режим, който е отправна точка, то аз поставям под съмнения знанията на този, който нарича себе си инструктор. ОК, ти 10 дни ще изкараш, проблем няма. Все от някъде се тръгва - това също е вярно. След като видим корекциите, ще се изясни окончателно положението...
Поне яйцата яж цели...
Като видя препоръка да се разделят белтъци от жълтъци просто губя желание да чета нататък.
Очквах да се подложи под съмнение метода на инструктора, но, както каза Кольо, да видим какво ще последват след 10те дена.
Днес закусих по план, обяд една телешка плескавица със салата зеле и моркови, вечерята се очертава пилешко със салата. Преди малко си разделих с бебето 1 ябълка. Въпрос: предполагам, че може, но да питам все пак - бих искала месото да го заменям с риба или сирене, нали не е проблем?
Днес и утре няма кой да гледа детето за да спортувам.Утре сме само на разходка в парка; уговорих ММ във вторник да го поеме бебето вечерта и аз да ида на зумба. Никога не съм ходила на такова нещо и ми е любопитно какво ще е :)
казано от Nimeriya на 21.07.13, 17:19:
Очквах да се подложи под съмнение метода на инструктора, но, както каза Кольо, да видим какво ще последват след 10те дена.
Днес закусих по план, обяд една телешка плескавица със салата зеле и моркови, вечерята се очертава пилешко със салата. Преди малко си разделих с бебето 1 ябълка. Въпрос: предполагам, че може, но да питам все пак - бих искала месото да го заменям с риба или сирене, нали не е проблем?Днес и утре няма кой да гледа детето за да спортувам.Утре сме само на разходка в парка; уговорих ММ във вторник да го поеме бебето вечерта и аз да ида на зумба. Никога не съм ходила на такова нещо и ми е любопитно какво ще е :)
Мойто бебе като беше по-малко съм тренирала докато спи ;) Варианти много,само желание да има :)
21.07.13
17:38
казано от Nimeriya на 21.07.13, 17:19:
Въпрос: предполагам, че може, но да питам все пак - бих искала месото да го заменям с риба или сирене, нали не е проблем?
Няма проблем. Разнообразявай смело с риба, сиренето също можеш да го включваш тук-там.
Аммм... ябълката не я виждам в препоръките на “инструктора”... ;)
казано от JulsaVena на 21.07.13, 17:25:
Мойто бебе като беше по-малко съм тренирала докато спи ;) Варианти много,само желание да има :)
Опитах преди време, докато спеше повече, но у дома си намирам милион други неща, които мога да свърша за 20-30’ докато той спи. Може и липса на мотивация да го наречеш, разбира се, но затова си и взех карта за фитнеса. За разлика от Цвети Ву на мен не ми се получава да тренирам у дома :(
Ябълка няма в препоръките наистина. Виновен!
Мнението беше редактирано от Nimeriya на 21.07.13 17:43.
Не го мисли толкова :) Ще дойде момент,в който ще имаш достатъчно време за всичко( почти всичко де :D)
Успех с постигането на целта и няма да се отказваш (wait)
21.07.13
18:00
казано от Nimeriya на 21.07.13, 17:42:
Хе... не те чака каторга за това “провинение”... :)
Просто ти обърнах внимание на детайл, който ще ти попречи да бъдеш обективна към този хранителен режим след 10 дни. С други думи - колкото си по-стриктна, толкова по-реална ще е преценката ти дали това е ОК и какви резултати са постигнати. Половин ябълка няма да ти обърне лодката - това на моя отговорност. :) ...и все пак.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 21.07.13 18:01.
21.07.13
22:55
казано от Nimeriya на 21.07.13, 17:42:
казано от JulsaVena на 21.07.13, 17:25:
Мойто бебе като беше по-малко съм тренирала докато спи ;) Варианти много,само желание да има :)Опитах преди време, докато спеше повече, но у дома си намирам милион други неща, които мога да свърша за 20-30’ докато той спи. Може и липса на мотивация да го наречеш, разбира се, но затова си и взех карта за фитнеса. За разлика от Цвети Ву на мен не ми се получава да тренирам у дома :(
Аз пък си мечтая за фитнес, но уви няма на кого да я оставя. Всичко с времето си. А за зумбата, имам приятелки които ходят много често и много я хвалят, пробвай важното е да се забавляваш. Аз танцувам всеки ден с малката на ръце, хем е забавно (малката не спира да се смее) хем е и доста раздвижващо. :D
Мнението беше редактирано от Цветка Петка на 21.07.13 22:57.
Днес си направихме с малчо една страхотна двучасова разходка бърз темп в парка; не седнах за секунда, а като се прибрах тооолкова ми се доспа.. ама кой ме пита, той нали си дремна докато мама обикаляше и му се играеше :)
закусих яйцата, като този път изядох 2 цели, и едното само белтъка, желтъка го дадох на дребчо, че трябваше отдавна да го захранвам с такива неща
обяд 160гр пилешко и 1 домат
следобедна си хапнах 1 кисело мляко (инструктора каза, че ако пригладнея мога да ям отново месо със зеленчуци, но май месоядстото ще се окаже за мен по-тежко от колкото предполагах; пък и нали може да се замества месото с други белтъци)
за вечеря се очертава свински винен кебап, като месото не съм пържила а го сварих на бавен огън по-дълго да е по-крехко)
Глад не изпитвам, но се чуствам подута доста и корема и той ми е подут. Течности за сега съм изпила около литър и нещо, до вечерта ще ги докарам 2 (за справка онзи ден бяха само 0,5л ; вчера - 1л)
Много ми се яде сладко, за сега търпя и подминавам бурканчето с любимото сладко от вишни. Да видим колко ще издържа.
Цвети, и ние танцуваме, но кръста ми скоро няма издържи. Кога е родена твоята кукла?
Мнението беше редактирано от Nimeriya на 22.07.13 19:43.
22.07.13
22:52
Ядеш ли зеленчуци? Един домат... и друго невиждам. Хапвай повече зелени зеленчуци като краставици, ЗЕЛЕ, тиквички, броколи и тн. тн. Хапвай от тях когато си гладна. А за сладкото аз хапвам крем от извара пасиран с канела и подсладител, залъгва добре. И чист зелен чай, който имам чувството, че убива апетита за сладко (може и да си внушавам). А малката е на 5-ти ноември (на осем месеца е) имаме и батко на 6 години, те са моята мотивация и искам някой ден да се гордеят с мама. :)
Хапвам зеленчуци доста. На всяко ядене си правя салата, най-често краставици с домати, печена чушка и зелен лук (на обяд бях останала само с 1 домат, затова нямаше салата), друг път айсберг с краставица. За съжаление боколи, карфиол, тиквички не обичам - затова ми е малко ограничен избора на зеленчуци.
Извара с канела и подсладиел звучи добре. Ще взема да опитам още утре, че аз като остана без сладко ставам просто непоносима за околните - зла и гадна. Какъв посладител използваш?
Моят мъник е на 09.11 :)
Вечерята, както споменах по-горе - винен кебап (чисто месо малко над 100гр) и салата домат с краставица и зелен лук.
Може ли утре (Ден 4) да закуся чаша прясно мляко с лъжицата овесени ядки, или е задължително да се придържам стриктно към яйцата? Кольо, гледам ти си по-навътре в нещата с хранителните режими, кажи какво мислиш плиз
Мнението беше редактирано от Nimeriya на 22.07.13 23:07.
казано от Nimeriya на 22.07.13, 23:04:
Хапвам зеленчуци доста. На всяко ядене си правя салата, най-често краставици с домати, печена чушка и зелен лук (на обяд бях останала само с 1 домат, затова нямаше салата), друг път айсберг с краставица. За съжаление боколи, карфиол, тиквички не обичам - затова ми е малко ограничен избора на зеленчуци.
Извара с канела и подсладиел звучи добре. Ще взема да опитам още утре, че аз като остана без сладко ставам просто непоносима за околните - зла и гадна. Какъв посладител използваш?
Моят мъник е на 09.11 :)Вечерята, както споменах по-горе - винен кебап (чисто месо малко над 100гр) и салата домат с краставица и зелен лук.
Може ли утре (Ден 4) да закуся чаша прясно мляко с лъжицата овесени ядки, или е задължително да се придържам стриктно към яйцата? Кольо, гледам ти си по-навътре в нещата с хранителните режими, кажи какво мислиш плиз
Не съм Колъо,но ще си позволя да отговоря :) Въглехидрати е хубаво винаги да комбинираш с белтъчини,немазни :) Така забавяш допълнително тяхното усвояване и няма да има пикове в инсулиновите нива,което е важно щом искаш да сваляш :)
казано от JulsaVena на 22.07.13, 23:27:
Не съм Колъо,но ще си позволя да отговоря :) Въглехидрати е хубаво винаги да комбинираш с белтъчини,немазни :) Така забавяш допълнително тяхното усвояване и няма да има пикове в инсулиновите нива,което е важно щом искаш да сваляш :)
т.е. с мляко не е добре? правилно разбирам че е мазно, а яйцата не са, нали?
казано от Nimeriya на 22.07.13, 23:44:
казано от JulsaVena на 22.07.13, 23:27:
т.е. с мляко не е добре? правилно разбирам че е мазно, а яйцата не са, нали?
Зависи с каква масленост е млякото.С каквато и да е ,ако е 100-150мл няма проблем.Аз обаче имах впредвид да ги комбинираш с нещо с по-високо съдържание на протеин-белтъци,месо,извара безмаслена..Тука няма едно мнение по въпроса..
А защо ги ядеш варени?Можеш да си ги правиш с масло и сирене/кашкавал на тиган?По-вкусно е,засища за по-дълго.
Можеш да си направиш и палачинка от овес и белтъци :)
казано от JulsaVena на 22.07.13, 23:51:
Зависи с каква масленост е млякото.С каквато и да е ,ако е 100-150мл няма проблем.Аз обаче имах впредвид да ги комбинираш с нещо с по-високо съдържание на протеин-белтъци,месо,извара безмаслена..Тука няма едно мнение по въпроса..
А защо ги ядеш варени?Можеш да си ги правиш с масло и сирене/кашкавал на тиган?По-вкусно е,засища за по-дълго.
Можеш да си направиш и палачинка от овес и белтъци :)
може аз да бъркам нещо, или да съм като кон с капаци гледаща само в едни стриктно определени рамки - в първият си пост написах точно това, което ми каза инструктора - само яйца за закуска, и месо и салата за обяд и вечеря. Вече след поста на Кольо почнах да мисля за риба и сирене .. Бъркам ли, че възприемам толкова буквално това, което каза инструктора? Ако да - да включвам смело и другите млечни като прясното и киселото мляко, кашкавала и маслото(днес имах угризения за киселото мляко)
П.С. каква е тази палачинка???
Мнението беше редактирано от Nimeriya на 24.07.13 12:01.
Това,което инструкторът ти е предложил, е бедно на ВХ и на мазнини и на калории-с две думи ударно за 10 дена да влезнеш в кетоза и да почнеш да гориш мазнини.
Обаче ако не ти бърз метаболизма,с толкова малко храна ще го прецакаш още повече.
По правило калориите трябва да се намалят плавно,за да няма стрес върху организма и за да не влезе той в режим да складира всички калории на мазнини,защото не знае още колко дълго ще гладува.Първи приоритет на тялото е да се запази :) Така трябва да го манипулираш,че то да не изпада в такива крайности.
Има два източника на енергия-вх и мазнини.Ако намалиш Вх,увеличаваш мазнините.Тялото ще има нужда от известно време да се адаптира и през това време ще сваляш кила,но ще си по-отпаднала,сънлива,раздразнителна,особено щом си свикнала на сладки неща.
Абе виж сега...няма как да се обясни всичко наведнъж..Прочети статиите в раздел хранене,режимите и ще се ориентираш.
На първо време започни да ядеш по-чиста и качествена храна.Плавно си определяй количеството,спортувай и ще стане.Ако умираш за сладко-хапни яйце,месо,сирене,мед,ядки.Не посягай към купешки изделия често.
Чети системно,виж дневниците на момичета с подобни цели и следи как тялото ти реагира на дадени храни.
23.07.13
08:16
казано от Nimeriya на 22.07.13, 23:04:
Храненето не е съвсем точна наука и обикновено задачите в нея имат повече от един алгоритъм за решение. При това хранене лъжицата овес няма да ти обърка сметките. За мен избор между овеса и яйцата не би трябвало да има - просто ги изяждаш и двете. Толкова. Личните ми наблюдения показват, че сутрин съвсем спокойно се минава без въглехидрати. Нещо повече - когато закуската ми не съдържа въглехидрати, тя ме държи по-дълго време далеч от глада. Пак казвам - ако 1-2 лъжици овес те притесняват - хапвай ги, не забравяй яйцата и това е... така или иначе храната ти е малко. Обърни внимание, обаче, на мераците за захар - те са един от характерните признаци на гладуващия организъм. Нормално е - когато поставиш тялото в условия на глад (т.е. подаваш крайно недостатъчно количество калории), то търси и изисква от теб най-бързия източник на енергия. Кой е той? Захарта, естествено. При едно добро хранене (т.е. при достатъчно качество и количество на храната) желанието за захар ще стане голямо изключение. Ако ще ползваш подсладител, стевия е най-добрия избор.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 23.07.13 08:21.
Май-май има някакъв резултат от това което започнах да правя. Днес ми е ден 4 от режима на инструктора. През деня се премерих - 80.1кг; сега като се прибрах - 80.5кг.
Яйцата за закуска днес смених на кофичка кисело мляко; 2 часа по-късно изпих и чаша топло мляко
Обяд 250гр филе бяла риба на плоча със салата
Сега се прибрах от Пулса и нещо хич не съм гладна, така че май ще скипна вечерята.
Преди зумбата изкарах 20тина минути на велосипеда, че бях отишла по-рано и да не се шматкам така без работа си запълних времето. От 19:30 отидох на зумба, както бях планирала - егати подскачането падна, изгубила съм всякакъв тренинг; чуствах се като огромна торба с желе. Не ми се получава особенно, да не кажа че хич не ми се получава, но няма да се отказвам. Другият вторник съм на линия отново. Да се оплача обаче, че половин час някъде след началото на подскоците ми притъмня и ми се зави свят, седнах за малко, опитах втори път, но пак ми прилоша и приключих трениовката 10тина минути по-рано от другите. Предполагам с времето ще премине това, а и движенията ще науча.
След зумбата отидох да тествам СПАто на комплекса, направих една парна баня и една сауна, след което ми трябваха 10 минути да се свестя - просто останах без сили, краката ми се подгъваха и ръцете и те омекнаха. Даже се чудех дали ще си стигна до вкъщи, но в колата с половин литър вода се оправих.
Имам въпрос. На бара на комплекса ми предложиха нещо, което на мен ми прилича на някакъв сок - Л карнитин пишеше и към него и протеиново блокче (за мен едва ли не блокче като сникерса :)). Кажете какво е това плиз (и двете) и кога се консумират, дали за мен са походящи или не. Че честно казано ми е любопитно да опитам, ама стига да има нужда от това..
Мнението беше редактирано от Nimeriya на 24.07.13 12:02.
23.07.13
23:15
Не се ли отклоняваш много от хранителния режим, който ти е дал?:)
казано от Petq Pavlova на 23.07.13, 23:15:
Не се ли отклоняваш много от хранителния режим, който ти е дал?:)
той беше изброил млякото и рибата затова си мислех че може да заменя някой неща, нали пак са протеини. Утре пак ще съм буквално само на яйца месо и зеленчуци.. може пък и да си права..
Мнението беше редактирано от Nimeriya на 23.07.13 23:37.
Стана ми любопитно колко калории наистина изяждам, след като ми направихте забележка.
Видях в една от статиите следната формула:
Формула за изчисляване на калорийния минимум при жени: 655 + (9.6 X тегло в кг) + (1.8 X височина в см) - (4.7 X възраст в години) =? (BMR - basic metabolic rate в ккал.)
По нея излиза, че трябва да консумирам минимум 655+ (9.6 х 80) + (1.8 х 182) - (4,7 х 30) = 655 + 768 + 327.6 - 141 = 1609.6 калории
Толкова ли трябва да са за редуциране на теглото или по-малко?
Мнението беше редактирано от Nimeriya на 24.07.13 12:00.
Цяла нощ не мигнах и сега съм тоооолкова изморена :( ММ снощи се схвана в кръста, не можа да мръдне, за негово удобство го оставих да спи сам, пък аз се преместих на дивана, който е супер неудобен, пък е и от шумната страна на блока та чувах всяка кола, мотор или камион минаващи под прозореца. Като капак малчо се буди на няколко пъти и съвсем ме изтормози. Дано днес бъде по-спокойна ноща.
Закусих традиционните яйца. Не чуствам изобщо глад а ми е тежко на корема и май започвам да се досещам защо. Пих 1 хапче сена преди малко.
На обяд, към 14:00 изпих чаша прясно мляко. После много мислих за това което каза Петя Павлова, пък и за моите разбирания на думите на инструктора и реших да си го питам директно - може ли мляко, сирене, кашкавал и той каза категорично НЕ това значи още 4 дена само яйца месо и зеленчуци.
Сега си направих салата от домат и 2 краставици (до тук всичко е едва 400кал за целият ден), а за вечеря имам още 1 порция свински кебап и отново салата.
Стана ни тъпо че ме отряза така рязко за млеката и сиренето “ако искаш да отслабнеш ще ядеш само яйца, месо и салати). И наистина са адски малко калориите. Нищо, само 4 дена още, ще го видим после
Мнението беше редактирано от Nimeriya на 24.07.13 17:21.
казано от Nimeriya на 24.07.13, 00:54:
Стана ми любопитно колко калории наистина изяждам, след като ми направихте забележка.
Видях в една от статиите следната формула:
Формула за изчисляване на калорийния минимум при жени: 655 + (9.6 X тегло в кг) + (1.8 X височина в см) - (4.7 X възраст в години) =? (BMR - basic metabolic rate в ккал.)
По нея излиза, че трябва да консумирам минимум 655+ (9.6 х 80) + (1.8 х 182) - (4,7 х 30) = 655 + 768 + 327.6 - 141 = 1609.6 калории
Толкова ли трябва да са за редуциране на теглото или по-малко?
1609 умножи ли го по коефициента на активност?
казано от Nimeriya на 24.07.13, 17:51:
Не, не бях. 1609х1,375=2212
Сега от 2212 извади 10% и ще видиш с колко калории трябва да започнеш,за да сваляш. С времето,когато и килограмите ти намалят,ще трябва периодично да си проверяваш бми-то.
А на база активно тегло ли си сметка КБ?
Мнението беше редактирано от Juls на 24.07.13 17:54.
Това м е текущото тегло. Не знам как да изчисля количеството мазнини за съжаление..
BMI в момента ми е 24.10
Мнението беше редактирано от Nimeriya на 24.07.13 18:07.
Използвай тази формула.Няма да ти даде точни резултати,но можеш да я позлваш колкото да следиш прогреса във времето :)
Моят съвет е като си знаеш колко ти е активното тегло с него да си сметнеш баланса.
http://lubomirivanov.com/1322/
Иха, мерси много :)
значи при мен се получава страшна картинка...
височина 182
ханш 106
талия 85
килограми 81
1. (106 х 0,55) - 1 = 57,3
2. (85 х 0,29) - 2 = 22,65
3. 57,3 + 22,65 = 79,95
4. 182 х 0,24 = 43,68
5. (79,95-43,68) - 10 = 26,27% мазнини
Това се получава 20 и кусур килограми мазнини ли? Нещо ми се струва прекалено много ..
Айде да речем че 15% е нормално да имаш .. т.е. реално при свалянето на 10-13 килограма (колкото е и целта ми) би трябвало да изглеждам отново така:
body mass index
http://www.scientificpsychic.com/health/BMI-female.jpg
Не се втилясвай в цифри, те ще те прецакат много жестоко, гледай се в огледалото, усещай как се чувстваш, файда от тези метрики няма никаква освен перчене пред някой залупендер.
казано от Daniel Pavlov на 24.07.13, 19:20:
body mass index
http://www.scientificpsychic.com/health/BMI-female.jpgНе се втилясвай в цифри, те ще те прецакат много жестоко, гледай се в огледалото, усещай как се чувстваш, файда от тези метрики няма никаква освен перчене пред някой залупендер.
Цифрите ще и помогнат да си сметне калориите на база активно тегло.Не виждам смисъл да си храни подкожната мазнина ;)
Заедно с плескавицата и салатата айсберг с краставици калориите за днес стигнаха до 880. Водата днес ми е по-малко обаче, едва литър и половина.
Колкото повече чета сайта, толкова повече започвам да се чудя защо това момче ми е планирал толкова малко храна. От друга страна не съм гладна, но пък от време на време се чуствам супер отпаднала. Днес сутринта даже не излезнахме на разходка с дребчо, но то и безсънната нощ си каза думата. Едва вечерта се разходихме близо два часав парка. Да видим дали днес ще се спи :) Лека нощ от мен
https://www.youtube.com/watch?v=_uI8pw_A6go
Изгледай двата клипа,ще ти станат ясни някои важни неща ,обяснени са много разбираемо :)
Джулс, мерси за клиипчетата, ще ги изгледам сега, само да си попълня дневника за вчера :)
Та вчера минах без закуска, защото се събудих много късно и адски бързо излезнахме с малчо от вкъщи, че закъснявахме. На обяд хапнах 3 кюфтета на скара и голям домат, вечерята беше свинска пържола, тиквички с малко сирене и яйчен белтък на фурна и салата.
Бях планирала да ида на фитнес, но на обяд дойде свеки да гледа детето, аз си легнах уж за малко и се успах, трябваше да ходим на гости за вечеря и не ми остана време да ходя до бул България чак. Да не съм съвсем капо грабнах колелото на ММ и тръгнах за гостито с него. От Надежда до Красна поляна (от врата до врата) се оказаха точно 10км, взех ги за 40’ (не знам дали са много или малко) . Е нищо общо няма велотренажора с истинското каране - така съм си натъртъла кокалите на д-то, че имам усещането всякаш цяла нощ сме палували с ММ. Сега гледам да седя на меко само. Исках да се прибера с колелото, но не ми дадоха. И с основание де, минавше 24ч когато си тръгнахме от там. Та днес ще ида да си взема колелото и ме очаква същият маршрут. Като цяло много повече ми хареса колелото, но това натъртване убива всички хубави емоции, които получих от карането навън.
Килограмите ми се закотвиха на 80. Чета за резултатите от диетата на Аткинс ( а както четох май точно това е избрал инструктора за мен) и се ядосвам - как така всички свалят и то сериозни килограми с нея, а аз за 1 седмица само 1 кг? И то хората спазват някаква олекотена версия на режима, хапват си бая повече неща от колкото аз.. Обаче пък на см май съм по-малко. Вчера бях обякла рокля, която даже когато я купувах, а и до последните 2-3 едмици ми беше опната много, а вчера направо ми се въртеше на кръста, че и на гърдите ми беше голяма. Явно съм понамалила коремчето, но защо това не се отразява на килограмите?
26.07.13
11:50
1 кг. за седмица са си екстра, като имаш предвид, че не всичко е мазнина. Съветвам те да вярваш най-вече на сантиметрите и огледалото, въпреки, че и аз доста го гледам (някак си ме мотивира) но знам, че кг. не е най-важното нещо. ” За ден не се трупат мазнини и за ден не се топят!”- цитирам ти го по-бегли спомени, изводът... имай търпение и воля! :*