Препоръчайте ми добавка.

21.07.13
18:11

Здравейте. На 15 съм , 180 см , 60кг. пия суроватъчен протеин. Бих искал да ми препоръчате някоя добавка за качване за през зимата. Не искам да използвам креатин, а четох доста и май се оказа, че и гейнъра не е подходящ, защото мога да кача само мазно(не съм го казал аз, не ме съдете). Чудих се за енимъл пак, но пък разбрах, че не е много-много подходящ за моята възраст. Чудя се дали да взема глутамин. Или някоя друга добавка? Моля споделете мнението си. Благодаря ви!
ПС: имам 1 година стаж редовно в залата, храня се правилно и естествено, когато качвам ще увелича въглехидратите и то доста(затова се колебая за гейнъра) и знам че трябва да приемам с 200-300 калории повече от дневният ми калориен прием.
А ако ще има значение, мисля, че ще почна система 5х5 когато качвам, но все още не съм сигурен. Иначе работя основно с базови упражнения и почти не правя изолиращи, ако искате мога да ви дам тренировъчната си програма, на която съм сега, ако има нужда?

Темата беше редактирана от TonsOfDamage на 21.07.13 18:11.

Мани ги тия глупости, има уникален нов трик, уникално е - ЯЖ!

21.07.13
21:06

Всъщност това е най-стария трик :D
И то е ясно, че е най-ефективен :D

21.07.13
21:37

Единствено от добавките си взимай протеин, другите са до голяма степен маркетинг и освен ако не си скапваш тялото от тренировки едва ли ще са ти необходими. То и протеина не ти трябва много много, той е по-скоро да допълни по-бедно меню. А какъв точно - аз примерно харесвам на OPTIMUM NUTRITION продуктите.

Включи и асистиращи упражнения. Те ще ти дадат допълнителна сила и стабилност за да избегнеш контузии и да извлечеш максималното от базовите движения.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1