21.07.13
22:06
Привет :) Рядко пиша във форума, ама аз съм от чукчите, които повече четат и по - малко пишат :) Уж чета, ама току ми изкочи нещо, което нито четенето, нито опита ми помагат да разгадая.
От около два месеца редовно ратягам. Всяка сутрин и вечер, или поне по веднъж на ден, масажче с ролер и десетина упражнения за разтягане. Ефекта е отличен. Пораздвижих се доста, мускулите се отпуснаха, подобрих малко техниката на някои упражнения. Умората също по - лесно си отива. В добавка сложих и редовни контрастни душове.
Обаче от две седмици, чувствам една странна слабост. Сякаш няма никаква тонизация на мускулатурата. Силовите ми постижения сякаш се позапазиха, но на скоростното бягане ил при играта на баскетбол имам чувството, че съм мекичък. Наскор се боксирах и почувствах една мекота...как да кажа...отмалялост. Не бях изморен, но се чувствах отпуснат. Това чувство за мекота е доста силно, дори се улових няколко пъти, че инстинктивно си стягам мускулите и проверявам дали са все още наистина твърди :).
Имам 2 обяснения. Едното е, че съм претренирал. Обаче имал съм много по - тежки периоди в живота си, когато съм тренирал в пъти повече и не съм се чувствал така.
И се сетих за една статия в ти нейшън, която казваше как разтягането те прави слаб.
Питам себе си и вас - Има ли някакъв резон, в резултат на прекалено честото ратягане и масажиране, съчетано с отпускащите душове да съм релкасирал до толкова, че някои постижения да паднат и понякога да чувствам слабост?
Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 22.07.13 10:36.
Не, няма никакъв резон, разтягането и ролера правят мускулатурата ти по-еластична,а не вяла. Търси причината другаде. :)
Както виждаш, може да получиш мнения и за и против разтягането, затова най-добре виж как ще се чувстваш след няколко дни на неразтягане, че колкото и да гадаем тук няма да разберем какво ти е, но поне ще разбереш дали е от това
Мнението беше редактирано от Желязото на 21.07.13 22:27.
21.07.13
22:57
Може и да се бъркам, но ако правиш НВД е възможно спад в настроението и като цяло в тонуса.
21.07.13
23:18
НВД - то го анатемосах отдавна :)
Марги, не търся точно причината в разтягането, но единствената по - съществена промяна, която направих е това. Положителния ефект е безспорен. По - скоро се чудя за дозировката :)
казано от Стоян Гълъбов на 21.07.13, 23:18:
НВД - то го анатемосах отдавна :)
Марги, не търся точно причината в разтягането, но единствената по - съществена промяна, която направих е това. Положителния ефект е безспорен. По - скоро се чудя за дозировката :)
При “предозиране” би усещал напрежение подобно на мускулна треска в залавните места на някои мускули, а не обща слабост. Тя, както казах се дължи на други фактори, на които е възможно дори да не си обърнал внимание.
22.07.13
01:44
Няма начин да е от разтягането ! И да си прекалил с разтягането, едва ли е било : )
22.07.13
09:31
зависи как и какво разтягаш и ако това е непосредствено преди тренировка, то със сигурност е това чувство, което си описал по-горе. Разтягат се вечер и сутрин и след тренировка. Само в някои случаи преди, но то по-скоро е вид загрявка и подготовка на мускулите, ставите , сухожилия, но не и разтягане.
Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 22.07.13 09:34.
22.07.13
21:56
Поразследвах въпроса още малко и общо взето съм съгласен с вас. Утре тренировъчен ден и ще проверя някои неща :)