20.07.13
15:39
Здравейте, от месец съм на по 12 часова работа през лятото. Сега почивам една седмица, но от вторник започвам отново. Тоест работата е от 8 сутринта до 8 вечерта, 5 дни в седмицата.
Работата ми не е зад бюро, средно интензивна е, има си и движение, тук- таме пренасяне и на някои тежки предмети, търчене насам- натам и тн. След почти всеки работен ден съм малко или много физически и емоционално изтощен и почти не ми оставаха сили за тренировки. За това и си промених малко тренировъчните дни:
събота (почивен ден)- тренировка за гърди
неделя (почивен ден)- тренировка за гръб и трапец
вторник (работен ден)- ръце
сряда (работен ден)- крака, рамо
Заради самата работа усещам един спад на силата, издръжливоста и тонуса. Като цяло взех да привиквам, началото ми беше трудно... но все пак усеща се този спад.
Иначе се храня редовно, на работното място имаме столова, там си има всичко, отделно и аз си приготвям някакви работи. Тоест не се лишавам от нужните протеини, белтъчини, въглехидрати и тн. Естествено понякога има и чийт- фууд (няма как) но гледам да е рядко.
Проблема е в тия работни тренировъчни дни, в които съм отпаднал и съответно качеството на тренировките се губи. Опитах се да се тонизирам с кафенце преди тренировка, но няма ефект, явно защото всеки ден си пия кафе и тялото ми се е наситило.
За това и питам, дали бихте могли да ми предложите някоя добавка която би ми помогнала. Нещо което бих го пил сутрин и вечер преди тренировка. Дали един креатин монохидрат би помогнал малко. Тренирам веднага след работният ден, около 8 вечерта.
Дали нещо за сила или... не знам...
Единствените добавки които съм приемал са били креатин монохидрат и Л- карнитин и то доста отдавна. Така че не съм от разбирачите, но все пак знам, че нямат магически ефект.
По принцип целите ми са изчистване на подкожните мазнини. Напоследък съм поизчистил още повече, явно и самата работа помага, за мое щастие не съм загубил мускулна маса.
Малко повече за мен- 21 годишен, стаж 2 години и половина.
20.07.13
16:05
Как ти остава желание за тренировка след 12 часов работен ден!? До 8 вечерта бачкане си е гадно. Аз едно време ги работих първа смяна и ми оставаше време след обяда....Добавките са само временен ефект според мен, дълго няма да издържиш. Бих ти предложил душ студен след работа и 30 минути спане( някога доста отдавна ми попадна книга за самовнушение....почивах така, 30 минути лягах без възглавница и си повтарях нещо си, вече не помня, но от рода на: аз се отпускам, чувствам се добре, краката са отпуснати и т.н.....) за 30 минути си почивах супер и после излизах)) за “работа”....
Другата прецаквация е, че работното ми място е на другият край на града, тоест не мога да се прибера, да си почина и чак тогава да отида на фитнес, защото вече ще е станало към 10 часа :D .
20.07.13
16:54
А през почивката!? Вие поне 1.30 час най-малко трябва да имате за 12 ч. раб. ден.
Имаме 3 почивки по кажи- речи 20- 25 минути. На моменти няма много работа и се моткаме по час. Но просто работата е в склад, който си е към индустриална зона... просто няма как да ходя по време на работния ден.
Има и един вариант да напускам работа 1 час по- рано, но това не го бих правил често, особено като съм нов. Абе явно ще се прежаля. Работя за да се докажа пред семейството, да си платя с мои пари семестъра и каквото остане за стакче през зимата:D .
20.07.13
18:18
тогава си направи там, във склада, ако можеш ;)
Ами между другото с единия колега който също е зарибен правихме нещо подобно :D . Правим импровизирани клекове с едни пълни кашони, също и нещо като мъртва тяга, или си ги подхвърляме и развиваме бицепсите :D .
Здравей, avitohol avitohol - понеже съм изпадал в подобна ситуация (почти до пълно отказване от фитнеса) мога да споделя:
- Нищо не заменя почивката за съжаление. Според доста разбирачи, по-добре да тренираш 2 пъти седмично отпочинал и мотивиран, отколкото 5 пъти изморен.
Но понеже попита конкретно за суплементи, тук има доста пълен лист с продукти, които се предлагат и в България. (повечето):Pre-workout
Няма да правя реклами на определени фирми има доста ревюта по принцип.
Иначе комбинации от креатин, бета-аланин, цитрулин и добрия стар кофеин (в конски дози) вършат работа. Тези поне са забъркани предварително и в повечето случаи - разумно.
Надявам се да е полезно като инфо..