Трябва ли да кача мускулна маса в рамото след луксация?

23.05.13
15:44

Здравейте.Аз съм на 19 години и преди 4 месеца си извадих рамото по време на състезание по кикбокс.След наместването лекарите в спешното ми казаха да нося шина 3 седмици да почина още 3 седмици и да се връщам обратно на ринга.След като носих тази шина 3 седмици отидох в спортен диспансер там ми казаха че трябва да почивам 6 месеца и да пазя от натоварвания лявото рамо (изваденото).Така вече почивам 4 месеца и мисля да продължа още 3 месеца.Въпроса ми е след почивката като започна отново активно тренировките си дали трябва да кача категорията,тоест мускилна маса предимно в рамената ,плешките ,трапеца и всички мускулни групи които подържат рамото за по-сигорно ,за да не извадя рамото повторно и да прекратя със спорта с който мисля да се занимавам в бъдеще дай боже,или това няма никакво значение със стабилността на рамото?

25.05.13
12:51

ако питаш мене върви на плуване ! То не натоварва ставата и заздравява сухожилията.Загрявай внимателно преди тренировка.

26.05.13
17:28

Неискам да сменям спорта ,а просто да направя всичко възможно да не се повтаря тази контузия и да мога да се състезавам пълноценно!Или имаш предвид че вместо щангите плуването ще ми помогне повече за сигорноста на рамото ми? :)

Мнението беше редактирано от mako chino на 26.05.13 17:29.

26.05.13
21:50

казано от mako chino на 23.05.13, 15:44:

тоест мускилна маса предимно в рамената ,плешките ,трапеца и всички мускулни групи които подържат рамото за по-сигорно ,за да не извадя рамото повторно

Да, по-здрави и силни мускули около раменната става я предпазват от травми.

Мнението беше редактирано от Петко К на 26.05.13 21:50.

27.05.13
23:03

Купи си едни ластици и почни да тренираш с тях. Ето ти примерен линк  за упражнения с ластици за рамо

04.06.13
14:17

С тия ластици когато истече почивката ли, и колко време с тях преди тежестите?

04.06.13
22:43

Потърси упражнения за ротаторната група на рамото и почни да ги правиш. Покачването на мускулна маса е също решение.

24.07.13
02:07

Искам да питам задната луксация хронифицира ли се като предната луксация?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1