23.07.13
14:59
Здравейте :) Кратко инфо за мен (не съм сигурна има ли значение, но все пак) - жена, на 23 години, 172 см, 58 кг. Спортни занимания: почти няма, стремя се да тичам напоследък, но ограниченото време си казва тежката дума.
По същество за темата: можете ли да ми препоръчате комбиниран един или пък няколко продукта, които да съдържат следните витамини:
Витамин В1
Витамин В2
Витамин В7 (Витамин Н, биотин)
Витамин В9 (фолиева киселина)
Витамин С
Витамин А
Витамин Е
Витамин D
Може да съдържа и някакви минерали, но е желателно да е без йод или ако има, да е в малки количества. Искам да пия такъв такава добавка като цяло за по-добро здраве, а също и за по-хубава коса, кожа и нокти.
Предварително благодаря :)))
23.07.13
15:35
Привет,
Общо взето във всички витамино-минерални комплекси се съдържа йод. При това почти всички са с по 100+ % от RDA. Можеш да разгледаш NOW Foods Eco Green multi. Там йодът е 50% от RDA.
Като втори вариант можеш да разгледаш NOW Foods Витамин B-50 и към него да добавиш отделно витамини C, A, E и D.
Можеш да вземеш и всичко като индивидуални продукти. NOW Foods предлагат всичките. Излиза малко скъпо, но количествата са такива, че ще ти стигнат за малко над 3 месеца.
Поздрави,
Тихомир Велев
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 23.07.13 15:37.
23.07.13
16:58
Йодът е изключително важен, особено за жените!
С какво те наплашиха за да не сикаш да има йод във витамините?
Аз като човек ,който от години пие витамини сравнително редовно,ти препоръчвам Saturn supplements NOVA Това са витамини с бавно освобождаване и буквално цял ден ме държат тонизиран. Няма да ги сменя никога!
23.07.13
19:09
Виж на Controlled labs - Orange triad
23.07.13
20:18
Защо не разгледаш продуктите на Solgar? Мисля че от тях ще има какво да си харесаш. За Йод и аз не съм чувал, но в някои от формулите на Солгар, знам че пише че са без Желязо. Защо - нямам представа! Но са сравнително скъпи продукти. Другият вариант, както предложи колегата по-горе е NowFoods те също имат формули за жени, а сега се сещам и за Natrol.
-Solgar са прекалено скъпи за слабата си концентрация. Макар да използват добри суровини просто не си струват паричките.
- Now макар да са отличен herb производител и да имат добри бленди са тройно/четворно оскъпени в милата ни родина, което също ме кара да ги пропусна.
- Триядата е отлична, като концентрация. Дори в редуциран прием ще имаш повече от доволен Б-комплекс. Ставно възстановителната формула е бонус.
- Opti women на ON също може да е компромисен вариант, който да не отстъпва на Eve.
- Ако пък бюджета е ограничен бих си взел Б-комплекса на Haya labs или Peak (ако е пийка 2-3 таблети дневно)
Благодаря ви на всички за съветите :) Ще си избера нещо и после ще дам отзови.
инж. Марин Маринов, препоръката за йода ми е дадена от ендокринолог заради заболяване на щитовидната жлеза, което имам. Доколко е резонна не знам, но предпочитам да го послушам.
24.07.13
13:29
Вероятно по-важно от концентрацията на витамините, е техния произход т.е. суровините! Защото ако даден мултивитамин съдържа изцяло, или по-голям процент биологично неактивни изомери на витамините, то тогава и сто пъти да е завишена концентрацията - все тая! В случая можем само да гадаем, кое какво съдържа, разбира се. Но Солгар са доста реномиран производител, и то най-вече защото разчитат на естествени суровини, и правилно съчетани форми на отделните съставки (поне на книга) Някъде бях чел, клинични изпитания на няколко от най-реномираните продукти мултивитамини, сред които и VM 2000 формулата на Солгар. Съжалявам че не мога да намеря линка, та въпросната формула заемаше второ място по биологична утилизация с над 80% усвояемост. Което за такъв продукт, е направо отлично представяне. Е, до колко е обективно това изследване трудно може да се каже. Но все пак, има признаци по-които може да познае качеството на един продукт. Цената наистина е висока, но в Щатите Солгар са на поносими цени, особено големите разфасовки. Това че българския вносител, е решил да “дере кожата” на клиентите е друг въпрос, но то се отнася без изключение за всички цени на добавки в България!