17.07.13
20:14
Здравейте :) На 17 съм, 60кг. Мисля да направя един стак от хранителни добавки за покачване на мускулна маса. Добавките, които мисля да включа за сега са:
-креатин монохидрат на Amix (остана ми от зимата около 350гр);
-комплексни аминокиселини на Olymp (останаха ми от пролетта около 100 капсули);
-витамини Daily formula на Universal(имам около 30 таблетки) и Daily Vita-Min на Scitec Essentials(Мисля да купя, тъй като съм ползвал и ми се отразиха доста добре. Таблетката я чупих на 2 и я пих едната част сутрин, а другата след тренировка. Урината дори и от половин таблетка ми ставаше зеленикаво-жълта.);
- ензими Multi Emzyme на Scitec Essentials;
-глутамин (Какъв точно да взема? Мисля да е на Syntrax Super GLU или GLU FM. Или нещо на Scitec.)
-хром пиколинат на Nature’s Bounty(имам);
-Алфа липоева киселина на Scitec nutrition(имам);
(някои от изброените ги имам останали от приятели и които съм ги купувал преди, а другите мисля да ги купя за напред)
Диетата ще бъде ВВД, тренировката 4 пъти в седмицата.
Въпросът ми е има ли смисъл от всички на веднъж и какво още да добавя според вас? :)
18.07.13
12:06
Приятелю, гледайки и предните ти теми, избираш хранителни добавки, като ще да купуваш апартамент. :)
Всичко от избраните до момента е окей, за всеки от продуктите и марките отделно може да намериш дискусии и във форума или консултация.
При положение, че и доста от тях вече имаш, давай смело.
19.07.13
10:15
Когато приемаш антиоксиданти след тренировка се намалява инсулиновата чувствителност. Витамините ги вземай всичките непосредствено след първото хранене за деня. Глутамина като цяло си е базова суровина, така че кой знае каква разлика между различните производители няма. Може да се спреш на Mex Gluta-Max вариант за глутаминова матрица. Комбинация от около 5 вида глутамин и добавен таурин, доста по-високо усвояване се получава. Освен това от скоро в България се продават и Глутаминови пептиди като отделна добавка. Bulk Powders го имат този продукт, предписват му повишаване на усвояването на глутамина когато се вземат в комбинация. Общо взето добавките които си подбрал са си добри и намират приложение в схемата за ВВД стига да знаеш как правилно да си ги съчетаеш и кое кога да приемаш. Според мое лично мнение не би било излишно да помислиш и върху възможността да добавиш някакъв тестостеронов стимулатор на билкова основа от сорта на трибулус, фенугриик или гама оризанол. Успех!
казано от Мартин Йорданов на 19.07.13, 10:15:
Когато приемаш антиоксиданти след тренировка се намалява инсулиновата чувствителност. Витамините ги вземай всичките непосредствено след първото хранене за деня. Глутамина като цяло си е базова суровина, така че кой знае каква разлика между различните производители няма. Може да се спреш на Mex Gluta-Max вариант за глутаминова матрица. Комбинация от около 5 вида глутамин и добавен таурин, доста по-високо усвояване се получава. Освен това от скоро в България се продават и Глутаминови пептиди като отделна добавка. Bulk Powders го имат този продукт, предписват му повишаване на усвояването на глутамина когато се вземат в комбинация. Общо взето добавките които си подбрал са си добри и намират приложение в схемата за ВВД стига да знаеш как правилно да си ги съчетаеш и кое кога да приемаш. Според мое лично мнение не би било излишно да помислиш и върху възможността да добавиш някакъв тестостеронов стимулатор на билкова основа от сорта на трибулус, фенугриик или гама оризанол. Успех!
Благодаря за съветите :) Мислил съм и за трибулуса, питал съм, но повечето отговори са, че съм бил все още малък за него. Един приятел на 16 е ползвал трибулус терестис и ми каза, че останал доста доволен от него. Вие какво мислите?
казано от ZEX Power на 23.07.13, 20:55:
казано от Мартин Йорданов на 19.07.13, 10:15:
Благодаря за съветите :) Мислил съм и за трибулуса, питал съм, но повечето отговори са, че съм бил все още малък за него. Един приятел на 16 е ползвал трибулус терестис и ми каза, че останал доста доволен от него. Вие какво мислите?
Ама вие вярвате ли си ? Този твоя приятел я да сподели какво е постигнал и как така е “останал доволен”. От кое ? От това, че като удря ръчни хвърля повече ли ? Неставайте смешни ...