18.07.13
18:51
18.07.2013
Днес... пълен fail.Усетих,че нещо не е наред преди няколко дни.
Резултата – събудих се с ужасно главоболие,хрема,кихавици и ругатни.
Всичко,което бях планирала за днес отпадна.Мислех си,че следобяд ще се пооправя,а използвах последните си сили,за да свърша една работа олицетворяваща 5-6км ходене пеша.В крайна сметка се влоших.Сърцебиене,треперене на крайниците и парене на очите.Не помня от кога не съм се чувствала така зле + болките в мускулите.Е рехавата ми имунна система си каза думата.
Хапвам иначе.Апетита не му позволявам да се измъкне.Днес си направих това с малко импровизации и част от сместа намазах на 2 пълнозърнести филиики с малко масло и кашкавал и ги запекох.Получи се чудесно.Плодове за десерт...
Ще отпочина 1-2 дни и ще се възстановявам.Наистина ме е яд...
Кофти, дано се оправиш бързо!
Хапвай повече плодове и зеленчуци и като цяло по-малко готвена храна, за да се оправиш по-бързо. :)
19.07.13
08:33
казано от Daniel Pavlov на 18.07.13, 20:49:
Кофти, дано се оправиш бързо!
Хапвай повече плодове и зеленчуци и като цяло по-малко готвена храна, за да се оправиш по-бързо. :)
Благодаря ти!Ще го имам в предвид.
Не искам да изглежда като оспорване на горепосоченосто, но често хремата, кихане и други подобни са резултат от възпалителен процес предизвикван от бактерии атакуващи и стомаха. Яденето на пресни плодове и зеленчуци ще затормози храносмилането в такъв случай. Плодовете и зеленчуците изискват ензимна и бактериална среда за да се усвоят, а при проблемен стомах( може и безсимптонно) да се появят затруднения. По подходяша е неутралната - варена храна. Разбира се зависи от цялостното състояние и усет за апетит.
22.07.13
20:57
Всяко чудо за три дни,така и с летните вируси...но имам си хронично възпаление на лимфните възли.Цялата ми дясна страна го отнесе от врата до рамото.Процедурата – антибиотици,витамини,почивка и храна.Днес съм добре.
22.07.2013
Undereating:
- две кафета;
Тренировка:
► 100 бърпита за време.
Всяка минута започва с 4 повторения на клек с торбата пред гърди + 4 повторения обратно гребане и максимален брой бърпита до края на минутата.
Време: 32:42 минути.
*Да вметна... adgasghh BRUTAL!Преди това загрях стабилно,приготвих си специален плейлист и реших да се раздам.
..проблема ми е,че съм бавна..
Клековете не ме затрудниха,обаче съм скарана с обратното гребане.Амплитудата не е пълна,затруднявам се да стигна с гърди до лоста,обаче се постарах максимално.Първите две повторения съм до лоста,останалите две мъчат,но ако беше лесно нямаше да е интересно.Очаквах бърпитата да са коварни,но там мина гладко.Лицевите до пода,заключен таз и крака.Бройките варираха от 2 до 5 след първия кръг.
Не мислех да си взимам почивки,но ми се наложи.Бяха три... хубавото е,че след това увеличавах бърпитата и минавах по-бързо и ефективно през кръговете.
Следваща цел да подобря времето,без почивки и по-стабилно „гребане“,както и повече тренировки за време.Трябва да го приема,за да изляза от комфорта ми трябват такъв тип тренировки.Твърде свикнах с интервалите и в сравнение с този комплекс,обичайните ми занимания са някак лежерни.
P.S: Благодаря Вик. :)
Overeating:
- огромна салата с домашни зеленчуци и сирене;
- пилешко филе,тиквички на фурна (по-скоро смес за тиквени кюфтета,но изпечено като запеканка) с настърган кашкавал;
- три oризовки намазани с фъстъчено масло и един банан,малко диня;
„Преболедуването“ мина леко обездвижено,но пък успях да си дочета книгата и да си завърша рисунката.
казано от Lucifer на 22.07.13, 20:57:
...
P.S: Благодаря Вик. :)
...
Нямаш търпение, а? :D
Идеята беше напълно да възстановиш, преди да го метнеш тоя комплекс. :)
Резултатът е чудесен! Браво! (rock)
23.07.13
17:57
Само изчаках да си стъпя на краката след като болката в лимфните възли изчезне.
Наистина нямах търпение,така се бях мотивирала,а вируса успя да ме спъне само с няколко дни. : )
23.07.13
20:55
23.07.2013
Undereating:
- кафе;
Тренировка:
► Squat & Push Ups for time.
20 клека с торбата пред гърди + 10 лицеви.
15 клека с торбата пред гърди + 15 лицеви.
10 клека с торбата пред гърди + 20 лицеви.
5 клека с торбата пред гърди + 25 лицеви.
Време: 14:12 минути.
● Критична съм.Освен да се критикувам друго няма да направя.Добре мина,изключих мислите си.
► 10 минути интервално скачане на въже.
Overeating:
- салата с домашни зеленчуци,сирене и за разкош вметнах няколко резенчета свинско пушено филе;
- пилешко филе,протеинова пица (блата беше от 3 яйца,около 170гр извара и две с.л овесени ядки,отгоре сложих грах и царевица,половин домат,малко сирене,кашкавал и чубрица)
- две оризовки с фъстъчено масло и половин банан (мания),сладолед;
● От сутринта съм по задачи и пътувания.Прибрах се в късния следобяд и веднага тренирах.Бедрата ме болят адски от вчера,както и малко гърба,но ми е горчиво,ядно... нямаше как да не тернирам и да не си вложа енергията в тренировката.Храната – каквото мярна в хладилника.Зверския апетит на свобода.
Утре пак ме чака път.Чудя се дали да спретна една тренировка сутринта,но след днешните клекове нищо не ми е ясно.
Пребиваване в София до 30-ти.
Примирявам се,че ще уча китайски на запад...горчиво ми е...
казано от Lucifer на 23.07.13, 20:55:
...
Примирявам се,че ще уча китайски на запад...горчиво ми е...
Аз нещо недоразбрах... Последно - китайски или японски?
А къде “на запад”? (ако е удобно да споделиш) :)
Мнението беше редактирано от Membaris на 24.07.13 20:11.
25.07.13
22:51
● Blah… Не тренирах на 23ти.Твърде много ангажименти,късни пътувания.Прозорците за хранене се изместиха по-късно.
Днес отново пътувах и съня ми се изрази само в два часа дрямка на седалката в колата.
Иначе се опитах да намеря време да се раздвижа.Тук разполагам с три oldschool гири - 10,7,3кг.
Импровизирах с един комплекс,като трябваше да бъда и максимално тиха,заради съседите лол.
Тъй като лявата ръка ми изостава я натоварих с 10-те килограма,а дясната с 7-те.
Тренировка:
► 10 Push Up + Squat Thrust + Shoulder Press.
20 Hammer Curls. (по 10 на всяка страна)
10 Three-way Jump. (с 10-те кг) / 15 Squats.
10 Lunge + Row Left.
10 Lunge + Row Right.
15 Row Left.
15 Row Right.
15 DB Swing Left.
15 DB Swing Right.
15 Hammer Throw Left. (с най-малката тежест)
15 Same on Right.
За около 14 минути.Свед това направих няколко бърпита,поех въздух и повторих целия кръг за 12 минути.
● Тотална импровизация.Помня,че някъде бях гледала подобна тренировка.Опитах се за време,но ми беше трудно тъй като трябваше да съм тиха и не можех да си тряскам тежестите с настроение.
26.07.13
22:59
26.07.2013
Продължавам да импровизирам с тренировки на тясно.
Тренировка:
► Импровизация с двете гири.Разменях ги в съответните кръгове за баланс,че едната е по-тежка...
15 Dumbbell Push Up + Row.
15 Squats. (с двете гири,общото тегло 17кг)
15 Crunch + Press.
15 Push Press. (по 15 на всяка ръка)
20 Lunge & Twist. (по 10 на всеки крак)
► Време: 32 минути с три повторения на всичко и една малка почивка.
Храната е окей.Намерих си сладолед Zero със стевия и серизно се замислям да изпробвам всички възможни вкусове.
28.07.13
22:20
28.07.2013
Тренировка:
► 25-21-17-15-11
25 Суинга (16кг) + 11 Скок от клек на 50см.
21 Суинга + 15 Скок от клек.
17 Суинга + 17 Скок от клек.
15 Суинга + 21 Скок от клек.
11 Суинга + 25 Скок от клек.
Време: около 21 минути.
● Еми... I like (утре не се знае дали ще лайквам лол) ! След това се запознах с дабъл ъндърите.Ще ги боря.
Domo arigato! /bow
Свинско и чаша червено вино - класика.
29.07.13
12:32
Ако тези подскоци са били с 16-те кг между краката, ще да е било много добре. :)
29.07.13
13:26
казано от Gogo на 29.07.13, 12:32:
Ако тези подскоци са били с 16-те кг между краката, ще да е било много добре. :)
Това е великолепна идея. :}
29.07.13
14:19
Да държиш дъмбел между краката, докато правиш подскоци е малко неудобно. Трябва да нацелиш правилния начин, по който да го държиш, иначе... :)
Но пък, ако имаш на разположение два дъмбела, които да държиш покрай тялото, ще стане супер да правиш подскоци с тях.
Имаш ли допълнителни два дъмбела, направо вместо подскоците, забий тръстърите. Изпитано гадно е. Великолепно гадно даже!:)))
Или по бургаски - Мега извращението, адската комбинация. хаха
Мнението беше редактирано от Gogo на 29.07.13 14:23.
29.07.13
15:00
казано от Gogo на 29.07.13, 14:19:
Да държиш дъмбел между краката, докато правиш подскоци е малко неудобно. Трябва да нацелиш правилния начин, по който да го държиш, иначе... :)
Но пък, ако имаш на разположение два дъмбела, които да държиш покрай тялото, ще стане супер да правиш подскоци с тях.
Имаш ли допълнителни два дъмбела, направо вместо подскоците, забий тръстърите. Изпитано гадно е. Великолепно гадно даже!:)))
Или по бургаски - Мега извращението, адската комбинация. хаха
Всъщност се замислях за двата дъмбела покрай тялото,още като ми бръмна идеята.
Привлече ми вниманието обаче с “мега извращението” ;D.
30.07.13
23:21
30.07.2013
Тренировка:
► Повторения до отказ; 30сек почивка между упражненията.
- Гребане с пудовка (16кг) ляво/дясно.
- Лицеви с пудовката на гръб. (първата серия да,следващите по-скромно с помощ)
- Хоризонтално набиране надхват/подхват.
- Високо изтегляне с пудовката.
● Около 8 серии.Последната без почивки - burnout lol.
...И прелюдия към няколко успешни дабъли.Ще го бъде!
Мнението беше редактирано от Kuroi Kenshi на 30.07.13 23:42.
01.08.13
22:09
01.08.2013
Тренировка:
► Тръстъри с 2х10кг / Суинг с торбата.
16 рунда,20/10.
● В първия интервал направих около 12 повторения на тръстърите,забравих да броя суинговете.Само се опитвах да дишам и да се движа,но бройките варираха от 8 до 12 макс.Торбата ми е лека за суинг,но имаше динамика.После поскачах на въже,но времето ме пристисна.
► Прибрах се в къщи.Записах се в Пловдив,окончателна е работата с китайския.
Вече съм на собствен терен и доста работа ме чака.
02.08.13
10:37
А... Добре си ни дошла!
Залата се намира на гребната... :D
02.08.13
22:11
● ● ●
„Да твориш е дейност свръхчовешка,изпълнена с шемет и мъка.Тя е мистично преживяване,изпълващо с безкрайни кръгове времето и пространството.Да бъдеш творец ,е върховен опит да се отъждествиш с всички неща на земята и небето,който се извършва почти винаги в самота.
За да станеш писател,е необходимо да се обогатиш с идеи и спомени,малко по малко,в продължение на цял един живот.И да чакаш цял живот,за да успееш да напишеш десет реда,които да оправдаят това съществуване.
Да посетиш всички градове.
Да опознаеш всички хора.
Да запечаташ в очите и в душата на хората висшето съвършенство на птиците и цветята.
Да се извисиш до непроницаемата мистерия на любовните нощи,
и да ни накараш да почувстваме в плътта си гърча на болните деца,
на родилките,на умиращите,на самотните,на изгнаниците осъдени на смърт.
Да слееш вечното пулсиране на човечеството и на света с нашата кръв.
И да изживеем мъката и съмнението на всички творци.
Да усетим вътре в себе си разяждащия спазъм,родил всички големи книги,като свои.
И да се почувстваме обновени от от прочитането им.
Книги,в които останалите човешки същества ще видят своите собствени творби,макар че те,разбира се няма да са бестселъри.“
● ● ●
Миг спокойствие намирам,прелиствайки пожълтялата хартия на остаряла книга.Там между редовете,оголената ми душа чувства всяка сричка и плача... от самота?от огорчение? от горчива радост,че разбирам думите и тяхното послание.
Литературата като вид спасение,като пейнкилър,като дрога.
Мнението беше редактирано от Kuroi Kenshi на 02.08.13 22:11.
02.08.13
22:21
02.08.2013
Тренировка:
► Към 9:00ч – Интервални спринтове с известно съпротивление;
20/15 интервали,10 рунда.
● Планирам нещо по-грандиозно,това си беше репетиция.
► 15:00ч – Поскачах на въже малку ас към 45 минути... с много псувни,но ще стане това,което аз искам.
После кляках,разтягах се и още...
Пф,суматохата още не се е разкарала,нямам възможност да поседна и почина нормално,все нещо трябва да се свърши...
Храната е окей,продължавам да съм воин.За справка днес е 207 ден от началото на режима.Всичко,което консумирам е предимно от градинката,която работи с пълни сили.Салатки,месо : ).
Хаотично.Ще ми се да вляза в ритъм по-скоро.
Идея: настърган кокос + мед на вкус + натурално какао = зарязах приборите и щях да си изям пръстите.
П.С: nerd rage much.
Мнението беше редактирано от Kuroi Kenshi на 02.08.13 22:22.
Всъщност писането на художествена проза е бавно, неблагодарно и на моменти дори досадно занимание. :) Когато се раждат сюжетът, интригата, героите, тече едно сякаш безкрайно интелектуално и емоционално пиршество, но дойде ли обличането на сцена след сцена в истински текст, почти винаги настава истинска борба, направо сизифови мъки!:)
Мисля, че ако гледаш на писането като автора на горното есе, а не като на форма на занаятчийство,трябва да се придържаш към поезия или в краен случай към късите форми в прозата. :)
02.08.13
22:45
Съагласна съм.Имам новаторски (неуспешни) опити е създаването на обемен текст със сюжет,завръзка,развръзка... но аз мога да си го обясня с няколко думи и в главата ми звучи чудесно.Мъката наистина настава,когато се опиташ да го предадеш на останалите.Резултатът - множество недовършени изречения.
И все си мисля,че трябва да си късметлия или просто да си дяволски добър,за да си изкарваш парите с писане. (макар,че на днешно време има и други методи)
На мен ми е достатъчно да нахвърлям емоциите си в свободен текст.Този метод попива част от напрежението,пък и понякога има сполучливи творби. : )
Аз пиша фантастика и имам поглед върху този жанр в литературата. В момента няма български фантаст, който да си вади хляба с писане. Нито един.
Другаде по света не е точно така - Русия, САЩ. У нас обаче четящите са малко, а дори сред тях най-популярна е литературната чалга...
06.08.13
17:37
След 3 дни борба с пореден вирус.
06.08.2013
Тренировка:
► 3 рунда за време:
10 клека с торбата.
10 скок от клек на 50см.
15 суинга с торбата.
10 „Wall Ball Shots” с торбата (тласках вертикално и тогава улавях тежестта „ох бедрата“).
Време: 13:08 минути.
● Закъснях с тренировката и на мястото,където трябваше да тренирам,слънцето печеше лукаво.Още при разгряването усетих,че ще е тегаво за това умишлено намалих повторенията (пък се притеснявах и с имприовизацията на the shots).Е подцених себе си,можеше и повече,нямах особени проблеми,но не беше нито лесно,нито ултра трудно.След това оставях дири пот след себе си.
Известно време си поех въздух и...
► Отново скачах на въже млако аз: около 35 минути и отчитам напредък.
После продължително се разтягах,имам нужда.
Заразата ме беше започнала преди да се прибера,но в събота се прояви окончателно.Температура,стомашни болки и двата дни ги откарах в сън почти.В понеделник реших да не съм толкова смела и без това имунитета куца.
Обаче доволно днес. :)
П.С: Преди две години – чужд бал,след две – моя.Съвсем случайно се зарових в архивите и ми се видя някак забавно да споделя.Само на мен ли ми се струва или снимката сякаш пропагандира „after joining the dark side” ;D ? Иначе не започнах промяната по себе си заради бал/плаж/събития.
06.08.13
17:42
Поничка.
Проямяната е от 1. метъла 2. качването на тестостерона 3. желанието да се чувстваш желана.
Е, постигнала си всичко, аз все още се боря с метъла и чалгата в живота си ;) :*
06.08.13
17:46
Блажке, съгласен. ;)
казано от Lucifer на 06.08.13, 17:37:
...
П.С: Преди две години – чужд бал,след две – моя.Съвсем случайно се зарових в архивите и ми се видя някак забавно да споделя.Само на мен ли ми се струва или снимката сякаш пропагандира „after joining the dark side” ;D ? Иначе не започнах промяната по себе си заради бал/плаж/събития.
Уау! (rock)
Абе Вик на всеки си направил колаж на тая програмка, дето си джиткаш, искам и на мене да направиш нещо, каквото си искаш, моля те :D
06.08.13
18:22
Grey Knight,по-скоро от “поглъщане на понички”.
Блага,благодаря ти (hug).Борбата е безмилостно жестока,но трябва да има переспектива за бъдеще!
Вик,grumpy Alex approves! (nwalk)
Дани,благодаря и на теб. :}
Това Sasuke ли е? Много зализан :D
Иначе поздравления за постигнатото и само на пред :)
Мнението беше редактирано от Иван К на 06.08.13 19:33.
06.08.13
19:56
казано от Иван К на 06.08.13, 19:32:
Това Sasuke ли е? Много зализан :D
Иначе поздравления за постигнатото и само на пред :)
Да,той е.Променил е стайлинга ;D.
Спрях да гледам Наруто от години и изведнъж целия арсенал от фигурки,които исках е наличен... животът и чувството му за хумор.
Благодаря. :}
Акекс, страхотна промяна! И то не само заради разликата между двете снимки. При някои “преди/след” човек си казва “ей, на първата снимка е зле, на втората по-добре”. :) При теб втората снимка е страхотна сама по себе си и не се нуждае от сравнение, за да бъде оценена. :) Сигурно за пръв път в живота си ще кажа публично “Eх, защо не съм с 20 години по-млад” (признавам, че на ум съм си го казвал). :D
П. П. Само едно ми е страшно любопитно - как изобщо стоиш права с тези обувки?!? :D
06.08.13
21:19
Много ти благодаря,Боби!Аз все още не мога да възприема тялото си чисто визуално.Така съм затънала в стремежа си за още и още постигнати цели,че един ден просто се погледнах и разбрах,че съм стигнала по-далеч от представите си... а едва сега започвам.
Иначе обувките са една илюзия,даже са доста удобни от тривиалния ток тип “пирон”. ;D Макар,че пътят от кубинки до екстравагантни платформи е труден.
06.08.13
21:22
А с маратонки не може ли ? :D